Forum » Mobilne tehnologije » Samsung galaxy S3 ali LG Nexus 4
Samsung galaxy S3 ali LG Nexus 4
Temo vidijo: vsi
Jerry000 ::
Če res ne bodo več naročevali navadnih verzij sem pa sedaj res v dilemi za LTE ali navadnega. Moti me le cena, 10€ dodatka za LTE ki ga mogoče niti uporabljal ne bom (v akcijskem obdobju ga bom, potem pa če bo za plačat pa ne več) + to da imam paket Dzabest ki prinaša SAMO 100MB prenosa podatkov, tko da bi si še petko omislil...sam z 19€ dodatka...je to no go
zoot ::
...Dzabest ki prinaša SAMO 100MB prenosa podatkov...
Z 100MB prenosa boš zelo težko shajal. Parkrat boš odprl rtvslo.si pa bo čez.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zoot ()
mm46 ::
Spet - ko boš oba imel v roki boš videl kaj te bolj moti, nasičene barve čez vse meje ali malo temnejši ekran.
amoled je temnejši kot lcd... amoled ima max brightness do nekje 300 nits, lcd pa od 460 (n4, htc one) pa do 600 (i5)
V realnosti je S3jev ekran na pogled precej svetlejši.
Ja seveda... na sliki je sicer s2, ki pa ima max svetlost nekje na nivoju S3 (vsaj po testu na anandtech). Na gnexu je bil celo še temnejši.
Danes sem tudi opazu pri obeh mobitelovih raztavnih modelih, da imata "vžgan" text...očitno so nekaj imeli mal predolgo odprto Na nexusu sem imel tako vžane statusbar in onscreen tipke
...Dzabest ki prinaša SAMO 100MB prenosa podatkov...
Z 100MB prenosa boš zelo težko shajal. Parkrat boš odprl rtvslo.si pa bo čez.
Ja sej to sm napisal...
PrimozR ::
Če res ne bodo več naročevali navadnih verzij sem pa sedaj res v dilemi za LTE ali navadnega. Moti me le cena, 10EUR dodatka za LTE ki ga mogoče niti uporabljal ne bom (v akcijskem obdobju ga bom, potem pa če bo za plačat pa ne več) + to da imam paket Dzabest ki prinaša SAMO 100MB prenosa podatkov, tko da bi si še petko omislil...sam z 19EUR dodatka...je to no go
http://www.mobitel.si/akcije/pomlad-201...
Jaz sem na paketu 2013, ki je bil predstavljen za praznike (za 20,13 EUR). Best. Thing. EVAR. Pa če se misliš stegovati za SGS3 LTE, a nisi cenovno pol na istem kot s HTC One? o.O
EDIT: za občutek, prej sem na 2012 zlahka shajal s 500 MB podatki. Zdaj sem pa s tem mesecom porabil 1560 enot, od tega cirka 1300 za internet :D Je pa res, da je rekordni mesec kar se tiče porabe.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()
HTC One še nimajo pri mobitelu, tako da ne vem koliko je cena, ampak sem prepričan da bo HTC one tam okoli 23€ dodatka, tako kot je S4. 2013 nevem če je zame ravno, saj dosti kličem (punca) in frendi občasno. Res pa je plus da je večina na mobitelu
Halfdead987 ::
Halfdead987 je izjavil:
Probaj Wipeout,NOVA3 (update 1.0.5),Real Racing 3.
No,sedaj pa reci komu, ki ima N4 naj to isto naredi.
Challenge Accepted
uspel sprobat Real Racing 3, dela brez problema, no da boš zadovoljen šteka ko mam vklopljeno varčevanje z energijo.
Lažeš. Igra šteka na S3 in na 4x HD. Prav tako na HOX. In na Note. Sploh tisti filmčki. Očitno zate low framrate ni problem.
sam ta špil ma pa ornk grafiko :o. Kan na N4 pa lepo dela? Potem bi moralo lepo delat tut na S3 LTE k ma 2GB rama
zgleda da Nova 3 nima problemu pri S3:)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jerry000 ()
HTC One še nimajo pri mobitelu, tako da ne vem koliko je cena, ampak sem prepričan da bo HTC one tam okoli 23EUR dodatka, tako kot je S4. 2013 nevem če je zame ravno, saj dosti kličem (punca) in frendi občasno. Res pa je plus da je večina na mobitelu
Kaj pa je važno kaj počneš? Ravno to je lepota paketa, dobiš 2013 enot in z njimi delaš to, kar ti paše. Pa magar če pošlješ 2000 SMSov, porabiš 2000 MB oz. govoriš 2000 minut, ne glede na omrežje na drugi strani. 1 SMS, 1 minuta in 1 MB so vsak po ena enota.
