» »

Samsung galaxy S3 ali LG Nexus 4

Samsung galaxy S3 ali LG Nexus 4

Temo vidijo: vsi
1 2 3
4
5

Meizu ::

Jerry000 je izjavil:

Ne, sej je android, sam pač samsung, HTC pol priredi android, da maš drugačen UI in UX še kakšne svoje programe gor nabriše,...nexus je pa pure pač, brez nekih dodatnih UI in programov. Kar mi je boljše kot pa že naložženi programi, lahko vsaj zbiram kaj si bom naložil

Saj je Android sam ni pure Android, kot si rekel. Če mi hardware samsung phona podpira novo verzijo Androida in je brez nekih modov in posegov ne morem namestit na telefon, potem tale telefon ne lavfa s pristnim Androidom. Ampak le s "Samsung droidom" :)

bdoxx ::

Zakaj sem vesel da nisem S3 vzel? Ker imam sedaj stock android + redne updejte + nimam zame neuporabnih programu oziroma funkcij, ki jih samsung gor da + design od N4 mi je veliko lepši kot S3. In ker ti tut pišeš po forumu sklepam, da si ti tut tele.

malo se spotaknem tu
1.updejti bojo tud na S3 samo z zamudo.
2
nimam zame neuporabnih programu oziroma funkcij
- nepotrebne funkcije lahko izklopiš, verjel ali ne jaz sem na mojem samiju dobil par aplikacij, ki niti nevem če so samsungov ''balotware'' al androidov, uporabljam vse (latitude, s memo, kies air, all share, samsungov market)
vsi hvalite premium dizajn od N4 ok steklo pa to zakon, pol pa gor oblačite polarni cheap plastični bumber - ki ga olajša za edini 2 prednosti po mojem ki jo ima n4 napram s3 velikost in premium materiali, oz lepši izgled. zaboga če že imate nexsusa ga uporabljaje pure naravno in uživajte v njegovi lepoti

Halfdead987 ::

Meizu je izjavil:

Halfdead987 je izjavil:

Jerry000 je izjavil:

Js nism meu 1 mesc S3, nimam tok denarja in veselja da bi oba telefona po mesece sprobaval pol pa enega prodal. In glede na to da ma frend S3 sem ga malo preklikal in pregledal, se pozanimal na internetu in forumih, šou v trgovino jih še 1x preklikat in pregledat. Zakaj sem vesel da nisem S3 vzel? Ker imam sedaj stock android + redne updejte + nimam zame neuporabnih programu oziroma funkcij, ki jih samsung gor da + design od N4 mi je veliko lepši kot S3. In ker ti tut pišeš po forumu sklepam, da si ti tut tele.

To je moje subjektivno mnenje, ne pričakujem da boš ti se strinjal, sam takle pristop kot si napisal je pa res podn. Haters gonna hate, tko je

Vesel si zaradi stock androida? Žalostno. Updejti ti nič ne doprinesejo. CM 10.1 poje stock android.
Te programi so vse prej kot neuporabni;)

Ja uredu. Pejdi komu drugemu to govorit.

Ali nimaš čistega pojma kaj je to open source vanilla Android ali pa rineš z glavo skozi zid.

P.S.: Me zanima kakšno bi bilo vaše mnenje, če bi neka firma npr. Samsung začela proizvajat phone, ki ima sicer Apple OS vendar zaklenjen in modifyjan s strani Samsunga.

Androidi na telefonih raznih Samsungov, HTCjev ipd. so pravzaprav le to - OS, ki se hoče imenovat Android. Za vse ostalo je tu Vanilla Android. Pri vseh ostalih lahko na določene stvari kar pozabiš ali pa je vsaj težko izvedljivo (developing, root itd.)

Vsaj jaz ne bi nikoli rekel, da Samsungovi telefoni lavfajo Android. Sej ga, ni pa to to. Jaz temu rečem Samsung droid.

Sej nisem tebi govoril.

Če bi Samsung imel iOS,bi ga kupil:)
Kaj je s tabo? Seveda je android ampak z UIjem. To je isto kot če bi Windowsem spremenil wallpaper pa theme z kakšnim rainmetrom in rekel, da pač ni več Windows.
Pri drugih težko izvedljivo? Mnogo lažje. Za root rabiš samo 6 in nekaj mb veliko datoteko,ki jo daš v Odinu pod PDA ter začneš flešati.

Me popolnoma nič ne zanima,kako ti rečeš Androidu na Samsungovih telefonih.

mm46 ::

Halfdead987 je izjavil:

Kaj je s tabo? Seveda je android ampak z UIjem. To je isto kot če bi Windowsem spremenil wallpaper pa theme z kakšnim rainmetrom in rekel, da pač ni več Windows.

Pro_moted ::

bdoxx je izjavil:

Zakaj sem vesel da nisem S3 vzel? Ker imam sedaj stock android + redne updejte + nimam zame neuporabnih programu oziroma funkcij, ki jih samsung gor da + design od N4 mi je veliko lepši kot S3. In ker ti tut pišeš po forumu sklepam, da si ti tut tele.

malo se spotaknem tu
1.updejti bojo tud na S3 samo z zamudo.
2
nimam zame neuporabnih programu oziroma funkcij
- nepotrebne funkcije lahko izklopiš, verjel ali ne jaz sem na mojem samiju dobil par aplikacij, ki niti nevem če so samsungov ''balotware'' al androidov, uporabljam vse (latitude, s memo, kies air, all share, samsungov market)
vsi hvalite premium dizajn od N4 ok steklo pa to zakon, pol pa gor oblačite polarni cheap plastični bumber - ki ga olajša za edini 2 prednosti po mojem ki jo ima n4 napram s3 velikost in premium materiali, oz lepši izgled. zaboga če že imate nexsusa ga uporabljaje pure naravno in uživajte v njegovi lepoti

Ja update bo ja, na 4.3, potem pa tema. O 5.0 lahko samo sanjate, tistega bodo se še lastniki S4 načakali.
Če pa tebe navlaka prek androida ne moti ,pa to ne pomeni da je dobra in da je priporočljiva.

