Forum » Mobilne tehnologije » Google Nexus 5
Google Nexus 5

Sami ::
Je ze kdo ugotovil kako nastavis silent mode brez vibre?
Moti me tudi, da v chromu nimaš več napisanega števila tabov v appu, zdej se vsaki novi tab odpre kot app.
Moti me tudi, da v chromu nimaš več napisanega števila tabov v appu, zdej se vsaki novi tab odpre kot app.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

knesz ::

Sem našel rešitev glede števila tabov v chromu ->settings->merge tabs and apps->Off.
Z volume tipko lahko le zmanjšaš glasnost ali nastaviš vibro. Kako pa naj nastavim silent brez vibre,brez vklopljenega "interruptions"?
Silent mode imaš na volume tipki.
Z volume tipko lahko le zmanjšaš glasnost ali nastaviš vibro. Kako pa naj nastavim silent brez vibre,brez vklopljenega "interruptions"?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Sami ()

TheJack ::
Včeraj sem ga dobil, prek OTA (5.0). Vse je delovalo obupno počasi, zato sem naredil factory reset in je sedaj v redu, deluje enako hitro kot prej (po občutku sodeč).
Opazil sem, da "Dež" ne deluje dobro, saj so widgeti za pokrajine (mesta) vedno napačni.
MX Player ne deluje.
Chrome ni sinhroniziral vseh bookmarkov z namizja (Slo-Techa ni nikjer
)
To sem opazil po eni uri ukvarjanja s sistemom.
Sami: https://gigaom.com/2014/11/17/silent-vi...
Opazil sem, da "Dež" ne deluje dobro, saj so widgeti za pokrajine (mesta) vedno napačni.
MX Player ne deluje.
Chrome ni sinhroniziral vseh bookmarkov z namizja (Slo-Techa ni nikjer

Bonis nocet, qui malis parcit.

Dosan ::
- Najbolj moteča stvar pa: Data Enabler (widget) ne deluje več - sedaj če želim vklopit prenos podatkov, moram opraviti 4 korake, da ga vklopim (poteg notification vrstice -> klik na settingse -> klik na ikono za nastavitve omrežja -> vklop "Mobile data". Prej sem imel ta widget na home screenu in se je z enim tapom vklopil prenos podatkov...Res me zanima kakšen je ta "security" reason zaradi katerega to ne deluje več. (takšno je bilo namreč opozorilo, ko sem po updejtu želel zagnat prenos podatkov s tem widgetom). Ko bi vsaj svojo bližnjico dodali ampak neeee....
Ubistvu je poteg za quick settings->klikn na ikonco signala-> klik na toggle ki se pojavi. Nč ni treba v full settings rint.

Blazz ::

Zmajc ::
Nova Launcher je lepši, hitrejši in z več možnostmi za customization kot ekstremno omejeni stock launcher. Animacije pa ima itak stock od sistema, se pravi od Androida 5.0.
To je še vedno 3 klike več kot jih imaš z widgetom za prižgat in 6 klikov več če šteješ zraven še izklop.
Ubistvu je poteg za quick settings->klikn na ikonco signala-> klik na toggle ki se pojavi. Nč ni treba v full settings rint.
To je še vedno 3 klike več kot jih imaš z widgetom za prižgat in 6 klikov več če šteješ zraven še izklop.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zmajc ()

AvtoR ::
Včeraj sem ga dobil, prek OTA (5.0). Vse je delovalo obupno počasi, zato sem naredil factory reset in je sedaj v redu, deluje enako hitro kot prej (po občutku sodeč).
MX Player ne deluje.
Chrome ni sinhroniziral vseh bookmarkov z namizja (Slo-Techa ni nikjer)
Za MXPlayer poskusi tu:
https://sites.google.com/site/mxvpen/tr...
Ni pa to še končna ,ampak testna verzija. Meni na Nexus 10 dela BP.