EDIT: kaj se k**čite s temi real racingi, špilejte zanimive igre. 2Fuse npr.! :>
Zgodovina sprememb…
sam ta špil ma pa ornk grafiko :o. Kan na N4 pa lepo dela? Potem bi moralo lepo delat tut na S3 LTE k ma 2GB rama
Stari updejti ne... v1.0.5 ima :)
Je pa IMHO S3 zelo težko hard brickat če imaš veselje rootanja in nalaganja custom romov. Če kaj rabiš,je skoraj vedno na internetu rešitev,ker ima ta telefon pač dosti več ljudi kot Nexusa.
Em... Zakaj bise ti bilo pa treba bati česarkoli pri Nexusu? Zadeva ima uradno dokumentiran postopek odklepanja bootloaderja, nimaš kaj brickati. Pa praktično vsi ta hudi developerji imajo Nexuse. Kvaliteta > kvantiteta.
Zgodovina sprememb…
HTC One še nimajo pri mobitelu, tako da ne vem koliko je cena, ampak sem prepričan da bo HTC one tam okoli 23EUR dodatka, tako kot je S4. 2013 nevem če je zame ravno, saj dosti kličem (punca) in frendi občasno. Res pa je plus da je večina na mobitelu
Kaj pa je važno kaj počneš? Ravno to je lepota paketa, dobiš 2013 enot in z njimi delaš to, kar ti paše. Pa magar če pošlješ 2000 SMSov, porabiš 2000 MB oz. govoriš 2000 minut, ne glede na omrežje na drugi strani. 1 SMS, 1 minuta in 1 MB so vsak po ena enota.
EDIT: kaj se k**čite s temi real racingi, špilejte zanimive igre. 2Fuse npr.! :>
ja nekak se bojim da ne bo dost, ker bom pol na internetu dost pa mi za klice/sms ne bo ostalo
Halfdead987 je izjavil:
Stari updejti ne... v1.0.5 ima :)
Je pa IMHO S3 zelo težko hard brickat če imaš veselje rootanja in nalaganja custom romov. Če kaj rabiš,je skoraj vedno na internetu rešitev,ker ima ta telefon pač dosti več ljudi kot Nexusa.
Torej z usakim updatom bodo igre čedalje nedostopne S3...nevem pa kaj je hard brick. Še nikoli nisem rootal, mam pa namen če kupim S3:)
Zgodovina sprememb…
Ja, težko ga je pokvariti, občasno obstaja kak bug, ampak se s sledenjem navodilom temu izogneš. Itak pa, ko enkrat root imaš zadeve praktično ne moreš pokvariti. Za cel kup naprav je pa itak cel kup postopkov foolproof.
Zgodovina sprememb…
Halfdead987 je izjavil:
Če slediš navodilom,ne.
Velja enako za nexusa...
Vseeno je zaklep bootloaderja popolnoma brezveze. Ostalo sploh ni nek brick,če pa bootloader zjebeš zna bit pa kar hudo.
-- Odstranjena referenca na izbrisan post --
Me pa zanima. Za igre je pol dorečeno da je bolje N4 vzeti kajne? Več rama in boljša grafična? Tko je bilo omenjeno v tem postu se mi zdi. S3 me samo skrbi da če bodo use te igre updatal da bojo začele vse štekat na njem...kot je baje tisti racer in streljačina
Me pa zanima. Za igre je pol dorečeno da je bolje N4 vzeti kajne? Več rama in boljša grafična? Tko je bilo omenjeno v tem postu se mi zdi. S3 me samo skrbi da če bodo use te igre updatal da bojo začele vse štekat na njem...kot je baje tisti racer in streljačina
Zgodovina sprememb…
- odbrisal: Mavrik ()
Halfdead987 je izjavil:
Halfdead987 je izjavil:
Če slediš navodilom,ne.
Velja enako za nexusa...
Vseeno je zaklep bootloaderja popolnoma brezveze. Ostalo sploh ni nek brick,če pa bootloader zjebeš zna bit pa kar hudo.
"fastboot oem unlock" in je odklenjen
Za spravit nexusa v tovarniško stanje pa imaš vse potrebno skupaj z navodili na googlovi strani
Včeraj sem na hitro primerjal real racing 3 na one x (s3 trenutno nimam pri roki) in n4 (oba na cm10.1), in dela na slednjem seveda bolje, ne da se mi pa nalagat ostalih velikih iger na moji bedni povezavi sam zato, da vidim enako pri ostalih Meni osebno boljša kamera niti približno ne odtehta vsega ostalega kar me pri S3 moti.
