» »

Kako zagnati instalirane programe v Windows.Old direktoriju?

Kako zagnati instalirane programe v Windows.Old direktoriju?

mihl ::

Hej.

Ali kdo ve, če je možno (in kako) zagnati instalirane programe, ki so jih novi Win zapakirali v Windows.old mapi? Ali je možno te instalacije prenesti v novi Win OS, tako da delajo, brez instalacije "de nuovo"?

Najprej je bila na compu Vista, ki je zezala, zato smo izvedli novo instalacijo Win7 32-bit, brez formatiranja in particioniranja-vse je naredil sam. Pričakovali smo, da nas bo (kakor so nam rekli poučeni) vprašal za dual boot opcijo, kar pa se seveda ni zgodilo. Na začetku je ponudil samo 2 opciji: 1.) format "de nuovo" (brisanje in particioniranje HD-ja) ali pa 2.) instalacija Win7 kot upgrade sistema, ali nekaj takšnega. Torej smo izbrali drugo verzijo. Potem nismo mogli več nič logičnega izbirati.
Če sedaj na boot-u izberemo esc, mi ne ponudi druge verzije boota (stara Vista) (probal sem tudi F1).

Je kaj za narediti?

LP, Mihl

zee ::

Sformatiraj kompletno. Opisan nacin namestitve je recept za zagotovljen glavobol.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

mihl ::

Fora je v tem, da sem hotel ohraniti vse stare instalacije, da bi delale na novem OS, ker je kak mesec dela vse na novo instalirati. Je delovni računalnik s full specifičnimi programi, k,i se jih ne da kar tako sneti od koderkoli....
"Stručkoti", ki se na to spoznajo so rekli, da je to možno, če narediš nov OS vzporedno s starim, ali pa upgrade. Ampak očitno to ne gre? Saj, kaj pa bi človek druga pričakoval od najslabšega OS na svetu??? :)
Zdaj bi rad te stare instalacije, ki jih vidim v Windows.Old zaganjal, pa pravi da ne gre, ker programi niso instalirani.

M

5er--> ::

Vsa je tako, kot si opisal. Kakšen program včasih deluje brez ponovne namestitve, ampak večina ne. Žal.

Duhec ::

Mislim, da je zdaj prepozno. Lahko sicer dostopaš do map/podatkov, programe pa boš težko pognal, saj niso del aktivnega registra Win7 in jih bo potrebno reinštalirati na aktivni sistem, razen za programe, ki so samostojni.
Poizkusi. V .old mapi poišči v podmapi željenega programa nek .exe program in dvoklikni. Če dela-dela, če ne-ne.

Drugače obstaja "indijanski" način da Windows.old mapo restoraš nazaj (preberi vse Warninge), vendar izkušenj nimam, ravno tako ne vem, če deluje pri spremembi iz Vista/Win7/Vista:
http://support.microsoft.com/kb/971760

in

http://www.sevenforums.com/tutorials/16...

Drugače se nisi dovolj dobro pripravil. Sploh, če gre za delovni računalnik z licenčnimi programi.
Vsaj kak image/sliko diska bi si naredi pred tako delikatno spremembo os-a.
Podatke/programe/nastavitve bi lahko prenesel nekam ven tudi s programom Windows Easy Transfer, še prej pa prečekiral sistem, če ustreza Win7 s programom Win7 Upgrade Advisor, ki ti pove, če je tako inštaliran sw kot hw po godu novemu sistemu.

Druga opcija (ki si jo zamudil) je/bi bila, da bi imel prazno particijo na istem disku ali še boljše na fizično drugem disku in bi tako Win7 inštaliral tja in ne na isto particijo kjer je živela Vista. V tem primeru bi ob ponovnem zagonu dobil dual boot z izborom obeh OS-ov.

Očitno je bila tvoja Win7 verzija drugačna od Viste (32/64, Slo/en...), nadgradnja se ni izvedla, ker ti očitno ali ni ratala (si se kje zatipkal) ali pa enostavno nisi imel ponujene te možnosti ob intalaciji in je praktično povozila obstoječo Visto (vsaj tako nekako razumem tvoj post), čeprav inštalacija lepo opozori, da bo prejšnji sistem z Visto prepakiral v mapo s končnico windows.old.

