» »

PS4, Xbox 720 obe brez možnosti preprodaje ali najema iger

1
2
3

Isotropic ::

Matjaž1 je izjavil:

Mene pa zanima, kaj to pomeni za nas, ki imamo ravno novega PS3 (ali Xboxa)? Koliko časa se igre še delajo za prejšnjo generacijo konzol?

samo tisto, kar je ze v razvoju.
imajo pa vsi dev studii ze nekaj casa razvojni hardver za nextgen

Zgodovina sprememb…

mtosev ::

a wii u igre lahko prodajaš?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

win64 ::

Isotropic je izjavil:

Matjaž1 je izjavil:

Mene pa zanima, kaj to pomeni za nas, ki imamo ravno novega PS3 (ali Xboxa)? Koliko časa se igre še delajo za prejšnjo generacijo konzol?

samo tisto, kar je ze v razvoju.
imajo pa vsi dev studii ze nekaj casa razvojni hardver za nextgen

To ne bo ravno držalo. Še zmeraj lahko kupiš najnovejšo FIFO za ps2.

peperko ::

ahac je izjavil:

Problem je, da mora tukaj založnik dobit denar. Recimo: ti prodaš igro od EAja in potem kupiš igro od Activisiona ceneje. Kako bo EA dobil denar brez, da bi ga Activision zgubil?
1- IMO vsaka roba, ki je že "rabljena" in se prodaja naprej, izgubi na ceni in aktualnosti. Igra, izdana pred 1 mesecem bo seveda imela svojo ceno ampak, če bi jo ti 4 ali 5 let kasneje prodal, jo boš seveda prodal po dosti nižji ceni. Pa ne samo zato, ker je mogoče že plošček malo znucan ampak, ker tudi sama igra ni več tako aktualna kot je bila en mesec po izidu.
2- Vprašanje koliko denarja dobi v tvojem primeru Activision oz. kako je sestavljena cena na Steamu. Ali Activision dobi svojo X vsoto v vsakem primeru (npr. redna cena na Steamu je X + 12 oz. ob popustih je X + 3, tako Steam ob popustih dobi le +3 namesto običajnih +12) ali pa se strinja, da ob popustih dobi manj, ker je pač cena na Steamu takrat toliko manjša.
3- Mogoče zgrešena primerjava, ampak - second hand trgovina s cdji. Janez prinese svoje stare a odlično ohranjene cdje od XY benda (ki spada pod AB založbo) in zato za nižjo ceno lahko kupi nove cdje od drugega benda (eh, nekatere second-hand trgovine imajo tudi novo robo), par dni kasneje pa Janezove drug kupec v trgovini kupi. Ali torej ta trgovina tudi nakaže del denarja (od prodaje cdjev XY benda) tej omenjeni AB založbi? I think not. Bi pa del definitivno morala nakazati založbi, pod katero pa spada bend, čigar nove cdje je Janez kupil. So torej te trgovine ilegalne? Očitno ne, če ne bi jih že preganjali. Vsekakor ne vidim razloga, da tak koncept ne bi deloval tudi online.

Ganon ::

mtosev je izjavil:

a wii u igre lahko prodajaš?


Seveda.

Gapi182 ::

sony je kupil samo patent... to ne pomeni še nič. Sony ima ogromno patentov ki niso v uporabi in bi lahko bili

XIIT ::

Bi pa del definitivno morala nakazati založbi, pod katero pa spada bend, čigar nove cdje je Janez kupil. So torej te trgovine ilegalne? Očitno ne, če ne bi jih že preganjali. Vsekakor ne vidim razloga, da tak koncept ne bi deloval tudi online.


Saj je založba CD že prodala (tudi če je CD nov, ga je morala trgovina pred prodajo kupiti) in kaj se po prodaji zgodi s CD-jem, založbe ne briga nič (ker je tvoja last), sploh pa ne da bi jim še kaj dodatno nakazovalo -- s kupcem namreč kompenzira trgovina.

Lahko gledaš tudi z vidika da mu trgovina plača za CD-je ki jih je prinesel, on pa doda še nekaj evrov in si kupi nove CD-je drugega izvajalca. Bi morala trgovina založbi še dodatno nakazovati?

Tak koncept pa online ne bi bil uspešen, ker trgovina več zasluži če kupiš 2 igri, vsako po 50€ kot pa če kupiš eno za 50€ in jo menjaš za drugo (ki sicer stane 50€) ob doplačilu 35€.
"Only physical beauty is the foundation for a true higher culture of
the mind and spirit as well. Only sun and steel will show you the path."
Beauty is absolutely terrifying to people because it highlights what is ugly.