Včeraj sem na hitro primerjal real racing 3 na one x (s3 trenutno nimam pri roki) in n4 (oba na cm10.1), in dela na slednjem seveda bolje, ne da se mi pa nalagat ostalih velikih iger na moji bedni povezavi sam zato, da vidim enako pri ostalih Meni osebno boljša kamera niti približno ne odtehta vsega ostalega kar me pri S3 moti.
kaj te pa moti pri S3? Torej za igre je boljši N4 oziroma S3 LTE
- cheap filing v roki zaradi glossy plastike, sploh ko se ti malo spoti roka. Moti me hw home gumb, imam raje kapacitivne ali onscreen. Imam raje unibody ohišje s čim manj pokrovčki. Srebrn okvir rad poči, na srečo ga menjajo pod garancijo.
- pentile amoled zaslon, na katerem v primerjavi z lcd slika ni tako crisp (pixel nima treh sub-pixlov), je opazno temnejši in na soncu slabše viden, bela ni bela, statična slika se lahko "vžge" notri (če si iz lj, poglej v city parku na razstavnih modelih, če jih niso že menjali)
- ne maram "skinov", še najmanj pa touchwiz zaradi izgleda in počasnosti
- boljša kvaliteta custom romov pri n4
To je seveda moje osebno mnenje. N4 vsekakor ni brez napak, me pa ne motijo kot te, ki sem jih naštel za s3.
Kar se iger tiče, ne vem, če bodo na isti grafični delale kaj bolje samo zaradi več rama...
- pentile amoled zaslon, na katerem v primerjavi z lcd slika ni tako crisp (pixel nima treh sub-pixlov), je opazno temnejši in na soncu slabše viden, bela ni bela, statična slika se lahko "vžge" notri (če si iz lj, poglej v city parku na razstavnih modelih, če jih niso že menjali)
- ne maram "skinov", še najmanj pa touchwiz zaradi izgleda in počasnosti
- boljša kvaliteta custom romov pri n4
To je seveda moje osebno mnenje. N4 vsekakor ni brez napak, me pa ne motijo kot te, ki sem jih naštel za s3.
Kar se iger tiče, ne vem, če bodo na isti grafični delale kaj bolje samo zaradi več rama...
Hvala, tale post je kar v veliko pomoč. Nisem vedel da se tista plastika rada lomi pri S3. Design me ne moti pri S3, tut gumb mi je ql naprimer. Je pa res da N4 zgleda nekako bolj solid mobi. Težka odločitev bo to:D
Nekaj me sam zanima, pri N4. A je 4,7" displaya dejanska velikost, al to vklučuje tudi tiste spodnje tipke? Pasica kjer so onscreen tipke (3)
To je že kr minus če je skupaj z tipkami 4,7". S3, ima 4,8 čistega zaslona, ampak ok se da preživet če se res da to zmanjševat. Sem pa opazil neko zadevo:
Ima kdo to? Se obnese enako kot N4? Ampak itq razmišlam, če S3 nabavim mam tut lahko potem use nadgradnje androida, ne uradne, lahko pa rootam pa naložim najnovejši android. Al ne gre to tko lepo kot si predstavljam? Izkušenj z rootam in drugimi androidi nimam, ker prihajam iz 1.6 androida, HTC Tattoo:)
Ima kdo to? Se obnese enako kot N4? Ampak itq razmišlam, če S3 nabavim mam tut lahko potem use nadgradnje androida, ne uradne, lahko pa rootam pa naložim najnovejši android. Al ne gre to tko lepo kot si predstavljam? Izkušenj z rootam in drugimi androidi nimam, ker prihajam iz 1.6 androida, HTC Tattoo:)
Kvalitete custom romov niso na N4 nič boljše. Ko bo CM 10.1 stable, bo najboljši.
In TW je top, v primerjavi z "stock" androidom.
Ima s3 zelo fajn funkcije. S Beam in Smart Stay sta kul. S Voice je crap. S Memo je kul če rad rišeš :)Pa še nekaj je pri budilki...Pametno opozorilo i think
Ima s3 zelo fajn funkcije. S Beam in Smart Stay sta kul. S Voice je crap. S Memo je kul če rad rišeš :)Pa še nekaj je pri budilki...Pametno opozorilo i think
Kaj pa vem, mi je všeč tko stock kot TW, s tem da TW ima že vse nameščeno, ubistvu kupiš in uporabljaš, stock pa bol kupiš urediš in uporabljaš. Pa baje stock android se da primerjat z iPhone, glede na gladkost delovanja in hitrost medtem ko TW ne deluje tako hitro.
