Forum » Mobilne tehnologije » Google Nexus 5
Google Nexus 5

Blazz ::
Drug launcher če nič drugega.
ne , ne bom smetil sistema z drugim launcherjem... to ni rešitev, je bolj workaround...
Smetiš ga toliko kot s katerimkoli drugim appom. Nova launcher je eden izmed najboljših, v 3 letih se mi je zgodil samo en FC, tip ki ga dela je pa tako dober da ga je še Google sam povabil na intervju med njihov dev videom kjer je tipo razlagal malo o widgetih in kako se je lotil hostanja widgetov v njegovem launcherju.
Source:
Če s tem launcherjem smetiš svoj telefon, potem ga lahko kar stran vržeš ali pa visiš samo na tem kar si dobil na njemu in se ne pritakneš več play stora.
Edit: time za youtube vid je od 19:20 naprej
torej point je da se google searcha ne da odstraniti, kot si trdil 10+ postov nazaj...

dr.Akula ::
Dosan...jst sm mel že v Kitkat Google Now disejblan (to sm ga ročno v nastavitvah...ker ga pač nisem uporabljal)...in ker je lolipop vzel iste nastavitve mi ne dela tudi tu (torej z swipom iz leve se ne naredi 0). V nastavitvah ga pa nikjer ne najdem...da bi ga lahko nazaj vklopu.
Odpri App drawer, poišči Google Settings -> Search & Now -> Vklopi Google Now.
ni podatka

erkgheoruugh ::
A je komu uspelo spravit qwertz layout v delovanje?
Kako nastaviti funkcijo, da si direkt iz lockscreena s swypom navzgor prišel v google search? To sedaj zahteva dva koraka.
Kako nastaviti funkcijo, da si direkt iz lockscreena s swypom navzgor prišel v google search? To sedaj zahteva dva koraka.

DrDeeJay ::
Dosan...jst sm mel že v Kitkat Google Now disejblan (to sm ga ročno v nastavitvah...ker ga pač nisem uporabljal)...in ker je lolipop vzel iste nastavitve mi ne dela tudi tu (torej z swipom iz leve se ne naredi 0). V nastavitvah ga pa nikjer ne najdem...da bi ga lahko nazaj vklopu.
Odpri App drawer, poišči Google Settings -> Search & Now -> Vklopi Google Now.
Hvala ;)
če niste konektani na net (prek wireless ali mobile) vam tudi pri signalu vedno kaže klicaj?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DrDeeJay ()

dr.Akula ::
erkgheoruugh je izjavil:
A imaš v Language & input nastavljeno takole:
če niste konektani na net (prek wireless ali mobile) vam tudi pri signalu vedno kaže klicaj?
Ja; prej je bil indikator tega (nepovezanosti na internet) pomojem to da so se črtice za signal obarvale sivo, sedaj je pa klicaj.
ni podatka

Dosan ::

Zvezdica27 ::
lp,
še vedno ne vemo kako urejat, kaj je v quick settings (ali karkoli je že, double finger swipe dol...).
A sedaj je podpora za USB prenos na linux kaj boljša?
zz
in kaj zaboga morm narediti, da si zapomni izbiro: Always... pa ne morem vedno isto klikat jebemu (Rocket dialler, da je pač za klicat a ne...)
zz
še vedno ne vemo kako urejat, kaj je v quick settings (ali karkoli je že, double finger swipe dol...).
zz
in kaj zaboga morm narediti, da si zapomni izbiro: Always... pa ne morem vedno isto klikat jebemu (Rocket dialler, da je pač za klicat a ne...)
zz
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zvezdica27 ()

Tr0n ::
Zvezdica27 je izjavil:
Hmm, v 4.4.0 si lahko custom editiral quick settings v default verziji brez 3rd party aplikacij? Se namrec ne spomnim, da bi lahko.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tr0n ()

glajda ::
Mene pa poleg stvari, ki so se že omenjale, moti, da ko imam aktiven SmartLock, moram še vedno potegniti čez ekran, da odklenem telefon. Pričakoval bi, da ko se mi v avtu poveže z bluetooth, da bo pritisk na vklop skočil direktno na zaslon, ampak ne.