O prednostih in slabosti pa se je marsikaj razglabljalo in če sta to eni in edini prednosti N4 za tebe potem si pač Samsung fanboy. Kaj je za koga boljše pa se vsak naj sam odloči, ampak velikokrat vplivate z subjektivnimi prepričanji , ki ne pomagajo nikomur ampak samo škodijo.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX

mjolnir ::

Uradno dobijo s3 5.0 update.

Ja update bo ja, na 4.3, potem pa tema. O 5.0 lahko samo sanjate, tistega bodo se še lastniki S4 načakali.
Če pa tebe navlaka prek androida ne moti ,pa to ne pomeni da je dobra in da je priporočljiva.

O prednostih in slabosti pa se je marsikaj razglabljalo in če sta to eni in edini prednosti N4 za tebe potem si pač Samsung fanboy. Kaj je za koga boljše pa se vsak naj sam odloči, ampak velikokrat vplivate z subjektivnimi prepričanji , ki ne pomagajo nikomur ampak samo škodijo.

za s3 je uradno da bo 5.0prišel,čeprav verjetno 3/4 leta bol pozno :)
nikoli nisem rekel da je nexsus zanič telefon ali da je boljši oz. slabši od S3, le negiral sem zgornje trditve, oz. prednosti ki postanejo slabost (velikost, steklen zadnji del) na živce mi gre konstantno pluvanje po tej famozni plastiki, balotwaru in tuchwizu pri samsungih, mi pa še nihče, ki sem ga vprašal osebno ni znal podrobneje opisat kje je sploh problem v teh stvareh oz. večina jih sploh samija ni imela nikol.
Glede na to da si me označil za sammy fanboya morda sem morda nisem, čeprav je to moj 6ali 7mi sammy zapored, sem se pred nakupom vedno dobro raziskal trg, razen sedaj pri Note1, ki je bil impulziven nakup, ker kunkorenca ni ponujala nič.
še za info vse samije mam doma spravljene oz so v uporabi pri sorodnikih razen S1, ki sem ga prodal, + delajo še vsi od samija E715 naprej.

če bi se moral odločat med tema 2ma telefonoma, bi se odločil za s3 in to samo zaradi SD kartice + odstranljive baterija, ki prevladata pred malenkost bolj smooth delovanjem nexsusa in hitrejšimi updejti. to je z mojega stališča.
izbira je seveda od posameznika, podatkov, primerjav, testov med tema telefonoma je na netu ogromno in lahko vsak pretehta kaj mu bolj ustreza.

Bolf3nk ::

) na živce mi gre konstantno pluvanje po tej famozni plastiki, balotwaru in tuchwizu pri samsungih, mi pa še nihče, ki sem ga vprašal osebno ni znal podrobneje opisat kje je sploh problem v teh stvareh oz. večina jih sploh samija ni imela nikol.

ni znal opisat problema? tuchwiz je totalno v qurcu. še na s4 se zatika občasno

kot vsak drugi telefon

Bolf3nk ::

a bejž no...

htc one, lg optimus g in nexus nimajo tega :)

česa? zatikanja?

Aramis ::

Za ostale androide nevem , prej sem imel s2 stock, sedaj pa imam Lg p880 stock... in je razlika ogromna. lg je delal že na ICS odlično, sedaj na jb še bolje. Tale TW od samsunga je res sranje. Zgleda predpotopno pa še zanič je.

ne branim samija, verjamem da je razlika vendar ogromna vsekakor ne more bit. + nekak logično je da boljši telefon dela bolje?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bdoxx ()

FlyingBee ::

Bolf3nk je izjavil:

a bejž no...

a veš kje bi se dal optimus g v živo probat? v citypark-u v Lj. ga še nimajo

Pro_moted ::

FlyingBee je izjavil:

Bolf3nk je izjavil:

a bejž no...

a veš kje bi se dal optimus g v živo probat? v citypark-u v Lj. ga še nimajo

Tudi mene bi zanimalo. Nekako me najbolj vleče na ta telefon ( če nebom prešaltal na WP). LG UI je res najbolj odziven od vseh kar sem do zdaj probal. Res da ni najlepši , ampak to je različno v očeh opazovalca.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX

PrimozR ::

bdoxx je izjavil:

za s3 je uradno da bo 5.0prišel,čeprav verjetno 3/4 leta bol pozno :)
nikoli nisem rekel da je nexsus zanič telefon ali da je boljši oz. slabši od S3, le negiral sem zgornje trditve, oz. prednosti ki postanejo slabost (velikost, steklen zadnji del) na živce mi gre konstantno pluvanje po tej famozni plastiki, balotwaru in tuchwizu pri samsungih, mi pa še nihče, ki sem ga vprašal osebno ni znal podrobneje opisat kje je sploh problem v teh stvareh oz. večina jih sploh samija ni imela nikol.
Glede na to da si me označil za sammy fanboya morda sem morda nisem, čeprav je to moj 6ali 7mi sammy zapored, sem se pred nakupom vedno dobro raziskal trg, razen sedaj pri Note1, ki je bil impulziven nakup, ker kunkorenca ni ponujala nič.
še za info vse samije mam doma spravljene oz so v uporabi pri sorodnikih razen S1, ki sem ga prodal, + delajo še vsi od samija E715 naprej.

če bi se moral odločat med tema 2ma telefonoma, bi se odločil za s3 in to samo zaradi SD kartice + odstranljive baterija, ki prevladata pred malenkost bolj smooth delovanjem nexsusa in hitrejšimi updejti. to je z mojega stališča.
izbira je seveda od posameznika, podatkov, primerjav, testov med tema telefonoma je na netu ogromno in lahko vsak pretehta kaj mu bolj ustreza.

