Forum » Izdelava spletišč » CSS3 - Transparentnost + Text Problem
CSS3 - Transparentnost + Text Problem
Tydek ::
Pozdravljeni! Želim narediti v footerju nekakšen odtenek nežne bele barve ampak mi ne gre. Saj v primeru, da napišem opacity: 0.5; mi to naredi tudi za sliko in text. Je kakšna možnost, da to ne bi vplivalo na text ?
Veliko sem že prebrskal ampak brez uspeha. Je sploh mogoča kakšna rešitev ali je najbolje, da dam izven DIV-a ?
http://www.w3schools.com/cssref/tryit.a...
Hvala za pomoč!
Veliko sem že prebrskal ampak brez uspeha. Je sploh mogoča kakšna rešitev ali je najbolje, da dam izven DIV-a ?
http://www.w3schools.com/cssref/tryit.a...
Hvala za pomoč!
Se opravičujem, ker sem odprl temo. Sem našel rešitev Točno to, kar si ti ravno napisal.
Če še koga zanima kako sem rešil to:
Precej enostavno na koncu 0.1 je za transparentnost in zadeva je rešena. Hvala vseeno Gandalfar!
Če še koga zanima kako sem rešil to:
background: rgba(255, 255, 255); background-color: rgba(255, 255, 255, 0.1); color: rgba(255, 255, 255, 0.1);
Precej enostavno na koncu 0.1 je za transparentnost in zadeva je rešena. Hvala vseeno Gandalfar!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tydek ()
Gandalfar ::
Zakaj pa trikrat rgba?
Verjetno je prvi zatipkan rgb() kot fallback za stare browserje? Zakaj imas pa na textu rgba()?
Verjetno je prvi zatipkan rgb() kot fallback za stare browserje? Zakaj imas pa na textu rgba()?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gandalfar ()
Ne vem tako sem prebral baje, da je za stare browserje. Za color bo pa treba odstranit sploh nisem videl, ker sem kopiral potem pa s pomočjo RGB generatorja naredil barvo.
Zgodovina sprememb…
MisterR ::
Narediš 1x1px želene barve in ga ponavljaš za ozadje. To je najboljša rešitev, ki deluje povsod in ni težav s fonti ali s čimer koli drugim.
Elemen_T ::
Narediš 1x1px želene barve in ga ponavljaš za ozadje. To je najboljša rešitev, ki deluje povsod in ni težav s fonti ali s čimer koli drugim.
Slaba praksa in pljunek v lastno skledo, po tej logiki lahko kar shraniš dizajn v PNG in pustiš tekst samo tam kjer so linki/dinamična vsebina. AL KK? :D
neoserv ::
@Element_T: zaradi enega dodatnega HTTP requesta se ne bo podrl svet. Nekaj šteje tudi praktičnost rešitve, če le-ta deluje na vseh platformah.
NEOSERV.SI = Prijazno & hitro SSD gostovanje že 15. leto.
900+ domenskih končnic po noro nizkih cenah!
Brezplačna selitev od starega ponudnika.
Sej ima rgba fallback vse do IE5...okej sej ni big deal uporabit png, v določenih primerih morda celo edina prava rešitev, ampak en BG tukaj pa drugi tam pa tretji...če je le mogoče, je fajn imet vse spakirano v cssju al ne?
MisterR ::
Elemen_T bi rekel da si malo obrnil moje besede, ker s tvojim zadnjim postom se strinjam v celoti. :)
OP je spraševal za footer, torej en request in en png :)
Ker drugače lahko gremo dalje in debatiramo čemu sploh transparentnost v footerju?
OP je spraševal za footer, torej en request in en png :)
Ker drugače lahko gremo dalje in debatiramo čemu sploh transparentnost v footerju?
Mah za IE stran sploh ne delam. Brez veze za tisti majhen procent. Najbolj mi je pomembno, da deluje v OPERI, CHROMU in Firefoxu
Na določenih sajtih imam 20% IE, tko da je napačno razmišljanje da zdej pa kr izključimo IE. Lahko IE6, morda IE7, 8 in 9 pa definitivno ne.
Hvala ti za odgovor. Sem bom potem posvetil še IE-ju za zdaj skoraj vse pravilno deluje... . Za IE se vedno naredi svoj CSS je tako ?
Naceloma je tako najlazje, ker potem nimaš "smeti" v svoji primarni CSS datoteki.
Ce na www.neo-serv.net pogledaš source, boš opazil, kako smo se mi tega lotili.
Vsa IE koda se namreč nahaja v www.neo-serv.net/_common/css/ie.css
IE6 sicer ne podpiramo več, ker nima smisla. IE7 je pa vseeno treba, ker ima podoben engine kot IE8.
IE9+ pa niso več problematični.
Ce na www.neo-serv.net pogledaš source, boš opazil, kako smo se mi tega lotili.
Vsa IE koda se namreč nahaja v www.neo-serv.net/_common/css/ie.css
IE6 sicer ne podpiramo več, ker nima smisla. IE7 je pa vseeno treba, ker ima podoben engine kot IE8.
IE9+ pa niso več problematični.
Evo sedaj sem na srečo brez velikih problemov popravil še za IE, samo še IE 7 ne deluje nekaj, ampak bo potrebno še malo popraviti, samo za IE7 tako, da hvala vsem za pomoč
Zgodovina sprememb…
Ja, jaz imam že pripravljenih 10 točk, kaj vse ni v redu :D
Bom pokazal, ko bo narejena. Se trudim, da bo čim boljša. Drugače bo moj oseben, prvi wordpress narejen blog, od začetka
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Izdelava spletišč | 344773 (3910) | sunniegoldie |
» | Prikaz strani na različni resoluciji-JoomlaOddelek: Izdelava spletišč | 1926 (1654) | kr?en |
» | WordPress (smrememba barve fonta)Oddelek: Programska oprema | 885 (771) | pr25012 |
» | SEO - Ena Domena, več podstrani ali ... ?Oddelek: Izdelava spletišč | 956 (675) | neoserv |
» | CSS background-image in IE6?Oddelek: Izdelava spletišč | 3056 (2922) | Road Runner |