» »

Kakšen router za domačnadzorni sistem

Kakšen router za domačnadzorni sistem

freed ::

Pozdravljeni,

zanima me kakšen brezžični router bi bil najbol primeren za postavitev domačega nadzornega sistema okrog hiše z wi-fi kamerami. Površino ki bi jo moral pokrivati signal je cca 150m2. S svojim wrt54gl sem sicer zelo zadovoljen, vendar signala na željenih mestih okrog vogalov ne uspem uloviti. Prosim za kakšen nasvet...

matobeli ::

A original antene si že poizkusil menjati, mogoče bo to dost?

anten še sicer nisem menjal, vendar si ne bi rad s tem povzročil dodatnega stroška v primeru, da menjava ne bi zadostovala... imaš mogoče izkušnje s tem da se z boljšimi antenami pokrije hiša in bližnja okolica in kje se jih da kupiti?

drugače pa, če ima kdo doma kakšen modem in lovi signal tudi okoli hiše in če, kateri model to omogoča

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: freed ()

matobeli ::

Nimam izkušenj točno za tvojo hišo, je pa vsak detajl hudič, upliva tako zgradba hiše, količina vegetacije, kakšne kovinske mreže, ograje,... :)
Načeloma sta voda (tudi v rastlinah) in kovina največja sovražnika 2.4Ghz. To pomeni tudi mreže, čeprav zgleda da bi šlo lahko kaj skozi...

Še bolje bi se obneslo če bi menjal antene na kamerah, sedaj imaš verjetno neko paličasto anteno ki pokriva približno 360 stopinj. Če kamere seveda omogočajo menjavo antene.

Če vzameš usmerjeno anteno jo lahko obrneš točno proti ruterju in praviloma bi moral imeti boljši signal, laično povedano, oddajnik ima vedno enako moči, potem pa jo razdeli na smeri sevanja, če to pomeni samo 90 stopinj bo moč oddaje lahko 3x večja kot na 360 stopinj.
(ni čisto tako, ampak približek pa je)

Z antenami je na žalost v SLO bolj slabo, tako da je tvoja izbira ebay. Vsakih 3dBi se moč poveča x2

Se da pa narediti dobre home made antene, ampak moraš kaj prebrat na netu.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

Naročilo z ebaya ni problem, tako da bom malce pregledal kako je s temi antenami. Glede na to, da ne enem vogalu dobim signal na drugem pa ne, mogoče res ne manjka veliko... Hvala za vse dosedanje informacije

Če pa še kdo drug ve za kakšen router ki bi tudi rešil situacijo pa prosim le na plan z informacijami :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: freed ()

Yacked2 ::

Ma nima router tukej nobene veze. Najprej poiskusi z manjavo anten. Jaz sem kupoval tukaj:http://shop.wlan-sat.com/
Na routerju kupi omni anteno. Za na kamero pa usmerjeno anteno
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ojačevalnik wifi signala

Oddelek: Kaj kupiti
4118802 (6611) Robert
»

Kitajske antene za ojačanje wifi

Oddelek: Pomoč in nasveti
151650 (1299) SeMiNeSanja
»

Wifi - na daleč - problem (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6010280 (9196) lebang1
»

Wireless WIFI antena

Oddelek: Omrežja in internet
208324 (7563) hodor
»

wireless mreža (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
10412859 (9413) pujsek_

Več podobnih tem