Forum » Operacijski sistemi » Prehod iz windows xp na windows 7 in SATA disk
Prehod iz windows xp na windows 7 in SATA disk
xyz19 ::
Pozdravljeni!
Pred nekaj meseci sem kupil prenosnik in nanj inštaliral Windows XP 2002 SP2. Prenosnik ima SATA disk. Sledil sem navodilom iz interneta in v BIOSU preklopil na compability mode(ali nekaj takega, ne spoznam se in ne vem točno), saj mi je drugače javljalo napako ob inštalaciji. Sedaj bi rad inštaliral Windows 7 Ultimate 64-bitno verzijo. Ne vem, ali moram XP najprej zbrisat ali samo vstavim CD in čez inštaliram oz. kako se dela to? Imam navaden CD, ne nadgradnjo. In kdaj naj spremenim nastavitve v BIOSU nazaj na SATA, pred inštalacijo ali po njej? Želim namreč da bi mi vse funkcije prenosnika normalno delovale, imam turbo boost ki zaradi XP sploh ne deluje, ter 4 GB RAMA, od katerega sedaj lahko koristim samo 3.
Hvala za pomoč!
Pred nekaj meseci sem kupil prenosnik in nanj inštaliral Windows XP 2002 SP2. Prenosnik ima SATA disk. Sledil sem navodilom iz interneta in v BIOSU preklopil na compability mode(ali nekaj takega, ne spoznam se in ne vem točno), saj mi je drugače javljalo napako ob inštalaciji. Sedaj bi rad inštaliral Windows 7 Ultimate 64-bitno verzijo. Ne vem, ali moram XP najprej zbrisat ali samo vstavim CD in čez inštaliram oz. kako se dela to? Imam navaden CD, ne nadgradnjo. In kdaj naj spremenim nastavitve v BIOSU nazaj na SATA, pred inštalacijo ali po njej? Želim namreč da bi mi vse funkcije prenosnika normalno delovale, imam turbo boost ki zaradi XP sploh ne deluje, ter 4 GB RAMA, od katerega sedaj lahko koristim samo 3.
Hvala za pomoč!
- spremenilo: xyz19 ()
fosil ::
Ne rabiš prej brisat, boš imel med instalacijo možnost izbrisa particij oziroma formatiranja.
Na sata daj pred instalacijo.
Na sata daj pred instalacijo.
Tako je!
xyz19 ::
Hvala za odgovore. A pa se bo potem zagnal XP, kljub temu da bo v BIOSU spremenjeno? Ker kot gledam se dela najlažje inštalacija kr iz zagnanega XP.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: xyz19 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nov prenosnik med inštalacijo ne zazna ssd diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 5616 (4640) | solatko |
» | napaka HDD diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 3507 (2999) | Grega255 |
» | Težave pri nalaganju windows 7Oddelek: Pomoč in nasveti | 2536 (2436) | Machiavelli |
» | windows xp install in sata DVDOddelek: Pomoč in nasveti | 1126 (1064) | smile- |
» | Nemorem instalirat Windows!!Oddelek: Strojna oprema | 1618 (1457) | Dekinio |