PrimozR ::
Zvezdica27 je izjavil:
lp,
zz
zz
Očitno vskaič z drugega vira odpreš za klicanje. Sicer se pa ne da spreminjati Quick Settings. Edino samodejno se ti 'pogosto' uporabljane opcije pojavijo, ki po enem mesecu neuporabe izginejo. Če jih želiš izbrisati, prestaviš datum na dober mesec nazaj (točno), togglaš in skočiš nazaj na današnji datum. And it's gone.
Zvezdica27 je izjavil:
Hmm, v 4.4.0 si lahko custom editiral quick settings v default verziji brez 3rd party aplikacij? Se namrec ne spomnim, da bi lahko.
Itak da ne, na Nexusih ne.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()

Blazz ::
torej point je da se google searcha ne da odstraniti, kot si trdil 10+ postov nazaj...
Od mene ni bilo nobene trditve da se ga da odstranit iz stock launcherja, poglej ime uporabnika. Od mene je bilo dobesedno samo tole: "Drug launcher če nič drugega."
sorry, zamešal. Il_diavolo je to trdil

azislo ::
A dela komu Igo Primo? Men kar vrže ven in javi error. Mogoče bi blo treba na novo inštalirat. Je kdo probal?
Ne deluje zato, ker je v 5.0 privzeti izvajalnik kode ART in ne več Dalvik. Ko sem na 4.4 presedlal že na ART je tudi meni nehal delovati iGO..
Starejše verzije mogoče celo delujejo, sam do danes nisem našel verzije, ki bi delovala BP.
(mogoče pa to končno zbudi te razvijalce, da to končno podprejo. Če pa kdo ve za kakšno verzijo (novejšo), pa z besedo na dan).
Kar se pa tiče mojega komentarja 5.0. na mojem N5 - če bi imel ta sistem prednaložen takrat, ko sem kupoval N5, ga ziher ne bi vzel...
Tile krogci, kvadrati in trikotniki mi ne potegnejo. In zakaj hudiča že od N4 povečujejo ikone in tekst?
So mi pa všeč nekatere nove funkcije..
Delovanja je tudi (meni) opazno počasnejše - bom probal tisti nasvet z brisanjem cacha.
Upam na dobre popravke. Je pa res, da kmalu pričakujem LG G3.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: azislo ()

tudi meni dela mičkn počasnejš. Sem zbrisal cache/format cache... poročam jutri.
to, da pa ne moreš quick settings togglat je pa fail.
Spomin za action: notification: kliči (custom dialler). kr neki. kaj mora bit rootan?
me not like. Po moje bom šel nazaj.
zz
to, da pa ne moreš quick settings togglat je pa fail.
Spomin za action: notification: kliči (custom dialler). kr neki. kaj mora bit rootan?
me not like. Po moje bom šel nazaj.
zz

Quicksettingi so v factory ROMih na Nexusih fiksni že ves čas. Že odkar so bili predstavljeni v 4.2

erkgheoruugh ::
erkgheoruugh je izjavil:
A imaš v Language & input nastavljeno takole:
j.
Imam pa ne deluje. Tudi če probam spremeniti v qwerty, mi napiše da je že qwerty, čeprav dejansko je qwertz.

detroit ::
ne vem kaj vam dela pocasnej? prve dve minuti sicer je m bol sluggiah ampak potem poci. jst imam pa feeling da je vec fps v animacijah...
Skero

sinalko ::
ne vem kaj vam dela pocasnej? prve dve minuti sicer je m bol sluggiah ampak potem poci. jst imam pa feeling da je vec fps v animacijah...
Animacije? Katere animacije? Ne vem zakaj imam to "bolezen", da vedno po factory resetu v Možnostih za razvijalce izklopim vse animacije, naložim Nova launcher in tudi tam nastavim vse na Faster than light.

Mavrik ::
Vidiš prav - Lollipop je premaknil rendering stvari na ločeno nit ( / CPU) in se precej pozna pri odzivnosti animacij. Večina aplikacij je odzivnejša brez kakršnih sprememb v kodi.
The truth is rarely pure and never simple.

