» »

Predogled Windows 8.1: gumb Start je nazaj

Predogled Windows 8.1: gumb Start je nazaj

Slo-Tech - Microsoft je danes pokazal predogledno verzijo prihajajočega operacijskega sistema Windows 8.1, ki bo izšel še letos. Gre za novo verzijo, ki to ni, saj že ime pove, da gre zgolj za malce obsežnejši paket popravkov, dodatkov in izboljšav, ki bo celo zastonj. Najpomembnejša pa bo zmagoslavna vrnitev gumba Start, ki ga je Windows 8 upokojil, pa so uporabniki zagnali vik in krik. Microsoft je bil dovolj moder, da jih je uslišal.

Pregledov Windows 8.1 na internetu kar mrgoli. Vseeno poudarimo glavne značilnosti. Že na začetku moramo vse privržence starega videza razočarati, saj vrnitev startnega gumba ne pomeni redukcije na videz Windows 7. Še vedno imamo pozdravni zaslon iz Windows 8, ki pa ga je mogoče precej bolj prilagoditi (tudi z novimi vrstami ploščic). Gumb Start ne bo odprl startnega menija, temveč Start Screen. Gumb tudi ne bo viden, ko bomo imeli odprto aplikacijo z vmesnikom Metro, temveč se bo pojavil šele, ko bomo miško zapeljali v levi spodnji kot zaslona. V pogledu namizja bo gumb viden ves čas.

Bodi dovolj o tem. Naslednja novost je prenovljeno iskanje, ki odslej išče po vseh virih informacij, torej po datotekah, aplikacijah, spletu, nastavitvah, novicah itn. Končno bo mogoče poganjati aplikacije Metro na več zaslonih hkrati, pa tudi na enem bomo imeli več svobode pri razdelitvi prostora. Mogoče bo odpreti isto aplikacijo v več oknih, recimo brskalnik večkrat hkrati (včasih zavihkov nočemo in je to uporabno). Prenovljene so tudi priložene aplikacije, o čemer še ni čisto vseh podatkov. Aplikacija Music naj bi bila v celoti prenovljena, precej omejitev pa bo odpadlo tudi v Photos.

Beta vezija izide 26. junija, ko jo boste lahko namestili na svoje mlinčke.

115 komentarjev

«
1
2 3

RejZoR ::

Kaj ti pomaga gumb start, ko pa panel še vedno prekrije cel obstoječ ekran. Stari start tega ni delal in bi komot uporabili docking sistem s kategorijami, neke vrste RocketDock s tile-i.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

d4vid ::

Upam da bo zagon Music in Photos aplikacije kaj hitrejši in da bodo aplikacije bolj odzivne. Pri meni šteka kolikor se da. Možno pa da disk počasi zaključuje svoje življenje.
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD

trnvpeti ::

Windows 8.1 reportedly updates apps silently

Key Quest ::

RejZoR je izjavil:

Kaj ti pomaga gumb start, ko pa panel še vedno prekrije cel obstoječ ekran. Stari start tega ni delal in bi komot uporabili docking sistem s kategorijami, neke vrste RocketDock s tile-i.


LP, izvedenec za skinning in graficne vmensike

mlamat ::

Zdaj ne bo samo "Charms bar", ampak tudi "Search Hero".

MMORPG-i me nikoli niso zanimali.

win64 ::

A se bo dalo izklopiti start ikonico? ;)
Ker nima nobenega pomena, funkcionalnost tako ali tako že obstaja(samo klikneš spodaj levo na opravilno vrstico).
@Rejzor: In kaj ponuja RocketDock, kar nima že windows 7/8 opravilna vrstica?

Gregor P ::

z vmesnikom Metro

...je ta izraz še v uporabi, uradno?
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

BoLhCa ::

Kaj ste tečni s tem useless, bednim start knofom ej~

mirancar ::

upam da enkrat v kanto fuknejo te "apps"-e

Cold1 ::

Skratka, popravili niso nobene izmed ključnih težav (ohromljeno klasično namizje, nepregleden in zmeden grafični slog Metro), so pa uspeli dodati neko grdo ikonico, ki jo razglašajo za "gumb Start," no, če je to vse kar imajo pokazati, bo moja ocena žal ostala enaka, to je, negativna.

dunda ::

Tudi moje mnenje je, da niso zadeli bistva ...
https://www.kacnje.eu

alexa-lol ::

ne vem kaj imate z gumbom start... jaz sem se ga odvadil v parih dneh.

