» »

Izkusnje s telefonijo IP

Izkusnje s telefonijo IP

luni ::

Alu, zanimajo me konkretne izkusnje uporabnikov takoimenovanih "virtualnih" telefonij. Torej prave telefonije IP (Volja, Siol, T-2), VoIP in povsem internetnih storitev ala Skype. Ste ze presaltali nanje, ali se na to sele pripravljate ali pa vas zadeva sploh ne mika? Ce ste se ze igrackali z njimi, kako ste zadovoljni? Ali je na zacetku bilo potrebnega veliko privajanja (in ce da, kako so to sprejeli drugi clani gospodinjstva?), kako ste sprejeli smesne omrezne stevilke, ali pri komunikaciji doma in s tujino prihaja do zamikov, ali kakorkoli pogresate stacionarni telefon? Skratka cimvec cisto konkretnih podatkov cisto konkretnih uporabnikov :).
Artificial Intelligentia

Brane2 ::

Sem na T-2 VoIP. STvar dela. Resda včasih slišim svoj odmev s polsekundnim zamikom, a za tos e ne sekiram.

Sogovorniki pravijo, da me slišijo super. Drugače nobenih problemov. Še nisem pogruntal call forwarding in ene par drobnarij.

Je pa s tem telefonija posala bistveno manj magična. Vsak si lahko kupi ppar telefončkov in se gre providerja po netu ali pa jih porabi zato, da omogoči komunikacijo znotraj bajte, naselja itd.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::

Aja, pogrešal bi kak SW za delo s telefonom, pa tisti črni telefoni od T-2ja imajo res lousy LCD...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::

še en problemček z VoIP. Telekom zavrača možnost, da bi dal številke skupine 059 v svoj ETIS.

Se pravi, ti uporabniki trenutno nimajo svojega imenika.

Zame in za domače to ni prehud hendikep. Itak svojo cifro daš ljudem, ki jo hočejo, če imaš pa svoj site, dobi lahko z njega tvoje podatke, kdor hoče.

vseeno bi bilo pametno imeti nekakšen telefonski imenik za VoIP...
On the journey of life, I chose the psycho path.

luni ::

Zanimivo to glede ETISa. Ja, se strinjam da je s stalisca navadnih uporabnikov to kvecjemu prednost, ampak denimo kaksno storitveno podjetje si nedvomno zeli biti v imeniku.

Zgleda da je se cel kup taksnih drobnih hendikepov. No, jaz osebno imam enega gromozanskega, T-2jeva telefonija mi namrec sploh ne dela. Pri komunikaciji prihaja do 15 - in vec sekundnih zamikov, zanimivo da le z moje strani. Tako da jaz sogovornika slisim normalno, on pa mene z zamudo in normalno sporazumevanje je onemogoceno. T-2 se zgovarja na Telekomove varovalke ampak se mi zdi da je to privzeti izgovor za katerokoli napako :\

Enivej, kaj pa uporabniki Volje in Siola?
Artificial Intelligentia

BlazP ::

Enkrat sem Skype instaliru in pognal na Celeronu 400. Prikljucil sem se konferencnemu klicu, potem pa sem lahko samo se resetiral racunalnik. Niti task managerja ni bilo mogoce priklicati, da bi ustavil proces :D Pogovor je na Skypeu potekal, vendar z 10 sekundno zamudo >:D

BineZerko ::

Uporabljam Skype in VoIP na T-2.
S kvaliteto prenosa in zvokom sem zadovoljen; čisto spodobno deluje tudi videoSkype.
Na živce mi gre samo LCD na T-2 aparatu (črn), ker se praktično nič ne vidi.

Imam pa občutek, da Skype dela bolje doma, kot pa v službi, kjer imamo žal še vedno adsl (2048/512).

Lp,
B.

Jan987 ::

kakšna pa je cena če kličeš iz stacjonarnega omrežja na t2 internetno telefonijo? Al se vam je zdej ko mate internetno telefonijo račun za telefon zmanjšal ali povečal?

Racko ::

Kako bi pa klical preko T-2 s Skypea?

iNN ::

Kaksen siolov uporabnik?
==

pirpy ::

LP

Siol voip imam ze kaksen mesec pa telefon se sedaj ni zašpilal kot mora,sogovorniki me slišijo zelo dobro jaz pa slišim nekakšno prekinjajne in včasih čudne poke.od centrale sem oddaljen cca 1500 m in trenutno imam 10Mbit internet.10 X sem klical na siol pa so nalagali nov firmware pa menjali porte ,hitrost neta... nakoncu so mi vceraj rekli naj nesem modem na servis. Danes priklopim sagem f@st (prej sem imel sinope 568+) pa je zadeva popolnoma ista.
Jezen še enkrat kličem in danes mi povejo da siol voip na štajerskem ne dela dobro ???!!!
Kdaj boste popravili ? "...nimam datuma , gospod najbolje da malo počakate"
Še sreča da telekomovci ne dovolijo razvezane zanke sicer bi oče že tarnal.
zehanje je nalezljivo

carniolan ::

Kako bi pa klical preko T-2 s Skypea?
http://igor.srchek.info - blog

S skype-a lahko klices T-2
- iz T-2 pa lahko klices na Skype, samo ce imas VOIP-In skype-ovo stevilko. Imeti moras nalozen kredit in gre vse - Brez dnarja malo muzike!


Telefonija preko VOIP se je v enem letu, toliko izboljsala, da osebe samo vsaih opazijo, da nekaj posumlja ali pa se slisijo dvakrat kot gi govoril v sodu. VOIP/SIP aparati a la iemens GIGASET 450 IP hybrid je odlicna zadeva pa tudi cenejsi USB priklopi delajo odlicno ce si nastavis X-lte ali pa SJPhone program - Za bolj peticne ja je Sumum FRITBOX VON WLAN 7050 ( napopas gor deset providerjev in govoris potem lahko preko analognega ali pa ISDN telefonskega aparata. Vse odvisno v kateri stroki se to uporablja. Odsvetujem kakrsnekoliki slusalkice za msn ali yahoo messengerje - tu je za igrice teenagerjev. Luksus pa je - wifi modem, sip klient in dlacnik ki pa je ze cez 400 € - prednost je ta da se dostikrat lahko prijavis kar v vaski gostilni, ce je v hisi nezasciten router. FON zrduzba je zelo interesantna, samo ni prijela v Sloveniji drugo po Evropi pa je, pa se internetni providerji kot n.pr;francoski FREE, dajejo narocnikom modeme z wifi karticami, da se zunanji klienti lahko vklopijo za Freephonie nanj. (Brezplacni Hot spoti- )

Zgodovina sprememb…

yoo01 ::

zmanšej glasnost na slušalki pa ne bo odmeva maš ta zgorno pa ta spodno puščico za glasnost ....

amigo_no1 ::

http://igor.srchek.info
Server not found :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri VoIP program ?

Oddelek: Omrežja in internet
102261 (2064) mile
»

Voip telefon SKYPE BRONDI

Oddelek: Omrežja in internet
274322 (3491) leechen
»

telefonija preko interneta

Oddelek: Omrežja in internet
323056 (2403) wifi4all
»

telefoniranje prek interneta

Oddelek: Omrežja in internet
103825 (3653) mte
»

Bo skype nadomestil stacionarene telefone?

Oddelek: Loža
193101 (2494) Tear_DR0P

Več podobnih tem