» »

ELICOS - študiranje angleščine v avstaliji

ELICOS - študiranje angleščine v avstaliji

Gokeiken ::

Glede na to, da je na trenutke potrebno premisliti, kaj in kako s svojim življenjem, so medtem vmesne postaje, ki bi zapolnjujejo ta čas in odpirajo nove možnosti pri končni odločitvi. Trenutno stanje v državi in še slabšanje tega ter na splošno vse skupaj, te popelje na mišljenje: Kaj pa, če bi malo drugje pogledal kako in kaj?!

Problem zna biti tudi to, da pri 24tih letih še sploh ne vem, kaj bi dejansko počel v življenju, na kakšnem področju bi se točno zaposlil, kakšno delo ma najbolj veseli... Vem, da je največja krivda na meni samem, vendar pri nekaterih traja malce več časa za "osebno streznitev". Pot, po kateri trenutno lezem, mi ne ustreza (ni ravno popolnoma moja odločitev, ampak varianta: "pojdi na faks, da dobiš diplomo potem pa naprej"). "Kvazi" študiranje brezvrednostnih predmetov (po mojem osebnem mnenju), stagniranje "JAZA", brez motivacije...

in blablabla...

Skratka, malo sem si začel ogledovati kako je kaj glede migracij in v oko mi je stopila Avstralija.
Glede tega, sem vsrkal nekaj informacij, ki so dostopne preko spleta in šel tudi na samo predstavitev glede migracij ter zatem poiskal še nekaj dodatnih informacij (ne spomnim se, da bi v življenju za kakšno stvar tako zavzeto iskal informacije).

Pregledoval sem zadeve glede vizumov (http://www.immi.gov.au/immigration/) in našel morebitno opcijo za začasnen vizum, to je ELICOS Sector: Temporary Visa (Subclass 570) - Assessment Level 1 (http://www.immi.gov.au/students/student...

Glede na to, da nimam kakšnih posebnih znanj in le nekaj izkušenj iz IT podpore (preko telefona in pomoč po pisarnah glede IT opreme, software...), predvidevam da je več ali manj to moja edina opcija za pridobitev vizuma. S tem, ko rečem edina ne mislim, da mi ni všeč, saj si že kar nekaj časa dopovedujem, da bi svoje znanje angleščine moral poglobit, vendar potrebujem nekakšen "push".

Vem, da ne bi šel tja samo učiti se angleščine, temveč tudi delati, saj vse skupaj ni zastonj in si tudi začel bolj razširjati obzorja (upajmo) in spoznati nove stvari, ljudi, okolje, navade... Vem tudi, da je potreben začetni finančni "push", da ti sploh odobrijo vizum.

Da ne dolgotvezim preveč:
Zanima me, če že ima kdo kakšne izkušnje z ELICOS-om, kako je bilo in koliko začetnega kapirala je potreboval?
So morda še kakšne druge (podobne) možnosti?

eric_cartman ::

Zdravo!

Da že kar takoj povem, izkušenj z ELICOS-om nimam. Kar se tiče stroškov za sam tečaj, si verjetno opazil, da te pride 250$ na teden, kar pomeni 1000 $ mesečno.

O Avstraliji je bilo že ogromno predebatiranega na tem forumu.. Konkretno jaz in še par ostalih smo imeli kup vprašanj in vsega. Dopisoval sem si tudi že z nekim znancem, ki živi tam.. Najprej sem se čudil kako je do tja prišel, vendar mi je hitro postalo jasno, da imajo v njegovi družini ogromne količine denarja, glede na to, da so svoje družinsko podjetje širili tudi v Avstralijo. Sam sem si prebral ogromno o Avstraliji in je žalostno to, da ko začneš vse skupaj pozorno brati in povezovati lahko pozabiš na to, da boš preko vise tam počel karkoli z IT podporo če za to nimaš nekih pravih pokazateljev.

S tem mislim na vsaj 5 let izkušenj in pa kar lepo zapolnjen portfolio, ki ga boš lahko odnesel na razgovor če te sploh pokličejo. Tudi tu je problem, ker ti na CV maile in prošnje za delo preko mailov ne odgovarjajo.. Temveč se več ali manj oglašajo na telefonske klice.

Potem pa te po največji sreči pokličejo na razgovor! Sam sem diplomiral iz grafičnega oblikovanja.. Zdaj pa sem se odločil še za študij elektrotehnike, ki mi tut zelo diši.. Skratka bistvo je to, da sem gledal službe po Avstraliji od teh dveh strok.. In ponudbe so sanjske. Tudi denar je sanjski. Vendar pa je problem v tem, da že ko prideš v državo rabiš na računu 4500 AU $, ker drugače sploh vize ne dobiš.

Naslednja stvar je ta, da landlordi poskrbijo, da priseljenci plačajo nekaj več za stanovanja kot ljudje ki tam že živijo. Tako lahko dobiš sobo oz. garsonjero (20 m2) za cca. 450 $ tedensko. To pomeni, da rabiš mesečno pribl. 1700$ samo za stanovanje. Prevoz, hrana, položnice, ogledi, kakšne žurke in tako pa te pridejo potem mesečno še mnogo več..

Skratka meni bi bila AU sanjska destinacija, vendar pa imam premalo denarja za kaj takega.. Bi potreboval kar dober zalogaj, da bi si vse to lahko privoščil.

Te cene, ki sem jih opisoval se konkretno nanašajo na mesto Brisbane in okolico. Sydney je še mnogo mnogo dražji, Melbourne je za kakšen procent cenejši od Sydneja.

Če greš v kakšen Perth in tako, imaš vse malo ceneje vendar še vedno dosti drage stvari za naše razmere.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Življenje v ZDA (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19030508 (10769) Ganon
»

Živeti na Novi Zelandiji (strani: 1 2 3 4 5 )

23358085 (12540) buttcrack
»

Delo v tujini nasveti (strani: 1 2 3 4 )

18751845 (21981) DOOM_er
»

tujec v slo. in iskanje službe

195075 (3695) jonnyo
»

Zaposlitev po FE (LJ)

Oddelek: Šola
284120 (3081) eric_cartman

Več podobnih tem