Drug launcher če nič drugega.
ne , ne bom smetil sistema z drugim launcherjem... to ni rešitev, je bolj workaround...
Smetiš ga toliko kot s katerimkoli drugim appom. Nova launcher je eden izmed najboljših, v 3 letih se mi je zgodil samo en FC, tip ki ga dela je pa tako dober da ga je še Google sam povabil na intervju med njihov dev videom kjer je tipo razlagal malo o widgetih in kako se je lotil hostanja widgetov v njegovem launcherju.
Source:
Če s tem launcherjem smetiš svoj telefon, potem ga lahko kar stran vržeš ali pa visiš samo na tem kar si dobil na njemu in se ne pritakneš več play stora.
Edit: time za youtube vid je od 19:20 naprej
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Dosan ()

DMX ::
Nova Launcher je lepši, hitrejši in z več možnostmi za customization kot ekstremno omejeni stock launcher. Animacije pa ima itak stock od sistema, se pravi od Androida 5.0.
Drži in tale widget poleg silent moda z enim klikom tudi sam najbolj pogrešam :/

Tr0n ::
Cool tale Lollipop. Stvari, ki sem jih najbolj potreboval, so zdaj se hitreje dostopne, edino na te notifikacije se bo treba navadit.
Pa baterije nic kaj manj ne kuri tole, kvecjemu vec. :)
Pa baterije nic kaj manj ne kuri tole, kvecjemu vec. :)

sinalko ::
Pa ni več možnosti v aplikaciji Textra, da se začasno vklopi prenos podatkov ob prejemu MMS in se takoj po tem izklopi. Zgleda, da tu tudi rabiš root

DrDeeJay ::
A je vam tud zginu Google now? Nikjer več ga ne vidim niti njegovih nastavitev (sej ne da ga uporabljam...sam čist tko...).
A dela komu Igo Primo? Men kar vrže ven in javi error. Mogoče bi blo treba na novo inštalirat. Je kdo probal?
A je kdo probu inštalirat Here maps BEta (http://here.com/beta/android/?lang=en-G.... Men da dol...ko pa hočm inštalirat apk (in ja imam nastavljeno da mi dovoli inštalirati aplikacije tudi izven google playa) ne morm kliknt niti na next niti na install (lahko poscrollam dol in potem se next spremeni v Install...ampak ga ne morm kliknit...sploh ne prime...lahko kliknem samo cancel).
A dela komu Igo Primo? Men kar vrže ven in javi error. Mogoče bi blo treba na novo inštalirat. Je kdo probal?
A je kdo probu inštalirat Here maps BEta (http://here.com/beta/android/?lang=en-G.... Men da dol...ko pa hočm inštalirat apk (in ja imam nastavljeno da mi dovoli inštalirati aplikacije tudi izven google playa) ne morm kliknt niti na next niti na install (lahko poscrollam dol in potem se next spremeni v Install...ampak ga ne morm kliknit...sploh ne prime...lahko kliknem samo cancel).

cotax ::
Kako je z vašimi baterijami? Meni se je drastično izboljšala.. Imam tudi po 5h screen on time brez težav :o prej več kot 3h ni šlo. Telefon občutno dlje drži.

GupeM ::
A je vam tud zginu Google now? Nikjer več ga ne vidim niti njegovih nastavitev (sej ne da ga uporabljam...sam čist tko...).
Google now imam še vedno.
Igo Primo nimam in nisem nikoli imel tako da tukaj ti ne znam pomagat.
Here maps beta pa sem imel prej verzijo 175, ki po upgradu na Lollipop ni več delala. Včeraj sem namestil to zadnjo verzijo s tvojega linka (220), pa dela normalno.

olimpija55 ::
Včeraj sem dobil posodobitev 5.0 na moj nexus 5 pa se mi zdi da baterija še mn zdrži mate drugi podobno težavo?

damjan1980 ::
jaz sem ga tudi vceraj dobil in se mi zdi res super, malo se bo treba privadit, pa bo. Edino kar res zivcira je lockscreen, ki ga je zdaj treba prvo potegnit, sele potem lahko pattern narises. Bedasto res.
igo pa je tudi meni umrl :(
igo pa je tudi meni umrl :(

Nejcos ::
Še ena uporabna bližnjica, ko pritisneš gumb da se odpre sound (priority, none in pa all),se z pritiskom na zvonček telefon postavi v vibrate mode, ponovni pritisk vrne v osnovni položaj.

Dosan...jst sm mel že v Kitkat Google Now disejblan (to sm ga ročno v nastavitvah...ker ga pač nisem uporabljal)...in ker je lolipop vzel iste nastavitve mi ne dela tudi tu (torej z swipom iz leve se ne naredi 0). V nastavitvah ga pa nikjer ne najdem...da bi ga lahko nazaj vklopu. Podobno ni nikjer več niti opcize "always listening" za ok google now (če izgovoriš, da se ti avtomatsko odpre).
GupeM: men pa nikakor noče...sploh ne morem kliknit na install. Čudna zadeva.
Damjan: pomojem igo še ni kompatibilen z lolipopom...ravno zato sm hotu pa HERE maps sprobat sam noče inštalirat :\
Glede na to, da so baje umaknili lockscreen widgete...verjetno tud Dashlock widget (na lockscreenu) ne dela več ane? Vsaj jst ga ne znam usposobt. Škoda :\
GupeM: men pa nikakor noče...sploh ne morem kliknit na install. Čudna zadeva.
Damjan: pomojem igo še ni kompatibilen z lolipopom...ravno zato sm hotu pa HERE maps sprobat sam noče inštalirat :\
Glede na to, da so baje umaknili lockscreen widgete...verjetno tud Dashlock widget (na lockscreenu) ne dela več ane? Vsaj jst ga ne znam usposobt. Škoda :\

