» »

kaj priporočate, kje vidite največ perspektive

kaj priporočate, kje vidite največ perspektive

AglioAlio ::

Lep pozdrav!

Da bi bil v stiku s časom:) sem se odločil, da začnem malo kucat aplikacije, whatever.. za mobilnike. kateri telefon mi priporočate in s tem seveada platformo, framework. Kolikor nekaj berem, se za zaslužek po firmah več išče IOS, ali se motim. Do zdaj imam izkušnje z Asp.net, webservisi, javaScript, Jquery, Sql server, WcfServisi. V glavnem, kar znam znam na Microsoft platformi.

rabil bi tudi nasvet za nabavo kakega pametnega telefona, da bi to pač testiral.

Hvala,

RockyS ::

Win8 in BB.

ABX ::

Win8 je mrtev (isto kot Vista).

BB je za velike firme kjer je varnost najvišja prioriteta. Torej folk ima denar, vendar zahteva top aplikacije, ki za inštalacijo mora prej da Ok security admin.

Android je najbolj razširjen.

Ios uporabniki imajo več denarja kot pameti.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ABX ()

Marat ::

za iOS rabiš Maca, tko da če si ga nabaviš lahko komot začneš delat to (v slo se išče bolj kot Android). Če ne pa Android, drugo se ti od mobilnih platform ne splača gledat.

Lahko pa delaš web appe, asp.net - to praviš da že znaš. Mislim da imajo v tanovi verziji tudi možnost delanja jQuery mobile appov, ki so itak cross-platform.

evo najdu: http://jquerymobile.codeplex.com/ :)

Looooooka ::

Pisat za prenasicen trg, kjer je aplikacij vec kot peska v Afriki verjetno tud ni glih nekaj, kjer bi clovek zasluzil denar. Se posebej ce nima RES kaksne nove ideje.
V tem primeru se ti bolj splaca zdaj pisat za tablice, ki pridejo(vkljucno s tistimi z Win 8 za katerega nek genij trdi, da je mrtev).
Ce mas pa ze zdele idejo za res uporabno zadevo lahko pa probas kaj spacat s phone gapom in podobnimi frameworki(in mas aplikacijo narejeno za vse telefone). Dokler ne eizpilis znanja pa za tisto platformo, ki jo poznas napises se native verzijo.

RockyS ::

ABX je izjavil:

Win8 je mrtev (isto kot Vista).

BB je za velike firme kjer je varnost najvišja prioriteta. Torej folk ima denar, vendar zahteva top aplikacije, ki za inštalacijo mora prej da Ok security admin.

Android je najbolj razširjen.

Ios uporabniki imajo več denarja kot pameti.


Pa da si pameten a? Od kod tebi da je win 8 mrtev? Že to da primerjaš win 8 z visto je taka neumnost da večje ni.
Vsi znaki kažejo, da je win 8 v vzponu in dejansko si edini (in par trolov), ki trdi nasprotno. Govorim o obeh verzijah win 8, torej za telefon + pc in tablice (ki laufajo polni win 8).
In ja, daj mu svetovat da razvije neko bullshit aplikacijo za androida, ki jo bo namestil samo on in njegova sestra,vsi ostali milijoni uporabniki pa ne, fail.
V čem je problem da BB zahteva nek standard pri izdelavi aplikacij? Zato je tudi boljši od androida (govorim o aplikacijah in delovanju le teh).
In o kakih firmah in adminih govoriš? BB se uporablja v poslovnem svetu zato ker je znan po svoji stabilnosti in eni preprosti stvari - tisto kar ponuja, dela tako kot treba. Da se o podpori ne pogovarjamo. Tako da to o firmah in adminih je zgrešeno.

Bog ne daj da bi človeku svetovali da se nauči kaj več, tudi iz področja varnosti, ki pa je za vas itak sekundarnega pomena. Glavno da se potem joče po netu, ko pride domov račun za 1k€ ali pa da je telefon sam od sebe kuril podatkovno povezavo. Na tista opozorila "aplikacija ni varna (iz play stora)" in da zahteva "smse, tipkovnico, povezavo, kamero, mikrofon" pa ponavadi folk pozabi.

Glede appla pa samo to, ta teden(ali prejšni) ko je ven prišel odklep me je presenetilo število hvaljanja na netu da si je folk odklenil telefon in namestil cydia...glavno da je šminka, za aplikacije folk tak ne plačuje. Kot da si kupiš hummera, tankaš pa kurilno olje.

Hayabusa ::

Win 8 ali WP 8 ?

blackbfm ::

Vsi znaki kažejo, da je win 8 v vzponu


to je zarad agresivnega oglaševanja, ne ker bi bil toliko boljši

Unknown_001 ::

@ blackbfm Win 8 je zdj baje da komaj bogih 2% vseh sistemov.:))

OP Glede androida lahk povem, da je luštna stvar, ker se povsod dobro ujame, sam kj preveč pa jaz se ne bi zanašal nanjo, jaz tej platformi še vedno ne zaupam dovolj, da bi na prek nje imel tudi najpomembnejše datoteke gor.
IOS je tudi zelo lušna zadeva, vendar je potem treba imet cel sistem na MAC-ih in ostalih applovih napravah, ker se drugače pojavijo problemi z združljivostjo, poleg tega pa vse skupaj stane, zato pomisli, če se splača.
WIN 8, pa ne vem, kaj rečt. Sj po eni strani, sistem, kot sistem, vendar so preveč preveč eksperimentirali z njim (ne pravim, da ni zanesljv) zato možno, da bo prišlo do konfliktov v glavi, ko boš iz win 7 ali XP-ja šel upravljat na win8. Ampak sodeč po tem, kakor si zapisal, da si bolj v windowsih, bi bila to še najboljša opcija zate.

2loud4u ::

Sem imel kak mesec Windows 8, pa nisem več zdržal in tako prešel nazaj na 7.
c^2=E/m
HP XW6400|2× Xeon E5320 @1.86GHz|16MB L2
Cache|Sapphire HD6850|4GB FB-DIMM|HP 575W

Unknown_001 ::

Pri win8 je samo to problem, ker so naredili OS za tablice, ki ga hočejo na PC zrinit. Če bi hoteli uspeh bi mogl narest tablično različico in desktop različico.

manniac ::

2loud4u je izjavil:

Sem imel kak mesec Windows 8, pa nisem več zdržal in tako prešel nazaj na 7.


Na telefonu je TOP. Vendar za PC je res bol bogo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prvi posnetki Windows 9 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
21255958 (45628) Steampunk
»

Windows 9 že aprila prihodnje leto? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
17245462 (35164) AvtoR
»

Bo Windows 8.1 zastonj? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
21645068 (37399) Looooooka
»

Mnenja o Oknih 8 (strani: 1 2 3 424 25 26 27 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1304198029 (135021) Markl
»

Samsung ne mara več za tablice z Windows RT (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
8724771 (21298) FrEaKmAn

Več podobnih tem