» »

[AutoCAD 2012] vnos razlike dolžine ne dolžine od začetne točke

[AutoCAD 2012] vnos razlike dolžine ne dolžine od začetne točke

japol ::

Kje v nastavitvah se nastavi naslednja zadeva, namreč kjub exportiranju profila iz prejšnje verzije, ne deluje tako kot bi moralo.

Primer: narišem črto, nato kliknem eno izmed točk in želim podaljšati črto. Ko vpišem za kolikor naj se podaljša želim da črto podaljša za vpisano vrednost ne pa da vpisana vrednost pomeni dolžino celotne te črte.
Npr. Narisana črta je dolžine 5, ko kliknem na točko, in vlečem, vpišem vrednost 2, sedaj mora biti črta dolga 7, a mi jo prikaže veliko 2, se pravi da vpisana vrednost velja za celotno dolžino črte. Želim pa da mi črto podaljšuje za toliko kot je vpisana vrednost.

Upam da sem bil jasen. Kje v nastavitvah to popravim?

sidd ::

Hmm, nenavadna tehnika zame.
Mogoče poiskusi nastaviti DYNMODE=2. Drugače pa bi moralo tole pomagati.

Več tule.

Lp
no idea for signature
signed
I

PRST ::

Sicer za 2013, ampak mislim da je isto.
modify-lenghten-DElta, nato vpiši vrednost podaljšanja črte.

z DYNMODE se spreminjajo nastavitve v Dynamic Input, to sem že poskusil, pa ne pomaga.

Sem poskusil s tem:
http://autocadtips.wordpress.com/2012/0...
Pointer input settings --> in izberem "Absolute coordinates"
pa tudi ne dela

No, bi moral vprašati že na začetku. Imaš inštaliran SP2? Zgleda je bil prisoten bug pred sp2 glede osnap.
Drugače pa kar kopiram:
But, that doesnt seem to matter anyway, because it still sometimes does it. one possible workaround, select the line, hover over the grip, and select lengthen, then type your number.
shut off the ability to input via dimensions under the dynamic input menu.

Drugače pa je več tule. Tip ima isti problem, obstaja nek workaround z osnap, vendar bi naj to bilo odpravljeno z sp2.
Išči tudi za GRIPMULTIFUNCTIONAL.

Lp
no idea for signature
signed
I

Ne morem verjet, obup. Z vsako naslednjo verzijo je več napak. Toliko problemov nisem imel z nobeno prejšnjo verzijo.

Sem poizkusil s tem da je klukica na length change in angle change, pa enkrat dela, drugič ne. Primer kaj mi sedaj dela:
Imam črto dolgo 200, sedaj s temi nastavitvami primem točko in vlečem, vpišem 100 in mi poveča črto na 300, ko pa spet primem točko in vlečem in vpišem 150, pa mi črto zmanjša na 150, čeprav vlečem v smeri da se črta poveča, in ko ponovim, mi pa črto spet poveča, pa spet zmanjša, itd. Enkrat tako, drugič drugače.

Samo kot informacijo, verzija 2012 je izjemno slaba, in jo je večina podjetij preskočila. Verzija 2013 pa je kar solidna, morem priznat.
Te tvoje probleme pa so malce obdelali v sp2, če me spomin ne vara. Imaš naložen service pack? Ker so se uporabniki o tem pritoževali že več kot 1 leto pred teboj.
Sicer pa sem podal kar nekaj povezav in ključnih besed, s katerimi lahko dalje googlaš.
Upam da ti uspe popraviti tole. Če se spomnim (najdem) rešitve, pa javim.

Lp
no idea for signature
signed
I

Hvala. Sem rešil tako da sem namestil SP2 s strani:
http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps...
in sedaj sem seveda moral določene nastavitve popraviti nazaj in deluje tako kot je treba.

Očitno so 2012 verzije zadnje kjer še lahko imamo še ikone (klasičen pogled), 2013 nima več te opcije, so sam še ribbni.
Z verzijo v verzijo je potrebnih več klikov ali na miški ali na tipkovnici za isto delo (ukaz).

V 2013 so še tudi klasične ikone (mechanical classic na primer), brez skrbi. Lahko pa si uporabniški vmesnik (ikonce, ali pa ribbon) sam narediš po meri, ter izvoziš in tako permanentno hraniš lasten UI. Pravtako velja za template, pa za nastavitve profila v acadu, ...
Je pa 13 neprimerno boljša verzija od 12.

Lp
no idea for signature
signed
I

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Prijavljanje napak (strani: 1 2 3 471 72 73 74 )

Oddelek: Slo-Tech
3669522462 (7) bastadu
»

TP-Link TL-WR1043ND (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Omrežja in internet
813171258 (36151) hojnikb
»

HTML actions

Oddelek: Programiranje
71054 (750) Baja
»

Kako instalirat NVIDIA-driverje v Ubuntu? (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
505256 (4185) r5r
»

dolžina vnešenega teksta

Oddelek: Izdelava spletišč
331715 (1328) darh

Več podobnih tem