Forum » Operacijski sistemi » Težava s skypom in pripomočki
Težava s skypom in pripomočki
Meklav ::
Pozdravljeni!
Imam težavo s skypom in namiznimi pripomočki.Uporabljam windows7. Ko zaženem skype mi ga odpre čez čas pa napiše"SKYPE NE DELUJE VEČ"!In enako ko hočem pregledati namizne pripomočke.Poskusil sem tudi zamenjati antivirusni program prej sem imel avast sedaj pa imam aviro in mi je avira našla 3 trojanske konje, ki mi jih avast ni zaznal!Sedaj ko sem zbrisal virus z računalnika in ponovno inštaliral skype napaka še vedno ni odpravljena.
Prosim če mi lahko kdo pomaga.
Lp.Meklav
Imam težavo s skypom in namiznimi pripomočki.Uporabljam windows7. Ko zaženem skype mi ga odpre čez čas pa napiše"SKYPE NE DELUJE VEČ"!In enako ko hočem pregledati namizne pripomočke.Poskusil sem tudi zamenjati antivirusni program prej sem imel avast sedaj pa imam aviro in mi je avira našla 3 trojanske konje, ki mi jih avast ni zaznal!Sedaj ko sem zbrisal virus z računalnika in ponovno inštaliral skype napaka še vedno ni odpravljena.
Prosim če mi lahko kdo pomaga.
Lp.Meklav
harmony ::
Da ne odpiram nove teme...sicer drugo vprašanje.
Od kar sem namestil Windows 8 imam res težavo s Skype pogovori. Ob povezavah 100/10 ipd bi človek pričakoval tekoč govor na obeh straneh.
Teh težav nisem prej na sedmici imel. Glede na to, da ne najdem nobenega drugega vzroka, ker prej je šlo bp, sumim potem samo na to težavo v W8 - kakšno ne vem.
Žal če ne rešim te težave, bom primoran prešaltati nazaj na w7, ker je res moteče, če sogovorca na drugi strani sprašuješ skoraj vsako minuto "kaj, kaj si rekel", dej še enkrat ponovi ipd.
Ali imate tudi vi take težave s skype na w8?
Od kar sem namestil Windows 8 imam res težavo s Skype pogovori. Ob povezavah 100/10 ipd bi človek pričakoval tekoč govor na obeh straneh.
Teh težav nisem prej na sedmici imel. Glede na to, da ne najdem nobenega drugega vzroka, ker prej je šlo bp, sumim potem samo na to težavo v W8 - kakšno ne vem.
Žal če ne rešim te težave, bom primoran prešaltati nazaj na w7, ker je res moteče, če sogovorca na drugi strani sprašuješ skoraj vsako minuto "kaj, kaj si rekel", dej še enkrat ponovi ipd.
Ali imate tudi vi take težave s skype na w8?
solatko ::
Kvaliteta pogovorov na Skype-u je odvisna od internetne povezave. Če ti ne slišiš sogovornika, je verjetno njegova povezava švoh. Reci mu, naj izklopi video in bo zvok lepo tekel med vama.
Če sogovornik ne sliši tebe, potem je problem pri tebi.
Če sogovornik ne sliši tebe, potem je problem pri tebi.
Delo krepa človeka
...:TOMI:... ::
Solatko, skype je P2P telefonija. Tudi če imata oba sogovornika super linije (za govor je vsaka širokopasovna dovolj dobra) ni nujno da bo pogovor tekoč, saj je vmes lahko več uporabnikov s slabimi linijami, preko katerih teče pogovor med sogovornikoma. Skype je muhast, jaz v takih primerih prekinem in še enkrat vzpostavim povezavo, v skrajnem primeru se izpišem oziroma oba s sogovornikom resetirava računalnik, v 95 % težave izginejo.
Tomi
Ni čisto tako, na Total naročnki imajo, tisti bolj oddaljeni, velike probleme, ker je hitrost povezve samo okoli 500kb/s in gre pogovor samo glas, brez slike, če vklopi sliko, je glas, kot bi govoril iz vode.
Delo krepa človeka
Kakšni total naročniki? Misliš tisto, ko je TV preko totala, internet pa preko xDSL Telemach? Če gre VOIP telefonija čez, ne vem zakaj ne bi skype šel.
Tomi
Ne, internet preko Lastovke, TV pa Total. Nekje po Sloveniji je edina alternativa temu zračnemu internetu - mobilni, ki pa je omejen, pa še veliko dražji. Padejo na nazivni povezavi 4MB, na pod 500kb. Tam slika ne gre skozi, rabi vsaj 1MB.
Delo krepa človeka
Hm, to so ekstremni primeri. Če je internet zanič, pač tudi skype ne dela. Če pa namesto 4 Mbit dela z 0,5 Mbit, nisem jaz kriv, uporabnik naj poda reklamacijo pri ISP.
Bolj kot hitrost je tu ping in pocket loss.
Bolj kot hitrost je tu ping in pocket loss.
Tomi
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ta... Skype in (dobesedno) nesposoben MicrosoftOddelek: Pomoč in nasveti | 12340 (10985) | poweroff |
» | Izkusnje s telefonijo IPOddelek: Omrežja in internet | 2101 (1508) | amigo_no1 |
» | Bo skype nadomestil stacionarene telefone?Oddelek: Loža | 3231 (2624) | Tear_DR0P |
» | Klepetajte preko interneta bolj kvalitetno kot preko telefona! (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 8657 (5208) | Gandalfar |
» | P2P Telefoniranje? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / --Nerazporejeno-- | 6910 (5793) | Brane2 |