MrStein ::

Saj se ne gre za gumb (njegov izgled, lokacija, način aktivacije...) ampak za menu, ki se pojavi.
Slabosti novega (win8) start ... ekrana, al kak se mu reče, je:
- iskanje loči med programi, fajli ("dokumenti") in... ne vem zdaj na pamet, ker imam na drugem PC, tri kategorije so (control panel morebiti?). Torej če nekaj iščem, zraven imena moraš še "vnesti" tip - dodatno delo, v času, ko bi se stvari naj poenostavljale
- nepreglednost, stari start meni je bil bolj pregleden
- če iz iskanja poženeš (probaš pognati) nek program, katere že ena instanca teče, ti samo tisto instanco fokusira, namesto, da novo odpre
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

itsjure ::

Mislim, da je Windows 8.1 prinesel vse kar bi moral že Windows 8. Start meni lahko prilagodimo v večih barvah. Večje in manjše ''ploščice'' ipd. Sedaj sem na Windows 7 ampak bom kmalu na osmici.

DuleKrtola ::

Bi bil že cajt da pocenijo Windows 7. Home premium v MS štacuni stane isto kot W8 :0 Nameravam ostat na W7, ravno sem naredil fresh install in ne najdem nobenega delujočega cracka. Sem mislil nabavit licenco, ampak 120$ ne dam. Dal bi kšnih 70$

Lonsarg ::

MrStein:- iskanje loči med programi, fajli ("dokumenti") in... ne vem zdaj na pamet, ker imam na drugem PC, tri kategorije so (control panel morebiti?). Torej če nekaj iščem, zraven imena moraš še "vnesti" tip - dodatno delo, v času, ko bi se stvari naj poenostavljale

A ni tako, da to Windows 8.1 update popravi? Vsaj tako sem mesece nazaj slišal govorice..

MrStein:- nepreglednost, stari start meni je bil bolj pregleden

Jaz ga za kaj drugega, kot bližnico za control panel, moj računalnik, dokumente ter za search nisem uporabljal, ker nič drugega uporabnega ni bilo za klikniti gor, eni random programi so se tam nabirali...
Medtem ko na novem imam prav vse aplikacije gor, da mi najbolj pogosto uporabljene ni treba searchat, kot sem to počel na starem meniju. V bistvu novi start screen združi funkcionalnost desktopa za tiste, ki so na desktopu imeli bližnice do programov in starega start screena v eno zadevo.


MrStein:- če iz iskanja poženeš (probaš pognati) nek program, katere že ena instanca teče, ti samo tisto instanco fokusira, namesto, da novo odpre

To pa ni problem start screena, ampak cele zasnove Windows 8 aplikacij, ki se jih ne ugaša, ampak se same. Kar pomeni, da se tudi aplikacije same odločijo, kdaj se bodo prižgale in kdaj vrnile v prejšno stanje. Če bi start screen prisilil aplikacijo v nov zagon ali novo instanco se ta cela filozofija podre. Mogoče bi se dalo za desktop aplikacije samo tako narediti, ampak potem imaš zmedo.

Cold1 ::

Jaz ga za kaj drugega, kot bližnico za control panel, moj računalnik, dokumente ter za search nisem uporabljal, ker nič drugega uporabnega ni bilo za klikniti gor, eni random programi so se tam nabirali...

Niti ni važno če si sam nisi uredil/prilagodil menija, problem začetnega zaslona (katerega sračje gnezdo in neurejenost ti očitno ustrezata) je v tem da prekrije namizje in te vrže iz vizuelnega koneksta, meni start pa je bil povsem nemoteč.

Če bi start screen prisilil aplikacijo v nov zagon ali novo instanco se ta cela filozofija podre.

"Filozofija" ene instance in enega okna na namizju pač ne deluje.

Mogoče bi se dalo za desktop aplikacije samo tako narediti, ampak potem imaš zmedo.

Zmeda je že tu, izhaja pa iz poskusa da bi na namiznih PC-jih uveljavili vmesnik in način dela, ki izhaja iz telefonov, in poskusa opustitve grafičnih elementov v vmesniku; tako pač ne bo šlo.

carota ::

alexa-lol je izjavil:

ne vem kaj imate z gumbom start... jaz sem se ga odvadil v parih dneh.

