» »

tekst s CSS-om

tao_s ::

zanima me, kako bi s centralno pozicijo strani naredil tekst-box s CSS-om?!

Torej... ce je stran postavljena levo, potem lahko napisem npr.
position:absolute; left:200px; top;40px; width:200px


in dobim lep "okvircek" teksta, ki je postavljen 200px levo in 40px pod stranico okna ter je lahko dolg max 200px...

a se da to kako naredit za centralno postavitev?!

hvala in lp!

darh ::

zanima me, kako bi s centralno pozicijo strani naredil tekst-box s CSS-om?!

Torej... ce je stran postavljena levo, potem lahko napisem npr.
position:absolute; left:200px; top;40px; width:200px


in dobim lep "okvircek" teksta, ki je postavljen 200px levo in 40px pod stranico okna ter je lahko dolg max 200px...

a se da to kako naredit za centralno postavitev?!

hvala in lp!
The lonely position of the neutral.

tao_s ::

hm... kako si to naredil?
zdej sem gledal, da bi uporabil za position:relative... samo sem nekje na webmonkey-u prebral, da tega "kao" starejši browserji ne podpirajo in je podprto samo v IE 4,5,6 ?! kako je s tem?

darh ::

ne povem... oni k mu pove, mu obljubim da bo 1 teden gledal roza slo-tech >:D kr sam naj najde.. sej je brihtn fant...
The lonely position of the neutral.

david ::


em, xbite, ne bit tok krut, poba je lahko sele zacetnik ... kar pa se ne pomen, da ne zna uporabljat searcha in podobnih zadev :))

btw, am, glede editorja ... se rabs?

darh ::

mnja kaj pa vem... lahko... why ?
The lonely position of the neutral.

tao_s ::

xbite: mas ksne osebne tezave? morda poskusi z obiskom psihiatra...


kar se pa searchov tice :\ mislim, da lahko tale forum na slo-techu kar ukinete, saj gotovo obstaja kje na internetu vsaj ena resitev oz. odgovor na vsako vprasanje, ki ga je sploh mozno zastaviti tukaj gor... tko da... v cem je sploh point? zakaj sploh ste tu?!

ce se ti ne da odgovarjat na vprasanja, na katera si ze odgovoril, potem upostevaj moj nasvet in bodi tiho ali pa cas, ki ga namenis negativnim odgovorom v smislu zajebancij koristneje porabi in pojdi pofukat svojo plasticno lutko, ki jo imas v kotu, mogoce bos potem spet dobre volje in me bos lahko vsaj vljudno poslal u kur***, tako kot pravkar jaz posiljam tebe >:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tao_s ()

darh ::

se vzdržim komentarja.
The lonely position of the neutral.

Ziga Dolhar ::

tao_s, vsak webmaster naj bi bil načeloma sposoben pogledat html kodo spletne strani, ane?

Ponavadi se folk česa raje uči na primerih. Dajati primere oblikovanja na spletni strani pa je edinstveno.

p.s.: glede na tvoj text "position:absolute; left:200px; top;40px; width:200px" folk pač sklepa, da nekaj vseeno znaš, ane?
Legal systems are not supposed to be efficient. They are
designed to ensure that innocent people are not found guilty.
If that requires inefficiencies, so be it.

Zgodovina sprememb…

david ::

se vzdrzim takisto ...

xbite, zato ker sm ti obljubil pa ne nameravam pojesti obljube ... sicer moras pocakat kot vids, sam bo pa ... v 2eh tednih, ok?

tao_s ::

lepo, da si zadrzal pripombe, ceprav sem srcno upal, da se bova lahko se malo posiljala v *** >:D
pa brez zamere !


