» »

Vista: Svchost.exe blokira HD in memorijo

Vista: Svchost.exe blokira HD in memorijo

mihl ::

Pozdravljeni.

Vljudno Vas prosim za KONKRETNO REŠITEV, kako se prepreči, da ti v Visti Svchost kar naprej vrti HD in uporablja memorijo. Gre za multiple Svchost programe, ki porabijo 100% kapacitete HD in nekaj berejo dol po nekaj ur na dan in potem se umirijo sami od sebe. Ti procesi so neodvisni od česarkoli drugega (programov ki tečejo vzporedno oz. uporabe računalnika, časa itd.). IN NE, NIMAM VIRUSA! GRE ZA ZNAN PROBLEM s Svchost.exe aplikacijo- znano že iz Win XP, ki pa se jo je tam dalo rešiti z nekim neuradnim upgradom (ni bil na strani Microsofta), samo sedaj takšne rešitve na netu več ne najdem.
Ima kdo kakšno podobno rešitev za Visto. Tudi preinštalacija ne pomaga, ker mi čez 3 mesece začne delati isto, pa tudi Win 7 se ne dotaknem več, ker je isti jajc kot Vista samo v drugi grafični podobi.

Hvala in LP, Mihl

klinker ::

Tako XP kot Win7 ne sarijo tolko po HDDju kot to pocne Vista. Sam sem vedno imel problem na visti s tem sranjem in se je zato ne dotaknem vec. Win7 je pa btw ohoho boljsi od viste....dalec od le drugacne graficne podobe kot to vecina misli.

MTm2H37rqt7B ::

svchost program je reprezentanca servisov ki tecejo v ozadju

preveri katere vse servise imas namesce in zagnane ->

administration tools->services

Servisov imam malo morje, sploh ne vem kaj vse, ampak v tem ni rešitev.
Gre za napako pri svchostu,ker neprenehoma melje, in to se je pri XP-ju dalo rešiti z nekim upgradem Windowsa, neko eksotiko, ki se z rednimi upgradi ni naložila, no potem je bil za vse večne čase mir. Svchost je sicer še vedno bil aktiven v vsaj 3 verzijah sočasno, vendar ni obremenjeval sistema.
Pa tudi če najdem posamezne servise, jih ne morem eliminirati, ker je službena mašina in nimam prioritet. :( Naš računalničar pa ima za vsak problem univerzalno rešitev-preinstalacija. MODRO JE NEBO NAD OBLAKI....

:)

axee ::

Brez zamere, ampak zdi se mi, da iščeš pomoč, medtem ko misliš, da veš sam najbolje. Vista in sedmica se ogromno razlikujeta, in to da se je ne "dotakneš" samo dokazuje, da ti ni tako zelo jasno o čem govoriš.

Če ti svchost praska po disku pomeni, da imaš en zelo aktiven servis. Za začetek odpri servise in poglej, kateri so zagnani (ne-Microsoftovi) in to tudi tukaj napiši. Če lahko nalagaš update, potem boš tudi lahko ugasnil nekaj servisov.. za začetek lahko greš v "msconfig" (vse najdeš z iskanjem v start meniju), pri servisih skriješ vse Microsoft servise in potem onemogočiš vse ostale. Reboot, pa boš videl, če se situacija spremeni.

Pa ne razumi me narobe, ampak vaš računalničar očitno ne ve kaj počne, že to da imate Viste na računalnikih dovolj pove... (finance so edini razlog, da bi jo katerikoli IT obdržal).

Tukaj smo, da ti pomagamo, ampak če praviš da že vse veš, da v servisih ni rešitev in iščeš nek neuraden patch, dvomim, da ti bo kdo tukaj znal bolje pomagati kot google.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: axee ()

Ma ne vem vse, samo, ko dobim takšne odgovore, že po defaultu/izkušnjah vidim, da se brca v temo. Namreč pri XP-jih sem tudi dobil miljon nasvetov, da je to virus, pa da moram nekaj konfigurirati registry in ne vem kaj izklapljati, pa je bilo vedno brez efekta oz še več škode...

Ampak ja, bom preveril in sem hvaležen za vsak nasvet. Bom javil kaj mi laufa gor, samo da se mi comp sprosti-da ga dobim v fazi, ko bo vsaj task manager delal.