Rippy ::

Koliko vem je težava v tem, da recimo nekdo kupi novi Call of Duty za 60€, obrne igro in jo vrne v trgovino. Za njo dobi (tukaj res ne vem več točne cifre) 30-40€, ki pa ni gotovina ampak je credit proti drugi igri. Trgovina to rabljeno igro proda za 50-55€. Zdej če imaš namen enako naredit (prodati po tem, ko jo odigraš), je bolj ugodno vzeti rabljeno.

No to niti ni takšna težava pri nas ampak bolj v Ameriki in Britaniji, kjer so zelo razvite trgovine tipa Gamestop. To je praktično duble-tripple...itd "dipping" za trgovino in tisti, ki razvijajo igro ne dobijo niti centa. Ker so marže tako visoke v takšnem sistemu tudi sama trgovina pod nos rine rabljene igre.

Tukaj si upam trditi, da je takšen sistem dejansko hujši od piratstva, ker ne moreš trditi, da je posamezna ukradena intelektualna lastnina izgubljen profit. Si lahko nekdo finančno privošči ta medij oziroma bi ga sploh kupil, če bi zanj moral plačati? Glede na to, da je rabljena igra prodana za denar, ki je izjemno blizu nove pa se lahko z precej veliko verjetnostjo računa, kot izguba...neke vrste legalno piratstvo s strani trgovin.

brodul ::

Ful kul. Zgodovina iger bo sla cisto v franze, me prav zanima koliko iger bo leta 2020 sploh se moc zagnati.
Pretending to be a mature adult is so exhausting.

Gapi182 ::

goodbye gamespot :D!! Ne vem men je to všeč ker imamo polno teh pošeruhov v sloveniji kot mantisplus ki bi ti zdej odkupli black ops 2 za 10€ in prodali za 50€. In your face.

brodul je izjavil:

Ful kul. Zgodovina iger bo sla cisto v franze, me prav zanima koliko iger bo leta 2020 sploh se moc zagnati.

dvomim da še zdaj zaženeš kakšn gamecube špil da ne rečem SNES. Zgodovina živi dalje z emulatorji. Legalne mislim na konzolah kot wii u.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Gapi182 ()

Truga ::

brodul je izjavil:

Ful kul. Zgodovina iger bo sla cisto v franze, me prav zanima koliko iger bo leta 2020 sploh se moc zagnati.

No no, tok grozno spet ni. Vsi taboljsi titli razen ene 2h izjem, ki sem jih igral v zadnjih letih so ali brez DRMja, ali pa so MMO kar itak pomeni da ce ni serverja ni igralcev in posledicno ni igre (dobrega MMOja pac nemors igrat sam, tud ce bi lahko pognal igro..).

Ce se pa nenehno raztegovanje ze zdavnaj izmolzenih fransiz zgubi pa tud mislim da se nebo noben sekiral. Cez 10 let bo itak COD 47: "The Revenge of the Sequel", Stacraft 2 Expansion 13: "Almost, but still not quite yet, Brood Wars" in Diablo 4 expansion 3: "PVP next month, honestly", in se ne bo noben sekiral ce stari ne bojo vec delal, ker bojo v vsem enaki kot tisti cez 10 let, samo z malo boljso grafiko.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Truga ()

FireSnake ::

nocutius je izjavil:

Popolna ukinitev second-hand scene je totalni bullshit.

Čisto brez težav bi lahko zraven dali še eno kodo, ki bi jo second-hand kupec uporabil za aktivacijo (kodi ne bi smeli biti aktivirani hkrati).
Problem rešen brez porivanja prsta v anus svojim strankam.


A ni jasno, da točno tega nočejo?

mtosev je izjavil:

slabo je edino,da so nekateri naslovi console exclusive ker jaz drugače ne bi nikoli kupo konzole

pcs are way better


Hja, to trdiš zato, ker konzole še od blizu nisi videl.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

nocutius ::

FireSnake je izjavil:

nocutius je izjavil:

Popolna ukinitev second-hand scene je totalni bullshit.

Čisto brez težav bi lahko zraven dali še eno kodo, ki bi jo second-hand kupec uporabil za aktivacijo (kodi ne bi smeli biti aktivirani hkrati).
Problem rešen brez porivanja prsta v anus svojim strankam.


A ni jasno, da točno tega nočejo?



