» »

spletna stran

spletna stran

GiGaBaJt ::

Živjo vsem, rad bi izvedel kako v dreamwieverju 8 macromedia uploadam spletno stran v internet, torej kako jo dokončno vstavim v internet ??
M.S Gigabyte 280x

sosed ::

Poglej na youtube

GiGaBaJt ::

samo rad bi izvedel ali se to naredi na kakpšni spletni strani ali v dreamweaverju ??
M.S Gigabyte 280x

fokz8 ::

pa sploh maš domeno in server?

bluefish ::

Da se tudi direktno iz DW, vendar moraš najprej sploh imeti server.

GiGaBaJt ::

ali obstaja tudi kakšna spletna stran, ki uploadaš ??
M.S Gigabyte 280x

bluefish ::

Številni ponudniki gostovanja imajo tudi spletni vmesnik, ki omogoča nalaganje posameznih datotek ter map. Se pa drugače to mnogo enostavneje počne preko FTP protokola - uporabiš recimo program Filezilla.

GiGaBaJt ::

in kako to naredič na filezila ?
M.S Gigabyte 280x

bluefish ::

Vneseš podatke serverja, uporabniško ime ter geslo in nato samo iz mape na računalniku preneseš datoteke na gostitelja.

GiGaBaJt ::

kje so ti podatki serverja shranjeni, ali jih imam jaz ali so to podatki od računalniškega serverja ?
M.S Gigabyte 280x

bluefish ::

To so podatki, ki ti jih posreduje ponudnik gostovanja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

Yacked2 ::

Oziroma si namestiš WAMP server, omogočiš portforwarding, registriraš na no-ip ter imaš svoj server
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

GiGaBaJt ::

http://www.noip.com/
misliš tole ??
M.S Gigabyte 280x

Yacked2 ::

GiGaBaJt je izjavil:

http://www.noip.com/
misliš tole ??


ja
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

GiGaBaJt ::

In kao potem naredim, najprej odprem dreamweaver in mojo spletno stran na dreamveaverju, in kaj potem, razloži, nimam veliko izkušenj s tem..hvala za pomoč ! :)
M.S Gigabyte 280x

HardFu ::

Yacked2 bravo, poba ne ve niti osnov, ti pa mu port forwarding predlagas.
http://codeable.io

GiGaBaJt ::

ja se bi rad samo osnov nauču, sej na dreamveaverju znam delat tist mi ni problem, ne znam pa ustaut u internet nej mi kšn napiše kko nej to na najlaži način nardim in najhitrej ??!
M.S Gigabyte 280x

Yacked2 ::

Za izdelavo domačega serverja:
naloži si tole:
http://www.wampserver.com/en/

Nato v mapo C:\wamp\www\ prestavi vse dele tvoje spletne strani
v tray icon moraš prestaviti PutOnline
ter v appache config prestaviti na drug port (81 npr.)
http://stackoverflow.com/questions/8574...

Nato restartiraj server (v tray iconi)
nato odpri port pri Windows Firewall (oziroma pri tistem kot ga uporabljaš)

sedaj bi morali vsi iz tvojega LANa dostopati do tvoje spletne strani preko: 192.168.1.X:81

Če to dela gremo spravit tvojo spletno stran dostopno preko interneta.
Pojdi na stran od routerja/modema (192.168.1.1) ter si nastavi statičen IP za tvoj MAC naslov (rezerviraš)
Nato pod Portforwaring dodaj novo pravilo:
LocalIP: 192.168.1.X (tvoj lokalni IP) če ga neveš cmd->ipconfig
LocalPort: 81
RemotePort: 81
Application: WAMP

nekaj v tem smislu.
Sedaj bi morali dostopani preko weba : tvojZUNANJIip:81 (pozor! preko LANa nebo delovalo, reci prijatelju da naj proba če dela) tvoj zunanji ip: http://www.ipchicken.com/

Sedaj se registriraj na noip.com, dodaj Domeno na tvoj IP, ter poter tranfer to URL tvojadomena.no-ip.com:81, Če imaš dinamičen IP si dol potegni še en majhen client, ki bo osveževal stvar.
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

Jerry000 ::

Nekater pač komplicirajo. Najlažje bo če se SEM prijaviš, dobiš zastonj hosting kamor daš tvojo spletno stran da bodo drugi uporabniki lahko jo videli. Če na hitro povem, tukaj se prijaviš, in boš na mail dobil podatke o strani, te podatke (uporabniško ime/geslo) vneseš v filezila, stran preko filezile uploadaš na ta plac in imaš stran online. To je na hitro povedano

GiGaBaJt ::

kko pa iz fillezilla uploadam na to stran ??
drgač pa hvala, je veliko lažje !;)
M.S Gigabyte 280x

Tody ::

Sej je že staro ampak osnove so še vedno iste :) Uvod v izdelavo spletnih strani

GiGaBaJt ::

kko pa iz fillezilla uploadam na to stran ??
M.S Gigabyte 280x

Tody ::

Miha, ne bodi trol ker te bodo ljudje dosti hitro imeli pol kurac, prijavi se na stran in boš dobil vse podatke na mail. Potem poglej še na njihov FAQ http://www.000webhost.com/faq.php?ID=11 . Če ti kaj ni jasno pa vprašaj.

