» »

Koliko imate dioptrije?

Koliko imate dioptrije?

Rainbow Dash ::

Zadnje čase se sprašujem, koliko pa imajo ljudje dioptrije, in zakaj se jim zdi da so jo dobili.

Sam imam -2, in imam za televizijo očala, ker pa se mi dioptrija veča, se počasi odločam za vaje za zmanjšanje dioptrije..

(Dioptrijo imam od računalnika..)

Torej, koliko imate dioptrije, zakaj se vam zdi da ste dobili dioptrijo.

Lp

Lion29 ::

6,8 in 7.3
Founder and CTO @ Article-Factory.ai

mihec87 ::

Imam 5 na daleč na eni še malo cilindra...dobil sem jih ko še vedel nisem kaj je to računalnik...

blackbfm ::

Dioptrijo imam od računalnika..

dioptrijo imaš zato ker imaš defektno oko (nepravilno oblikovano lečo, obliko očesa itd), to so bolj geni kot pa računalnik..očala/leče ali pa operacija..vaje so popolnoma bv

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: blackbfm ()

Flea ::

Sem daljnoviden in imam očala že od svojega 5 leta. Dioptrija bolj ali manj cel čas zelo podobna, trenutno 3.5 in 5.

zuz3k ::

v oš sem dobil očala takrat sem imel okoli 1, ko sem bil celo srednjo šolo
za računalnikom se mi je vid poslabšal na -3

je kdo tu, ki bi moral nosit očala na daleč pa jih zunaj ne nosi?

jaz jih imam samo za doma, zunaj sem se pač sprijaznil da vidim na
daleč malo megleno oz. vidim daleč kolikor vidim, ne nosim jih odzunaj
ker z očali vidim vse ostro in mi utrujajo oči

imel sem tudi leče ampak so mi sušile oči in ravno tako
utrujale oči z ostrim, beri brezhibnim vidom

lp
Life is a psychological game.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zuz3k ()

_Denny_ ::

Vse imam že od rojstva, očala pa so mi dali zaradi škiljenja. Pred 18 leti sem imel desno +6,50 in levo +6,25. Ves čas se mi je zmanjševala in trenutno imam +3,50 in +3,25; še mi pada. Me zanima, če bi imel zdaj še manj po vsakoletni menjavi očal...materi se ni zdelo pomembno in sem bil na pregledih samo, ko sem uničil okvirje/leče.

Rainbow Dash je izjavil:

Dioptrijo imam od računalnika

Če bi bilo to res, bi moral jaz imeti od 15 let po najmanj 12h/dan uporabe računalnika več kot +15, sploh pa zaradi 5 letnega "uživanja" pri 14" crt @ 1024x768/40Hz (native je bilo 800x600/60Hz).
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

martincek1 ::

Povsem odvisno al za računalnikom sediš 6 ur neprestanoma z glavo obrnjeno v ekran, ali na vsake toliko pogledaš skozi okno, se malo sprehodiš, spočiješ oči in nato nadaljuješ.

_commandos_ ::

pri 22 letih še zmeraj 0.0

genesiss ::

1 in 1.5
Očala imam gor po potrebi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: genesiss ()

Js nism vedu da morš stran gledat, dokler nism dobu očal.. Prej sem stran gledu sam ko sm šou na wc ipd.
Zdej pa kdaj na 5 min gledam v kot/ čez okno, kdaj pa na 1h, pa povem da se mi je ustavilo..

blackbfm ::

Povsem odvisno al za računalnikom sediš 6 ur neprestanoma z glavo obrnjeno v ekran, ali na vsake toliko pogledaš skozi okno, se malo sprehodiš, spočiješ oči in nato nadaljuješ.

konstrukcije očesa in leče ne moreš spremenit z buljenjem v ekran ali pa s tem da delaš neke pavze (kar sicer ne pomeni da niso priporočljive)

