Forum » Loža » Mediacija ali sodišče - pravni nasvet
Mediacija ali sodišče - pravni nasvet
mikimisek ::
Pozdravljeni!
Zaradi neizplačila plač in regresa za dopust sem dal v podjetju izredno odpoved in kasneje vložil tožbo zoper delodajalca za izplačilo neizplačanih plač, regresa in odpravnine. Ker gre za večji znesek, sklepam, da delodajalec želi zadevo na sodišču zavlačevati, zato se je na mojo tožbo pritožil.
Od delovnega sodišča sem danes dobil odgovor delodajalca na mojo tožbo in predlog delovnega sodišča za mediacijski postopek. Ker moram odgovoriti v 5 dneh, odvetnika pa še nimam, vas sprašujem za nasvet.
1. Ali ima smisel sprejeti postopek mediacije, saj se z bivšim delodajalcem ne bi rad še kaj veliko pogovarjal in dogovarjal, saj se ne drži nobenega obljubljenega roka.
2. Glede na to, da delodajalec v svojem odgovoru ugovarja zoper tožbo z dejstvom, katerega lahko dokazano ovržem, ali naj pošljem dopolnitev tožbe oz. odgovor na delodajalčev odgovor??
3. Ali bi bilo najbolje z vsemi papirji stopiti do odvetnika, saj se verjetno na pravo ne spoznam dovolj, da bi lahko brez skrbi počakal na postopek na sodišču?
Že vnaprej hvala!
Zaradi neizplačila plač in regresa za dopust sem dal v podjetju izredno odpoved in kasneje vložil tožbo zoper delodajalca za izplačilo neizplačanih plač, regresa in odpravnine. Ker gre za večji znesek, sklepam, da delodajalec želi zadevo na sodišču zavlačevati, zato se je na mojo tožbo pritožil.
Od delovnega sodišča sem danes dobil odgovor delodajalca na mojo tožbo in predlog delovnega sodišča za mediacijski postopek. Ker moram odgovoriti v 5 dneh, odvetnika pa še nimam, vas sprašujem za nasvet.
1. Ali ima smisel sprejeti postopek mediacije, saj se z bivšim delodajalcem ne bi rad še kaj veliko pogovarjal in dogovarjal, saj se ne drži nobenega obljubljenega roka.
2. Glede na to, da delodajalec v svojem odgovoru ugovarja zoper tožbo z dejstvom, katerega lahko dokazano ovržem, ali naj pošljem dopolnitev tožbe oz. odgovor na delodajalčev odgovor??
3. Ali bi bilo najbolje z vsemi papirji stopiti do odvetnika, saj se verjetno na pravo ne spoznam dovolj, da bi lahko brez skrbi počakal na postopek na sodišču?
Že vnaprej hvala!
Sims ::
Če gre za velike zneske, pa da podjetje ni v stečaju, oziroma sploh ima "peneze", bi ja šel do odvetnika.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Sims ()
Ziga Dolhar ::
Malo pozno si se spomnil. Postopek na sodišču že teče, in z neveščim postopanjem si že lahko poslabšaš svoj položaj.
Vsekakor pojdi do odvetnika, da ti po potrebi sestavi vsaj pripravljalno vlogo ("odgovor na delodajalčev odgovor na tvojo tožbo") in preveri, da si v postopku navajal vse, kar je potrebno, in predlagal potrebne dokaze.
Mediacijo načeloma priporočam. Je poceni in lahko pelje v smeri rešitve spora.
Vsekakor pojdi do odvetnika, da ti po potrebi sestavi vsaj pripravljalno vlogo ("odgovor na delodajalčev odgovor na tvojo tožbo") in preveri, da si v postopku navajal vse, kar je potrebno, in predlagal potrebne dokaze.
Mediacijo načeloma priporočam. Je poceni in lahko pelje v smeri rešitve spora.
https://dolhar.si/
bdoxx ::
če ti znesek, ki ti ga na madiaciji ponudi podjetje, ne ustreza, še vseeno lahko greš v tožbo ali?
Invictus ::
Seveda.
Če mediacija ne uspe, potem gre zadeva v tožbo.
Preveri malo tudi v smeri izterjave. Na ta način lahko podjetju blokiraš vse račune v Sloveniji.
Če mediacija ne uspe, potem gre zadeva v tožbo.
Preveri malo tudi v smeri izterjave. Na ta način lahko podjetju blokiraš vse račune v Sloveniji.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Hvala za nasvete. Bo treba jutri do odvetnika. Upam da bo neka razumna tarifa, ker delodajalec verjetno nikoli ne bo poplačal terjatev in se zna zgoditi, da bom na koncu v izgubi.
Blokade na računu ima vsake toliko. Bomo videli.
Blokade na računu ima vsake toliko. Bomo videli.
TESKAn ::
IMO pojdi na mediacijo, če ne drugega pokaže, da si pripravljen na dogovor.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
Dolgujem še razplet zadeve. Mediacija je bila uspešna, delodajalec je podpisal sporazum o izplačilu plač in regresa. Sam pa sem pristal na umik zamudnih obresti in na obročno plačilo.
Mediatorka je sicer izjavila, da v nasprotnem primeru utegne priti zadeva na vrsto na sodišču čez kaki dve leti in pol, zato sem z razpletom zadovoljen.
Mediatorka je sicer izjavila, da v nasprotnem primeru utegne priti zadeva na vrsto na sodišču čez kaki dve leti in pol, zato sem z razpletom zadovoljen.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Delodajalec si izmišlja stvari / mobing / odpovedOddelek: Loža | 8591 (899) | 2f4u |
» | Pravni nasvet glede sodne izvrzbe (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 56643 (50737) | Meizu |
» | Odpuščanje v Sloveniji (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13126 (10139) | solatko |
» | Kaj če ''tolčem plave'' (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 21367 (19045) | Invictus |