Forum » Pomoč in nasveti » Povezava dveh računalnikov
Povezava dveh računalnikov
killa bee ::
Kako bi dostopal iz računalnika na katerem je Ubuntu 13.04 do Sharanih datotek, ki se nahajajo na računalniku z Win 8?
hvala, ampak jst hočem ravno obratno narest, iz Ubuntuja dostopat do Sharanih datotek, ki so na Win 8.
b3D_950 ::
Odpreš eno mapo (npr. Dokumenti) in izbereš "Datoteke" -> "Poveži se strežnikom"
v prazno polje vpišeš: smb://1.1.1.1 in klikneš "Poveži se".
1.1.1.1 zamenjaj z IP naslovom od windowsov.
v prazno polje vpišeš: smb://1.1.1.1 in klikneš "Poveži se".
1.1.1.1 zamenjaj z IP naslovom od windowsov.
sm vpisu 192.168.1.102 pa mi vrže da nej vpišem Domain pa geslo. Pa vpišem WORKGROUP - imam isto na obeh kompih in geslo pa dam connect. Pa mi še enkrat vrže isti meni naj vpišem domain pa geslo brez kakega dodatnega pojasnila?
Goran's Blog ::
Vpiši tvoje uporabniško ime in geslo od računalnika.
Drgači nastavi v windowsu, share tako da te ne bo spraševalo po tem.
Drgači nastavi v windowsu, share tako da te ne bo spraševalo po tem.
Aha, thanx, zdj pa dela. Sm upisoval napačno uporabniško ime(od Ubuntu userja namest od Win8 userja)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: killa bee ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ubuntu vprašanja (strani: 1 2 3 4 … 19 20 21 22 )Oddelek: Operacijski sistemi | 184787 (53626) | poweroff |
» | Izšel Ubuntu 13.04 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 23124 (17420) | popster |
» | Ubuntu 13.04 Raring RingtailOddelek: Operacijski sistemi | 5650 (3592) | b3D_950 |
» | level one ROUTER FBR-1418TX- nastavitveOddelek: Omrežja in internet | 5980 (2963) | OmegaBlue |
» | vista - domače omrežje - nadležno geslo, kako dostopati do share foldrov brez win pasOddelek: Operacijski sistemi | 1920 (1370) | aiko |