» »

Delovanje računalnika

Delovanje računalnika

s0m3thing ::

Živjo,

Tokrat me zanima, kaj se mi bolj splača - ali računalnik vsak večer ugasnem in ga zjutraj prižgem, ali naj mi deluje 24/7, z izjemo restartov in vzdrževanja.

Moram omeniti, da mi hrup zaradi sluha nič ne vpliva, kakor tudi ne poraba energije.

P.S. Zanima me še, ali bo močnejši napajalnik porabil več energije kakor švohnejši na isti konfiguraciji?

MIHAc27 ::

Močnejši napajalnik bi moral porabiti isto. Je pa bolje ker je:
-bolj zanesljiv
-ima 'reservo'

Kar se pa ugašanja tiče. Če je PC Idle in ga ne rabiš 5-6 ur vsekakor bolje ugasnit.
Pa magari če ga daš v kako hibernacijo / spanje. Ker Pc se vseeno greje, vrtijo se diski,....
Tukaj sta še hrup in elektrika, tudi če te ne motita.

Ubistvu, PC mi non-stop dela bitcoin-e, sicer pa hrup pri meni res ni problem, saj ga praktično ne slišim (slab sluh pač), elektrika oz. vsi finančni zalogaji pa niso tak problem :)

bluefish ::

Jah, potem pač pusti.

MIHAc27 ::

No potem ni čisto Idle... glej da bo spihan, pa za podatke imej backup, če crkne disk.

Hayabusa ::

Zaslužiš z miniranjem vsaj za elektriko ?

@Hayabusa: Da. Če ne bi imel profita, ne bi delal :)

Še nekaj, da sem siguren. Če v računalnik priklopim več USB naprav ipd. se poraba ne poveča, ali pač?

Zgodovina sprememb…

Frenckie ::

Več USB naprav sledi večja poraba - koliko, odvisno o požrešnosti teh naprav.

Samo še eno vprašanje, ki bo zastavljeno čisto preprosto, da ne bo potem pomote. Torej, več kakor bo na računalnik priklopljenih USB naprav (požrešnih), večji naj bi bil račun za elektriko?

dxx ::

tako je:)
1+1=2...

_Denny_ ::

s0m3thing je izjavil:

Samo še eno vprašanje, ki bo zastavljeno čisto preprosto, da ne bo potem pomote. Torej, več kakor bo na računalnik priklopljenih USB naprav (požrešnih), večji naj bi bil račun za elektriko?

tudi, če priklopiš stvari v vse usb porte in le-te celi čas vlečejo maksimalnih 500mA, se ne bo poznalo na računu. Največja moč enega usb porta je 2,5W (P=U*I, U=5V, I=0,5A), torej bi s konstantno porabo imel 2,5W/h oz. 0,0025kW/h (če ti je ta enota bližje). Še nekaj - ker teh 2,5W pride iz napajalnika in ne direktno iz stenske vtičnice, jih seveda ne moreš primerjati s porabo na električnem števcu.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

USB problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
233130 (2942) Xserces
»

Računalniška poraba električne energije (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
13733342 (26891) oemdzi
»

200W dovolj?

Oddelek: Pomoč in nasveti
131689 (1443) StratOS
»

USB ključ skuri matično???

Oddelek: Strojna oprema
192531 (1983) Dead_Eye
»

Enermax izdal napajalnik z 1000W (1kW) (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Modifikacije
648898 (7665) TribesMan

Več podobnih tem