Torej si se prilagodil OS-u. Vredu. Nekateri so navajeni 15 let uporabljati start menu za dostop do staffa in jih moti, če niso na predvidljivem mestu kot ko odpreš PDF in ga ne znaš zapret, ker ni X-a ve desnem zgornjem vogalu, niti ESC ne dela in niti File menija ni. Če nisi vajen uporabljat ALT+F4, kaj boš naredil? Uporabnik se mora na novo učiti uporabe OS-a, zakaj? Če si se ti, kot power user "odvadil v parih dneh", koliko časa bodo potrebovali povprečni uporabniki?

k4vz0024 ::

M$ še vedno ni jasno, da je operacijski sistem za uporabnike in ne, da smo uporabniki za oper. sistem8-)

aerie ::

Windows 8 je zelo dober operacijski sistem, s posodobitvijo pa bo še boljši. Kdor misli, da življenje ni eno samo prilagajanje, pa živi v veliki zablodi.

matejdro ::

V bistvu je trenutni Win8 start "gumb" boljši (razen v primeru večih ekranov in toucha - torej pri manjšini uporabnikov), ker zaseda manj prostora, meni pa se še vedno enako aktivira (greš v spodnji levi kot in klikneš).

Cold1 ::

Windows 8 je zelo dober operacijski sistem, s posodobitvijo pa bo še boljši. Kdor misli, da življenje ni eno samo prilagajanje, pa živi v veliki zablodi.

Zato imajo avtomobili vsako leto nov uporabniški vmesnik, mar ne?

--------------------------------------

V bistvu je trenutni Win8 start "gumb" boljši [...] ker zaseda manj prostora, meni pa se še vedno enako aktivira

Nič ni boljši, sploh ne obstaja; v grafičnih uporabniških vmesnikih ima vsaka funkcija svojo slikovno upodobitev; funkcije brez gumba ali kake druge grafike so izjema.

(greš v spodnji levi kot in klikneš).

In tu pridemo do odgovora zakaj so potrebne slikovne upodobitve: fantomska - nevidna - polja, ki aktivirajo kak proces ali funkcijo niso nič drugega kot mine v uporabniškem vmesniku, neuke uporabnike bo tako venomer strah, da se bo, če ponesreči kliknejo v prazen prostor, kaj pognalo ali dogodilo (tale problem, mimogrede, obstaja na mnogih spletnih straneh).

Da kognitivne disonance med tem da "klikneš v prazno" zato da bi "sprožil neko dejanje" niti ne omenjam (klik v prazno seveda ne sme imeti nobenih posledic, razen zvoka miškinega gumba).

aerie ::

Cold1 je izjavil:

Windows 8 je zelo dober operacijski sistem, s posodobitvijo pa bo še boljši. Kdor misli, da življenje ni eno samo prilagajanje, pa živi v veliki zablodi.

Zato imajo avtomobili vsako leto nov uporabniški vmesnik, mar ne?

--------------------------------------

V bistvu je trenutni Win8 start "gumb" boljši [...] ker zaseda manj prostora, meni pa se še vedno enako aktivira

Nič ni boljši, sploh ne obstaja; v grafičnih uporabniških vmesnikih ima vsaka funkcija svojo slikovno upodobitev; funkcije brez gumba ali kake druge grafike so izjema.

(greš v spodnji levi kot in klikneš).

In tu pridemo do odgovora zakaj so potrebne slikovne upodobitve: fantomska - nevidna - polja, ki aktivirajo kak proces ali funkcijo niso nič drugega kot mine v uporabniškem vmesniku, neuke uporabnike bo tako venomer strah, da se bo, če ponesreči kliknejo v prazen prostor, kaj pognalo ali dogodilo (tale problem, mimogrede, obstaja na mnogih spletnih straneh).

Da kognitivne disonance med tem da "klikneš v prazno" zato da bi "sprožil neko dejanje" niti ne omenjam (klik v prazno seveda ne sme imeti nobenih posledic, razen zvoka miškinega gumba).

Vsekakor je bolje, da je uporabnik psihično uravnovešena osebnost. Primerjat avtomobil in računalnik na tem nivoju je malce prismuknjeno.

roCkY ::

Tole je brezveze. Osmica v trenutni obliki ima povsem logičen in uporaben vmesnik.

Nabavil pred par tedni en prenosnik z naloženo sedmico pa sem povsem zgubljen. K sreči dela kot server in sem zelo malo na njem.
Tole kolker vidim bo bolj kot ne nekaj povsem nepotrebne dodatne navleke.

rand ::

roCkY je izjavil:

Tole je brezveze. Osmica v trenutni obliki ima povsem logičen in uporaben vmesnik.

