Forum » Loža » meritev navadnih baterij
meritev navadnih baterij
Ikspe ::
Za nek aparat rabim dve dobre baterije.
Imam eno novo baterijo in nekaj različno rabljenih. Med rabljenimi je še mogoče katera kot nova.
Zanima me kako se z voltmetrom izmeri napolnjenost baterij.
Imam eno novo baterijo in nekaj različno rabljenih. Med rabljenimi je še mogoče katera kot nova.
Zanima me kako se z voltmetrom izmeri napolnjenost baterij.
Good Guy ::
Dej raje kupi nove baterije...
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^
Naj računalnik dela za vas^^
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: ZaLoMaT ()
Blinder ::
Po čem pa se vidi napolnjenost baterij? A ni možno da baterija da ven večji tok in napetost kot neka druga pa da vseeno je bolj prazna?
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
jest10 ::
Magic1 ::
Točno tako, priklopiš žarnico in pomeriš napetost. Sej zato žarnica manj sveti, ko so baterije iztrošene, ker je potencialna razlika manjša. Sej se tudi brez bremena vidi razlika med polnimi in pol polnimi(vsaj pri polnilnih sem opazil), vendar je občutno manjša cca 1V.
Magic
RejZoR ::
Seveda ti pove. Če je napetost krepko nižja od specificirane je baterija najverjetneje mrtva. Če je voltaža enaka ali malo višja je še dobra.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
Ikspe ::
eno stvar se lahko meri brez porabnika drugo pa ne, pozabil sem pa katero. Amperaža je eno, voltaža pa drugo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Overcharge in polnilne baterije (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 12788 (4984) | int47 |
» | Življenska doba baterije pri prenosniku (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 7475 (6000) | link_up |
» | Polnilec baterij za 16eur - HoferOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3480 (2934) | nUUb |
» | Li-ion baterije in laptopOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 13159 (10942) | Kamran |
» | Polnenje Li-Ion baterije?Oddelek: Loža | 3884 (3693) | Pyr0Beast |