» »

problem s ekranom

problem s ekranom

white-walker ::

zjutraj ko prizgem prenosnik HP G72, se pojavi moten ekran. Potem moram vgasnitin se enkrat przgat in potem dela- kaze da se mora prvo segret, potem pa v drugo dela. Kaj je to znak da se bo nekaj pokvarilo ali ni to nič takega? Pred kratkim sem zamenjal matično ploščo-integrirana grafična.

primozzzz ::

Če imaš možnost testiraj na "zunanjem monitorju" preko VGA, HDMI..
NI PODPISA

white-walker ::

na VGA izhod deluje normalno, predvidevam da bi tudi na HDMI delal. Ponovim, moten, mrgolec ekran se pojavi le zjutraj ko se cez noc ohladi... in me zanima ce bi bilo fajn da ga pošljem na servis, da ne skurim maticne. Ker sem jo menjal zaradi odpovedi grafike in si ne zelim da jo ponovno skurim. Ali je mozno da se je skurila zaradi nekega drugega vpliva in tega nism popravil, tako da bo ponovno prislo do enake napake?

Zgodovina sprememb…

#000000 ::

Si kupil novo ali "novo" matično ?

white-walker ::

kupil sem novo matično, je pa gori integrirana grafična.

#000000 ::

Če si kupil novo in dobil račun z garancijo potem jo reklamiraj, če si kupil novo na ebayu ipd. potem nimaš kaj.

white-walker ::

torej je napaka na plošči?

#000000 ::

Slikaj, kako zgleda ta napaka, tko na pamet je težko rečt.

white-walker ::

dobis jutri:) sedaj tudi ce ga vgasnem bo potem delalo vredu.

white-walker ::

kako zaboga se nalozi slika??
slika ko zjutraj prizgem racunalnik

Zgodovina sprememb…

white-walker ::

Zgodovina sprememb…

Brias ::

@white walker

evo ti pomagam ...

white-walker ::



no, taksna slika se mi pojavi zjutraj. ko ga drugic prizgem dela normalno. Torej je vredno se tako "spilat" ali posljem comp na servis oz. kaj bi lahko bilo narobe??

Zgodovina sprememb…

#000000 ::

Grafika oz. matična ker je grafika integrirana, če si kupil novo matično, si verjetno dobil garancijo, pri rabljenih pa garancije ne bo dal noben.

white-walker ::

torej, ce tega ne popravim se bo matična spet skurila??? ali lahko tako dela v nedogled?

white-walker ::

aja, maticno sem pa kupil novo na proteku... valda ne bojo komplicirali. dali so mi pa samo racun

#000000 ::

Ja če imaš račun in če je kaj garancije na to plato, bi ti mogli dat drugo. Kok pa si plačal to ploščo če smem vprašat ?

white-walker ::

150€ bila pa je podobna cena tudi v tujini. sem se pa pozanimal in je bila ista v NM- nekaksna podruznica proteka in je bila 225€. se ti zdi prepoceni?

#000000 ::

Poceni, ker nekako tako oz. plate tega ranga (nisem preverjal ampak po občutku) 160 usd so na ebayu + 20% ddv prišteješ pa pride več kot 150 evrov, kje je še delo ki je na servisu kar dobro cenjeno.

Ne vem če maš račun reklamiraj, čeprav dvomim da so dali več kot mesec dva garancije, drugače pa se da popravit.

white-walker ::

plato sem narocil na proteku in plačal 150EUR....zamenjal sem jo pa na lokalnem servisu, tako da opravljenega dela pri ceni matične nism plačal. Imam jo pa kaksen teden, bom se pozanimal na proteku kaj se da naredit, drugace pa poiščem nekoga ki lahko popravi. Hvala za pomoc

Zgodovina sprememb…

#000000 ::

Čak plata je guznila v enem tednu al kaj ? Si dobil plato v oroginal HP embalaži ? Spoznaš jo tako da je embalaža k za en ornk stroj in plata je v škatli v penastem ovoju-stojalu kot ne tej sliki če si jo dobil v kaki drugačni embalaži je tko tko, + moraš se zavedat da takšna NOVA plata na HP slovenija ne pride izpod 500 evrov, pa ne vem če nisem prmel reku.

primozzzz ::

Ce nimas garancije. Je v lj nek tipcek k fajn zrihta.. Graficni cip 90€ +davek pa se garancijo ti da. Cadez inzeniring, tako nekako.
NI PODPISA

#000000 ::

Čadež je mel nazadnje 150 tarifo, cca. leto dni nazaj.

white-walker ::

ne plata se je skurila v 2 letih, sedaj pa imam kaksen tedn novo ploščo. Dobil sem v podobni embalazi kot si pokazal le da je bila matična obložena s peno [url=http://shrani.si/?41/nf/4h9ouqvh/dsc046.... Ni bilo pa nobenega znaka o original HP embalazi, tako da nevem kje so jo dobili. Racun pa imam od Biring Biro d.o.o. dvomim da je to tapravi racun? torej vidva predlagata da delujoco maticno odnesem na popravilo, ker to mi ni nikakor jasno da ne dela samo zjutraj ko ga prvic prizgem, potem pa dela normalno. Malo sumim da je tist na servsu kaj zajebal pri montazi...

Zgodovina sprememb…

#000000 ::

Imaš kakšne slike matične preden so jo zmontiral ? Ponavadi se že na pogled vidi ali je nova ali samo renew, ker cena ki si jo plačal je v rangu renew plošče. Jah poglej na račun če kaj omenja garancijo, če jo ne se poskušaj zmenit z njimi naj jo menjajo, ker po enem tednu ne sme crknit, sploh če je prodana kot nova.

Je pa tole zelo podobno kot pakirajo na ebayu, tako da je verjetno plata kuljena tam.

white-walker ::

sem pisal na protrek oz. Biring Biro, kjer sem kupil maticno in so mi dali 3 mesece garancije. Kako bo pa naprej bom pa videl.

white-walker ::

so mi ga se enkrat pregledali na lokalnem srevisu in zakljucili da nebi smela bit graficna, ker se mrgolenje pojavi le prenosniku, ko so priklopili na zunanji ekran je mrgolel le ekran na prenosniku. tako da je verjetno flat kabel?? bo zamenjal pa bomo vidli...

wave ::

Ja, HP-ji so znani po slabih flex kablih...zato ti mrgoli ekran.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Spletni nakup novih adidask se konča z razočaranjem

Oddelek: Loža
162742 (1804) MoRp
»

Računalnik je obsedel hudič (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
506910 (4856) GTX970
»

Težave s HP prenosnikom

Oddelek: Pomoč in nasveti
183920 (3650) Assassub
»

nakup nove baterije za HP Elitebook

Oddelek: Kaj kupiti
293156 (2610) T-Majo
»

internetna stran!

Oddelek: Pomoč in nasveti
221149 (668) 5er-->

Več podobnih tem