» »

izdelava ohišja za zunanji disk

izdelava ohišja za zunanji disk

legice ::

No kot rečeno v naslovu, bi rad poskusil izdelati lastno zunanje ohišje za 2,5 disk, ampak imam pa problem, ker ne vem, kje bi lahko kupil vezje, katero priklopim na disk.

Iščem takšna že v naprej narejena vezja, katera dobiš ob nakupu zunanjega ohišja, nebi pa rad zaradi tega že narejeno ohišje uničil, da bi do tistega prišel, vendar če ni druge, tudi to sprejmem.

v naprej hvala za odgovore:)
Prekopu vrt in našu Bin Ladna

LordPero ::

Torej ti bi rad SATA zadevo povezal v USB luknjo? Hmm :).
To imajo praktično vsi trgovci.

Če delaš svoje ohišje zaradi estetskih razlogov, kot prvo objavi slike, kot drugo pa ti verjetno potem ni važno, od kje dobiš vezje? Če delaš svoje ohišje, ker hočeš kaj prišparat, pa, hm, rabljeni USB SATA onegaji so vredni 5€ (torej 10€ na Bolhi), enake pa so tudi cene rabljenih ohišij za 2,5" diske, torej ni razlike, od kje dobiš vezje.
LordPero

legice ::

bol natančno, iščem desni del (glej sliko), ker hočem ravno to, da imam sabo samo kabel in vklopim, ne pa ogromni pretvornik, iz katerega štrlijo kabli.
Draugače pa ja, očitno bom moral razdreti obstoječe ohišje, čeprav bi bilo lepo, če bi jih lahko kje samo kupil...oh ja:)
Prekopu vrt in našu Bin Ladna

opeter ::

To so LogiLinkova ohišja na sliki ... tega se ogromno prodaja na ebayu ...
Ali pa celo tukaj:

http://www.mimovrste.com/artikel/204000...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

fosil ::

Ne pozabit na dobro zračenje.
Tako je!

LordPero ::

legice je izjavil:

Draugače pa ja, očitno bom moral razdreti obstoječe ohišje, čeprav bi bilo lepo, če bi jih lahko kje samo kupil...oh ja:)


Saj ti pravim, da boš cenovno na istem.

Nisi pa še povedal, čemu ti niso kupljena ohišja dovolj dobra (estetika, hlajenje, glasnost, ... ?) :).
LordPero

legice ::

večina diskov so aluminjasta, ampak jih ne morem prenašati zaradi občutka...pač skomina me, plastična pa zelo hitro začnejo škripati in hitro se spraskajo. zato sem se odločil, da bi probal narediti leseno ohišje.

na kratko, razlog je estetika, praktičnost in manjši eksperiment. do sedaj sem naredil razne omare in to se mi zdi super prilika, da probam narediti nekaj drugačnega/manjšega.

bi pa naredil nekaj takšnega:)
Prekopu vrt in našu Bin Ladna

LordPero ::

Ql, samo to vseeno lepo naluknjaj & znotraj naredi podstavek za HDD iz trde pene/gume (ne tako, kot ohišje na zgornji sliki, kjer je noter HDD direktno na les). Pa seveda USB/eSATA konektor in ledice prispajkaj na PCB tako, da bodo poravnana z zunanjim robom lesa.

Moja prva ideja bi bila, da bi en/vrhnji del naredil kot banjico (=z ene strani odprto škatlo) iz enega kosa lesa (kot na tisti sliki), ampak z malce višjimi koti (2mm?), tako da ko dodaš še spodnjo stranico ostanejo pri vseh straneh tanke podolgovate reže.
Mogoče v tem primeru še pustiš ledico v notranjosti ohišja usmerjeno dol/nazaj, tako da se z vseh ter rež vidi rahlo svetlobo :).

Drugače pa kvalitetno plastično ohišje, če ni glossy, se nima kaj hitro odrsat ali obrabit (oz. enako kot les). Pa tudi glossy variante so kar trpežne. Oz. če boš les polakiral trdo glossy imaš tudi potencialen problem prask.

Druge alternative so še, da samo kupljeno ohišje oblepiš z usnjem (steampunkish) ali pa izdolbeš ohišje iz kakšnega vsakdanjega predmeta (igrače, knjige etc.).

Also, koliko računaš za eno tako ohišje? :)
Si naredil tudi že kakšno leseno ohišje za PC?
LordPero

legice ::

povprečno se je omaro delalo 1 mesec, ker to je hobi projekt sredi stanovanja. vse kar se je doma naredilo je finiširalo in sestavilo, ostalo je bilo narejeno pri kolegih ali drugje.
če bom uspev vse skupaj spacati v x času, bi ti naredil ohišje za ceno konektorja + les:)

no jaz bi zadevo skoraj enako naredil kot on, samo da morda malce tanjši in gumirane podložke/podloživ notranjost in nekakšen lock mehanizm, tako da lahko disk prosto ven vzameš.
Prekopu vrt in našu Bin Ladna

LordPero ::

legice je izjavil:

... če bom uspev vse skupaj spacati v x času, bi ti naredil ohišje za ceno konektorja + les:)

Si mislil rečt ceno konektorja + les + piva?

Drugače pa, vsaj malce reže za zrak nekje vseeno pusti disku (imho bi bil preveč izoliran popolnoma zaprt v lesu -odvisno od diska in uporabe, a vseeno).
LordPero


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Je izvedljivo izdelovat lesena ohišja za PCje?

Oddelek: Pomoč in nasveti
403704 (2601) FireSnake
»

Prototip ohišja (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
9244235 (34105) ingeniero
»

"EK-case 2004" leseno ohišje

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
394032 (2937) Dr_M
»

Imam leseno kisto!

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
352120 (1345) pozorhudmaček
»

Home made ohišje

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
352083 (1601) sekundek

Več podobnih tem