Forum » Informacijska varnost » [Browsers] Privacy extensions
[Browsers] Privacy extensions
Jst ::
Hey.
Zanima me, kaj uporabljate za vašo varnost, zasebnost, anonimnost,...
AdBlock v bistvu samo skrije reklame, če prav razumem.
Ghostery je itak standard.
Kaj pa za "no referral"?
Ter zanima me, kako se imenuje zadeva, ki jo browser pošilja spletnim stranem, kot so OS, resolucija,... in extension, s katerim nadzoruješ katere informacije browser pošilja.
Tnx.
Zanima me, kaj uporabljate za vašo varnost, zasebnost, anonimnost,...
AdBlock v bistvu samo skrije reklame, če prav razumem.
Ghostery je itak standard.
Kaj pa za "no referral"?
Ter zanima me, kako se imenuje zadeva, ki jo browser pošilja spletnim stranem, kot so OS, resolucija,... in extension, s katerim nadzoruješ katere informacije browser pošilja.
Tnx.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
matej_jack ::
Ghostery, NoScript, Referrer Control, dodatno pa še BetterPrivacy in HTTPS finder v kombinaciji s HTTPS-Everywhere ter seveda AdBlock.
...:TOMI:... ::
Poleg vsega naštetega je najbolj pomembno eno. To je ZKP. Zdrava kmečka pamet pri uporabi.
Tomi
trnvpeti ::
...:TOMI:... je izjavil:
Poleg vsega naštetega je najbolj pomembno eno. To je ZKP. Zdrava kmečka pamet pri uporabi.
Kaj si mislil?
Namesto da namestitve ghostery,noscript pa blokiranje reklam(adblock) na 24 ur, da ti vsaj normalno hitro naredi, sploh ne obisces strani 24 ur?
Seveda. Tisti dodatki so samo zato, če po pomoti klikneš. Vsak normalen človek ne bo nikoli bral takega portala, niti ne bo registriran na vse servise, kjer ti z lahkoto sledijo s piškotki in drugimi mehanizmi.
To je čar ZKP.
To je čar ZKP.
Tomi
trnvpeti ::
Kateri portal pa ti beres?
Da se za tistega pogledamo, ce bi pomagali ti dodatki tudi pri tebi.
Da se za tistega pogledamo, ce bi pomagali ti dodatki tudi pri tebi.
Gandalfar ::
Tega ne mores vedet. Redno ti 0-day reklame dajejo v razne networke in ce tvoj adblock samo s CSS-jem skriva nisi naredil nic. Bos nehal klikat na linke v Facebooku?
Za varnost in zasebnost je veliko bolje neuporaba (npr. FB), kot pa uporaba XX dodatkov.
Seveda se strinjam, da se za varnost naredi čim več, vendar nobeden dodatek ali program (antivirus, firewall...) ti ne more zagotoviti take varnosti, kot ti jo ZKP. Kombinacija obojega je zelo dobra, odsotnost ZKP je pa veliko bolj nevarna kot odsotnost dodatkov, programov...
Seveda se strinjam, da se za varnost naredi čim več, vendar nobeden dodatek ali program (antivirus, firewall...) ti ne more zagotoviti take varnosti, kot ti jo ZKP. Kombinacija obojega je zelo dobra, odsotnost ZKP je pa veliko bolj nevarna kot odsotnost dodatkov, programov...
Tomi
matej_jack: Hvala.
Jaz sicer iščem za Opero, tako da so imena drugačna, najbolj me pa moti HTTPS everywhere or the lack of. Je pa nekaj podobnega "Swiss knife."
Jaz sicer iščem za Opero, tako da so imena drugačna, najbolj me pa moti HTTPS everywhere or the lack of. Je pa nekaj podobnega "Swiss knife."
matej_jack ::
Ni problema! :)
Če se že pogovarjamo o zlobnih piškotkih, ki nam sledijo, si jih lahko lepo prikažemo z orodjem Collusion. (Žal ne vem, če je Opera tudi podprta - mislim, da se vseeno prikaže demo)
Če se že pogovarjamo o zlobnih piškotkih, ki nam sledijo, si jih lahko lepo prikažemo z orodjem Collusion. (Žal ne vem, če je Opera tudi podprta - mislim, da se vseeno prikaže demo)
Za to stran, ki si jo linkal:
Drugače je pa dobra tudi ta stran: http://selectout.org/
Since you don't seem to have the Collusion Firefox add-on installed, we'll show you a demo of the software
Drugače je pa dobra tudi ta stran: http://selectout.org/
RejZoR ::
AdBlock, Ghostery in WOT. To troje je a must have za vsak browser.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
Kaj je WOT?
Mesar ::
UTFG UTFG UTFG UTFG UTFG UTFG UTFG UTFG UTFG UTFG UTFG UTFG UTFG UTFG UTFG UTFG UTFG UTFG UTFG UTFG UTFG UTFG UTFG UTFG
UTFG UTFG UTFG UTFG UTFG UTFG UTFG UTFG UTFG UTFG UTFG UTFG UTFG UTFG UTFG UTFG UTFG UTFG UTFG UTFG UTFG UTFG UTFG UTFG
http://lmgtfy.com/?q=WOT+firefox
Your turn to burn!
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: McLuzo ()
Vajenc ::
Link ne dela z noscript ;)
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen
Woody Allen
Mesar ::
Link ne dela z noscript ;)
Tvoj problem ne moj.
Your turn to burn!
Link ne dela.
Kaj pomeni UTFG?
Pa zakaj je potrebno UTFG napisati tolikokrat?
Kaj pomeni UTFG?
Pa zakaj je potrebno UTFG napisati tolikokrat?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jst ()
Drugače ima pa Avast tudi en vtičnik za browserje, kjer se izpiše page ranking in te opozori, če si na strani, ki ni vredna zaupanja. Ampak jaz ne verjamem Avastu, čeprav ga imam kupljenega tudi za domači Entertainment PC (kupljeno več licenc v paketu), ker mislim, da ni prijazen zasebnosti in da pošilja kakšne navade brskanja...
To pa zaradi tega, ker je ta feature (tudi) v brezplačni različici.
To pa zaradi tega, ker je ta feature (tudi) v brezplačni različici.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Asus bo na mobilne naprave prednamestil AdBlockOddelek: Novice / Brskalniki | 6930 (5567) | Jst |
» | Konstantne odjaveOddelek: Pomoč in nasveti | 1384 (1287) | RejZoR |
» | Uporabljam AdBlock-sem Najboljši. (strani: 1 2 3 )Oddelek: Slo-Tech | 22454 (17668) | thramos |
» | Firefox tezave pri prikazih nekaterih strani (par dni)Oddelek: Programska oprema | 1666 (1509) | waters |
» | Zastavica DNT prihaja v usmerjevalnike, kam to vodi DNT?Oddelek: Novice / Zasebnost | 5020 (3675) | Jst |