Nabavil pred par tedni en prenosnik z naloženo sedmico pa sem povsem zgubljen. K sreči dela kot server in sem zelo malo na njem.
Tole kolker vidim bo bolj kot ne nekaj povsem nepotrebne dodatne navleke.


Prenosnik kot server? Bravo. Credibility +1 for you.

aerie je izjavil:

Cold1 je izjavil:

Windows 8 je zelo dober operacijski sistem, s posodobitvijo pa bo še boljši. Kdor misli, da življenje ni eno samo prilagajanje, pa živi v veliki zablodi.

Zato imajo avtomobili vsako leto nov uporabniški vmesnik, mar ne?

--------------------------------------

V bistvu je trenutni Win8 start "gumb" boljši [...] ker zaseda manj prostora, meni pa se še vedno enako aktivira

Nič ni boljši, sploh ne obstaja; v grafičnih uporabniških vmesnikih ima vsaka funkcija svojo slikovno upodobitev; funkcije brez gumba ali kake druge grafike so izjema.

(greš v spodnji levi kot in klikneš).

In tu pridemo do odgovora zakaj so potrebne slikovne upodobitve: fantomska - nevidna - polja, ki aktivirajo kak proces ali funkcijo niso nič drugega kot mine v uporabniškem vmesniku, neuke uporabnike bo tako venomer strah, da se bo, če ponesreči kliknejo v prazen prostor, kaj pognalo ali dogodilo (tale problem, mimogrede, obstaja na mnogih spletnih straneh).

Da kognitivne disonance med tem da "klikneš v prazno" zato da bi "sprožil neko dejanje" niti ne omenjam (klik v prazno seveda ne sme imeti nobenih posledic, razen zvoka miškinega gumba).

Vsekakor je bolje, da je uporabnik psihično uravnovešena osebnost. Primerjat avtomobil in računalnik na tem nivoju je malce prismuknjeno.


Zakaj? Če bi se vsi proizvajalci z danes na jutri odločili zamenjati volan z joypadom ker je tako bolje za nas (vsi vemo kakšen je motiv tega start screena), se verjetno večina ljudi nebi strinjala. Pa ne mi v naslednjem postu nabijati da naj pač ne uporabljam windows 8. Nekateri na Microsoftovih "odličnih" produktih služimo vsakodnevni denar.
while(1)fork();

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: rand ()

Cold1 ::

Vsekakor je bolje, da je uporabnik psihično uravnovešena osebnost. Primerjat avtomobil in računalnik na tem nivoju je malce prismuknjeno.

No, no, žaljenja se lahko v prihodnje vzdržiš, da ti ne pripade kaka nelepa oznaka.

Kar pa se tiče avtomobilov, so klasičen primer pomembnosti ohranjanja uporabniških vmesnikov (volan in vse ostalo bi lahko že zdavnaj zamenjali), od manjšanja uporabniških napak do manjšanja stroškov, pa še kak razlog bi se našel.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Cold1 ()

Cold1 ::

Pa ne mi v naslednjem postu nabijati da naj pač ne uporabljam windows 8. Nekateri na Microsoftovih "odličnih" produktih služimo vsakodnevni denar.

Kaj, bodo postrelili talce? Ima Dr. Strangelove kako bombo, morebiti atomsko, ki jo bode sprožil, če ne boš uporabljal W8?

Okna 7 (tržni delež: 44%) delajo danes natančno tako dobro, kot so včeraj, enako Vista (5%), enako XP-ji (38%); opazil boš, da se njihovi uporabniki prav nič ne obremenjujejo in veselo uporabljajo tisto kar jim pač ustreza, morda bi se, namesto jamranja, kazalo zgledovati po njih?

aerie ::

Sej te ne žalim, oziroma, če je tako izzvenelo se ti opravičujem. Vendar, če govorimo o desnem kliku in fantomskih poljih... V sedmici če z desno tipko miške klikneš na namizje se prikaže menu, če klikneš na orodno vrstico prav tako itd. Če pa v osmici klikneš v levem spodnjem kotu in se prikaže menu pa je kar naenkrat problem. Meni osebno se to ne zdi problem. Opazila sem tudi, da starejšim in mladim osebam, ki jim predstavlja osmica prvi stik z Windowsi, ti hot spoti v kotih in levem ter desnem robu zaslona ne predstavljajo nobenega problema.
Sicer pa vsak naj uporablja kar mu pač najbolj paše. Nihče nikogar ne sili uporabljat osmice, vendar pa se mi večina kritik, ki padajo po osmici zdijo milo rečeno smešne.

cen1 ::

Tako bom vprašal.. zakaj bi kdorkoli migriral s sedmice?

krneki0001 ::

cen1 je izjavil:

Tako bom vprašal.. zakaj bi kdorkoli migriral s sedmice?