Oni nočejo predvsem masovne retail second hand prodaje, ko trgovina raje proda en in isti rabljen izvod 100x, če ga le lahko.
Ostali smo tukaj samo talci oziroma collateral damage.

S tem, ko bi dali še eno kodo zraven bi nagradili in vspodbudili prve kupce ter obdržali second hand market pri življenju.
Second hand market v takšni obliki jih ne bi zajedal ampak bi jim izključno koristil.

Lahko bi dali še kakšen pogoj zraven, npr. druga koda ne more biti aktivirana prej kot mesec po prvotni aktivaciji, ali pa kaj podobnega.
Skratka problem je rešljiv.

RejZoR ::

dzinks63 je izjavil:

Če bodo nove igre pod defolt pisane za 4K resolucijo za nove konzole in potem le te prenesene kot takšne na PC, bo 3/4 PC-jev pokleknilo, le s sedanjimi super močnimi PC-ji bodo nekako zmogli. Sicer pa so prvi testi novih grafik osupljivo zmogljive glede na sedanje, to daje misliti , da se s polno paro pripravljajo na najnovejše igre, da bodo le te šle z zadovoljivimi fps skozi. V naslednjih letih bo zastarelo še pa še računalnikov, enostavno ne bodo dovolj zmogljivi za poganjanje najnovejših iger. Seveda pa morajo na police pridet ustrezni monitorji z 3840x2160, kateri bodo vsekakor precej zasoljeni. Torej v naslednjih letih se bo veliko dogajalo, zadnjih par let je vse skupaj bolj kot ne obstalo, sedaj bo pa explodiralo, tudi po denarnici.


Če bo katerikoli PC pokleknil zaradi česa bo zaradi gnilo portanega špila. PC-ji so strojno že od nekdaj bolj zmogljivi. Razen tisti moment ko konzola pride ven, če v istem času ne pridejo ven ravno nove grafične.
Tko da nehajte natepavat neumnosti...

Sploh pa, kaj ti bo 4K podpora če ni niti enega komercialno dostopnega TV-ja, za monitor pa tolk itaq ne rabiš, ker ga gledaš na pol metra...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Rippy ::

Če bodo nove igre pod defolt pisane za 4K resolucijo za nove konzole in potem le te prenesene kot takšne na PC, bo 3/4 PC-jev pokleknilo


To nikakor ni res...in verjetno tudi ne bomo videli iger tipa CoD na 4K ampak upscalan. Hardware na konzolah je primarno omejen termalno. Ko je izšel Xbox360 in PS3 grafične kartice niti približno niso bile tako požrešne. Današnje high end presegajo celotni termalni profil teh konzol in res ni za pričakovati, da ciljajo na 500W+ na sistem. Nekje 200W je realna cifra, kar je skladno vztopno-srednjim PC-jem.

Tudi, če hipotetično vse skupaj izgleda, kot kakšen Hot Rod, da iz "haube" gleda ven masivna Noctua, da lahko odvaja vso proizvedeno toploto high end sistema, ne moreš pričakovati, da bodo prodajali nekaj kar ima 500€+ izgube na izdelek. Izguba se mora pokriti z prodanimi igrami in tukaj verjetno imajo statistiko povprečnega števila prodanih iger na posamezno konzolo.

Jst ::

You wouldn't steal a car, you wouldn't borrow newest game to a friend, you are g33k who doesn't see sunlight. AND PROUD OF IT!!!
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Isotropic ::

meh govorice so tut, da bosta (sploh sony) prodajala konzole po taki ceni, da bosta ze od zacetka na nuli. oz. bodo temu primerno pač hardversko podhranjene.

[D]emon ::

You wouldn't download a car.


Fuck yeah, I would.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

D3m ::

[D]emon je izjavil:

You wouldn't download a car.


Fuck yeah, I would.


Mokre sanje. Jaz bi Audi-ja dljal :D

Oz. še boljše, dljal bi si DeLorean DMC-12 in bi šel nazaj v prihodnost :D
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: D3m ()

Lonsarg ::

Isotropic je izjavil:

meh govorice so tut, da bosta (sploh sony) prodajala konzole po taki ceni, da bosta ze od zacetka na nuli. oz. bodo temu primerno pač hardversko podhranjene.


Glede na to, da konzola drži 10 let, računaska moč pa se podvoji na kake dve leti je to, če zadevo naredijo za faktor 2 počasnejše na dolgi rok skoraj zanemarljivo. Sam ja, prišparajo:)

Jst ::

Pred izidom PS3 so devi jokali, ker so bila orodja za izdevalo iger en crap. Šele z verzijo 3 so so "se navadili" na čudno arhitekturo. Očitno je Sony poslušal kritike in je naredil ps4 bolj klasično.


