Forum » Pomoč in nasveti » Visok CPU utilization
Visok CPU utilization
TheJack ::
Sistem:
Tbird 1.4 GHz
ECS K7S5A (SiS735 chipset)
512 MB rama
Maxtor 6L040J2 (40GB, 7200rpm)
GF2 pro 64MB
WinXP SP1, inštaliranih ni nobenih dodatnih driverjev za plato (torej SiS IDE in AGP)
DMA je vklopljen
Stvar je sledeča. Zadnjič sem dokupil še 256 MB rama (prej sem ga imel 256 MB). Od takrat vse dela precej bolje, še posebej igre.
Problem pa je v HDTachu 2.61, ki mi (verjetno) od takrat daje nekatere čudne rezultate. Dostopni čas (12ms) in povprečna hitrost branja (malce pod 35000 kps)) sta normalna. Mnogo previsok pa je CPU utilization, ki mi pokaže 54%!
Pred tem je bil 10%, kar je tudi rahlo previsoko.
Sistem se drugače obnaša normalno.
Enako vprašanje sem postavil že na StorageReview, in ljudje mi svetujejo, naj inštaliram SISove IDE driverje (trenutna verzija 2.03, se mi zdi).
Ampak problem je v tem, ker sem te driverje nekoč že imel inštalirane (sicer 2.02), pa k izboljšanju obnašanja sistema niso prav nič pripomogli - prav nasprotno. Tudi na OCWorkbenchu za mojo plato svetujejo, naj se v WinXP ne inštalira nobenih dodatnih driverjev (torej SiS IDE in AGP).
Malce sem tudi pobrskal po ostalih forumih in nekateri pravijo, da HDTach narobe kaže.
Tbird 1.4 GHz
ECS K7S5A (SiS735 chipset)
512 MB rama
Maxtor 6L040J2 (40GB, 7200rpm)
GF2 pro 64MB
WinXP SP1, inštaliranih ni nobenih dodatnih driverjev za plato (torej SiS IDE in AGP)
DMA je vklopljen
Stvar je sledeča. Zadnjič sem dokupil še 256 MB rama (prej sem ga imel 256 MB). Od takrat vse dela precej bolje, še posebej igre.
Problem pa je v HDTachu 2.61, ki mi (verjetno) od takrat daje nekatere čudne rezultate. Dostopni čas (12ms) in povprečna hitrost branja (malce pod 35000 kps)) sta normalna. Mnogo previsok pa je CPU utilization, ki mi pokaže 54%!
Pred tem je bil 10%, kar je tudi rahlo previsoko.
Sistem se drugače obnaša normalno.
Enako vprašanje sem postavil že na StorageReview, in ljudje mi svetujejo, naj inštaliram SISove IDE driverje (trenutna verzija 2.03, se mi zdi).
Ampak problem je v tem, ker sem te driverje nekoč že imel inštalirane (sicer 2.02), pa k izboljšanju obnašanja sistema niso prav nič pripomogli - prav nasprotno. Tudi na OCWorkbenchu za mojo plato svetujejo, naj se v WinXP ne inštalira nobenih dodatnih driverjev (torej SiS IDE in AGP).
Malce sem tudi pobrskal po ostalih forumih in nekateri pravijo, da HDTach narobe kaže.
KuhaR ::
Mislim da je težava v SP1 in HDTachu, ker je pri meni isto na 760 AMD čipovju. Vse dela v redu, le CPU utilization pokaže več kot 50%. Če ti dela vse OK ne se sekirat zaradi enega benchmark programa.
Hja, morda je pa res HDTach kriv.
Ve kdo morda še za kakšen podoben program (ki tudi meri CPU utilization)? Po možnosti majhen in preprost...
Ve kdo morda še za kakšen podoben program (ki tudi meri CPU utilization)? Po možnosti majhen in preprost...
Boky ::
Jaz imam enako plato na kateri je duron 1200.
CPU utalization merjen z HD-tach-om 2.61 je vedno pod 10%, neglede na to a sem instaliral kake gonilnike ali ne. Tudi SP1 ni vplival na porabo CPU-ja.
TheJack poglej kaksna je poraba procesorja(v task manager-u), pri kopiranju fajlov iz recimo enega direktorija v drugega! Meni se giblje okrog 20%(se mi zdi, ne morem pa stestirat ker nisem doma).
CPU utalization merjen z HD-tach-om 2.61 je vedno pod 10%, neglede na to a sem instaliral kake gonilnike ali ne. Tudi SP1 ni vplival na porabo CPU-ja.
TheJack poglej kaksna je poraba procesorja(v task manager-u), pri kopiranju fajlov iz recimo enega direktorija v drugega! Meni se giblje okrog 20%(se mi zdi, ne morem pa stestirat ker nisem doma).
Sem sedajle stestiral. Pri kopiranju enega velikega fajla je obremenitev nekje od 10% do 20%. Pa so zadaj laufali še Kazaa, ZoneAlarm in Mozilla...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Počasen disk?Oddelek: Strojna oprema | 1697 (1349) | Boomer1911 |
» | SerialATA diski - katerega kupiti? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5803 (4790) | asPeteR |
» | Na disk WD120JB kloniral Maxtor 60Gb in stvar je pocasnejsa (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 4684 (4038) | Boky |
» | Je z mojim računalnikom nekaj narobe?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2156 (1556) | AtaStrumf |
» | RAID 4 x 40GB / HPT370 / Abit VP6 / problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1372 (1243) | miranpozar |