če imaš perfekten vid, ga boš imel tudi po 6ih urah buljenja..samo trajalo bo malo dlje da se ti oko privadi na bolj oddaljene predmete

N4m31355 ::

-5.50 -5.00
dioptrija ze 12 let naj bi meu razpoko. kolikor jaz rastem toliko razte razpoka in dioptrija.

bobby ::

dioptrije 0 ampak imam pa keratokonus roženice, kar pa očala ne popravijo.
čakam na "steznik" za oko :)
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

[D]emon ::

-4/-4.5 (L/D) in -3 cilinder.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

m0LN4r ::

0 in 0 (23 let)
Odrasel pred TV in Rač. Na pregledu preden delaš izpit za avto so mi rekli, da ful dobro vidim.
Ne tak dolgo nazaj sem ugotovil, da lahko meter bolj nazaj stojim in gladko berem kolegov fb, ki ga on iz iste razdalje težje bere.
Občutljiv sem pa na visoko svetlost in malo boljše vidim v temi, kot recimo punca, frend itd.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

kixs ::

Za racunalnikom od kaksnega 10 leta naprej (vedno vec kot 10ur dnevno, da ne omenjam kaksni monitorji so bili takrat) in po kaksnih dobrih 25ih letih se vedno brezhiben vid.

lp

alexa-lol ::

Jaz mam na obe očesi približno -3.50 - -3.75, imam nekaj cilindra in astegmatizem. Prvič se mi je pojavila v 2. razredu OŠ in potem nekje do 16-17 leta vsako leto naraščala, zdaj je pa že več kot 5 let enaka.

To si razlagam s tem da sem v tem obdobju cca. 7 let zrasel in se se vsi deli telesa povečali, torej tudi očesi in proporci v njima. Zdaj ko sem do konca zrasel zadeva miruje.
Imam pa namen iti na korekcijo v roku 1 leta.

Tero ::

Jaz pojma nimam kaj te številke sploh pomenijo. to je recimo moja dioptrija
Kaj točno to pomeni?
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

alexa-lol je izjavil:

Jaz mam na obe očesi približno -3.50 - -3.75, imam nekaj cilindra in astegmatizem. Prvič se mi je pojavila v 2. razredu OŠ in potem nekje do 16-17 leta vsako leto naraščala, zdaj je pa že več kot 5 let enaka.

To si razlagam s tem da sem v tem obdobju cca. 7 let zrasel in se se vsi deli telesa povečali, torej tudi očesi in proporci v njima. Zdaj ko sem do konca zrasel zadeva miruje.
Imam pa namen iti na korekcijo v roku 1 leta.

Oci imas od rojstva naprej enako velike celo zivljenje.

lp

Hayabusa ::

Sedi 1.

Human eye @ Wikipedia
The dimensions differ among adults by only one or two millimeters. The vertical measure, generally less than the horizontal distance, is about 24 mm among adults, at birth about 16-17 millimeters (about 0.65 inch). The eyeball grows rapidly, increasing to 22.5-23 mm (approx. 0.89 in) by three years of age. By age 13, the eye attains its full size. The typical adult eye has an anterior to posterior diameter of 24 millimeters, a volume of six cubic centimeters (0.4 cu. in.),[3] and a mass of 7.5 grams (weight of 0.25 oz.).[citation needed]

Potem se pa posipam 8-O

PS:
Ocitno ni verjeti vsemu kar preberes.

Grumf ::

Rainbow Dash je izjavil:

(Dioptrijo imam od računalnika..)