ziggga: hvala, za en normalen komentar! nekaj ze znam, ampak ce pogledas source od slo-techa bos dokaj hitro ugotovil, da je dokaj nepregleden... in v vsem tistem se mi nekako ni dalo iskat odgovora, ki bi ga lahko človek, z znanjem kakršnega ima x-bite, napisal veliko hitreje kot pa zajebancijo, s katero je odgovoril... pa pustimo to... odgovor bom ze nasel... ce drugace ne, se bom zakopal v tutoriale in pisaril po tujih forumih... zal mi je samo, da ljudje raje zgubljajo čas u tri p*** m*** kot pa da bi dali direkten odgovor za katerega bi porabil tri vrstice pisanja... ali pa se komentarjev vzdržali že od samega začetka:\
torej prosim samo raven, ki je primerna za otroke stare nad 10 let :)


poleg tega tudi ne sprejemam zajebantskih odgovorov, ce niti vprasanja ni razumel v popolnosti... spraseval sem za centralno postavitev strani... kako pa spravit tekst na sredino neke tabele in mu potem nastimat sirino znam, pa tud noben problem to ni...

problem pri centralni kompoziciji je, ker imam za podlago tabeli sliko... na sliki so pa polja, kjer bi rad imel tekst! in ce to naredim s absolute, ne dela, ce naredim s %%% ne dela v redu... torej jaz znam samo se relativ, katerega pa baje podpira samo IE 4 5 in 6... ali ve kaksen majster se kaksno drugo varianto? samo, prosim... naj bo odgovor na primernem nivoju :\

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tao_s ()

david ::

taos, ko sm prvic videl xbite sm ga skoraj poslal nekam, ker se mi je strasno zameril s svojimi komentarji ... zdej sm pa ratou cist isti :)) dejstvo je, da se clovk navelica pisat vedno eno in isto ... tako da, ne zamerit ...

kar se pa tice slo-tech sourca .... poglej si splet01.net za primer pa bos videl ... drugace pa en nasvet - pogledas source, pritistni CTRL+F, vpises prvi 2 ali tri besede posta, kjer imas odgovor, ENTER in voila :)

darh ::

tao_s, sitn si. To je dejstvo... dejsto je tudi da si totalno ne sposobn. Sory. Ampak """"webmaster"""" kot si ti, bi pač -- po moji logiki -- moral znati pogledat source in iz njega iztisniti največ. Tako smo se naučili (vsaj večina nas - za Ziggga in davidko sem 100% da..)

In, će bi rad da ti je vse na roke položeno -- torej na ravni desetletnega otroko, kot sam praviš -- to že v začetku povej. Ne pa da smetiš tukej z dolgimi komentarji polnimi bluza in nesmislov.

Okej sine, ker sam ne znaš pogledat sourca, ga po mžnosti skopirat v kak Dreamweaver (to upam da veš kaj je) in ga tam razčlenit do elementa ki ga potrebuješ -- ti bom direktno povedal.

Trik je v CCS propertiju margin, ki mu damo vrednost auto. Da ne bom spet obtožen zapletenih odgovorov, to še sintakso za moj prvi odgovor napišem:
<div style="margin: auto; width: 200px;">...text...</div>

Še pojasnilo za zgornji primer:
< je znak s katerim pričnemo html "ukaz"
div je HTML "ukaz"
style je eden mnogih atributov ki jih lahko določimo HTML tagom, ta posebej pa nam omogoča določanje izgleda, postavitve in ostalih prelepih stvari z taggom.
margin je opcija s katero določimo odmik elementa od ostalih elementov
width podamo širino elementa..
> s tem zaključimo HTML "ukaz"

Atribut style lahko postavimo tudi v druge elemente, naprimer tabelo in stvar bo v večini spletnih brskalnikov prikazana pravilno

Hvala... mogoče še kaj?
The lonely position of the neutral.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: darh ()

tao_s ::

no nekaj podobnega sem pricakoval na odgovor na moj prvi post :) hvala!
dvomim, da ti je vzelo vec casa kot si ga porabil za pisanje neumnih odgovorov...:\

se vedno pa ne vem kako je z relative?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[CSS]Pozicioniranje footer diva

Oddelek: Izdelava spletišč
6805 (752) amaze646
»

[CSS]Gmail like chat okno

Oddelek: Izdelava spletišč
5705 (592) snow
»

DREAMWEAVER - problem

Oddelek: Programska oprema
5485 (403) Container
»

zamik vrstice v tabeli

Oddelek: Izdelava spletišč
6557 (473) smash
»

Katera velikost fontov je najbolj primerna za izdelavo strani?

Oddelek: Izdelava spletišč
7625 (523) PicNiK

Več podobnih tem