Forum » Operacijski sistemi » Windows XP in branje ter pisanje v EXT4 linux particijo
Windows XP in branje ter pisanje v EXT4 linux particijo
B-king ::
Pozdravljeni!
Zanima me, ali obstaja kakšna možnost oziroma program, s katerim bi lahko z Windows XP bral ter pisal podatke v particijo, ki je formatirana v EXT4 (Linux sistemu). Windowsi XP in Linux Kubuntu 13.04 se nahajato v istem računalniku (razdeljen disk na 2 particiji).
hvala
Zanima me, ali obstaja kakšna možnost oziroma program, s katerim bi lahko z Windows XP bral ter pisal podatke v particijo, ki je formatirana v EXT4 (Linux sistemu). Windowsi XP in Linux Kubuntu 13.04 se nahajato v istem računalniku (razdeljen disk na 2 particiji).
hvala
hojnikb ::
ti svetujem, da se izogibaš teh zadevc na win, razn če ti je vseeno za podatke..
Potem bolje, da eno pratricijo, ki jo misliš uporabljat za oba sistema, formatiraš v NTFS..
Potem bolje, da eno pratricijo, ki jo misliš uporabljat za oba sistema, formatiraš v NTFS..
#brezpodpisa
B-king ::
@kloko Hvaza za link
@hojnikb
To z NTFS sem že poizkusil, in svtvar na istem PCju dejansko deluje, problem pa se pojavi, ko imam zahnan PC v operacijskem sistemu Linux. Takrat sam linux dejansko vidi NTFS disk, toda tega diska ne morem nikakor spraviti v mrežo. Ostali PC-ji v mreži ga ne vidijo.
@hojnikb
To z NTFS sem že poizkusil, in svtvar na istem PCju dejansko deluje, problem pa se pojavi, ko imam zahnan PC v operacijskem sistemu Linux. Takrat sam linux dejansko vidi NTFS disk, toda tega diska ne morem nikakor spraviti v mrežo. Ostali PC-ji v mreži ga ne vidijo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Particije - najboljša postavitevOddelek: Operacijski sistemi | 1788 (1642) | Pegaz |
» | Linux bo morda pospešil delo računalniških forenzikovOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 27000 (25410) | poweroff |
» | Linux mi je zaklenil particijo!Oddelek: Operacijski sistemi | 2239 (1802) | Lincolin |
» | Linux particije in podatki za shranjevanjeOddelek: Operacijski sistemi | 2028 (1860) | dr.J |
» | simbioza windows 2000 on Red hat 8.0Oddelek: Operacijski sistemi | 1454 (1171) | dr.J |