Pa še to mi je ql, gledam reviewe mal, in N4 prehiti kar na večini benchmarkov za kake zahtevnejše igre naprimer.
Pa še to mi je ql, gledam reviewe mal, in N4 prehiti kar na večini benchmarkov za kake zahtevnejše igre naprimer.
Halfdead987 je izjavil:
Kvalitete custom romov niso na N4 nič boljše. Ko bo CM 10.1 stable, bo najboljši.
Jaz imam cm10.1 nightly odkar sem ga iz škatle vzel in do sedaj ni blo nobenega problema, tako kot ne prej na galaxy nexusu... 1x na teden posodobim (brez wipe) in to je to. AOSP based rom na S3 ne bo nikoli na takem nivoju kot je na nexusu.
Namesto s-beam imaš v stock android beam, smart stay pa sem že napisal v drugi temi zakaj je zame neuporaben.
smart stay je totalno neuporaben, sam nastaviš da naj bo zaslon vedno vklopljen, itq ga ugasneš ko mobi nehaš uporabljat (pač tisti lock al kaj je)
Če bi delal v temi ali ko imam telefon zraven na mizi bi bil uporaben, tako pa v 50% (v mojem primeru) ni. In ob vklopljenem smart stay ti poleg prižganega zaslona dela tudi front kamera in tako še bolj rabi baterijo.
Čakaj samo za razjasnitev...smart stay je ubistvu da se ti zaslon ne ugasne ko bereš? Je je res tako potem je to zame res neuporabno, ker naredim kot sem rekel in mi nič več baterije ne žre. + funkcija kjer samo k ušesu prislonim da kliče je tudi nebi pogrešal, mi ni nekaj waw
Čakaj samo za razjasnitev...smart stay je ubistvu da se ti zaslon ne ugasne ko bereš? Je je res tako potem je to zame res neuporabno, ker naredim kot sem rekel in mi nič več baterije ne žre.
Tako je, sprednja kamera gleda oči in ne ugasne ekrana dokler pač gledaš notri. V temnejših prostorih in pod prevelikim kotom te pač kamera več ne vidi in zato zadeva ne dela.
Jaz delam tako kot ti, imam zaslon na 5min timeout in ko ga ne rabim ga že avtomatsko ugasnem...
Ah potem pa smart staj je res neuporabna pa lahko reče karkoli:). Zaslon naštimaš da se ti ne ugasne in veliko manj baterije kuri ker ne rabi kamerce. To je res preseravanje.
Ko smo že ravno pri tem, kako pa se obnese branje na S3/N4? Je kje boljše? So črke lepo vidne al so pixlaste? Ker bi kako e-book prebral tudi če bom imel že tako velik ekran (napram 4 let na HTC tattoo)
Ko smo že ravno pri tem, kako pa se obnese branje na S3/N4? Je kje boljše? So črke lepo vidne al so pixlaste? Ker bi kako e-book prebral tudi če bom imel že tako velik ekran (napram 4 let na HTC tattoo)
Zgodovina sprememb…
Text je na n4 malenkost bolj crisp kot na s3.
drugače pa najbolje, da si pogledaš tale (precej dolg) review
drugače pa najbolje, da si pogledaš tale (precej dolg) review
Aja ok:). Je pa zanimivo, gledam reviewe in sploh nisem opazil to. Je kar nerodna reč. Naprimer te 3 gumbi ki so on screen, ko igraš igro so še vedno prisotni in se zlahka naredi da pritisneš gumb in te vrže ven. Pravtako v tem videu pove da GTA igre ne delujejo lepo na N4? Malo čudno saj prej smo govoril da je za igre še najboljši N4, da S3 nima take grafične?
Še nekaj, koliko tega je res kot pravi na 9:10? Se da to narediti da bo kot na S3? Ker tole je res zelo nerodno.
Še nekaj, koliko tega je res kot pravi na 9:10? Se da to narediti da bo kot na S3? Ker tole je res zelo nerodno.
Zgodovina sprememb…
Kaj lahko nekdo ki ima N4 proba tole če je res:
http://smartphones.wonderhowto.com/how-...
Sem tudi bral da pride N4 LTE verzija, če pa pride do nas pa ne vem, špekulacije so pa tudi o Nexus 5...upam da ne bo prišel letos:D
http://smartphones.wonderhowto.com/how-...
