Forum » Strojna oprema » frekvenca RAMov
frekvenca RAMov
perkomat ::
Tukaj se nahaja poročilo mojega računalnika z CPU-Z.
https://dl.dropboxusercontent.com/u/344...
Zakaj so vse navedene frekvence pri kategoriji pomnilnika pod 700 MHz, če pa so notri ti rami?:
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
In sicer 2 ploščici. Nazivna frekvenca je 1600MHz.
https://dl.dropboxusercontent.com/u/344...
Zakaj so vse navedene frekvence pri kategoriji pomnilnika pod 700 MHz, če pa so notri ti rami?:
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
In sicer 2 ploščici. Nazivna frekvenca je 1600MHz.
Unknown_001 ::
Ram ti nikol ne dela 100%, če ni potrebe.
Ko je potrebna bolj intenzivna raba pa doseže tist maksimum, ampak takrat se noben ne spravi merit, ker je drugega posla dost.
Ko je potrebna bolj intenzivna raba pa doseže tist maksimum, ampak takrat se noben ne spravi merit, ker je drugega posla dost.
In kaj naj bi zdaj to pomenilo? Kupil sem točno tiste, ki so linkani. Piše takt delovanja 1600 MHz.
Občasno mi računalnik tudi zamrzne za cca. 20s, kar je zelo nadležno. Kako bi to odpravil? Z zamenjavo RAM-ov, z dopolnitvijo še z 4GB ali morda celo z zamenjavo grafične? Namreč imam 2 monitorja, grafična je pa bolj švoh (specifikacije na dnu tabele).
Občasno mi računalnik tudi zamrzne za cca. 20s, kar je zelo nadležno. Kako bi to odpravil? Z zamenjavo RAM-ov, z dopolnitvijo še z 4GB ali morda celo z zamenjavo grafične? Namreč imam 2 monitorja, grafična je pa bolj švoh (specifikacije na dnu tabele).
Unknown_001 ::
Jst bi na tvojem mest, mal za virusi pa tem pogledal, pa po možnosti Register spucu, defrag, naredu čistko nepomembnih programov... Grafa ne bi smela meti veze s štekanjem, za rame pa tud dvomim, razen če so okvarjeni, kar pa lahk z namenskimi orodji preveriš.
AVG mi lavfa ves čas, občasno pa še "spucam" komp s TuneUp, CCleaner ipd. Na disku sem naredu defrag 2 tedna nazaj.
hojnikb ::
Max bandwidth PC3-10700 (667 MHz)
tole so 1333mhz rami, razn če platka ne zazna prav xmp profila..
kar se tiče štekanja. prečekiraj disk z smart in plato za napihnjene kondenzatorje...
če je vse kul, potem formatiraj...
tole so 1333mhz rami, razn če platka ne zazna prav xmp profila..
kar se tiče štekanja. prečekiraj disk z smart in plato za napihnjene kondenzatorje...
če je vse kul, potem formatiraj...
#brezpodpisa
prečekiram naj disk s čim?
Pa vendar, glede na to, da imam 2 monitorja...ma grafa zagotovo dovolj pomnilnika?
Pa vendar, glede na to, da imam 2 monitorja...ma grafa zagotovo dovolj pomnilnika?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: perkomat ()
nalozi hd sentinel http://www.hdsentinel.com/ in prilimaj SS
bo isti rezultat, ker oba programa bereta smart.
Vrži stran disk..
#brezpodpisa
Blinder ::
sam ta crystal je men kazal rumeno - warning. In potencilani kupec diska je pogledal rezultate testa in mi reku, da mi bo vsak cajt disk cedil. Po 1+++ letu delovanja itak dela isto ureud kot prvi dan. Ne toliko panike zganjat kot nekateri
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
ja sam če stvar meče read errorje ^^, pol je ziher neki z glavo, kar ni dober na dolgi rok...
#brezpodpisa
Zakaj pa pride do tega? Zaradi delovnih ur najbrž ne če ima pa moj 3. disk 3x več delovnih ur kot 1. Ko sem kupoval disk ste ga hvalili tudi tukaj.
Brias ::
ok potem mi pa perko ali hojnik iz crystala razberita eno informacijo:
in sicer predviden zivljenski cas diska glede na napake ...
( in ne delovni cas diska ... )
in sicer predviden zivljenski cas diska glede na napake ...
( in ne delovni cas diska ... )
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Brias ()
In kako naj to program izračuna ? Z pomočjo magije ?
vsi vemo kako diskovje crkuje in kako se da to napovedat...
vsi vemo kako diskovje crkuje in kako se da to napovedat...
#brezpodpisa
Brias ::
@hojinik
no zato sem pa ze v startu rekel daj sentinela, ker ima glede na napake svojo logiko krajsanja zivljenjske dobe diska, in ker hocmo bit mal zivcni ..... sem te naprosil ... da napoves ..
iz glave ali pa iz kristal-ne krogle ali crystal diska :)
raje kupi novega ...
ni se tok krize ...
napaka ampak zaenkrat ni se skrbi ...
sentinel lepo in vidno da ven estimated remaning lifetime ...
no zato sem pa ze v startu rekel daj sentinela, ker ima glede na napake svojo logiko krajsanja zivljenjske dobe diska, in ker hocmo bit mal zivcni ..... sem te naprosil ... da napoves ..
iz glave ali pa iz kristal-ne krogle ali crystal diska :)
raje kupi novega ...
ni se tok krize ...
napaka ampak zaenkrat ni se skrbi ...
sentinel lepo in vidno da ven estimated remaning lifetime ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Brias ()
nurse123 ::
DRR3 ram uporablja 2 kanala! sepravi 2 kanala po 800MHz je 1600MHz!
Če imaš pa pod 700 pa nastavi v BIOSu vse številke tako, kot so napisane na embalaži RAMov (frekvence, dostopni čas itd.)
Splača se tudi kaj pogooglat ;)
Če imaš pa pod 700 pa nastavi v BIOSu vse številke tako, kot so napisane na embalaži RAMov (frekvence, dostopni čas itd.)
Splača se tudi kaj pogooglat ;)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | WD RED 1TB ali 2TBOddelek: Kaj kupiti | 886 (619) | dj_uro |
» | HP ProBook 4710s problemOddelek: Strojna oprema | 1021 (798) | Skyman |
» | Disk Failure?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1917 (1592) | SuperVeloce |
» | trdi disk cuden zvokOddelek: Strojna oprema | 2448 (2216) | Rias Gremory |
» | Izredno počasen računalnikOddelek: Pomoč in nasveti | 1225 (865) | solatko |