Se čujemo.

klinker ::

Samo da ni kot frendov sluzbeni Thinkpad...winXP, i7, 8Gb rama in 7200rpm disk, pa zadeva dela slabse kot je delala moja kista z Athlonom XP in 512 rama. Isto tezi njihovim ITjevcem ze pol leta pa laptop se sedaj ni zrihtan.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: klinker ()

Sedaj sem na compu:

V pogledu system configuration preko msconfig imam zagnane "running" sledeče neMicrosoftove servise:

ESET service
MBAMScheduler
NVIDIA Display Driver Service

S tem, da mi v tem stanju računalnik ne trokira, odkljukanih je še nekaj drugih servisov, ki pa so trenutno na "stopped".

To je to....

Mihl
p.s. Pri nas je stanje kakor je rekel Klinker, samo da meni računalnik trokira že 2 leti...vedno bolj. :)

Hej, kva zdej?

Zakaj ni odgovora? Kaj torej niso servisi krivi???
- Sedaj se je pojavila nova fora: Danes mi namesto internega goni zunanji HD, tako, da se ga ne da varno izklopiti. Najprej je gonil notranji HD, sedaj torej zunanjega.

Se komu še kaj sanja, ali naj grem na dokončno na Linux in na njem zaganjam simulacijo Windows-a?

LP, Mihl

Uf, čisto sem pozabil na to temo, sori. Jaz bi še preveril indeksiranje, morda tudi windows media player in njegovo skeniranje knjižnic (ugibam). Potem ti pomaga morda samo začasno disablanje Eset in Malwarebytes-a. Če še to izločiš se bojim, da ti bo lahko pomagal kakšen vešč strokovnjak za Visto.

So pa to precej tipične težave za ta OS, seveda je nekaj sovražnosti proti Visti mitološke narave, ampak nekaj stvari pa drži, kot naprimer da je Windows 7 veliko izboljšan OS, in ne samo preobleka.

Naprej ti bo najbrž kdo drug znal pomagati, srečno!

Hja, hvala.

No, če dovoliš bi za Win7 rekel, da poznam fulll ljudi, ko jim zeza, jaz pa tudi sem ga doslej instaliral na 1 comp, pa je že po 3 mesecih (po nekaj upgradih) total počasen (pri inicializaciji). Ta comp je sicer prazen in se uporablja bolj ali manj za pisanje in branje pošte, torej ni govora o nekih preobremnjenostih sistema s programi.
Meni je dosley zgolj neinstalirani Linux Live Ubuntu 32bit- direktno iz CD-ja delal hitreje kot kadarkoli karkoli drugega, edino Win7, je bil prve 3 mesece malo hitrejši. Vista pa tak al tak.....ne komentiram več..... :)....no, najstabilnejši pa je bil Win XP PRO SP1. SP2 že slabši, SP3 pa sloh ni nikoli delal.

LP, Mihl

Ekola, tako smo rešili.

Najprej smo blesavo Visto preinstalirali in dali gor Win7. Ta je bil bistveno hitrejši (z istimi programi), ergo je Vista bila glavni krivec.
Potem sem pozorno opazoval comp in nič ni več zaganjal HD-ja po nepotrebnem. Opaziti pa je bilo, da se HD nenavadno krepko zaganja pri odpiranuu npr. Explorerja ipd. Skoraj popolnoma je zmrznil tudi kadar je skeniral AVG. In po tej simptomatiki sem preveril še memorijo v compu, ki bi je moralo biti po zagotovilih nesposobnega IT-jevca krepko full, ker mi je dal neko total insajdersko mašino. No, RAM-a je bilo zgolj 1GB (!!!). Sedaj sem drekaču zarubil še 2 GB dodatnega in mašina je skoraj formula. Multitasking celo dela (do določene mere) in HD se veliko manj vrti.
Sklep: Vista je zelo slabo; Vista+malo memorije je neuporabno.

LP, Mihl

Zanimivo :) No ja, 1GB RAM-a je res izredno malo, pri sedanjih cenah je 4-8GB nek standard za prenosnike, še posebej, če notri ni SSD-ja, tako da se izogne pisanju po pagefile-u na počasnih diskih..

Lepo da ste zrihtali, čao

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

svchost.exe, kaj počne, kako ga omejiti? Noro počasen pc :(

Oddelek: Pomoč in nasveti
425165 (4141) Master_Yoda
»

Kako zagnati instalirane programe v Windows.Old direktoriju?

Oddelek: Operacijski sistemi
81280 (1123) mihl
»

Kateri je bolši avast/ Antivir

Oddelek: Pomoč in nasveti
81694 (1503) fosil
»

[ Windows XP ] svchost

Oddelek: Operacijski sistemi
473459 (1834) OmegaBlue
»

svchost.exe