Ker dobiš z osmico nekatere stvari, ki jih sedmica nima.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

rand ::

Cold1 je izjavil:

Pa ne mi v naslednjem postu nabijati da naj pač ne uporabljam windows 8. Nekateri na Microsoftovih "odličnih" produktih služimo vsakodnevni denar.

Kaj, bodo postrelili talce? Ima Dr. Strangelove kako bombo, morebiti atomsko, ki jo bode sprožil, če ne boš uporabljal W8?

Okna 7 (tržni delež: 44%) delajo danes natančno tako dobro, kot so včeraj, enako Vista (5%), enako XP-ji (38%); opazil boš, da se njihovi uporabniki prav nič ne obremenjujejo in veselo uporabljajo tisto kar jim pač ustreza, morda bi se, namesto jamranja, kazalo zgledovati po njih?


Gonilniki bodo za nove mašine slej kot prej problem...
while(1)fork();

bluefish ::

cen1 je izjavil:

Tako bom vprašal.. zakaj bi kdorkoli migriral s sedmice?
Če ti je pri srcu kaj od tega: Features new to Windows 8 @ Wikipedia

aerie ::

cen1 je izjavil:

Tako bom vprašal.. zakaj bi kdorkoli migriral s sedmice?

To je bilo že nič kolikokrat odgovorjeno. Jaz osebno:
- Ker mi je všeč vmesnik :)
- Hiter zagon samega sistema in programov
- Boljše upravljanje s pomnilnikom
- Je optimiziran za SSD out of the box
- še precej malih stvari

Vprašaš se seveda lahko tudi, zakaj ne migrirati na osmico. Vendar vsakomur svoje in svet je takoj lepši, ker imamo izbiro.

Mipe ::

- Je optimiziran za SSD out of the box

This. Have fun optimizing Windows 7.

FlyingBee ::

če se z Visto niso, se bodo pa z 8 zaklal, razen če bo 9 pregovorno boljša, tak o kot je 7 popravila vtis in 2000 po ME

Krele ::

Win 8.2 - Start menu is back!
Win 8.2.5 - Aero is back!

MrStein ::

Krele je izjavil:


Win 8.2.5 - Aero is back!


Ja, izgled (tema) oken je res tak... čuden. Jaz bi scer malo barve popravil, ne pa 3D prosojnosti in podobno...

aerie je izjavil:


- Boljše upravljanje s pomnilnikom

Lahko o tem kaj več?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

mtosev ::

meh jaz lahko brez start gumba bp preživim. ni mi jasno kaj je tak big deal en gumb. kot,da ljudje winsov ne znajo uporabljati,če ni start gumbeka;((
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Nikonja ::

meni edino ni jasno zakaj niso vse te stvari iz 7 (start gumb, aero, boot na desktop....) pustili kot opcijo in si je pač vklopiš če jo želiš. Pol pa bi bili mirni vsi tisti katerima je "new windows look" všeč in tisti katerima pač ni....
Po meni bi z tem dobili precej več uporabnikov na Win8, tko pa res večina nima razloga migrirat z 7 ker nič ni tolk revolucionarno boljše, saj jaz nisem videl...

MrStein ::

mtosev je izjavil:

meh jaz lahko brez start gumba bp preživim.

Vsi lahko bp preživimo brez start gumba. Celo brez elektrike bi šlo. Ampak bolje je z. Se strinjaš?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

aerie ::

MrStein je izjavil:


aerie je izjavil:


- Boljše upravljanje s pomnilnikom

Lahko o tem kaj več?

Na Win 8 je v praksi moj star laptop s samo 1GB pomnilnika na splošno občutno bolj odziven kot na Win 7. Očitno zna osmica pomnilnik bolje izkoristit kot sedmica. Kaj stoji za tem oz. kaj je drugače napram sedmici nimam pojma. Sigurno bi znal Mark o tem kaj več povedati.

mtosev ::

MrStein je izjavil:

mtosev je izjavil:

meh jaz lahko brez start gumba bp preživim.

