Forum » Navijanje » Brusenje ti4200
Brusenje ti4200
frenk ::
Ziujo!
Lih dons sm dau dol hladilnik od ti4200 pa morm rect da je povrsina hladilnika precej groba . Tega sem se takoj lotil, ampak poj sm opazu da tud povrsina gpu-ja ni ravno najbolsa. Sredinski del je nekoliko poglobljen, kar dokazuje tudi kolicina termalne paste, ki je bila potrebna za zapolnitev le te. A je mogoce kdo to ze opazu al pa se celo lotu brusenja gpu-ja. Jest osebno se nism brusu nobenga od procesorjev, tako da cakam na mnenja strokovnjakov.
Lih dons sm dau dol hladilnik od ti4200 pa morm rect da je povrsina hladilnika precej groba . Tega sem se takoj lotil, ampak poj sm opazu da tud povrsina gpu-ja ni ravno najbolsa. Sredinski del je nekoliko poglobljen, kar dokazuje tudi kolicina termalne paste, ki je bila potrebna za zapolnitev le te. A je mogoce kdo to ze opazu al pa se celo lotu brusenja gpu-ja. Jest osebno se nism brusu nobenga od procesorjev, tako da cakam na mnenja strokovnjakov.
Kartica ni ti 4200, gpu pa izgleda isto
Ja...Na gpuju se vid tista črna obroba, ki me zelo moti. A jo je že kdo udstranu??? A mogoče kdo tega ne priporoča???
Ja...Na gpuju se vid tista črna obroba, ki me zelo moti. A jo je že kdo udstranu??? A mogoče kdo tega ne priporoča???
hitman ::
Prvo kot prvo moraš imeti ustrezne pripomočke, kot so: - brusni papir (čim finejši)
- navaden svinčnik
Nato po GPU-ju s svinčnikom narišeš mrežo. Brusiš tako dolgo da se vsa mreža pobrusi in nato spet narišeš novo.
Jaz sem na mojem GPU-ju (G4 MX 440) zbrusil o.5 mm tiste snovi.
- navaden svinčnik
Nato po GPU-ju s svinčnikom narišeš mrežo. Brusiš tako dolgo da se vsa mreža pobrusi in nato spet narišeš novo.
Jaz sem na mojem GPU-ju (G4 MX 440) zbrusil o.5 mm tiste snovi.
njok ::
Jaz bom mojega pobrusil ko dobim hladilnik zanj.
Brusil sem ze PII in GF2MX. Postopek ni prevec zahteven, le cas si moras vzet.
Na to temo mas tudi vec clankov. Jaz sem se ravnal po njih. Torej... na raven hladilnik zalimas vodobrusni papir, na cip pa narises mrezo crt (kot je ze hitman povedal) , tako da se vidi kje najvec pobira in kdaj je brusenja dovolj. Z hladilnikom zelo pocasi in z kroznimi gibi brusis cip. Vmes kartico veckrat obrnes. Ko se mreza skoraj ne vidi vec vzames bolj fin papir. Na koncu dobro spihas kartico, namazes pasto in dobro zatisnes hladilnik. Ce ga pritrjujes z sponkicami jih bos moral nekako podlozit da bo hladilnik stal bolj tesno.
Srecno!
Brusil sem ze PII in GF2MX. Postopek ni prevec zahteven, le cas si moras vzet.
Na to temo mas tudi vec clankov. Jaz sem se ravnal po njih. Torej... na raven hladilnik zalimas vodobrusni papir, na cip pa narises mrezo crt (kot je ze hitman povedal) , tako da se vidi kje najvec pobira in kdaj je brusenja dovolj. Z hladilnikom zelo pocasi in z kroznimi gibi brusis cip. Vmes kartico veckrat obrnes. Ko se mreza skoraj ne vidi vec vzames bolj fin papir. Na koncu dobro spihas kartico, namazes pasto in dobro zatisnes hladilnik. Ce ga pritrjujes z sponkicami jih bos moral nekako podlozit da bo hladilnik stal bolj tesno.
Srecno!
A pa je dost razlike?? Ker če ni velike razlike jest raj nebi pozabu garancije. Mogoče poj k bo mimo. Če je pa velik razlike poj pa...
Za Ti4200 ne vem, pri GF2MX se je precej poznalo (20MHz GPU in 10MHz rami) ker je bilo jedro ZELO konkavno.
Pri garanciji IMO ne reskiras dosti. Kdo ti bo gledal pod HSF ko bos vracal kartico?
Pri garanciji IMO ne reskiras dosti. Kdo ti bo gledal pod HSF ko bos vracal kartico?
the_unborn ::
fabrka kjer so izdelali posast? sej nasi serviserji (ce ne morjo popravit) posljejo nazaj al ne?
Ne vem kako je pri nas ampak v Essediju ce majo na zalogi ti takoj zamenjajo ce reces da stvar 100% ne dela.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | MSI GF4Ti4200 sreca Vulcana12 :>Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2043 (1414) | lambda |
» | Vsi, ki ste modificirali grafične kartice...Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2026 (1173) | boštjan |
» | navijanje gf ti4200 (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 5064 (3926) | mloncar |
» | porazno navijanje ti 4800SEOddelek: Navijanje | 1241 (904) | frenk |
» | navijanje radeona9000pro (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 4856 (4073) | c3R4R |