Kje je problem v Touchwizu? Zadeva je grda za bruhat, zasede dodaten GB placa pomnilnika telefona in po možnosti deluje počasi. Pa en kup useless, tacky fičerjev ti nameče zraven, ki se jih ne moreš znebiti.

Ne vem no, obstaja razlog, da je Google Palmu ukradel Matiasa Duarteja...

Lynxfox ::

PrimozR je izjavil:

Kje je problem v Touchwizu? Zadeva je grda za bruhat, zasede dodaten GB placa pomnilnika telefona in po možnosti deluje počasi. Pa en kup useless, tacky fičerjev ti nameče zraven, ki se jih ne moreš znebiti.

Ne vem no, obstaja razlog, da je Google Palmu ukradel Matiasa Duarteja...

Pri S4 pa zasede celo ene 4-5 GB več placa kot stock. Hvala [insert your deity here] za Matiasa.

Jerry000 ::

Tok zasede? Damn

-kako misliš grda?, res pa je da je stock za odtenek hitejši
-maš možnosti sd kartice =)
-Pa en kup useless, tacky fičerjev ti nameče zraven, ki se jih ne moreš znebiti. katere točno?

M-XXXX ::

Pa en kup useless, tacky fičerjev ti nameče zraven, ki se jih ne moreš znebiti.

Ena večjih bedarij ki sem jih prebral. Prosim naštej mi eno tako zadevo pri touchwizu? Kot prvo lahko vse disablaš oziroma ne rabiš uporabljat.

Če pa je problem to, da imaš funkcijo katero mogoče ne rabiš in je pač ne uporabljaš slabo in imaš sploh izbiro pa najbolje, da ostaneš na nokiji 3310. Tam večiha teh stvari nimaš...

Jerry000 je izjavil:

Tok zasede? Damn

jap s4 ma usable 8.8gb placa na 16gb izvedenki. xD precej slabo 3bol zahtevne gejme gor namestiš pa jebeš ježa xD
maš pa zato možnost da vzameš 64gb verzijo al pa dokupiš sd kartico.

medtem pa naprimer nexus samo 8/16 in tudi žalostno da imaš pri 8gb različici na voljo samo 5gb
With no expandable storage the 8GB Nexus 4 has only 5GB of usable space out of the box

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bdoxx ()

bdoxx je izjavil:

-kako misliš grda?, res pa je da je stock za odtenek hitejši
-maš možnosti sd kartice =)
-Pa en kup useless, tacky fičerjev ti nameče zraven, ki se jih ne moreš znebiti. katere točno?

F'n UGLY!

bdoxx je izjavil:

Jerry000 je izjavil:

Tok zasede? Damn

jap s4 ma usable 8.8gb placa na 16gb izvedenki. xD precej slabo 3bol zahtevne gejme gor namestiš pa jebeš ježa xD
maš pa zato možnost da vzameš 64gb verzijo al pa dokupiš sd kartico.

medtem pa naprimer nexus samo 8/16 in tudi žalostno da imaš pri 8gb različici na voljo samo 5gb
With no expandable storage the 8GB Nexus 4 has only 5GB of usable space out of the box

Itak ne vem kje je point 8 GB Nexusa. Jest mam 16ko, gor nekih 6 do 7 GB muske, inštaliranih 100+ appov, pa mam še 1 GB frej. Nekaterim 16 GB ni dovolj, meni zadošča. Je pa tako, na Galaxyjih je baje rahlo zmeda z SD kartico, ker nanjo lahko daješ samo določene stvari, torej ti pri 16 GB izvedenki kartica pomaga samo za medijske datoteke, pri aplikacijah se pa še vedno lahko zatakne, če imaš res inštalirane tako obsežne igre. Čeprav 8 GB porabiti z aplikacijami, ne vem no...

M-XXXX je izjavil:

Pa en kup useless, tacky fičerjev ti nameče zraven, ki se jih ne moreš znebiti.

Ena večjih bedarij ki sem jih prebral. Prosim naštej mi eno tako zadevo pri touchwizu? Kot prvo lahko vse disablaš oziroma ne rabiš uporabljat.

Če pa je problem to, da imaš funkcijo katero mogoče ne rabiš in je pač ne uporabljaš slabo in imaš sploh izbiro pa najbolje, da ostaneš na nokiji 3310. Tam večiha teh stvari nimaš...

A lahko izklopiš CELOTEN touchwiz? Thoguht so. Sicer sva pa tole že predelala, večkrat ;)

Mnja, hvala, da 'neuporaba funkcij' pomeni, da potrebujem Nokio 3310. Zato sem prejšnji meec porabil 1,3 GB podatkov in ~300 minut+SMSov, kajne? Ker samo kličen in SMSam.

Ne vem no, folk jamra nad tisto sceno, ko pogledaš stran in ti ustavi filmček. Kaj če kažeš nekomu drugemu? Pa hover over je gimmicky, touchscreen ima že itak probleme s feedbackom, v avtomobilu (in na drugih dinamičnih mestih) telefone rešuje samo to, da ga večinoma držiš v isti roki, s katero po njem tudi tacaš (torej si nekako fiksiran nanj), z lebdenjem je feedbacka še manj. Poleg tega je samo Samsungov fičr, ki ga mora podpirati app (torej se ne bo prijel), itd.

Pa zakaj za vraga morajo imeti tisti shortcut bar oz. zavihek na levem robu displeja nasran povsod? Kot sem rekel, Google je z razlogom kupil priznanega dizajnerja grafičnih vmesnikov, ki je svojo sposobnost dodobra pokazal še pred izidom Honeycomba. In razlog ni, da Samsungovi dizajnerji vmesnik počečkajo z voščenkami in se gredo vojno čim daljšega spec sheeta. Razlog se skriva drugje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

Zdaj pa še dejanska sitaucija, da ne boš zavajal in brezveze strašil s slikami.