8 ur na dan v sluzbi za monitorjem, potem še 3-4 ure doma. Dioptrije nimam NIČ!
Stop blaming the computer... :D
Human beings, who are almost unique in having the ability to learn from the
experience of others, are also remarkable for their apparent disinclination
to do so.

first_line ::

Jaz tudi v službi visim pred računalnikom (sicer ne nepretrgoma), kot mulc sem dosti CartoonNetworka prebuljil, švasam tko da malo stran pogledam, na fitnesu porivam da imam čisto rdeče oči... pa nimam dioptrije. Kar mi računalnik škodi je edino ko grem direkt od monitorjev na cesto in varni vozniki vozijo z dolgimi in meglenkami, in nič ne vidim ko se pelje mimo. Oziroma, opazim da v temi slabše vidim če sem cel dan pred monitorjem.

Hayabusa je izjavil:

Sedi 1.

Human eye @ Wikipedia
The dimensions differ among adults by only one or two millimeters. The vertical measure, generally less than the horizontal distance, is about 24 mm among adults, at birth about 16-17 millimeters (about 0.65 inch). The eyeball grows rapidly, increasing to 22.5-23 mm (approx. 0.89 in) by three years of age. By age 13, the eye attains its full size. The typical adult eye has an anterior to posterior diameter of 24 millimeters, a volume of six cubic centimeters (0.4 cu. in.),[3] and a mass of 7.5 grams (weight of 0.25 oz.).[citation needed]

Če dobro pomislim se mi je dioptrija ustavila v 8. razredu (takrat še 8 letne) OŠ, kar je nekako skladno s tem kar si navedel, 13-14 let.

Potem, če ni računalnik kriv, je pa rast.. V zadjih 2 letih sm se potegnu iz 165 na 185..

Bananovec ::

Tam nekje 0.12 ali 0.13. Malo me moti, ker na določeni razdalji vidim na eno oko malo manj detajlov.
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple

Halfdead987 ::

0 in 0. Na računalniku sem vsaj 8 ur na dan. Pred TVjem zadnje čase bolj malo. V temi po ene 10ih sekundah vidim enako dobro kot na svetlobi.

Beki ::

-0,8/-0,8 Nosim pa leče... Drugače pa dioptrija že nekaj let ista.. Sem bil ze parkrat pri okulistu in se ne slabša.... ;)

korošc ::

-0.25 / 0.2 na računalniku ca.6 ur 2- 3 ure tv za film/novice

Phantomeye ::

[del]

Zgodovina sprememb…

IL DIAVOLO ::

Vidim, ko sokol :D

Lengas ::

0.5 na obe. Imam jih eno leto. Uporabljam v šoli in pri vožnji. Včasih tudi ob TV.

PecenkA ::

-6.5 in -1.25 cilindrov na obeh očesih. Tudi kot imam enak pri cilindrih. Ni kriv računalnik, ker imam dioptrijo stabilno že 10 let.

Free Bird ::

Od 3. razreda osnovne sem kratkoviden, dipotrije imam -3.50 za leče pri očalih še -0.25 več.

2loud4u ::

Zanimivo, ali je res toliko televizija in računalnik kriv za dioptrijo, sam sem namreč že leta za računalnikom, telefonom, tablico, prenosnikom, televizijo in za enkrat še vedno popolnoma v redu vidim. A je to kaj gensko ali samo sreča ali te stvari res toliko vplivajo, kot vsi pravijo?
c^2=E/m
HP XW6400|2× Xeon E5320 @1.86GHz|16MB L2
Cache|Sapphire HD6850|4GB FB-DIMM|HP 575W

men je okolist reku da je čist kamot lahk od računalnika... Pomoje je različno od osebe do osebe...

Mam prijateja ki vstane med vikendu ob 8 zjutraj in špila do 8 zvečer, in skos isto, da negovorim ka dela ta prijatelj med poletnimi počitnicami... Pa ima dioptrijo 0.0...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nosite očala? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1289499 (3220) Pithlit
»

Očala z dioptrijo iz aliexpressa (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

39388332 (16290) Buggy
»

Kako odstraniti dioptrijo? (strani: 1 2 )

7922338 (16495) Bananovec
»

očala... (strani: 1 2 )

7010094 (8536) nevone

Več podobnih tem