» »

Google želi ponujati glasbo z naročnino

Google želi ponujati glasbo z naročnino

Android Central - Iz virov Financial Timesa je mogoče slišati, da se Google dogovarja z velikimi založniki o možnosti naročniškega paketa za poslušanje glasbe. Na svoji trgovini za glasbo Play Music že ponujajo posamezne skladbe oz. celotne albume, medtem ko bi z naročniško storitvijo uporabniki na mesec plačali nekaj dolarjev, celotno zbirko glasbe pa zgolj poslušali prek spleta, brez da bi si lastili glasbene datoteke. Govori se celo, da bi lahko pripravili dva paketa, običajnega plačljivega ter enega brezplačnega, ki bi bil lahko celo brez omejitev, a bi ga podprli z oglasi. Datum splavitve takšne storitve je seveda še vedno v zraku ter je močno odvisen od sodelovanja založnikov, a se kot Googlova želja omenja tretje letošnje četrtletje. O podobni storitvi naj bi že nekaj časa sanjali pri Applu. Dejstvo je, da sta Spotify in Rdio v ZDA uspešnici, Spotify pa tudi v Evropi, kjer se je njihova zgodba sploh začela. Naročniški paketi za poslušanje glasbe so očitno naslednja velika novost, sploh s premikom v oblak, torej je logično, da bi si Google želel čim prej vstopiti na vlak in si zagotoviti najboljši sedež.

8 komentarjev

ksmith ::

LastFM je delal nekaj podobnega, žal je v Sloveniji prepovedan po novem.

PARTyZAN ::

Ne. Last.fm ima personaliziran "radio" stream, ki je z letom 2011 postal plačljiv za vse, ki ne živijo v Ameriki, Angliji ali Nemčiji. Subscribaš pa se komot, tudi iz Slovenije.

Mavrik ::

PARTyZAN je izjavil:

Ne. Last.fm ima personaliziran "radio" stream, ki je z letom 2011 postal plačljiv za vse, ki ne živijo v Ameriki, Angliji ali Nemčiji. Subscribaš pa se komot, tudi iz Slovenije.


Ne več. Kak mesec nazaj so nam vsem subscriberjem poslali, da po novem tudi plačljive muzike ne moreš dobiti v banana-republiki.
The truth is rarely pure and never simple.

PARTyZAN ::

Pa res.

Je kar večina sveta banana republika.

Hura za licenčnine ;)

JesusChrist ::

Nočejo našega denarja? Okay.
remember, the clock is ticking. run like no tomorrow.

enpac ::

Ni problem v nocejo nasega, denarja problem je v zakonih. Mislis, da njim ne pase bit dosegliv vsepovsod. Drugace pa hvala bogu za take strani http://real-debrid.com/?id=481068 lahko vsaj hulu.com cbs.com gledam v sloveniji za 3€ na mesec.

Nummy ::

Bedni so totalno s temi zakoni in licencami. Praktično, ker živimo v bananastanu ne moremo uporabljati večine teh programov. Sam trenutno furam spotify preko kolega iz Norveške ampak glej ga zlomka, tudi tam ni vsamuzka dosegljiva in dogaja se tudi da kak izvajalec kar "izgine" dol. Prav prisilijo te, da muzko vlečeš nelegalno dol, ker legalno pri nas CD-jev niti kupiti ne more (sicer pa kdo sploh še danes kupuje CD-je???), digital download pa ponavadi ne deluje, ali ne moreš plačati ali pa ga izvajalec praktično nima.

refaktor ::

Čisto random in mogoče neumen komentar ampak vedno sem razmišljal, da mora google vsak čas dat ven kak music service, ker mi ni jasno kako to da mi Chrome pri novem tabu med "most visited" na nobenem računalniku še nikoli ni dal grooveshark pa ga odpiram skoraj vsakič ko odpiram browser.
wu wei :P


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vrača se WinAmp (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
10221449 (3744) zavajon
»

itunes, spotfy, google music.....

Oddelek: Mobilne tehnologije
478629 (6521) Romancek1
»

Google Play Music je na voljo v Sloveniji (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
8831159 (26310) Robert
»

Nokiina konkurenca Spotifyju se imenuje Music+

Oddelek: Novice / Nokia / Symbian
53727 (2783) Bor H
»

Spotify in Facebook pripravljata skupno storitev

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
53664 (3147) opeter

Več podobnih tem