Meni osebno je tako kot ima S4 2x pregledneje, bolj kompaktno in bolj se znajdem. Zakaj hudiča bi imel čez cel zaslon ikonce če imaš v eni vrsti vse to, da ne omenjam da se vsaj jaz konkretno lažje znajdem?

Jah, 100 ljudi, 100 čudi. Še vedno bo par 10 milijonov ljudi kupilo Galaxy S4, ko imaš pa hardwersko in softwersko gledano boljše opcije. Kaj tem ljudem, ki še vedno kupujejo Galaxyje, ni jasno pa pitaj ribice...

Sicer je pa popolna zmaga 'superiornega' vmesnika Touchwiza možnost menjave pisav. Oz. nekatere izmed možnosti, ki so ponujene. Pomojem bi Samsungu komot prodal reklamo 'Galaxy S series, helping empty the contents of your stomach since 2010!' oz. nekaj v tem smislu.

Pa res ne vem, kje ti vidiš da zavajam. Tvoja slikca ni popolnoma nič drugačna od moje. Still F'n ugly. Oz. še nekoliko bolj našarana za povrhu vsega.

Galaxy S4, ko imaš pa hardwersko in softwersko gledano boljše opcije. Kaj tem ljudem, ki še vedno kupujejo Galaxyje, ni jasno pa pitaj ribice...

Kar, prosim, pokaži mi boljši telefon :)
Pa pa še kepco zlata pričaraj, ko boš ravno čudeže delal:D

HTC One, Nexus 4.

PrimozR je izjavil:

HTC One, Nexus 4.

Se šališ?

ONE definitivno je primerljiv. Vsak ima seveda svoje prioritete zato enemu bolj ustrezajo S4 drugemu One. Čeprav po pravici povedano edina velika prednost ONE je lepota, v vsem ostalim je bolj kot ne zadaj. Pa še enkrat rečem: primerljiv, definitivno pa ne boljši. Oziroma konkretno boljši.

Nexus je pa res v praktično vsem zadaj.
Slabši procesor
Slabši zaslon
slabša kamera
isto rama
enako ali več prostora + spominska kartica
S4 ima LTE Nexus ne (razen če so že omogočili, enkrat vemda se je govorilo nekaj o tem)
Dimenzije so izjemno podobne (razlike nekaj mm)
designt: nexus, čeprav tukaj je ogromna stvar osebne lepote

Je pa res, da je Nexus konkretno cenejši. Vendar prednosti pa res nima nobenih.

PS: če se boš spotaknil v ROM: na oba lahko nasnameš vse kar ti serce poželi.

PS: da ne pozabimo izmenljive baterije...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: M-XXXX ()

PARTyZAN ::

PIPI: Sori, sam ti si čist preveč pristranski. Meni je recimo v tem primeru bolj všeč Samsungov interface, ker so stvari lažje dostopne.

Zgornji meni je scrollable po horizontu.

Tudi barvna shema je pač stvar okusa.

Vajenc ::

Nexus 4 ima kar nekaj prednosti. Med drugim prvo vrsto v posodobitvah androida, stekleno zadnjo stran z zanimivim vzorcem, kompaktnost in premikanje med meniji brez laga. Dve ključni pomankljivosti zaradi katerih ga nisem kupil sta povprečno vzdržljiva baterija in precej slabši foto napram S3 ali S4. Z malo zamude si na S3 ali S4 še vedno lahko inštaliram najnovejši android (npr. CM, ki je vizualno celo lepši od stock google roma), fotič in baterija pri Nexus 4 pa bosta za zmeraj le povprečna.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

PARTyZAN je izjavil:

PIPI: Sori, sam ti si čist preveč pristranski. Meni je recimo v tem primeru bolj všeč Samsungov interface, ker so stvari lažje dostopne.

Zgornji meni je scrollable po horizontu.

Tudi barvna shema je pač stvar okusa.

V svetu, ki gre na flat dizajn z veliko whitespacea, je tebi skupaj nametano par funkcij, ki zasedajo prostor, bolj pregledno? Naj ugibam, zdaj boš rekel še, da je zemlja ploščata?

denabiker ::

mjolnir je izjavil:

Uradno dobijo s3 5.0 update.

na te update jaz ne bi nič dal, ker v naši mali Sloveniji to traja in traja, da prej popi*diš. Ok, drugače je če si v razviti državi, kjer zelo hitro dobijo. Pa saj vidiš kako je pri ostalih modelih. Lej punca ima Note pa še zdaj ni uraden Jelly Bean v Sloveniji, si misliš? Še v Keniji, Bangladešu,... so ga dobili marca.
Saj ne, da žalim druge države, samo pri nas je vse v ri*i.

M-XXXX je izjavil:

PrimozR je izjavil:

HTC One, Nexus 4.

Se šališ?

ONE definitivno je primerljiv. Vsak ima seveda svoje prioritete zato enemu bolj ustrezajo S4 drugemu One. Čeprav po pravici povedano edina velika prednost ONE je lepota, v vsem ostalim je bolj kot ne zadaj. Pa še enkrat rečem: primerljiv, definitivno pa ne boljši. Oziroma konkretno boljši.

Slabši procesor
Slabši zaslon
slabša kamera
isto rama
S4 ima LTE Nexus ne (razen če so že omogočili, enkrat vemda se je govorilo nekaj o tem)

Procesor je slabši zanemarljivo, SS4 z Exynosom lahko kar izključimo iz debate, ker je skorajda nedobavljiv v normalnih delih sveta, ostale verzije pa uproabljajo rahlo navitega Snapdragona, ki je sicer enak Nexusovemu. Enako za HTC One.

