» »

Nov prenosnik na katerem igre ne delajo

Nov prenosnik na katerem igre ne delajo

FCbarcelona ::

Pozdravljeni!

Že par dni se trudim, da bi našel razlog, zakaj mi nekatere igre na novem prenosniku ne delajo. Ne vem ali je kriv ekran, operacijski sistem,...?
Imam namreč Probook 4740s, windows 8 in ekran katerega največja ločljivost je 1600x900. Installiram lahko vse igre, vendar jih večino noče zagnati.
Probal sem GTA San Andreas ( 800x600x32 video mode cannot find ), Need for Speed Most Wanted ( spet nekakšen problem s kompatibilnostjo ), pravzaprav mi mi skoraj noben Need for Speed ne deluje. Za vsako igro posebej sem googlal, pa mi še kar ni jasno kaj bi lahko bil problem.

Hvala za vašo pomoč! :)

RejZoR ::

Kakšne karakteristike ima ta laptop (kaj je dejansko notri?). Bi rekel, da imaš samo integrirano grafično pa še za to so očitno naloženi samo osnovni driverji, ki pridejo z Okni in delajo bolj za en drek...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Windows 8 (64-bit), AMD Radeon HD 7650M, Intel Core i5-3210M 2.50GHz,4 GB rama, 750 GB placa.

Hayabusa ::

Win8 so bili prednameščeni ?

Poženi dxdiag, display -> in naredi teste.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

Ja, win8 so bili že gor. sem zagnal ja, skopiram sem kaj določenega?

Zgodovina sprememb…

Siddh ::

sošolec ima enak laptop, sem tudi jaz odprl temo z istim problemom.
zadeva ima dve grafični integriranov procesor in zunanjo-HD7650M, zato imaš celo štalo z gonilniki, namreč namestiti se dajo samo gonilniki s hpjeve strani, ki pa ne preklapljajo pravilno med grafičnima, gonilniki iz amdjeve strani pa se nočejo namestit

poksusi namestit windows 7, če imaš popoln dostop do biosa, da izklopiš preverjanje bootable cdja z windowsi

igre vglavnem ne delujejo, oz. mislim, da mora igra podpirati menjavanje med grafičnimi karticami
meni je uspelo igrat ta nov tomb rider, minecraft in pa dirt 3
z ostalimi igrami lahko poskusiš še v windowed mode

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Siddh ()

Siddh je izjavil:

sošolec ima enak laptop, sem tudi jaz odprl temo z istim problemom.
zadeva ima dve grafični integriranov procesor in zunanjo-HD7650M, zato imaš celo štalo z gonilniki, namreč namestiti se dajo samo gonilniki s hpjeve strani, ki pa ne preklapljajo pravilno med grafičnima, gonilniki iz amdjeve strani pa se nočejo namestit

poksusi namestit windows 7, če imaš popoln dostop do biosa, da izklopiš preverjanje bootable cdja z windowsi

Ja sem videl, da je oboje naštiman, je kakšna druga rešitev za odpravo napake ( brez namestitve win7 )

če maš popoln dostop do biosa poskusi eno grafično izklopit, druge ideje več nimam

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

Hvala vsem, bom kar članke preštudiral z linkov. Sporočim, če mi je uspelo.

Uporabi tole za čiščenje:
http://benchmark3d.com/amd-catalyst-cle...
Based on what other users reported, do not use this tool under Windows 8 as it will damage your OS.

Say goodbye to Driver Sweeper and other 3rd party AMD Catalyst Drivers uninstallers, AMD released their own Catalyst Uninstall Utility.

Zheegec ::

Najprej naloži najnovejše gonilnike iz HP support strani, potem pa tole. Sem imel identičen problem nedolgo nazaj. Potem pa s Furmarkom preveriš, če stvar deluje OK (da zazna AMD grafično, pravilno pokaže temperaturo itd).
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Gonilnike iz HP strani sem našel ( AMD video driver and control panel ), že lowdam. Me pa zanima če lahko tukaj http://imageshack.us/photo/my-images/54... enostavno amd onemogočim?

Verjetno imam čisto nove gonilnike, računalnik je star 2 tedna.

Možno. Najprej naloži najnovejše gonilnike iz HP support strani, potem pa tole. Sem imel identičen problem nedolgo nazaj. Potem pa s Furmarkom preveriš, če stvar deluje OK (da zazna AMD grafično, pravilno pokaže temperaturo itd).

Ne, nič ne onemogočiti.
Janez Janša, 29.04.2014

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zheegec ()

Gonilnike sem pustil enake namestil sem Catalyst in NFS most wanted mi zažene, gta še vedno ne. Ne morem pa spraviti igre na svojo resolucijo 1600x900 ?

shadeX ::

Sicer tukaj ni kaj razglabljati. Problem tiči v Windows 8. Imel sem že kar nekaj računalnikov in obupanih očetov ker njihovim sinovom niso laufali nekateri špili na čisto novih napravah. Stvar sem rešil čisto elegantno in sicer naredil sem Dual boot ( Windows 8 , windows 7 ) in zadeva je bila magično rešena. Zadovoljen očka, ker ima še vedno windows 8 in zadovoljeni sinovi ker so špili začeli delovat :D

problem tiči v hpju in ne v windowsih

Jap, na win8 preverjeno deluje vse, od iger iz 1995 dalje. Težava ni v samih win8. Drugače bi moj postopek zgoraj moral delovati, razen če je kaj narobe s tem računalnikom.
Janez Janša, 29.04.2014

edini igri, ki mi nista delovali na windows8 tako kot treba sta bili gta in gta II
age of empires prvi in drugi del pa mi na osmici delata popolno, medtem ko na sedmici kažeta samo vijolčne packe

tako da lahko samo dodatno potrdim da problem ni v win8

Hvala vsem, najbolje da pokličem na HP Support, ter se bolj pozanimam.

haha good luck with that

Zheegec je izjavil:

Jap, na win8 preverjeno deluje vse, od iger iz 1995 dalje. Težava ni v samih win8. Drugače bi moj postopek zgoraj moral delovati, razen če je kaj narobe s tem računalnikom.

Si 100%? ( ne trdim da ni res ). Ampak kot sem že omenil je nekaterim preprosto pomagala namestitev windows 7..

Za en program se tudi spomnem ko sem ga stavil znancu in sicer zelo zelo star adobe premiere 6.5 ( iz leta 2000 ). Ker se mu je pokvaril PC, je kupil novega z windows 8 in adobe premiere ni deloval na teh windowsih. Naložil sem mu dual boot in na windows 7 je zadeva delovala.

Sicer pa ne trdim da so windows 8 krivi ( to sem zgolj trdil ker sem v nekaj primerih zaznal da je namestitev windows 7 odpravila napako. hmm )

V redkih primerih je potrebno dati compatibility mode z Windows XP, drugače pa delujejo neverjetno stare igre... Starcraft1, Theme Hospital, Imperialism, itd itd. Pa tudi vse vmes. Res še nisem videl igre, ki ne bi delovala zaradi samih Win8 (razen, če tudi na Win7 ne dela). Drugo so stari/napačni gonilniki, itd.
Janez Janša, 29.04.2014

hm okej, dobro vedet nekaj novega :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AMD (ATI) Catalyst™ (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Zvok in slika
850134514 (44993) ferdo
»

HP 15 d050sm - gonilniki nujno (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6317796 (14238) dmagnif
»

Težava z gonilniki grafične kartice

272760 (2411) M-XXXX
»

Štekanje igric...grafika

121758 (1511) boogie_xlr
»

Grafika Proobok 4740s- HD 7650m