Gregor5816 ::
Ai ai ai google, vedno imam samo s tipkovnico cel kup problemov. Prej sem imel lepo naštimano googlovo tipkovnico QWERTY (na računalniku mi bolje sede QWERTZ, na telefonu pa QWERTY). Enostavno sem lahko kadarkoli zamenjal jezika (english ali slovenian), to je še vedno isto. Razlika je sedaj v autocorrection - prej sem to izklopil, in sem imel nad tipkovnico tisto vrstico, kjer sem imel predloge besed. Sedaj imam ravno obratno - sam mi popravlja besede, tiste vrstice zgoraj pa nimam. A ve kdo, kako to popravit?
In pa še glede velike začetnice, kje se vklopi avtomatsko veliko začetnico ob začetku pisanja in za ločili?
Nevermind, sem že našel.
In pa še glede velike začetnice, kje se vklopi avtomatsko veliko začetnico ob začetku pisanja in za ločili?
Nevermind, sem že našel.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Gregor5816 ()

Ve morda kdo, kako si v Phone izberes katere kontakte ti pokaze, ko kliknes na Contacts? Ker zdaj mi cisto vse Google kontakte pokaze, rad pa bi samo dolocene skupine (podobno, kot si jih lahko nastavis, ce gres v Contacts / Contacts to display / Custom contacts)?
Kljub temu, da mi pod Contacts prikaze prave kontakte, mi pod Phone vedno vse. :)
Kljub temu, da mi pod Contacts prikaze prave kontakte, mi pod Phone vedno vse. :)

Mnja, včasih se je dalo tukaj nastaviti da pokaže samo kontakte s telefonsko, tega zdaj očitno ni več (vsja jaz ne najdem). Dobro je le, da v dialerju predlaga le kontakte, ki telefonsko imajo (če torej vtipkaš po T9 stilu ime).

dunda ::
A dela komu Igo Primo? Men kar vrže ven in javi error. Mogoče bi blo treba na novo inštalirat. Je kdo probal?
Ne deluje zato, ker je v 5.0 privzeti izvajalnik kode ART in ne več Dalvik. Ko sem na 4.4 presedlal že na ART je tudi meni nehal delovati iGO..
Starejše verzije mogoče celo delujejo, sam do danes nisem našel verzije, ki bi delovala BP.
(mogoče pa to končno zbudi te razvijalce, da to končno podprejo. Če pa kdo ve za kakšno verzijo (novejšo), pa z besedo na dan).
Sem že včeraj odgovoril na to vprašanje. Seveda deluje IGO na Androidu 5 ... verzijo sem omenil včeraj, sedajle ga nimam pri sebi.
https://www.kacnje.eu

lp,
za tiokovnico si potegni dol multiling keyboard, super dela, če hočeš filme upravljati, več layoutov ima...
za quicksettings: da sobili fiksni? hm...pa kako, če sem jih spreminjal na 4.4, sa res pa da ni bil stock...
kako to popravim, hočem svoje quicksettings...
zz
za tiokovnico si potegni dol multiling keyboard, super dela, če hočeš filme upravljati, več layoutov ima...
za quicksettings: da sobili fiksni? hm...pa kako, če sem jih spreminjal na 4.4, sa res pa da ni bil stock...
zz

Zvezdica27 je izjavil:
lp,
zz
A bejž no, ni bil stock? To se že ves čas derem, quicksettingi so fiksni na STOCK ROMih. Za Lollipop bo potreben vsaj root (morda že obstaja kakšen app), sicer pa pač ne-stock ROM, kak Cyanogen ali kaj podobnega. Ne vem, ne spremljam te scene, s 5.0 sem šel na stock.

dobro... potem pa prosim, kako se najlažje naredi to: stock android ali rootat nexusa 5
os galaxy s2 nisem več tolko in, torej, kako najlažje dat stock 5.0 oz. potem 4.4. če ne bo sedlo na originalen nerootan nexus 5. custom romi so sranje, vsaj moje izkušnje so take.
zz
os galaxy s2 nisem več tolko in, torej, kako najlažje dat stock 5.0 oz. potem 4.4. če ne bo sedlo na originalen nerootan nexus 5. custom romi so sranje, vsaj moje izkušnje so take.
zz

Tale ROM kot kaže ima možnost spreminjanja togglov: http://forum.xda-developers.com/google-...
Sicer pa nekaj od tukaj: http://forum.xda-developers.com/google-...
Malo se boš moral pozanimati sam, če si res tako zelo močno želiš uporabljati custom quick settinge. Itak si pa že prej imel nekaj neuradnega, torej ti scena custom ROMov ne more biti neznana.
Sicer pa nekaj od tukaj: http://forum.xda-developers.com/google-...
Malo se boš moral pozanimati sam, če si res tako zelo močno želiš uporabljati custom quick settinge. Itak si pa že prej imel nekaj neuradnega, torej ti scena custom ROMov ne more biti neznana.