--

Jaz sem imel konzole vedno v "predalčku" "vstavi plošček in igraj." Za razliko od PCja, kjer Steam uporabljam odkar je prišel ven. (Se mi je zdela dobra rešitev, da imam vse igre na enem mestu.) Mi gre pa počasi na ku*ac, ker se tudi na full price naslovih pojavljajo mikrotransakcije, tako kot v svetu mobilnih iger. Zadnjič sem pri kolegu igral eno streljačino in mi pravi, da lahko to puško uporablja še en teden, potem more pa plačati ...recimo 1500 kreditov (kredite pa kupiš z denarjem). Če se vse to zmiksa v konzole, torej no-second-hand igranja in mikrotransakcije, si bodo po mojem mnenju skopiali grob.

Je pa tudi res, da se gaming vse bolj seli na mobilne naprave. Tako da bolje da MS in Sony pokažeta nekaj res dobrega, da bodo/bomo kupci brez "buyers remorse." Tako da sam dvomim, da bodo že od začetka na nuli pri prodaji konzole - ravno obratno mislim; da bodo še več v minusu, kot pri prejšnji generaciji.

Bomo videli. Ampak glede na to, kaj je nvidia pokazala letos na CESu, tisto ročno konzolo Project Shield, ki jo lahko priklopiš na TV in na njo dodatne kontrolerje, se XBoxu720 in PS4 slabo piše. Idejna zasnova Shield-a je res "next-gen," pa ne v smislu hardware-a, ampak v smislu trendov, ki jih videvamo.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Spura ::

St235 je izjavil:

Cene iger padajo predvsem zato, ker je rabljen trg. Zakaj bi proizvajalec spustil ceno nekega špila pol leta po izzidu, če ni konkurenčne rabljene ponudbe?

Zato, ker ce nisem ob releasu kupu po tisti ceni, bom cez 2 leti, ko so na trziscu novi naslovi, se manj. Ne spuscajo cen zaradi second hand trga.
Sicer pa jst ne kupujem second hand spilov, ne vidim razloga, zakaj bi pocel kaj takega.

St235 ::

Glede na to da je hardwer konzol ves čas enak, je argumetnacija o novejših špilih bolj kilava. Še vedno največ k znižanju cen doprinese second hand market. Ker nek špil tipa uncharted/gow... je še vedno najboljše v svoji zvrsti in po tvoji logiki, se bo tudi čez po leta prodajalo po 60€.

Zakaj kupovat second hand pa vsak ve zase. Meni bi bilo brezveze kopičit špile , ki sem jih končal in jih raje prodam. Enako raje kupim second hand špil, kot da skeširam 60€.

Vesoljc ::

Ta celoten sistem "game ownershipa" je precej zaostal že. Gaming mora postat service. Tako kot telefon, digitalna televizija ipd. Game servis (steam, origin, gog, psn, xboxlive,...) da vse igre for free, ti pa si kupis game time. Recimo, za 5$ dobis 10 ur, za 10$ 25 ur, za 50$ dobis unlimted (en mesec). Potem ostane samo še malenkost ki se ji reče distrubicija denarja. Tako kot nekako zdaj si game servis odtrga 30%, ostalo bi pa porazdelil med developerje/založniki, katerih igre si igral, proporcialno glede na porabljen čas. Recimo, od 10$ dobi steam 3.33$, 20ur sem igral settlerje, 5ur pa CS. Ubisoft torej dobi 5.3$, Valve pa 1.33$. Založnike/developerje s tem prisiliš da se dejansko fokusirajo na gameplay in replayability, ne pa da se zanašajo na TM in marketing. Vzporedno s tem lahko developer še vedno ponuja tudi sistem mikro transakcij, ki ga plačuješ z game time-om. Ob vikendih pa lahko Valve organizira CS turnir, kot nagrade pa podeli game time. itd... cel kup lepih možnosti...
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Vesoljc ()

[D]emon ::

S katerga planeta si pa ti na glavo padu ?

Zakupovanje casa igranja ? V singleplayer spilih ? Ne me je.bat.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

opeter ::

[D]emon je izjavil:

S katerga planeta si pa ti na glavo padu ?

Zakupovanje casa igranja ? V singleplayer spilih ? Ne me je.bat.