Tistih dobrih 300 DPI je za napravo s 5-colskim zaslonom že tako blizu najvišji ločljivosti očesa, da 1080p teelfonu ne prinese praktično ničesar, razen višje porabe baterije (gostejša mreža zahteva bolj navito osvetlitev, poganjanje več pikslov, v primeru iger še precej zmogljivejši GPU). Razen če si Samsung. Če si Samsung, uporabljaš crap od Pentile AMOLEDa in pač potrebuješ čim več pikslov, da skriješ svoje probleme. Resno, bil sem velik zagovornik AMOLEDa (sicer takrat še na 800 x 480), pa me je prijelo na bruhanje, ko sem primerjal sliko z dobrim LCD-jem. Pa vsaj SGS3 je v vseh pogojih temnejši od Nexus 4 (na auto in na max svetlost). Kako je z SGS4 pa ne vem.

Fotič je slabši, to je desjtvo. Pri Nexus 4. Pri HTC One pa ne. Da nekoliko slabše rezultate v normalnih pogojih, ampak tukaj je pravzaprav bolj zanimiv koncept, premikanje v pravo smer. Mislm cmon, 13 Mpix na buckini konici? Okej, če ti je všeč opazovanje kvantnih pojavov, super. Meni ni. Ultrapixle v vsak telefon! Z amnjšimi popravki seveda.

Isto rama... Ja, so? Aja, to hočeš povedati, da je slabost, da na isto RAMa Nexus 4, ker nima tistega TouchWiz crapa, porabi manj RAMa? Al kaj drugega. Ne vem no...

SD kartica je res minus. Jaz sicer lahko živim s tem, malce me sicer skrbi, da je že zdaj praktično zafilan, a po drugi strani vem, da imam gor 8 GB muske, ki jo zlahka še oklestim. Po drugi strani pa nimaš problemov z '10 diski' in podobnimi jajci. Pač kup placa (okej, malce majhen kup) in to je to.

LTE na Nexus 4 je deloval samo v Kanadi pa še to samo do updejta radia, ker ni imel certifikatov za LTE in jasno ne bi smel delovati na LTE. Pa fino, da ma SGS4 LTE. Ki ti koristi kako že? V praktično vseh primerih, ko se pizdim, da je internet počasen, sem na edge. Nej mi raje dajo 3G oz. HSDPA v vsako vukojebino, kot pa LTE v Ljubljani, ki je že itak pokrita z WiFijem. Ne pa da grem na faksu v dvigalo in potem v avlo, telefon pa izgubi signal... V tem primeru je LTE res velika prednost ja.

Ne gre se za osebno lepoto, gre se za kakovost izdelave, za uporabo materialov. Šipa na zadnji strani Nexusa je sicer prej slabost kot plus v tem pogledu (samo čakam, kdaj mi jo bo uspelo sesuti). One v tem pogledu zmaga. Super so pa tudi unibody polikarbonatni telefoni, kot je One X npr. Ne vem no, men je blazno kul, če telefon leti po tleh, da se ne razsuje na 5 kosov - telefon, pokrovček baterije, baterija, SD kartica, SIM kartica.

Kdaj lahko naložiš najnovejšo verzijo Androida? Primerja se lahko Android 5.0 na SGS3 in Nexus 4, poleg tega pa še tako uradne kot neuradne izdaje. Meni gre precej na živce, če obstaja nova verzija z novimi bonbončki, proizvajalec me pa ignorira. Po drugi strani pa skupnost naheka skupaj iz starih driverjev in nove verzije 5x hitreje update z zadovoljivo kvaliteto, kot pa nek Samsung s hordo plačanih programerjev. Se vidi, da se raje igrajo z voščenkami.

Ceno si pa že povedal. Pod črto, kot paket, tako lahko jasno vidiš, kateri telefon je boljši nakup. SIcer pa, še enkrat, zanimivo je, da se ves svet profesionalnih ocenjevalcev več ali manj strinja, da se je Samsungu s feature listom in z vmesnikom odpeljalo, precej bolj hvalijo HTC One z novo verzijo Sense, a vseeno pravijo, da to še ni to. Če smo že pri voščenkah & co., zanimivo, da je nad dizajnom nekoč popolnoma famoznega iOS-a (no, famozen je še vedno, le Android ga je ujel) popizdil kar Jony Ive in prevzel vajeti za dizjan iOS 7. Ki bo bistveno bolj flat od predhodnika.

Tko, food for thought.

mjolnir ::

Kdaj lahko naložiš najnovejšo verzijo Androida? Primerja se lahko Android 5.0 na SGS3 in Nexus 4, poleg tega pa še tako uradne kot neuradne izdaje. Meni gre precej na živce, če obstaja nova verzija z novimi bonbončki, proizvajalec me pa ignorira.

Evo, meni pa ne, dejansko mi dol maha. Če dela dobro, kaj bi popravljal.

Ker dobiš nove fičrje. Dokler ni novih fičrjev pa nekih hudih bugfixov, res ni vredno nadgrajevati. Zato sem jaz telefon vzel iz škatle, naložil takrat najnovejši Paranoid Android in pustil pri miru. Ker zadeva dela popolnoma OK, bom menjal šele z novo verzijo Androida.

Pod črto, kot paket, tako lahko jasno vidiš, kateri telefon je boljši nakup.

To ti sklepaš po sebi. Meni, odtehta boljši foto in baterija vse prednosti Nexusa, katerih sploh ni veliko. Zaslon je npr. pri S4 boljši v praktično vseh pogledih, kar da še en velik plus Samsungu. Cena je zagotovo velika prednost Nexusa, ampak, če vzameš na obroke pri operaterju se par €/m niti ne pozna.
Woody Allen

Pri teh cenah, ki jih imajo operaterji, itak ni razloga da se vežeš. Pa v vseh pogledih? Če je tako svetel, kot SGS3 (ne vem, nisem še primerjal, bi bilo pa zanimivo), faila pri svetlosti. Potem je pa tukaj še dejstvo, da je pentile. Kar je fail na celi črti. Sori, facts.