Mufasa ::
Glupo je k so skenslal silent/vibrate/loud opcije ko si drzal power knof...
sicer pa veri najs...baterija je res PRECEJ bols
In silent mode...brez vibre? ce dam none, mi zjutri ne bo alarm cvilu...
sicer pa veri najs...baterija je res PRECEJ bols
Še ena uporabna bližnjica, ko pritisneš gumb da se odpre sound (priority, none in pa all),se z pritiskom na zvonček telefon postavi v vibrate mode, ponovni pritisk vrne v osnovni položaj.
In silent mode...brez vibre? ce dam none, mi zjutri ne bo alarm cvilu...
"Es ist nicht genug, zu wissen, man muss auch anwenden;
es ist nicht genug, zu wollen, man muss auch tun."
- Johann Wolfgang von Goethe
es ist nicht genug, zu wollen, man muss auch tun."
- Johann Wolfgang von Goethe
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mufasa ()

Nejcos ::
izbereš priority in v dodatnih nastavitvah obkljukaš event and reminder in bo telefon na tiho, alarm pa še vedno zvoni

Dejstvo, da je Chrome brez svojih tabov, suuuuuuuuuuuuxx.
A zdej naj odprte tabe iščem med vsemu je****mi programi in setingsi, ki sem jih enkrat v preteklosti odprl?! A to je kao boljše? Pa da je izginil undo zapiranja taba? A to je kao napredek?
Not to Google: As simple as possible, but not simpler!
A zdej naj odprte tabe iščem med vsemu je****mi programi in setingsi, ki sem jih enkrat v preteklosti odprl?! A to je kao boljše? Pa da je izginil undo zapiranja taba? A to je kao napredek?

freesty ::
To se da izklopit.
Settings->merge tabs and apps->uncheck
Settings->merge tabs and apps->uncheck
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

Merge tabs and apps das na OFF. :)

Zvezdica27 ::
excuse me...
kje za vraga lahko urejam, kaj je v quick settings, nemorem ne doajat ne odstranit ikonc, ne najdem več te nastavitve, pa da se jebem (double swipe dol - zakaj so skanclal single swipe dol ???)
Kako izklopim te jebene notifikacije?
Kako pattern dam na prvi pritisk?
V bistvu: kako bi dal nazaj KitKat? Bolj mi je bil všeč....
zz
kje za vraga lahko urejam, kaj je v quick settings, nemorem ne doajat ne odstranit ikonc, ne najdem več te nastavitve, pa da se jebem (double swipe dol - zakaj so skanclal single swipe dol ???)
zz
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zvezdica27 ()

sheeshkar ::
To vse OK, ampak kje je silent brez vibre. :)
Silent brez vibre je "priority" (alarm še vedno piska, ostalo si lahko nastaviš po želji), vibra je na tipkah za glasnost, ko daš na minimum, "none" ti pa izključi vse zvoke in vibre.
Meni je Lollipop zelo všeč, tako stilsko, kot po funkcionalnosti. Priority mi je sploh zelo všeč, ker si lahko nastaviš ure in dneve, v katerih naj telefon preide v ta mode, hkrati pa dopušča izjeme, ki te lahko zmotijo, če to želiš (kar je meni veliko bolj všeč od prejšnjega "silent mode"). Všeč mi je tudi Smart Lock, ker si lahko nastaviš varna mesta, kjer je telefon lahko odklenjen. Tudi meni baterija zdrži malo dlje. Jaz sem s to verzijo zelo zadovoljen.

dunda ::
Meni lepo deluje ... verzija iGO.Primo.2.4_9.6.29.427562
https://www.kacnje.eu

Zvezdica27 je izjavil:
excuse me...
zz
Pa daj nazaj KitKat, kdo ti brani, saj imaš Nexusa. Na, da se ne boš matral : https://developers.google.com/android/n...

freesty in Tr0n: najlepša hvala! Sta mi kar malo polepšala dan.