Ampak (žal) ima prav. Ta model se bo počasi uveljavil. Neke vrste "izposoja" iger oz. igranja iger. Igralni čas.
Vsaj ta varianta se počasi uveljavlja tudi pri tazaresnih programih (recimo Adobe, Autodesk). Izposoja programske opreme za določen čas.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Jst ::

Back to topic: ko sem bil zjutraj na sprehodu s psom, sem poslušal govorice o PS4. PS4 naj ne bi imel močan hardware, ampak hoče biti entertainment hub, ki se bo lahko povezal z vsemi napravami - gaming naj bi bil le del tega. Cena naj bi bila okoli 400 dolarjev. Ampak to so samo govorice.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

[D]emon ::

opeter je izjavil:

[D]emon je izjavil:

S katerga planeta si pa ti na glavo padu ?

Zakupovanje casa igranja ? V singleplayer spilih ? Ne me je.bat.


Ampak (žal) ima prav. Ta model se bo počasi uveljavil. Neke vrste "izposoja" iger oz. igranja iger. Igralni čas.
Vsaj ta varianta se počasi uveljavlja tudi pri tazaresnih programih (recimo Adobe, Autodesk). Izposoja programske opreme za določen čas.


No, potem se lahko sladko je.be.jo. Ze tako obolevam ob cenah za nove PS3 spile pri nas, rajsi narocam iz UK, ker za isti denar dobim 3-4 igre.

Jst je izjavil:

Back to topic: ko sem bil zjutraj na sprehodu s psom, sem poslušal govorice o PS4. PS4 naj ne bi imel močan hardware, ampak hoče biti entertainment hub, ki se bo lahko povezal z vsemi napravami - gaming naj bi bil le del tega. Cena naj bi bila okoli 400 dolarjev. Ampak to so samo govorice.


Ze PS3 je do neke mere entertainment hub--predvajalec dvd/bluray, z opticnim avdio izhodom ipd. Ampak dokler ne bo crno na belem (ali sivo na crnem) ostanejo samo spekulacije--glede spekulacij pa vsi vemo, kako je.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

Tr0n ::

20. februar folk, 20. februar.

St235 ::

in potem bo 21. februar. pa po vsej verjetnosti tudi 22. februar in to 2014 preden bo kaj res otipljivega.

Tr0n ::

? PS4 bo skoraj ziher letos okoli novembra in decembra, Xbox pa bo tudi verjetno kmalu sledil.

St235 ::

tudi sveta je blo skor ziher konec 21.12.2012

Jst ::

Developerji imajo SKDje tako za PS4, kot za Xbox720 že nekaj časa, tako da bo to leto sigurno leto izida obeh konzol...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

opeter ::

Verjetno bodo predstavili novo generacijo v tem letu, saj sta obe konzoli stari že 7 let.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

Lonsarg ::

To, da se bo za novo leto 2014 lahko obe novi konzoli kupilo je bolj ali manj že 100%. Špili imajo pa različno filozofijo tega kaj ti "dajo". Eni ti dajo ure in ure igranja, ene ti pa dajo 30 ur igranja, ampak takega res teatralnega konkretnega. Take single player igre pač ne morejo biti lih na ure, oziroma so lahko, ampak po močno višji tarifi, ko kake druge.

[D]emon ::

Ta trend, ki se dogaja, vezava singleplayerja na multiplayer (kot n.pr. ME3, kjer je galactic readiness odvisen od multiplayer udejstvovanja) ter zero-day DLC-ji je meni jako nevsecen.

Ce se bo to nadaljevalo, me spili pac ne bodo vec videli. Se bom rajsi drzal stare zaloge, ki jo imam doma in jo redno preigravam.

Da pa bi placeval zato, da lahko igram igro, za katero sem ze placal polno ceno? Madness. Rajsi si crack dol potegnem.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

ahac ::

Ampak to se dogaja ravno zaradi prodaje rabljenih iger. Z multiplayer in DLC igralca prepričujejo v to, da naj igre ne proda naprej takoj, ko jo konča.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

St235 ::

Samo ne z 1st day dlcjem in vezavo multiplayerja kot nujnega zla na single player vsebino. S tem samo molzejo ljudi, ki so že v osnovi preplačali igro.