PrimozR je izjavil:

Pri teh cenah, ki jih imajo operaterji, itak ni razloga da se vežeš. Pa v vseh pogledih? Če je tako svetel, kot SGS3 (ne vem, nisem še primerjal, bi bilo pa zanimivo), faila pri svetlosti. Potem je pa tukaj še dejstvo, da je pentile. Kar je fail na celi črti. Sori, facts.

Še vedno te pride najceneje prek operaterja ;)
Glede zaslona. Menda je svetlejši od S3 in uporablja diamantno obliko Pentile matrike, ki napram S3 še zmanjša možnost, da bi oko zaznalo kakšno matriko. (Pre)izrazite barve pri amoled zaslonih so za večino ljudi prej prednost kot slabost. Poleg tega pa ima S4 še večji zaslon z boljšo resolucijo.
Woody Allen

kr?en ::

Kolikor sem se igral s S4ko v Telekomovem centru, se da nastavljat kontrast oz. nacin barvitost, da barve niso tako nasicene.

Počasi je treba razumeti, da pri AMOLED vsak pixel sveti sam in, da ni potrebno osvetlitve kot pri LCD, ki je trenutno že zelo razvit, če recimo pogledamo SLCD 2 oz. 3 od Japoncev in najnovejše IPS/LPS od Korejcev. Zame osebno se mi zdi že od nekdaj ideja, da vsak zase sveti več kot odlična in edino prava ideja o zaslonu (redki ogromni panoji ob cestah recimo so iz led diodic sestavljeni in so slike od primerne razdalje zelo "lepe"), je pa treba razumet tudi, da imajo vsake oči svojega malarja. S4 ima po primerjave boljši zaslon od Note2, ki je že zelo dober AMOLED in z razdalje 30+ cm prikazuje odlično sliko.

Komentar glede svetlosti je moteč, ker sta to dve zelo različni tehnologiji, ki jima včasih, glede berljivosti zunaj ob sončnem vremenu, krivico ali dobro naredijo premazi na površini stekla, kar je včasih zelo nelogično, recimo na LG BL40 je navaden TN LCD, vendar je bila berljivost na soncu odlična in še zdaj prekaša Note 2, ki ima še dodaten sloj za prepoznavo S Pen-a, kar še poslabša vse skupaj, v notranjih prostorih pa je AMOLED za moje pojme super.

na GSMARENA imajo test, kjer se relativno določi kontrast in ne samo glede na podatke (teoretično) o svetlosti bele oziroma "temnosti" črne, pri AMOLED je razmerje teoretično v neskončnost. Na tem testu vodijo AMOLED zasloni kar se tiče berljivosti na močnejši zunanji svetlobi aka na soncu.

Hja, jaz sem primerjal zvečer, v notranjih prostorih.

Ja, ideja, da je vsak pixel svoj emitor je super. Ampak vseeno je kakovost slike od tega povsem ločena, je izbrati boljši displej težko. Pa pri takšni gostoti pikslov je tudi težko opaziti pentile. Ampak vseeno je pentile ;)

freesty ::

Vceraj mel moznost mal sprobat s4. 2min sem ga imel v rokah in sem ze opazil malo trokiranja. Zagnal sm se chrome na obeh in sel na google.com, razlika je bila kot noc in dan. Na obeh max svetlost. Nexus 2x svetlejsi, cistejsa slika in pa predvsem bela barva. Ce kdo govori, da so izboljsal belo na amoledu, ja mogoce za par %. So pa se vedno dalec:)
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

v direktni primerjavi, bodo na AMOLED črne res črne, bele pa manj bele od kakovostnega LCD-ja, vsakega posamično pa se ne opazi toliko, meni osebno pa bolj pašejo temnejše črne kot svetlejše bele, kot kompromis bi izbral najraje SLCD 2 oziroma zdaj že SLCD3, IPS na N4 se mi zni preveč bled, mogoče bo na Optimus G in G Pros kaj boljše, ampak še niso pri Mobitelu na ogled

Hja, precej kul metrika je tudi kontrast, kjer IPS-ji niso slabi.

Je pa tako, LCD proti AMOLED na Deisre, kjer je bila res super 1:1 primerjava, je bil čisti poraz LCD-ja (črna je bila enostavno siva). Novi LCDji so pa, kot sem že rekel, neprimerno boljši.

PrimozR je izjavil:

M-XXXX je izjavil:

PrimozR je izjavil:

HTC One, Nexus 4.

Se šališ?

Slabši procesor
Slabši zaslon
slabša kamera
isto rama

Procesor je slabši zanemarljivo, SS4 z Exynosom lahko kar izključimo iz debate, ker je skorajda nedobavljiv v normalnih delih sveta, ostale verzije pa uproabljajo rahlo navitega Snapdragona, ki je sicer enak Nexusovemu. Enako za HTC One.

Tistih dobrih 300 DPI je za napravo s 5-colskim zaslonom že tako blizu najvišji ločljivosti očesa, da 1080p teelfonu ne prinese praktično ničesar, razen višje porabe baterije (gostejša mreža zahteva bolj navito osvetlitev, poganjanje več pikslov, v primeru iger še precej zmogljivejši GPU). Razen če si Samsung. Če si Samsung, uporabljaš crap od Pentile AMOLEDa in pač potrebuješ čim več pikslov, da skriješ svoje probleme. Resno, bil sem velik zagovornik AMOLEDa (sicer takrat še na 800 x 480), pa me je prijelo na bruhanje, ko sem primerjal sliko z dobrim LCD-jem. Pa vsaj SGS3 je v vseh pogojih temnejši od Nexus 4 (na auto in na max svetlost). Kako je z SGS4 pa ne vem.