Jerry000 ::

Filezila je tko kot raziskovalec, na levi maš lokalne datoteke, mape, na desni pa na serverju. Vse kar narediš je da z miško kopiraš iz leve v desno stran. Malo pogoogli še predno vprašaš. Če ti pa še ne bo šlo pa piši tu

GiGaBaJt ::

no zdej sm jst koperu datoteke v desno stran, in kje nej dej pridm v webhost in kje nej dej dam gor na internet, ker jst sm se tm že prjavu in sm kuperu datoteke, zdej pa kliknm spletno stran in je ne udpre, kaj točno morm nardit da bom jst spletno stran vidu ?
M.S Gigabyte 280x

technolog ::

Dej se mal potrud, ko pišeš. Jst čist nč ne razumem tega tvojega skropucala. Kok si sploh star? Tudi, če si 10, se lahko vsaj pretvarjaš, da si 12.

Napiš več informacij, ker nimamo kristalne kugle. Kaj to pomeni, da je ne "udpre"? Bela stra? 404 napaka?

Zgodovina sprememb…

Jerry000 ::

Tocn tko, malo bol napisi kaj je narobe. Pa tut na mailu ti pise kam mors kopirat se mi zdi. Si sploh googlal?

Yacked2 ::

Najprej si kupi tole knjigo: http://www.pasadena.si/knjigarna/?id=81 Je treba začet od začetka ja.
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

Jerry000 ::

Bom uprašu tko...v kero mapo si pa kopiral datoteke? Mal bol preberi email in vse prosim

a0001 ::

Če si uporabnik siol-a ti imaš na spletnem portalu siol danega 10Mb spletnega prostora v uporabo. Za kakšno nezahtevno stran brez slik bi moralo zadostovati.

GiGaBaJt ::

Yacked2 je izjavil:

Najprej si kupi tole knjigo: http://www.pasadena.si/knjigarna/?id=81 Je treba začet od začetka ja.

Ej tiii, ne deli se norca z mene. Jst sprašujm za dreamweaver ne za računalnik in osnovne dele.
Ne more vsak znat delat z dreamweaverjom in spletom. Jaz premalo napišem , vi pa pomanjkljivo. Začnete nekje na sredini, kako naj se zdaj znajdem.
P.S. Star sem 'dost' in oprostite za to zamudo.
M.S Gigabyte 280x

d4vid ::

Dreamweaver kar lepo izbriši iz PCja in začni uporabljat nek normalen program (Notepad++ je dober) in piši sam kodo... Če boš delal spletne strani v Dreamweaverju (ali še slabše, v Wordu) bodo spletne strani katastrofalne.

Nauči se HTMLja in CSS-a, ki sta dokaj enostavna, pa tudi PHP in mySql baze ne škodijo.

Za postavitev svoje strani potrebuješ strežnik in domeno. Ta strežnik mora podpirat HTTP (apache, ngix) in FTP strežnik. Prek FTP (File Transfer Protocol) s svojim up. imenom in geslom naložiš na strežnik svoje datoteke v pravilno mapo (htdocs).

Btw, koliko za tebe pomeni "dost" star? Po tvojem načinu pisanja bi rekel da si star 12 let...
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: d4vid ()

Ziga Dolhar ::

Kodo lahko prav fino piše tudi sam v Dreamweaverju.

(Moja praksa v letih, ko sem se s tem preživljal.)

Aja, blasfemija. Še PHP sem kucal tam notri ;).
https://dolhar.si/

technolog ::

Tudi meni je DW zelo odgovarjal, ko sem bil še na windowsih (tega pa je že 7 let).

Jerry000 ::

sublime text 2 uporabljam, super zadeva

Netrunner ::

je vreden nakupa? .... jaz uporabljam notepad++ ali netbeans (odvisno od projekta). Kaj bi mi doprinesel več sublime?
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

kr?en ::

Sublime ima neomejen zastonjski trial. Na vsake kvatre enkrat dobis popup in to je to.

Mesar ::

Ki postane VEDNO bolj nadležen, dokler ga ne kupiš? :D Dobra taktika... :)

Sicer pa večina tako ali tako sama ve kaj hoče ali pa mora to najprej ugotovit. Recimo jaz ne prenesem da morem neki na hitro popravit pa čakat da se Dreamweaver naloada... ko v istem času že odprem Notepad++ napišem 10 vrstic kode, uploadam file nazaj in že gledam kako lepo dela. Da o tem, da dobiš Notepad++ portable, da DW v wysiwyg zna narediti packarijo od kode, itd. sploh ne govorimo.

Ampak ja... enim pa paše, da jim ni potrebno znat na pamet niti enega forma napisat, ter da lahko gredo ta čas da se jim Editor odpre na dva pira vmes.
Your turn to burn!

technolog ::

No, jst sm ga mel bolj za live predogled tega, kar kodiram. Ves čas sem delal v pogledu s kodo.

Jerry000 ::

Live load sm vidu nek da mas lahko na sublime tut, pa itq bodo zacel delat dodatke kr to je res usefull. Je pa sublime free (parkrat dobis popup za nabavo), pa se portable verzijo mas isto. DW mi pa enako ni usec, prevec packarij, pri note++, sublime mam pa obcutek polne kontrole

Yacked2 ::

notepad++ zmaga =D
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

izdelava spletne strani, nasveti (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
8014984 (8800) Netrunner
»

joomla (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
6513648 (9502) betmen
»

Slo2 preko interneta

Oddelek: Zvok in slika
115279 (5029) Hayabusa
»

WAMP problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
6711 (560) makaveli312
»

Kako nardit, da bi lahko samo z geslom prišel na neko stran???

Oddelek: Izdelava spletišč
261971 (1549) kunigas

Več podobnih tem