Za inštalacijo (če direktna nadgradnja ni možna) pa so tu navodila:
http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=...

Vsekakor poročaj !

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Duhec ()

Hayabusa ::

Skopiraj iz "Windows.Old\Program Files" v c:\Program Files (x86) kar te zanima, čeprav nekega velike uspeha ne pričakuj, programi sedaj shranjujejo nastavitve ali v win registry (googlaj import/export) registry) ali v %userprofile% (Documents and Settings) ali tudi kakšen obskuren txt/dat fajl znotraj %windir% mape.

Nisi naredil kopije hdd pred nadgradnjo iz viste na w7 ??


@Duhec
link ne prikaže nič uporabnega:
http://support.microsoft.com/kb/971760
Sorry, the page you requested is not available.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hayabusa ()

mihl ::

Hvala za odgovore.

Pri instalaciji mi je dal na voljo samo 2 opciji:
- Formatirati in particionirati disk na novo (torej vse izbrisati)
- Upgrade obstoječega sistema.
Zatorej sem izbral drugo opcijo, ker mi je bilo rečeno, da se vse staro ohrani.
Arhiviral sem samo datoteke, celih win pa nisem šel presnemavati, ker mi je bilo s strani IT-ja rečeno, da se zadeva tako ali tako ne da kasneje zaganjati iz nekega drugega diska ali zaganjati in extrahirati posamezni instalirani programi od tam.

Nekateri samostoječi .EXE programi delujejo, tisti komplicirani in najpomembnejši pa seveda ne. Na MS pomoč, se o tem seveda nikomur nič ne sanja-kot vedno :(
Če bom karkoli rešil, bom seveda napisal tukaj gor.

Zaenkrat imam sedaj Win7, ki je po cca 200 upgradih postal pol tako počasen kakor Vista in že spet nekaj šari po HD-ju.n Sem vedel, da nau nič bolje... AGRRRHHH!!!!!

LP, Mihl

Hayabusa ::

Arhiviral sem samo datoteke, celih win pa nisem šel presnemavati, ker mi je bilo s strani IT-ja rečeno, da se zadeva tako ali tako ne da kasneje zaganjati iz nekega drugega diska ali zaganjati in extrahirati posamezni instalirani programi od tam.

Povej vašim ITjevcem da so nesposobni.

Disk cloning @ Wikipedia
Comparison of disk cloning software @ Wikipedia

mihl ::

Hec je v tem, da je prvi total nesposobni IT-jevec šef onemu drugemu, ki pa je kar sposoben, vendar mu ne da pooblastil (državna firma pač).
...in za ta prvega je rešitev vseh težav preinstalacija in to po možnosti z istim sistemom, ki že prej ni delal. Ko bi ti vsaj dal instalacijski disc, zarukanec, niti tega ne....pol pa ti napol zinstaliran comp zaklene, da si ne moreš nič drugega uporabnega instalirati (on tak ne zna in nima pojma). Eh, glej brezveze, sram me je povedati kje delam....kaos....
Tako da če imaš res veliko srečo, ti comp dela nekaj let, da dobiš novega, če pa zeza pa si v anusu.
Imamo poln kufer, da si moramo vedno vse sami zezati in popravljati, pa potem po forumu iščemo neke odgovore, ker sami ne obvladamo dovolj.

Nič, zdaj sem vse zadeve jovo na novo instaliral in iskal po svetu, porabil pa 3 dni....

Hvala za pomoč, bom naštudiral še tvoje linke Hayabusa :)


Mihal


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prekinjena instalacija win 10

Oddelek: Operacijski sistemi
141081 (692) Manager
»

Nadgradnja Windows 10 (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
8725982 (21102) R1710
»

Windows 7 formatiranje

Oddelek: Pomoč in nasveti
134632 (4167) rezator
»

Kako lahko namestim Win 7 da mi ostanejo vsi podatki

Oddelek: Operacijski sistemi
91054 (842) Icematxyz
»

Windows 7 Service Pack 1 še letos? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
6516176 (14095) noraguta

Več podobnih tem