Forum » Elektrotehnika in elektronika » Vezava
Vezava
kriko07 ::
Lep pozdrav
Danes nam je v šol profesor nalogo da moramo namesto IN in Ali vrat dati Čipe.
Sedaj pa jaz nevem kako bi jih tudi povezal...A bi mi lahko kdo prosim narisal v EWB-ju ali kar na list?
Slike:
Danes nam je v šol profesor nalogo da moramo namesto IN in Ali vrat dati Čipe.
Sedaj pa jaz nevem kako bi jih tudi povezal...A bi mi lahko kdo prosim narisal v EWB-ju ali kar na list?
Slike:
- spremenil: kriko07 ()
Sej sem narisal,samo v EWB-ju neznam povezat,drugače bi pa rad videl da bi stvar delala,oz da bi luč svetla..
bluefish ::
Tule poišči datasheet za posamezen čip in bi moralo biti takoj vse jasno: http://www.alldatasheet.com/
IL DIAVOLO ::
Če nam niso sploh pokazal,mislem da nebom kar vedel,kaj praviš?
Sedaj sem zvezal prbl sam nevem če bo sploh kdaj delalo :D
Sedaj sem zvezal prbl sam nevem če bo sploh kdaj delalo :D
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kriko07 ()
Upam, da so ti tele sheme jasne, ker je od tu naprej naloga super enostavna.
EDIT: sem sicer opazil in se spomnil, da je pri teh enostavnih vratih v programu input/output lepo določen in ni potrebe po shemah (razen v primeru, da ne veš, katera vrata predstavlja določena cifra).
Kljub vsemu pa se boste morda slej ko prej lotili tudi zapletenejših vezij in tam ti uporaba shem skorajda ne uide.
4071 OR
vir: Wikipedia4081 AND
vir: WikipediaKljub vsemu pa se boste morda slej ko prej lotili tudi zapletenejših vezij in tam ti uporaba shem skorajda ne uide.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
Mipe ::
Jap, tisto je lučka. Bi morala biti v EWB kot krogec s križem in dvema kontaktoma. Tista bulba z enim kontaktom je pa le indikator.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mipe ()
fpbs ::
Meni sploh ni pomembno, ali je to lučka, ali nek indikator. Če zvežeš tako, kot je narisano, torej izhod 4071 na maso, boš to vezje uničil.
Mipe ::
Aja saj res, samo spodnji levi pin se poveže na maso, noben drug. VSS je za maso, VDD pa za napajanje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mipe ()
nejc711 ::
In kaj je potem narobe?
Preveri kako si vezal napajanje čipov. Na skici je narobe.
Aha,potem neke vrste mase pri lučki ni ali kaj?
Ne moreš se iti nekega vezanja čipov in govorit o "neki vrsti mase". Še enkrat malo preglej osnove elektrotehnike. Čisto od začetka.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nejc711 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | enopolno stikalo - luč (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 7761 (1210) | mirator |
» | Reset biosOddelek: Pomoč in nasveti | 1789 (1373) | DeeCoy |
» | Lučka za motor goriOddelek: Na cesti | 11175 (9900) | Spajky |
» | SMPS - problemOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4236 (3834) | einstein :P |
» | Opel astra f 1.4 (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 14748 (13306) | XrobertoX |