» »

objektiv - kupoprodajna pogodba

objektiv - kupoprodajna pogodba

freesty ::

Prodajam objektiv, katerega sem drugi lastnik in bodoci kupec bi rad napisal papir, da se vidi, da je kupil od mene in serijsko stevilko zraven.

To se verjetno hoce zazihrat, da ni bil ukraden, ker nimam papirjev? Ali so tu kaksne druge cake, kjer me lahko kasneje lovi?
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

Okapi ::

V pogodbo zapiši vse, kar te skrbi, da bi se lahko zgodilo, pa boš tudi ti bolj siguren (kupljeno po načelu videno-kupljeno, garancije ni, denarja ne vračamo ...).

O.

bluefish ::

Tako je, s pravilno spisano pogodbo se zavarujeta oba.

St235 ::

upoštevaj edino, da so vse navedbe, ki jih je dal okapi nične, oziroma na njih z pogodbo ne moreš vplivat.

Princip kupljeno videno ne obstaja, za skrite napake v kolikor so ti znane v vsakem primeru odgovarjaš.

Garancije med fizičnimi osebami ni, razen če sam to želiš.

Vračila kupnine med fizičnimi osebami ni, razen če t osam želiš.

Jaz bi v pogodbo napisal kdo je prodajalec, kdo je kupec, točno kaj je predmet (ta in ta objektiv, morebitna dodatna oprema), da je prodajalec pred nakupom objektiv pregledal in da je za njega plačal toliko in toliko.

Več od tega nima smisla.

fosil ::

Princip kupljeno videno ne obstaja, za skrite napake v kolikor so ti znane v vsakem primeru odgovarjaš.

Kaj pa če ti niso znane?
Tako je!

Janac ::

St235 ::

fosil je izjavil:

Kaj pa če ti niso znane?

potem kot fizična oseba za njih ne odgovarjaš. Odgovarja pa v skladu s določili obligacijskega zakonika prodajalec oziroma proizvajalec.

Janac je izjavil:

http://www.bolha.com/dl/prodajna-pogodb...

Tole ane?

ja, to je en tak enostaven primer pogodbe, da pač ne more prit do spora o temu ali je bila tranzakcija izvršena ali ne.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: St235 ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prodaja avta in reklamacija kupca, pomoč! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
13420321 (9787) BadgerSkin
»

Me kupec hoče ogoljufat? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5110934 (7946) gendale2018
»

Podarjen ključ za Office PRO PLUS 2013

Oddelek: Pomoč in nasveti
264073 (3516) Ales
»

nakup preko bolhe