Aja, prej sem pozabil, zelo so mi všeč tudi notifications na lock screenu, ki jih lahko nastaviš tako, da jih prebereš brez odklepanja, ali pa jih preprosto swipeneš stran in pa quick settings, kjer so dodali flashlight (ki so prav tako dostopne kar v lock screenu).

Silent brez vibre je "priority" (alarm še vedno piska, ostalo si lahko nastaviš po želji), vibra je na tipkah za glasnost, ko daš na minimum, "none" ti pa izključi vse zvoke in vibre.
To ze, ampak to ni to. :)
Ce dam telefon na tiho hocem, da je cel telefon tiho, vseeno pa zelim prejemati notifikacije (klice, sporocila, evente). Samo zvocnik se mora izklopit, razen za alarm. :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tr0n ()

Ce dam telefon na tiho hocem, da je cel telefon tiho, vseeno pa zelim prejemati notifikacije (klice, sporocila, evente). Samo zvocnik se mora izklopit, razen za alarm. :)
Pa saj ravno to naredi "priority". Klice, SMSje in ostalo še vedno prejemaš (jih vidiš na zaslonu), samo slišiš jih ne (izjema je alarm).

PrimozR ::
Joj enega žolča na prvo žogo, brez da bi stvari preverili oz. vsaj pogledali, kaj vam piše na telefonu (Chrome seveda pri prvem zagonu pove, da so tabi v app switcherju in da se to da izklopiti).
Ena resna težava, kako izklopiš vibra mode in greš nazaj na zvonenje, če imaš vključene slušalke in poslušaš glasbo? Gumbi za glasnost namreč upravljajo s tem, torej do izklopa slušalk lahko to narediš samo v nastavitvah? Volume setting dropdown se ne razširi.
Ena resna težava, kako izklopiš vibra mode in greš nazaj na zvonenje, če imaš vključene slušalke in poslušaš glasbo? Gumbi za glasnost namreč upravljajo s tem, torej do izklopa slušalk lahko to narediš samo v nastavitvah? Volume setting dropdown se ne razširi.

Pa saj ravno to naredi "priority". Klice, SMSje in ostalo še vedno prejemaš (jih vidiš na zaslonu), samo slišiš jih ne (izjema je alarm).
Ampak ti tudi zvocno piska ob notifikacijah? Vsaj meni je. :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tr0n ()

Ampak ti tudi zvocno piska ob notifikacijah? Vsaj meni je. :)
Basically, you’ve now got three options for quieting your phone: None, Priority and All. The difference is that the None setting is no sounds at all — handy for doctors or other people who might want to keep their device on but completely silent. You won’t receive vibrations, sounds, or a flashing LED light.
Priority is the old silent mode that silences almost everything except alarms and certain calls and texts you let through. All notifications is well, all notifications. - https://gigaom.com/2014/11/17/silent-vi...
Priority je novo ime za silent mode, deluje lahko tako kot je na prejšnjih verzijah, lahko si ga pa prilagodiš po svojih željah. Meni piskajo samo tiste stvari, ki sem jih označil, da lahko. Preveri v nastavitvah, če si vse pravilno označil.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sheeshkar ()

GupeM ::
Pa si ti pismen ali ne? V nastavitvah pod priority izključi vse. Alarma tako ali tako ne moreš izključit. Ko daš telefon v priority mode bo vse tiho, razen alarma. Boš pa še vedno dobil notification na zaslonu.

Našel na internetu, pri meni deluje:
Če se komu zdi, da je telefon po nadgraditvi na Lollipop počasnejši (lag), naj gre v Recovery Mode (uganeš telefon, držiš vse tri tipke naenkrat...itd.) in tam izbriše cache.
http://www.reddit.com/r/Nexus5/comments...
Če se komu zdi, da je telefon po nadgraditvi na Lollipop počasnejši (lag), naj gre v Recovery Mode (uganeš telefon, držiš vse tri tipke naenkrat...itd.) in tam izbriše cache.
http://www.reddit.com/r/Nexus5/comments...

Sem našel rešitev glede števila tabov v chromu ->settings->merge tabs and apps->Off.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Google/LG Nexus 4 (strani: 1 2 3 4 … 38 39 40 41 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 360140 (142990) | Mavrik |
» | Prispeli so Nexus 6, 9 in Player, Android 5.0 je Lollipop (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Android | 52814 (44338) | amacar |
» | Je proizvodnja Nexus 5 res končana? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 25378 (21835) | fast1slow |
» | Nexus 5 je prispel (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 32774 (25742) | Assass1n |