» »

Wordpress localhost v live

Wordpress localhost v live

Nietzschean ::

Najprej se opravičujem za temo, ki je že večkrat predelana. Nisem našel zadovoljivega odgovora (pa že par dni berem, #očitnonesposoben :) ), tako da bom zelo vesel vaših nasvetov / mnenj.

Torej, na eni mašini (win7) delam wp stran in ta bo tudi v naprej rabljena offline. Na drugi mašini(Ubuntu) bi rad to isto stran spravil live, se pravi imam "svoj server". To bi rad naredil čimbolj "na roke", kolikor se le da brez uporabe raznih pluginov.

Problem je, da sem precej začetnik in mi dosti stvari ni jasno. Zato me zanima, če mi lahko kdo razloži, kaj je potrebno narediti in predvsem zakaj (se mi zdi pomembno razumet, npr. zakaj spreminjat v bazi vnose http://localhost/mojastran v http://mojadomena.com).

Preko phpmyadmin sem zaenkrat eksportal bazo iz prve mašine in jo uvozil v novo ustvarjeno bazo na ubuntu mašini, potem pa kopiral komplet wp folder (iz prve mašine) v /var/www in zadeva deluje kot na prvi mašini. Okay. Kako pa sedaj to spravit v živo, preko free domene (predhodno registrirana na freedns.afraid.org)?

Upam, da se je komu dalo tole vse prebrat in lahko poda kak pameten nasvet.

Letalec ::

Do strani na svojem strežniku bi moral dostopat tudi z drugega računalnika na način http://IPserverja/mojastran npr. http://192.168.1.2/mojastran.

Kot si že ugotovil, moraš spremeniti v bazi korenski url vnos. Pazi, da spremeniš oba (eden pove na katerem naslovu se bo stan odzivala, drugi pa v kateri mapi na strežniku se nahaja). Zaenkrat bo OK, če bosta oba enaka.

Pridobi si brezplačno domeno, in jo preusmeri na tvoj IP. V kolikor nimaš statičnega IP naslova, boš moral uporabiti še dynDNS. To sedaj podpira že večina hišnih routerjev. Nato boš moral vzpostaviti ti. port fowarding. Se pravi, če bo iz interneta prišla povezava na portu 80 do tvojega routerja, naj jo ta usmeri na interni IP tvojega serverja.

Čestitam, sedaj bi morala biti tvoja stran dosegljiva z interneta. Seveda pa preko domene ni dosegljiva iz tvojega omrežja. Ironija je, da moraš sam še vedno do strani dostopati na način http://localhost/mojastran.

Nietzschean ::

Neki narobe delam očitno. Se pravi...

1. na delovni mašini naložim plugin za migracijo baze, vpišem ime domene, ter folder, kjer se bo zadeva nahajala na linuxu (strežnik). Zadeva mi naredi export baze.
2. na linux mašini naredim novo bazo in določim pravice uporabniku
3. uvozim vsebino baze iz delovne mašine (preko phpmyadmin)
4. naredim folder na linux mašini, kot sem ga opredelil ob izvozu baze in vanj zmečem vsebino moje strani

To vse gre, potem pa....
1. če poskušam preko domene dostopat do strani, mi prikaže stran brez cssja
2. če vpišem localhost/mojastran mi prikaže stran brez cssja
3. če poskušam pridt do dashboarda, vpišem localhost/mojastran/wp-admin me vrže na mojo domeno in pove, da te strani ni na serverju

Ahm, bi moral že na delovni mašini kaj igrat se s permalinki in .htaccess-om? Glede na tvojo opombo sem poskušal tudi preko drugega omrežja dostopat, pa mi enako, prikaže brez css-ja.

Portforwarding imam narejen na routerju na server mašino, port 80 za apache.

Moja napaka, en folder preveč. Hvala, dela :)

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev Apache serverja s podporo za PHP in MySQL (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Izdelava spletišč
322250936 (25601) miko22
»

Wordpress vpis NE GRE - 404 stran

Oddelek: Izdelava spletišč
81080 (829) Manager
»

apache virtual host in name serverji

Oddelek: Izdelava spletišč
81032 (720) čuhalev
»

Domač hosting

Oddelek: Izdelava spletišč
141381 (1207) MRB0rYS
»

VirtualHost oz. navidezne domene v apache

Oddelek: Izdelava spletišč
252676 (2374) Jackass

Več podobnih tem