» »

pomoč pri navijanju

pomoč pri navijanju

Bato ::

Pozdrav sem se zacetnik pri navujanju vem sicer nekaj osnov vendar premao kot se mi zdi.
imam naslednje zadeve
amd xp 2100+
msi ultra kt4
256 ddr rama 333
300 W napajalnik
40 giga disk matrox
ati radeon 64 ddr

In sem bral se da ta procesor ful navijat navili so ga preko 3 G Hrz vem da so tam vodno hlajeni samo ko sem prebiral clanke na slo-tech so ga nekateri navili krepko preg 2 G Hrzz zracnim hlajenjem. pri meni pa se pojavi problem ko nastavim 13x147 ( 1,85 g Hrz racunalnik ne dvigne vec dokler mu ne resetiram biosa. Pri 13x146 pa se je vse normalono.
in sedaj me zanima ce mi lahko kako svetujete sem kaj spregledal prosim za pomoc in se opravicujem ce sem zastavil brezvezno vprasanje a sem sele zacetnik.

Binji ::

Si nastavu tud voltazo?
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

Clemento ::

Preberi si temo Navijanje T-Bredov A in B!!!!
Imas vse in se vec potrebnih informacij tam noter...
Mogoce je tvoj procesor slab stepping in se ne navija ravno najbolje! 3ghz bni ga tudi bolj tezko navil brez raznig pripomockov...mogoce 2400mhz zracno pa se to tezko...
*Epox 8rda+, XP2600+@stock speed, TT Silent Boost, AS5, Ati AH3650
*Abit NF7-S, XP2500+@2425Mhz, 1.85V(220x11), TT Volcano 12, AS5, Rage128PRO

mile ::

Pa kero 2100+ maš ?
Palomino, Tbred A ali B

Če maš prvo varjanto, ne boš nikamor prlezu

Bato ::

Ja kako naj vem katero varijanto procesorja imam.
Voltaze se nisem spreminjal in za koliko pa jo lahko spremenim.
hvala.
no jaz ne cilam da bi ga navil kaj kaj dosti preko 2 g Hrz samo mislim pa da bi do 2 g moral iti.
hvala

boštjan ::

naloži ta program in povej kaj piše

Bato ::

ok oprosti da nisem prej odgovoril a me ni bilo doma sedaj dva dva dni no na zalost mi je napisalo palomino in me sedaj zanima kako dalec pa lahko s tem procesorjem navijam a mi lahko kdo svetuje in kako je najbolse.

Dead_Eye ::

za palominota je že to praktično meja;(
baje da grejo max do nekje 1900mhz če si (ZELO) lucky>:D
The one and only

rsaver ::

Paloimino gre do 2200Mhz pa sen nekaj drobiza preko!

To velja za 2000 XP +,torej se gre 2100+ vec!!!!!

Bato ::

rsaver prosim daj mi par napotkov kako bi mi to uspelo recimo mei se pri 13x147 racunalnik sesuje a mu moram povecat napetost in na koliko mu ju lahko. sem zacetnik zato te prosim da mi napises kamo bi mi uspelo doset mejo 2000Mhz daj napisi mi par smernic.
Hvala

WhiteWolf ::

Bato: zelo odvisno je, kaksen procesor si dobu! Jst sm mel nesreco (oz. takrat ko sm ga kupu sploh nism vedo, da mors na stepping pa to gledat) in mojega XP200+ palomina ne spravim na vec kot 12.5*142 in to pri voltazi proca na 2V in ramov na 2.9! Rame pa imam najbolj agresivno nastavljene, pa ne pridem dlje stabilno (prime95-tour test) tud ce ramom zmajnšam agresivnost!

Zgodovina sprememb…

mare87 ::

Da ne bi odpiral nove teme me zanima s čim v navijate ram? Kar v biosu? Jaz bi tut samo ne morem izbrat Current Dram Frequency in pa Fsb Frequency! Mogoče ve kdo kje bi se dobile tiste kapice za zapiranje jumperjev?