Fotič je slabši, to je desjtvo. Pri Nexus 4. Pri HTC One pa ne. Da nekoliko slabše rezultate v normalnih pogojih, ampak tukaj je pravzaprav bolj zanimiv koncept, premikanje v pravo smer. Mislm cmon, 13 Mpix na buckini konici? Okej, če ti je všeč opazovanje kvantnih pojavov, super. Meni ni. Ultrapixle v vsak telefon! Z amnjšimi popravki seveda.

Isto rama... Ja, so? Aja, to hočeš povedati, da je slabost, da na isto RAMa Nexus 4, ker nima tistega TouchWiz crapa, porabi manj RAMa? Al kaj drugega. Ne vem no...

SD kartica je res minus. Jaz sicer lahko živim s tem, malce me sicer skrbi, da je že zdaj praktično zafilan, a po drugi strani vem, da imam gor 8 GB muske, ki jo zlahka še oklestim. Po drugi strani pa nimaš problemov z '10 diski' in podobnimi jajci. Pač kup placa (okej, malce majhen kup) in to je to.

LTE na Nexus 4 je deloval samo v Kanadi pa še to samo do updejta radia, ker ni imel certifikatov za LTE in jasno ne bi smel delovati na LTE. Pa fino, da ma SGS4 LTE. Ki ti koristi kako že? V praktično vseh primerih, ko se pizdim, da je internet počasen, sem na edge. Nej mi raje dajo 3G oz. HSDPA v vsako vukojebino, kot pa LTE v Ljubljani, ki je že itak pokrita z WiFijem. Ne pa da grem na faksu v dvigalo in potem v avlo, telefon pa izgubi signal... V tem primeru je LTE res velika prednost ja.

Ne gre se za osebno lepoto, gre se za kakovost izdelave, za uporabo materialov. Šipa na zadnji strani Nexusa je sicer prej slabost kot plus v tem pogledu (samo čakam, kdaj mi jo bo uspelo sesuti). One v tem pogledu zmaga. Super so pa tudi unibody polikarbonatni telefoni, kot je One X npr. Ne vem no, men je blazno kul, če telefon leti po tleh, da se ne razsuje na 5 kosov - telefon, pokrovček baterije, baterija, SD kartica, SIM kartica.

Kdaj lahko naložiš najnovejšo verzijo Androida? Primerja se lahko Android 5.0 na SGS3 in Nexus 4, poleg tega pa še tako uradne kot neuradne izdaje. Meni gre precej na živce, če obstaja nova verzija z novimi bonbončki, proizvajalec me pa ignorira. Po drugi strani pa skupnost naheka skupaj iz starih driverjev in nove verzije 5x hitreje update z zadovoljivo kvaliteto, kot pa nek Samsung s hordo plačanih programerjev. Se vidi, da se raje igrajo z voščenkami.

Ceno si pa že povedal. Pod črto, kot paket, tako lahko jasno vidiš, kateri telefon je boljši nakup. SIcer pa, še enkrat, zanimivo je, da se ves svet profesionalnih ocenjevalcev več ali manj strinja, da se je Samsungu s feature listom in z vmesnikom odpeljalo, precej bolj hvalijo HTC One z novo verzijo Sense, a vseeno pravijo, da to še ni to. Če smo že pri voščenkah & co., zanimivo, da je nad dizajnom nekoč popolnoma famoznega iOS-a (no, famozen je še vedno, le Android ga je ujel) popizdil kar Jony Ive in prevzel vajeti za dizjan iOS 7. Ki bo bistveno bolj flat od predhodnika.

Tko, food for thought.

Sry za pozen odgovor, sem bil odsoten med vikendom.

No uglavnem, da potrdim tisto kar sem napisal:
slabši (počasnejši procesor): check again
Boljši zaslon: check again
boljši fotič: check again
Isto rama: kot sem rekel in primerjal: ja isto je
SD kartica: S4 ima, nexus nima
LTE: S4 ima nexus nima. Btw pri mojem je hitrost nekje sledeča:

Nisem rekel, da se gre v tvojem primeru za osebno lepoto, vendar resnici na ljubo lepota seveda je pomembna. Ampak nekaterim več, nekaterim manj. Da se vrnem k temi: na plastiki od S4 se bodo praske kasneje poznale kot na ONE recimo (aluminij se izjemno rad spraska, te praske pa so seveda izrazitejše). Še pomebnejše: če se ti ONE spraska narediš kaj? Nič. Pri S4 menjaš pokrovček za 3-4€...

Glede ažurnosti Samsung updajtov se čisto strinjam. Kaj hudiča dela toliko in toliko ljudi, ko pa na XDA 10 ljudi opravi skoraj več dela kot Samsung je meni neznanka... WTF neznanka...

Zelo verjetno je najboljši nakup kakšen rabljen S2. Od S4 od S3 ter Nexusa. Dela na vseh več kot dovolj dobro ter so dovolj zmogljivi... Če hočeš dat več denarja kupiš N4. Če hočeš še boljši telefon kupiš S4.... Smiselen pa seveda ni noben izmed njih...

Koga briga če je pentile ali pa palčki obračajo in nosijo barvne ploščice namesto pikslov. Boljši je. Fenomenalen je. Top je. To je čisto edino kar je važno... Pa tukaj ne govorim izključno o S4 zaslonu ali pa sploh zaslonu na splošno... Briga te kako so do tega prišli, kaj vsebuje. Važno da se obnese! Pa če je to vrsta zaslona ali pa vrsta procesorja, vrste baterije ali pa firma avta...

Glede zaslona. Menda je svetlejši od S3 in uporablja diamantno obliko Pentile matrike, ki napram S3 še zmanjša možnost, da bi oko zaznalo kakšno matriko. (Pre)izrazite barve pri amoled zaslonih so za večino ljudi prej prednost kot slabost. Poleg tega pa ima S4 še večji zaslon z boljšo resolucijo.