Vsi lahko bp preživimo brez start gumba. Celo brez elektrike bi šlo. Ampak bolje je z. Se strinjaš?
meni je bolj al ne vseeno, če je start meni tam al ne. najbolj me veseli da bo tole free upgrade za windows 8 userje:D
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

Jackass ::

win64 je izjavil:

A se bo dalo izklopiti start ikonico? ;)
Ker nima nobenega pomena, funkcionalnost tako ali tako že obstaja(samo klikneš spodaj levo na opravilno vrstico).
@Rejzor: In kaj ponuja RocketDock, kar nima že windows 7/8 opravilna vrstica?


Ja saj ikonica bo naredila zgolj to, da bo območje kamor lahko klikneš nekoliko večje. Z miško ciljati v te kote ni namreč nič kaj hitro.
jAcKaSS

Jackass ::

Krele je izjavil:

Win 8.2 - Start menu is back!
Win 8.2.5 - Aero is back!


Nikoli mi ne bo jasno kakšna je uporabna vrednost Aera... V življenju še nisem uporabil (razen za afnanje) kombinacije "start"+"tab". Tista prosojnost je pa zgolj lepotni učinek. Se mi zdi, da je bolj pomembna hitrost delovanja in odzivanja kot pa ti lepotni učinki. Zakaj npr. v win ne deluje tako kot v iOS, da aplikacija shrani svoje stanje, ko jo zapreš, ter da se odpirajo programi v sekundi.
jAcKaSS

Mesar ::

Ker ni potrebe po teh rečeh.
Your turn to burn!

mirancar ::

Jackass je izjavil:

Krele je izjavil:

Win 8.2 - Start menu is back!
Win 8.2.5 - Aero is back!


Nikoli mi ne bo jasno kakšna je uporabna vrednost Aera... V življenju še nisem uporabil (razen za afnanje) kombinacije "start"+"tab". Tista prosojnost je pa zgolj lepotni učinek. Se mi zdi, da je bolj pomembna hitrost delovanja in odzivanja kot pa ti lepotni učinki. Zakaj npr. v win ne deluje tako kot v iOS, da aplikacija shrani svoje stanje, ko jo zapreš, ter da se odpirajo programi v sekundi.

Aero ne najeda tako kot metro, mislim da ga tudi noben ne pogreša
če imaš SSD se ti programi odpirajo pod sekundo (ne glede na OS)

MrStein ::

Jackass je izjavil:

win64 je izjavil:

A se bo dalo izklopiti start ikonico? ;)
Ker nima nobenega pomena, funkcionalnost tako ali tako že obstaja(samo klikneš spodaj levo na opravilno vrstico).
@Rejzor: In kaj ponuja RocketDock, kar nima že windows 7/8 opravilna vrstica?


Ja saj ikonica bo naredila zgolj to, da bo območje kamor lahko klikneš nekoliko večje. Z miško ciljati v te kote ni namreč nič kaj hitro.

Huh? Potegneš proti vogalu in si zadel. Ni šans da zgrešiš. To je najlažja točka za zadeti sploh.

No ja.
Potreba po večji hitrosti vedno je.
Eclipse se odpira tudi 5 in več sekund. ;)

Ni potrebe po večji hitrosti.... Kaj sem mogoče na napačnem forumu??? 8-)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

Glugy ::

Mah Start knof so dal nazaj sam zato se se sliš lepo za tiste k ne marajo brez. Nima pa knof funkcije ki jo je imel prej. Torej je to en sam nateg za privržence knofa.

Mesar ::

Glugy je izjavil:

Mah Start knof so dal nazaj sam zato se se sliš lepo za tiste k ne marajo brez. Nima pa knof funkcije ki jo je imel prej. Torej je to en sam nateg za privržence knofa.


^ yep... bomo vidli kolko časa se bodo šli to igrico...
Your turn to burn!
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pravi razlog, zakaj je Microsoft preskočil Windows 9 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
9140035 (33412) Key Quest
»

Za otvoritev konference Build obilica novosti

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
3013366 (11106) boolsheat
»

Windows 8.1 je prispel (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
27080955 (65342) phone8
»

Windows 8.1 Update 1 prihaja že marca (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
10528967 (23363) kamuee
»

Pobegli Windows 8.1 Update 1 razkriva korak k poznanemu

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
4715926 (12570) boolsheat

Več podobnih tem