Hvala

Lp

boštjan ::

kako palto maš?

mare87 ::

Qdi Kudoz 7a kt 266

Bato ::

se pravi da nebom nic navilal sit jaz pa sem mislil kako se ti dajo super navijat zato sem ga kupil sem se premalo pozanimal
no ce se ma kdo kak nasvet res hvala. no edino to se WhiteWolf
jaz se recimo nikoli nisem povecal napetosti procesurjo in me zanima za koliko jo lahko oz. kak je postopek se bojim da ga nebi scvrl ali kaj podobnega ker bolse dvakrat vprasat kot...
hvala

WhiteWolf ::

Hm, jst mam Epox 8rda+ in voltazo vecam v biosu (mors met neki v stilu Cpu voltage)! Zazgal ne bos kr tko, ce mas dokaj normalno hlajenje (mam volcano7+ na low) in voltazo na 2.V više pa tut jst nocem z voltazo!

mare87 ::

Jaz sem tut z moji prej omenjeni plati dvigal voltažo iz 1.49 do 1.72 pa se ni dal več kot prej navit. Samo temperatura je naraščala! Zeleni Tbred je Tbred-A ? Je mogoče kriv napajalnik za tako slab Fsb??(250w)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mare87 ()

Bato ::

WhiteWolf sem poskusil povecat voltazo na 1.85 vec mi matična nedopušča. pa se mi ne dvidne samo to se me zanima sicer nisem poskusil se ker se mi sedaj mudi v solo samo vedno ko naredim to in ko resetiram bios se mi widovsi nocejo zagnat oz. zmrznejo in sele ko jih resetiram se nalozijo. me zanima ali je mogoce da bi s tem ko visam fbs disk nebi prenesel pol zvecer bom problal brez diska pa sporocim ce je tu mogoce kaka zanka.
ok hvala

Bato ::

Ok sem poskusil z diskom foro pa tudi nič tako da res nevem potem sem se res nameril na slab procesor. ce se ma kdo kako idejo oz. ima vec iskusenj z tem prosim mi naj odgovori. vsem ki pa ste mi mi dosedaj pomagali pa najlepsa hvala.

overman ::

Jaz mam tud 2100+. Navijal sem ga samo v biosu. Zdaj dela pri 1,825V ter 13 x 170=2210. Imam zalmana 600 cu-cisti baker ter temperaturo nekje 56. Aja, plosca pa je ASUS A7N8X Deluxe.>:D

Dr_M ::

overman: med palominoti pa tbredi je velika razlika.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Bato ::

ok fantje res se dolgo nism oglasil vendar nisem imel raloga vse kar sem vprašal ste mi povedali in mi svetovali. najprej sem prodal palominota 2100 xp in kupil 1700xp Tb vendar se vedno nisem prisel kaj dosti dalje kot 1800 mhz zato sem poskusil se ram sem si ga izposodil in se vedno enako. zato sem menjal plato owca mi je sicer rekel da verjetno nebo treba a temu ni bilo tako, pa da nebo kateri mislil da mi je Owca narobe svetoval glede palte ne on mi je rekel da verjetno nebi smel biti problem
. ker moje msi palate ki je imela veliko funkcij za navijanje enostavno nisem spravil prek 157 fbs pa nevem zakaj. zato sem naredil kot mi je rekel prodal palominota ter se plato in vse sem prodal se kar vredu da se mi je nekako izenacilo tako res najlepsa hvala Owca imel si prav ce sem hotel pač navijat sem moral prodat.
glavno sedaj sem kupil epox 8rda laufam pri normalni napetosti procesorja in rama
12.5x160=2009MHZ in to sem si jaz zelel da pridem do 2000 mhz temp. procesorja je 30-40 C odvisno kaka je sobna temp. ker mi celo popoldne sije sonce v sobo.
hlajenje je zračno nič kaj poseben hladilnk samo nabavljam sedaj vulcanota samo se nevem katerega ce ima kateri kak dober nasvet. ja pa na ohišju mam tri ventilotorje sem kupil tako ohišje.kaj več še zaenkrat nisem probal vendar me zanima kako daleč bi lahko prišel z zračnim hlajenjem.jaz sem zelo zadovoljen in hvala za vse ki ste mi pomagali.
lp bato


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Navijanje Tbred-ov A in B (strani: 1 2 3 431 32 33 34 )

Oddelek: Navijanje
168062533 (24956) GaS
»

Kwa je bolše: AMD 1700+ & 2500+ (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
534118 (3119) Mulh
»

ZA koliko se da naviti XP2000+

Oddelek: Navijanje
181072 (823) ru7
»

kako prepoznat thoroughbread-a ??

Oddelek: Strojna oprema
312637 (2157) jani
»

Katero od teh dveh EPOX plat? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
535040 (4404) krucymucy

Več podobnih tem