S4 ter njegov Amoled ima možnost praktično ultrarealnih barv skoraj na stopnji LCD-ja. Pa vendar kdo pa ureja fotke na mobitelu? Ne ga srat no... Zakaj rabite že ultrarealne odtenke? No lahko jih imate oziroma so. Čeprav jaz osebno raje preferiram izrazitejšo nastavitev....

Vceraj mel moznost mal sprobat s4. 2min sem ga imel v rokah in sem ze opazil malo trokiranja.

Res je ja. Vendar je večina sveta, že dobilo updajte da je lag odpravljen. Kdor še ni bo pa kmalu. Je pa stvar taka, da telefon je ponovno nov. Prišlo bo še shitload softwerskih izboljšav.

wini ::

A ni žalostno da že nov telefon šteka? Pa da moraš čakat na nekaj kar bi moralo že v štartu delat.
Imam sicer note2, kupil sem ga novembra ko še ni bilo nexusa4, če bi danes izbiral bi pa raje imel nexusa4.
Edina malenkost ki me moti je ta da nima zunanje sd kartice, tako da nebi imel vedno pri sebi moje 25gb kolekcije muzike. Pa še to lahko rešim tako da uporabim microusb->usb adapter in naložim na usb ključ če bi rabil namensko kje poslušat mp3 :)
Ni vse v hardware-u na žalost. S4 ima en kup novih uporabnih senzorjev, sam kaj mi pomagajo če jih aplikacije ne pokoristijo.
Npr barometer pri kolesarjenju - za bolj natančno merjenje vzponov/spustov na kolesu... itd

mm46 ::

M-XXXX je izjavil:

Koga briga če je pentile ali pa palčki obračajo in nosijo barvne ploščice namesto pikslov. Boljši je. Fenomenalen je. Top je. To je čisto edino kar je važno... Pa tukaj ne govorim izključno o S4 zaslonu ali pa sploh zaslonu na splošno...

Ima veze, če potem izgleda precej manj oster kot konkurenčni zaslon z enako resolucijo...
glej od 34min dalje

A ni žalostno da že nov telefon šteka? Pa da moraš čakat na nekaj kar bi moralo že v štartu delat.

Vsi čisto vsi telefoni in naprave imajo kakšno težavo. Mogoče si narobe predstavljate, vendar to štekanje je bilo res minimalno, neveščemu očesu praktično neopazno... Nič resnega uglavnem.

Ni vse v hardware-u na žalost. S4 ima en kup novih uporabnih senzorjev, sam kaj mi pomagajo če jih aplikacije ne pokoristijo.
Npr barometer pri kolesarjenju - za bolj natančno merjenje vzponov/spustov na kolesu... itd

Tole je pa eden bolj neumnih argumentov... Da fak ljudje?

potem je neumnost kamero ugradit v telefon... na začetku jo itak nihče ni znal izkoristit
brezveze je bilo ugradit 2 jerdrni procesor: na začetku ga itak nič ni izkoristilo
brezveze je ugradit sd kartico: na začetku je itak nikjer niso prodajali
brezveze je bilo naredit mp3 standart itak ga na začetku ni bilo nikjer za predvajat
brezveze je bilo naredit usb priključek. itak ga na začetku nihče ni ime..

To je tvoje razmišljanje? Brezveze kakšno koli novost naredit itak na začetku ni tako uporabna...

Prvi zadetek na googlu pod: htc one vs s4 screen
http://mobilesyrup.com/2013/04/28/samsu...
So there you have it: the Galaxy S4 looks to have an overall better screen for most use cases

Ne rečem, da je S4 screen superiren vsemu kar je zunaj. Ima pa ogromno prednosti in v nobenem pogledu ni slab/slabši od konkurence. Ima pa vsaka stran svoje slabosti, to je pa enkrat ena. In brez slabe vesti lahko trdim, da je trenutno med top 5 če ne top 2 zaslona na našem planetu (za mobilni telefon). Če hoče kdo kaj več od tega pa ne vem potem kaj...

pentile ima svoje grehe in tudi na 441 ppi S4 zaslonu vidim pikice, ker je v bistvu 2/3 od 441 treba šteti in to je 291 ppi, tako da zaslon Note II, ki ni pentile, še vedno se drži zelo dobro, tako da upajmo na Note3 in končno popolnoma brez vidnih pikslov kot je to že na LCD-jih 400 ppi in več

SLCD3 je trenutno najboljši, vsaj po mnenju marsikaterih revjuerjev, tudi Optimus G Pro veliko obeta, bomo videli sidebyside, ko bodo na voljo v Slo

Zgodovina sprememb…

wini je izjavil:

Imam sicer note2, kupil sem ga novembra ko še ni bilo nexusa4, če bi danes izbiral bi pa raje imel nexusa4.
Edina malenkost ki me moti je ta da nima zunanje sd kartice, tako da nebi imel vedno pri sebi moje 25gb kolekcije muzike. Pa še to lahko rešim tako da uporabim microusb->usb adapter in naložim na usb ključ če bi rabil namensko kje poslušat mp3 :)

Če misliš na USB naložiti musko za Nexus 4, to en bo šlo, ne podpira OTG-ja. Tisto je bil kiks navodil.

SGS4 displej ni v nobenem pogledu slabši od konkurence? Rly? Na tole raje sploh ne bom odgovarjal, itak ne bomo nikamor prišli...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

matonson ::

FlyingBee je izjavil:

pentile ima svoje grehe in tudi na 441 ppi S4 zaslonu vidim pikice

Nadčlovek.
1 2 3
4
5

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Samsung galaxy S4 (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
711169537 (60340) Dr-4Skull
»

Nexus 5 je prispel (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
6531239 (24207) Assass1n
»

Nakup androida

Oddelek: Mobilne tehnologije
378775 (7495) klinker
»

Google pripravlja Android predstavitev