Forum » Pomoč in nasveti » Ne morem več na mrežo prek Amisovega kabla
Ne morem več na mrežo prek Amisovega kabla
Storm ::
Pozdravljeni, sorry ko morim, ampak imam probleme z priključitvijo na mrežo. Vem, da so v Amisu zadolženi od zdaj naprej za te zadeve, samo tam do ponedeljka nimajo nikogar, ki bi lahko pomagal. Kaj se je zgodilo?
Zaradi obupnih hitrosti sem posumil, da je kaj narobe z nastavitvami in sem zagnal program winipcfg , potem pa kliknil v tistem okencu na Obnovi vse. Dalo mi je nov auto IP naslov, ki ima trenutno to cifro 169.254.?.?, pod masko pa 255.255.0.0. Od takrat dalje se računlnik noče več konektat na internet, tudi lučka rx utripne le še ob zagonu računalnika. Probal sem vse živo, tudi določil sem ročno on stari IP naslov, vendar se noče več konektat za noben gnar. Instaliral sem modem še prek USB, ga resetiral, pa tudi ne pomaga. Ima kdo kakšno idejo, kako priti spet do tistega stanja, ko so mi ga uštimal v četrtek??
Hvala za kakršen koli nasvet.
LP
Zaradi obupnih hitrosti sem posumil, da je kaj narobe z nastavitvami in sem zagnal program winipcfg , potem pa kliknil v tistem okencu na Obnovi vse. Dalo mi je nov auto IP naslov, ki ima trenutno to cifro 169.254.?.?, pod masko pa 255.255.0.0. Od takrat dalje se računlnik noče več konektat na internet, tudi lučka rx utripne le še ob zagonu računalnika. Probal sem vse živo, tudi določil sem ročno on stari IP naslov, vendar se noče več konektat za noben gnar. Instaliral sem modem še prek USB, ga resetiral, pa tudi ne pomaga. Ima kdo kakšno idejo, kako priti spet do tistega stanja, ko so mi ga uštimal v četrtek??
Hvala za kakršen koli nasvet.
LP
Gandalfar ::
govorim na pamet..
daj modem lepo nazaj na ethernet, kakor so ti ga oni nastavl. Potem pa poskrbi, da bos imel pravilno nastavljen IP,NETMASK pa GATEWAY in seveda DNSje. Samo IP ni dovolj.
Potem bi zadeva morala spet zacet delat.
daj modem lepo nazaj na ethernet, kakor so ti ga oni nastavl. Potem pa poskrbi, da bos imel pravilno nastavljen IP,NETMASK pa GATEWAY in seveda DNSje. Samo IP ni dovolj.
Potem bi zadeva morala spet zacet delat.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gandalfar ()
SasoS ::
ja...modem že nazaj na ethernet (si mogoče zamenjal mrežno, modem si jo namreč zapomni?)...probaj ga tudi resetirat! Pa IPji morjo bit na auto ker ti dhcp dodeli IP...če še vedno ne dela določi en ip iz ranga 192.168.100.2-254 in se z explorerjem priklopi na http://192.168.100.1. Tako boš prišel do modemovih diagnostik. Poglej če vidiš kaj zanimivega...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Mikrotik RB2011UiAS-2HnD-IN na Amisu, bizarno počasen internet. (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 12399 (9679) | Invictus |
» | Problem z internetomOddelek: Pomoč in nasveti | 3191 (2742) | RuskiSnajper |
» | Kako priklopit brezžični router?Oddelek: Omrežja in internet | 17006 (16251) | Tilen |
» | Win2kAdvSer; kako postavit novo domeno? (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5104 (4332) | Microsoft |
» | router+adslOddelek: Pomoč in nasveti | 2300 (2074) | TribesMan |