PARTyZAN ::

To je tudi razlog, da marsikatere igre nisem pripravljen več kupit ob izidu. Če veš, da bo še shitload DLCjev enostavno počakaš kakšno leto na goty in je to to. Pa še za 2/10 cene dobiš vse skupaj.

ahac ::

Če lahko čakaš, ja..... ampak jaz ne morem. :O
Need the game now!! ;((
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

St235 ::

in pol pač skeširaš. ostali kupimo GOTY edition ali rabljeno pol leta kasneje. Z omejitvijo tega, pa želijo doseč, da bo špil čez pol leta še vedno prodajan po precenjeni opening ceni, ker drugače ga ne boš mogel dobit.

ahac ::

Ne, oni poskušajo dosežt, da bo še vedno prodajan (torej, da ne se ne bodo preprodajal samo rabljeni izvodi). Če ga nisi kupil, ko je bil nov, ga tudi čez pol leta ne boš po tej ceni (razen, če postaja vedno bolj popularen), zato pa potem znižajo cene.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

St235 ::

Če je edina alternativa, da kupiš špil po polni ceni potem, ga pač boš kupil če boš hotel igrat. Sedaj z rabljenimi špili pa imaš čez pol leta možnost dobit rabljen špil za recimo pol cene, kar pomeni, da mora založnik izdat ali cenejšo verzijo špila ali pa GOTY editon ali kaj podobnega da te prepriča da vseeno nov špil kupiš.

Če ne bo pritiska s strani rabljene robe, bodo pač cene držali kakor jim paše.

ahac ::

Pritisk je s strani drugih iger. Če pride ven nov špil, ki je orenk hyped, potem nihče ne bo več dal enako denarja za enega starega pol leta (če bi želel kupit po polni ceni bi ga že pred pol leta). Torej morajo znižat ceno, če želijo še kaj prodat.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Gregor P ::

Ne vem, če so se sedaj časi toliko spremenili, ali smo potrošniki postali preprosto preveč odvisni od vsega, ampak sam vem, da če je bila neka igra, ali konzola in igre za njo, predraga/-o/-e, tega preprosto nisem kupil nikoli; pač preprosto ne gre, v "proračunu" ni dovolj sredstev za to (država pa nisem, da bi šel lahko v minus v "nedogled") 8-)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

St235 ::

IMO zanemraljivo glede na pritisk, ki ga vrši prodaja rabljenih iger.

Konzole imajo fixen hardware tako, da nekih drastičnih preskokov v kavliteti ni.

Če pogledam recimo PS3 imaš na primer GT5, GOW3 in Heavy Rain, ki so izšle leta 2010 in bi jih mirno lahko prodajali po polni ceni, če bi bil edini faktor to kar ti omenjaš.

Bor H ::

IMO ima ahac bolj prav kot ti. Zaloznik proba prodati igro vsem, najprej najbolj nahypanim ob izidu, potem pa pocasi spuscajo ceno da pobirajo nove in nove kupce. Zakaj hudica bi na PCju vecino iger po enem letu lahko dobil za 10€, ce pa itak prakticno ni rabljenih? Pa ne mi s piratstvom, vsi vemo da tudi marsikdo na konzoli ni angelcek.

St235 ::

Na PCju ni rabljenih iger? ROFL a si sploh kdaj pogledal iz slovenije?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

Tr0n ::

Stare mogoce ja. Nove pa kvecjemu, ce prodas Steam ali Origin account. :)

mn ::

Bor H je izjavil:

IMO ima ahac bolj prav kot ti. Zaloznik proba prodati igro vsem, najprej najbolj nahypanim ob izidu, potem pa pocasi spuscajo ceno da pobirajo nove in nove kupce. Zakaj hudica bi na PCju vecino iger po enem letu lahko dobil za 10€, ce pa itak prakticno ni rabljenih? Pa ne mi s piratstvom, vsi vemo da tudi marsikdo na konzoli ni angelcek.


Mogoče da, mogoče ne. Ampak recimo na XBox Live se tudi stari špili prodajajo za visoke cene. Mogoče nekoliko nižje kot ob izidu, ampak vsekakor precej višje kot v fizični trgovini.
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Xbox One (strani: 1 2 3 424 25 26 27 )

Oddelek: Konzole
1347293838 (13552) filip007
»

Sony prodal 5,3 milijona konzol PlayStation 4, Microsoft zaostaja

Oddelek: Novice / Konzole
4113791 (11453) dope1337
»

Xbox One bo stal pol tisočaka, pride novembra (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Konzole
10322181 (18677) kuglvinkl
»

PS4, Xbox 720 obe brez možnosti preprodaje ali najema iger (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Igre
11727011 (21115) bojsi

Več podobnih tem