» »

Disk zaribal - kako resit dokumente?

Disk zaribal - kako resit dokumente?

[DrAc0] ::

Vprasanje.

Pred tednom dni nazaj se mi je pri poizkusih navijanja. Ustavil disk. presentljivo to ni kajti ze sam disk je iz serije IBM DTLA 30..... In Glej vraga na palici, razdeljenega sem imel na 2 particiji FAT32 in pa NTFS.
Pri zagonu racunalnika, se sistem normalno vklaplja do trenutka, ko bi se morali oz. se "nakladajo" Winsi.
Popolni zmrz. Blue screen. Konec.

Ce ga priklopim kot Slave se rac. niti ne zazene. Zmrzne pri prepoznavanju diska. Isto se zgodi pri prijateljevem rac.
Ce ga bootam kot master in z diskete mi prepozna Dos samo FAT32 particijo. mene pa to ne interesira, saj imam vse pomembne stvari na NTFS particiji.

Kako priti do NTFS particije, s tem pogojem da se mi ne ob morebitnem kopiranju datotek ne pojavijo imena kot recimo semin~1.doc, kar je zelo zelo nadlezno to popravljat. ! Obstaja za to kaksen program ?
:D
Hvala za pomoc
Takav ti je zivot : Cupav i dlakav..

boštjan ::

tudi meni se je ob navijanju disk zakleno in niti nisem mogo formatirat.šel sem do kolega,priključo na njegov comp,ampak v BIOS-u sem nastavo naj se bootajo njegovi winsi.tako sem lahko prišel na moj disk in lepo foramtiral particijo,kjer so winsi bli.

dr.J ::

Good luck!

Meni je prejšnji teden škripnil en IBM DeathStar GXP (DTLA30...) - med delanjem backupa. Disk ni viden niti v BIOSu, tako da je z njim konec.

Podatke na srečo imam na nekaj mestih. :D

Od takrat imam dva diska in software raid 1.

[DrAc0] ::

Uuueee....(jok) :))

Povedali pa so mi tudi to, da za ceno 1000 sit naj bi mi eno od rac. firm spravila vse te fajle ven. ;(

Torej, ce lahko oni to naredijo lahko tudi jaz.
Bom brskal dalje, ce se ponudi kaksna resitev ali morda celo pricne delati sam od sebe.

Hvala
Takav ti je zivot : Cupav i dlakav..

boštjan ::

si sprobal tako kot sem ti jaz reko

dr.J ::

Imaš srečo, da ti sploh prepozna disk.

Obstaja program ntfsdos, s katerim lahko bereš podatke na ntfs particijah, daš ga pa na dos disketo. Seveda moraš podatke potem nekam zapisati...

Poskusi priklopitit kot slave še en fat32 disk, da boš lahko spravil podatke tja.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

FAT32 ali NTFS (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
707232 (5693) Mavrik
»

V Windowsih ne vidim diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
181074 (922) perci
»