Sem tudi bral da pride N4 LTE verzija, če pa pride do nas pa ne vem, špekulacije so pa tudi o Nexus 5...upam da ne bo prišel letos:D
pickle_rick ::
aha torej se da use naredit da maš tko praktično in pri roki kor S3? No to mi je ušeč, da ne klikneš 10x sam da ugasneš 3G naprimer:). To je res mučno
Meizu ::
aha torej se da use naredit da maš tko praktično in pri roki kor S3? No to mi je ušeč, da ne klikneš 10x sam da ugasneš 3G naprimer:). To je res mučno
Vse kar rabiš vedet je tole: S3 (oz. praktično vsi telefoni, ki uporabljajo android, pa niso Googlovi telefoni) uporabljajo tovarniško limitirane verzije androida, medtem ko imajo Googlovi telefoni odklenjen pristni vanilla android, z daleč največjo dobo uradnega updejtanja.
Sam si lastim Google Nexus S, ki izvira še tam nekje iz časov Galaxy S prve generacije (praktično identičen hardware). Sam uživam v Jelly Bean različici androida, medtem ko se moj brat, ki ima Galaxy S1 ukvarja z raznimi cyanogen modi in podobnimi zadevami ter si skuša namestit ICS. Na koncu je ugotovil, da se bolj splača poiskat kakšen soliden rom za Gingerbread (2.3).
Če hočeš iz telefona iztisnit kar največ kar se da potem se, kar se Android OSa tiče najbolj izplača Googlov telefon. Vse ostalo (htc sense, samsungove ideje vmesnika) se da nadomestit z romi, ki največkrat kar daleč prekašajo uporabnost tovarniških vmesnikov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Meizu ()
Lol. CM nabaviš pa je. CM 10.1 je IDENTIČEN romu na N4. Seveda pa ob njemu zgubiš vse Samsungove candyje... Imaš pa v zameno novejši android,kar je itaq useless (vse kar je 4.0+ je ok).
Superca:). Potem vidim da je res čisto customizable. Ampak glede na to da je stock android, kaj ga moraš vseeno rootat da uporabljaš razne rome? Pa ko pride nou update androida, ti ohrani vse widgete itd ko ga updataš?
Halfdead987, potem rečeno imaš S3 z N4 izkušnjo? S3 z stock androidom? Sam še vseeno S3 bo nekega dne prenehal s posodobitvijo, medtem ko N4 bo v nedogled dobival posodobitve.
Kako je pa z LTE, se to splača imeti? Je to future al se da brez njega kamot 3 leta preživet?
Uh da ne pozabim, kako je pa z flash playerjem? Se da kake strani ki še podpirajo flash jih gledat na S3/N4? Je potrebno kakšen poseben browser? Ker sem slišal da flash ni več podprt na androidu
Halfdead987, potem rečeno imaš S3 z N4 izkušnjo? S3 z stock androidom? Sam še vseeno S3 bo nekega dne prenehal s posodobitvijo, medtem ko N4 bo v nedogled dobival posodobitve.
Kako je pa z LTE, se to splača imeti? Je to future al se da brez njega kamot 3 leta preživet?
Uh da ne pozabim, kako je pa z flash playerjem? Se da kake strani ki še podpirajo flash jih gledat na S3/N4? Je potrebno kakšen poseben browser? Ker sem slišal da flash ni več podprt na androidu
Zgodovina sprememb…
Meizu ::
Halfdead987 je izjavil:
Lol. CM nabaviš pa je. CM 10.1 je IDENTIČEN romu na N4. Seveda pa ob njemu zgubiš vse Samsungove candyje... Imaš pa v zameno novejši android,kar je itaq useless (vse kar je 4.0+ je ok).
Heh. Sam raje vedno posežem po stvareh, za katere vem, da imam uradno podporo. Pa delat neke postopke, ugotavljaš, da OS potem ni polno funkcionalen in podobne stvari.
Raje vidim supported product kot je Nexus. Ampak to je seveda moje mnenje.
Zase itak vem, da naslednji telefon najverjetneje ne bo Android saj grem na nokio, če pa že bo android bo pa Nexus 4.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Samsung galaxy S4 (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 169533 (60336) | Dr-4Skull |
» | Nexus 5 je prispel (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 31239 (24207) | Assass1n |
» | Nakup androidaOddelek: Mobilne tehnologije | 8775 (7495) | klinker |
» | Google pripravlja Android predstavitevOddelek: Novice / Android | 15978 (13653) | Mavrik |