» »

HP ProBook 4710s problem

HP ProBook 4710s problem

Alfonzo ::

Pri omenjenem prenosniku imam sledeči problem. Po dveh letih je prenosnik nenadoma prenehal delovati. Na prvi pogled je delovalo kot da bi se sesuli windowsi. Ob prižigu pride do pozdravnega logota windows 7 oz do tam kjer jih začne nalagati, potem pa ponovni zagon. Probal sem tudi, da bi jih naložil na novo pa ne gre na noben način. Ostala mi je samo še možnost, da preverim z njihovim orodjem disk. Ta orodje imajo vgrajen v bios v katerem pregleda disk ipd. Tam pa se je pojavil seveda problem. Ko začne pregledovati disk, ga pregleduje 2s in potem napiše error da ni mogoče testirati diska. Zato sklepam, da je šel disk po gobe :(

Je disk ali je kaj drugega še možno? Računalnik je razstavljen. Iz njega sem vzel disk na katerem piše: Seagate Momentus 7200.4 SERIAL ATA DISC DRIVE 500GB. Je to potem pravi za zamejavo? Ali bi bilo mogoče bolje vzeti katerega drugega, ki je cenejši?

http://www.bolha.com/racunalnistvo/shra...

Mogoče kdo ve??

hojnikb ::

Disk lahko daš noter katerikoli, važn je da je na sata in da je 2.5"..
#brezpodpisa

Je pa po vsem kar sem napisal verjetno disk šel ali se motim?

Yacked2 ::

Poiskusi z novim diskom, če bo vse delovalo je bila napaka na disku, drgače pa hmmm..nekaj drugega
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

Problem je ker nimam nobenega drugega diska, da bi lahko probal.

TOP ::

Potem pa enega kupi in probaj po vsej verjetnosti je disk.

Brias ::

probaj najprej 2-3 cikle http://www.memtest.org/ da izlocis ram, plato.....

ce imas doma racunalnik, potem kot 2 disk priklopi disk od prenosnika ( priklop za elektriko in podatkovni kabel je enak kot SATA disk za PC )
in zazeni kak program ki gleda .smart log ( http://www.hdsentinel.com/ )

prilimaj log file tukaj, to prvo stran

potem ko prezivi 3 cikle in vidimo kaj je v .smart logu, gremo naprej ....

Skyman ::

Dobr vecer!
Da ne bom odpiral nove teme bom kar tukaj prasal,in sicer lastim si prenosnik HP Probook 4710s popoldne med delom so se nanedoma prokazal siv ekratn s crtami nakar sm seveda racunalnik ugasnil sumil sm da je pregrevanje.Ker ga nekaj casa nism spucal kako leto sm seveda najprej sel spucati hladilnik,vredu prinesem ga v sobo prizgem deluje.Nakar sem ugasnil racunalik in pred nekaj časa sm hotel ponovno prizgat prenosnik,nakar se normalno vse zazene samo slike ni nikjer,sumim da je mogoce sla graficna kartica ali mogoce celo matična plošča,kaksni nasveti?Hvala

#000000 ::

Jah nimaš kej dost za narest, reball pomaga, še bolj pomaga manjeva čipa z novim, ampak novega skor nikjer ne boš dobil sploh pa ne poceni.

Hayabusa ::

Lahko je šel vga kabel, ko n-krat odpreš in zapreš display -> vsakič narediš pregib vodnikov.
Preveri če dela slika na zunanji monitor.

#000000 ::

Včasih dela na externi kot v pesmi, a vendar dokler ne porihtaš čipa na primarnem slike ne bo, pač odvisno od plate, nekatere dobijo signal po drugi poti in zato dela na zunanjem OK.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: #000000 ()

Skyman ::

priklopil sm na tv preko HDMI kabla neuspesno!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Trdi disk umira? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5113200 (10451) radmannsdorf
»

Noče mi zaključiti backupa (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
524541 (3623) m0LN4r
»

Disk in čudni zvoki

201160 (967) BorutK-73
»

POMOČ - Punca in Dell... :)

152935 (2236) solatko
»

kje kupiti - Seagate Momentus XT 740 GB