Forum » Pomoč in nasveti » namestitev OS windows 7 skupaj z windows 8
namestitev OS windows 7 skupaj z windows 8
mikesr ::
Pozdravljeni,
na računalniku imam nameščeni windows 8 in bi rad namestil še windows 7 (dual boot). Računalnik ima en trdi disk, ki je razdeljen na particiji C in D - na C je nameščen windows 8, na D pa sem hotel namestiti windows 7. Pri namestitvi pa se pojavi opozorilo: "windows cannot be installed on this disk. The selected disk is of the GPT partition style.". Kako to težavo odpraviti? windows 8 pa ne smem ponovno nameščat.
na računalniku imam nameščeni windows 8 in bi rad namestil še windows 7 (dual boot). Računalnik ima en trdi disk, ki je razdeljen na particiji C in D - na C je nameščen windows 8, na D pa sem hotel namestiti windows 7. Pri namestitvi pa se pojavi opozorilo: "windows cannot be installed on this disk. The selected disk is of the GPT partition style.". Kako to težavo odpraviti? windows 8 pa ne smem ponovno nameščat.
Invictus ::
namesti ga v virtualno mašino ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
mikesr ::
mogoče en walkaround: če bi izbrisal vse particije in bi namestil najprej windows 7 in potem windows 8 bi naj delovalo. Vendar problem je, da imam na računalniku nameščeni licenčni windows 8 in zanj nimam namestitvenega DVD-ja. Je mogoče kako ustvariti ta DVD?
Dober dan ::
Potegni si windwos 8 dvd iz partisa. Je enak kot original. Ko inštaliraš, vneseš aktivacijsko kodo in imaš enako kot sedaj.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [WINDOWS 8] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 4 … 27 28 29 30 )Oddelek: Operacijski sistemi | 439966 (5647) | jedateruk |
» | Windows 10 "clean install"Oddelek: Pomoč in nasveti | 14768 (12268) | fujtajksel |
» | UEFI - kako ponovno namestiti windows 8Oddelek: Pomoč in nasveti | 10801 (8315) | krepki |
» | Po downgradu na Windows 7 prenosniku Lenovo začel utripat ekranOddelek: Operacijski sistemi | 948 (776) | solatko |
» | windows 8 (nakup) (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Operacijski sistemi | 56983 (38724) | mtosev |