Forum » Navijanje » življenska doba navitih komponent
življenska doba navitih komponent
RobbyRS ::
Zanima me, če navijanje v mejah normale posameznih komponent (procesor,...) močno vpliva na življensko dobo le-teh ter ostalih komponent (matična, napajalnik)?
AlienRR ::
Načeloma, če se držiš okvirjev normale, ne, ne vpliva toliko, da bi bilo opazno.
Pri tem je pomembno, da zagotoviš čim nižjo temperaturo komponent ter ne pretiravaš z volti. V kolikor bi pretiraval, bi opazil čez čas, da dotična komponenta potrebuje več voltov in/ali nižjo temperaturo zato, da je stabilna na enaki frekvenci(-izgublja navijalski potencial). To imenjuemo degradacija (..entropija v bistvu..).
Težave z uničenjem komponent so dosti bolj pogoste v hardmodih, to pomeni fizično spremebno komponete. Npr., lotanje dodatnega upora za povečanje voltaže na nekem jedru..
Pri tem je pomembno, da zagotoviš čim nižjo temperaturo komponent ter ne pretiravaš z volti. V kolikor bi pretiraval, bi opazil čez čas, da dotična komponenta potrebuje več voltov in/ali nižjo temperaturo zato, da je stabilna na enaki frekvenci(-izgublja navijalski potencial). To imenjuemo degradacija (..entropija v bistvu..).
Težave z uničenjem komponent so dosti bolj pogoste v hardmodih, to pomeni fizično spremebno komponete. Npr., lotanje dodatnega upora za povečanje voltaže na nekem jedru..
You can override the laws of thermodynamics with sufficient sudo access.
ZigaMunic ::
Kot že rečeno, če ne pretiravaš in poskrbiš za pravilno hlajenje, ne vpliva toliko, da bi bilo opazno. Vsaj po mojih izkušnjah ne..
Kurzweil ::
Splošno gledano je doba navitih komponent krajša, zaradi adolescentnih teletov, ki navijejo na neprimerno hlajenje strojno opremo zato da imajo v Call of dutyju ali čem podobnem 2 frame-a več na sekundo.
Kot pa ste že predhnodnika pred mano rekla, če se stvar ne navija prekomerno in predvsem, če je hlajenje ustrezno, potem razlik po mojem mnenju praktično ni.
Vedno kot nekdo omeni navijanje mu odvrnem isto stvar. Navijaj šele takrat, ko je to zares potrebno, ko tvoj strojna oprema resnično več ne sledi.
Kot pa ste že predhnodnika pred mano rekla, če se stvar ne navija prekomerno in predvsem, če je hlajenje ustrezno, potem razlik po mojem mnenju praktično ni.
Vedno kot nekdo omeni navijanje mu odvrnem isto stvar. Navijaj šele takrat, ko je to zares potrebno, ko tvoj strojna oprema resnično več ne sledi.
Lonsarg ::
Samo z frkvenco zanemarljivo. Ko se pa gre voltažo spreminjat pa je mal drugač to, ampak spet, težko rečt, koliko točno vpliva.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Navijanje PD2 e6500Oddelek: Navijanje | 1135 (888) | vaščan |
» | navijanje asus 7900GSOddelek: Navijanje | 1179 (1179) | DejaVu |
» | PRVO navijanje mašine!!!Oddelek: Navijanje | 2070 (1535) | basko |
⊘ | Ce hocete res poceni RES dobro pa ne preglasno hlajenje (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 7648 (5282) | TESKAn |
» | Vodno hlajenje - vprašanjaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1981 (1681) | Boško |