neuradne sem imel na sgs 1 in sgs 2, odtlej ne (nexusa sem pa kupil očitno z stock od kolega).
If it ain't broken... don't fix it...
b
If it ain't broken... don't fix it...
b

TOrej ni razloga za jamranje, da se quick settingov ne da nastavljati, če jih že prej nisi mogel. Ne vem, počasi se boš moral odločiti, kako je bilo, ker je dejstvo, da na stock ROMu spreminjanje ni mogoče.

speedtouch ::

To ni fakin stock lepo prosim. To so tako ali drugače zmodificirani system fajli. Pa če zgleda stock ali ne.

speedtouch je izjavil:
za nastavljanje quick settingov na stock kitkatu je samo potrebno imeti xposed+gravitybox in seveda root.
primer:
Lp.
Samo root. Torej ne stock.

Heh, si raje settings widget icone dodam na prvi screen v folder, in hitreje pridem do njih kot pa preko quick settingov.

mumbo ::
Mam nexus 5 z razbitim ekranom, tudi sam display je v okvari. Je kdo od vas sam menjal zaslon? Nabavil bi na ebayu komplet za menjavo, vendar ne vem kje dobim orginal zaslon oz. vsaj tako kvaliteten. 140 eur na uradnem servisu mi je veliko.

iloveboobz ::
tapravga original preko ebaya neboš dobil (vsaj ne ugodno). Znaš pa dobit kolker tolk spodobno zamenjavo, če se skeširaš. Tisti najcenejši pa znajo met celo TN :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: iloveboobz ()

kpkp ::
Če kupuješ na eBayu, glej da imajo v opisu, "original" ali "genuine" tako da tudi v primeru, da temu ni tako, imaš vsaj izhodišče za vračilo/popust.

mumbo ::
@hojnikb
TN? kaj bi to blo?
Sem mislil, da mogoče ma kdo izkušnje s kakšnim ebay prodajalcem oz. zaslonom iz ebaya...
TN? kaj bi to blo?
Sem mislil, da mogoče ma kdo izkušnje s kakšnim ebay prodajalcem oz. zaslonom iz ebaya...

Ma, jaz sem vedno bolj mnenja, da vrži keš uradnemu servisu, če imaš možnost. Okej, za LG-je sem našel še http://www.spareslg.com/ ampak so cene precej podobne uradnemu servisu (ki ti v primeru N4, za N5 ne vem, menja še baterijo).

Slikce! Zadnjič prvič viden v živo na hitro od daleč za 5 sekund pa je malo preveč potegnil na neon oranžno za moj okus.

iloveboobz ::

lp,
kit kat ni bil stock, sem že dobil takega, sedaj je quick settings zaklenjen. ni rootan, tko da je zgleda samo nov 4.4. bil gor.
Epic fail, ker kako google ve, da hočem jaz cast screen gor? Hvala bogu je vsaj flashlight, vsaj to...
Jebemu mater, kako sem zajebal s to nadgradnjo...
zz
kit kat ni bil stock, sem že dobil takega, sedaj je quick settings zaklenjen. ni rootan, tko da je zgleda samo nov 4.4. bil gor.
Epic fail, ker kako google ve, da hočem jaz cast screen gor? Hvala bogu je vsaj flashlight, vsaj to...
zz

mihec87 ::
Zvezdica27 je izjavil:
lp,
zz
Lahko downgradas kadarkoli hočeš..

bigbada ::
Kako v nexus 5 naredis da ti recimo v sms aplikacijah al pa hangouts prikazuje slike ljudi, ki jih imaš pod kontakti od facebooka? Ker zdaj imam vse "Default" oz. prazne slike.
Pa še to, kateri sms app uporabljate, hangouts mi ni preveč všeč, ker še zraven iz google talka dodaja message. Rad bi samo za normalne smse. Probal sem app QKSMS in mi je veliko bolj všeč.
Pa še to, kateri sms app uporabljate, hangouts mi ni preveč všeč, ker še zraven iz google talka dodaja message. Rad bi samo za normalne smse. Probal sem app QKSMS in mi je veliko bolj všeč.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Google/LG Nexus 4 (strani: 1 2 3 4 … 38 39 40 41 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 360085 (142935) | Mavrik |
» | Prispeli so Nexus 6, 9 in Player, Android 5.0 je Lollipop (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Android | 52791 (44315) | amacar |
» | Je proizvodnja Nexus 5 res končana? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 25367 (21824) | fast1slow |
» | Nexus 5 je prispel (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 32769 (25737) | Assass1n |