Forum » Mobilne tehnologije » Google Nexus 5
Google Nexus 5

dunda ::
Bojim se samo, da bo telefon spet prišel s servisa s statusom OK, jaz idiot pa se v telefon derem, da me na drugi strani sploh sliši (neodpravljen problem z mikrofonom, kateri je začuda po servisu deloval en mesec).
Tole z mikrofonom sem imel tudi jaz (pa še slišal sem občasno slabo sogovornika). Ampak to je bilo lani novembra in decembra. Potem je prišel popravek, ki je izboljšal zadevo, dokončno pa je stvari popravil Franco Kernel. Slednji ima tudi nastavitev za glasnost mikrofona in zvočnika. Sedaj težav nimam več. Možno je tudi, da je Google še kaj popravil.
https://www.kacnje.eu

Mavrik ::
Steampunk: "črtice" imajo redko vezo z realnostjo - enake simptome imaš tudi ko bazni zmanjka slotov za HSPA in moraš it na UMTS / EDGE. Mislim, saj je popolnoma možno da je telefon okvarjen, samo ne izključiti tega, da ti operater kaj bluzi. Smo že videli tudi take probleme, ki so jih potem ljudje krivili napak na telefon.
The truth is rarely pure and never simple.

Steampunk ::
Tole z mikrofonom sem imel tudi jaz (pa še slišal sem občasno slabo sogovornika). Ampak to je bilo lani novembra in decembra. Potem je prišel popravek, ki je izboljšal zadevo, dokončno pa je stvari popravil Franco Kernel. Slednji ima tudi nastavitev za glasnost mikrofona in zvočnika. Sedaj težav nimam več. Možno je tudi, da je Google še kaj popravil.
Popravki so izboljšali telefon, ampak občasno še vedno ljudje na drugi strani pojamrajo, če lahko govorim glasneje. Rad bi obdržal N5, ampak če na servisu ne morejo odpravit napak, kako jih naj jaz? Dobro, z rootanjem in flashanjem custom kernela mogoče, ampak 1x mi je telefon že crknil in so ga na servisu "oživeli".
Steampunk: "črtice" imajo redko vezo z realnostjo - enake simptome imaš tudi ko bazni zmanjka slotov za HSPA in moraš it na UMTS / EDGE. Mislim, saj je popolnoma možno da je telefon okvarjen, samo ne izključiti tega, da ti operater kaj bluzi. Smo že videli tudi take probleme, ki so jih potem ljudje krivili napak na telefon.
Naročnik sem pri TS, omrežje sem testiral na različnih mestih v MB (kjer je vedno LTE deloval na polno, bp). Baznih postaj je tudi en kup. Kolikor vem, če je postaja polna, pač spremeni omrežje, ne pa prekine? Pa moj SIM deluje bp v drugih napravah, drugi SIM v N5 ne. Ne vem, telefon je v garanciji, ima da dela.
Je sploh možno, da operater meče "ven" točno določen telefon?

knesz ::
Glede na simptome bi na tvojem mestu vprašal Simobil/Mobitel zakaj te njihovo omrežje brca dol z 3G/4G.
Ne vem, meni se to dogaja v kraju, kjer 4G sploh ni na voljo (in še nekaj časa menda ni v planu).
Glede verzije radia, možno je, da je to vzrok, ampak se mi ne ljubi flashat radiov in romov. Kot rečeno, jutri pokličem in sporočim, kakšen bo odgovor. Je pa fino, da vidim da se to ne dogaja samo meni in bom omenil, da se to dogaja "vsem" :)

Auba ::
A ima kdo od 4.4.4 probleme z battery drainom? Meni včasih abnormalno kuri baterijo, pomaga samo, da zadevo resetiram. Ampak jo moram kar pogosto kar je zelo moteče. Sploh googlove storitve požrejo veliko baterije.
Appe imam iste že od samega nakupa (decembra) pa od začetka teh problemov nisem imel od 4.4.3 naprej pa...
Appe imam iste že od samega nakupa (decembra) pa od začetka teh problemov nisem imel od 4.4.3 naprej pa...
Živjo :)

JerryP ::
A ima kdo od 4.4.4 probleme z battery drainom? Meni včasih abnormalno kuri baterijo, pomaga samo, da zadevo resetiram. Ampak jo moram kar pogosto kar je zelo moteče. Sploh googlove storitve požrejo veliko baterije.
Kak mesec nazaj so bili preblemi z google play services, ki telefona niso pustili, da bi šel v deep sleep. V najnovejši verziji je to zdaj že urejeno. Preveri če imaš najnovejšo verzijo teh servisov in po potrebi posodobi.

http://shrani.najdi.si/?d/Yn/4zWYI3qM/s... in http://shrani.najdi.si/?25/fH/t21t0ty/s...
Tule je razvidno v čem je problem. Screen time imam 1min ter 20s medtem ko te googlove storitve pustijo odklenjen zaslon preko 20 min.
Tule je razvidno v čem je problem. Screen time imam 1min ter 20s medtem ko te googlove storitve pustijo odklenjen zaslon preko 20 min.

Sem šel v recovery mode pa pobrisal cache. Upam, da bo to delovalo. No pa tudi posedujem najnovejšo verzijo Google play services tako, da to ne bi smel biti problem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Auba ()

Ne, ker cache nima nobene veze s tem kar ti vidiš. Naredi to kar je rekel JerryP, potem pa še preveri a imaš v kaki aplikaciji vklopljen Geofencing oz. lokacijske storitve - pojdi tudi pod Location nastavitve in pogasni Location History, ter Google Now.

Google Now je meni zakon, ga ne ugašam.
Kar ne spremeni dejstva da porabi kar nekaj baterije z lokacijskimi servisi :)

JanezH ::

chesn ::
Daj pokaži res me zanima ker jst ne najdem kej podobnega. Cena je nižja tako da mislim da je vredno nakupa, je ne potrebujem več plus še dodam eno, verjetno si spregledal da ni tista k običajna ponvinilna?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: chesn ()

JerryP ::
to ni poceni. iste dobiš na ebayu za 2-3 funte pa jih je 10 noter. +brezplačna poštnina
Daj pokaži res me zanima ker jst ne najdem kej podobnega. Cena je nižja tako da mislim da je vredno nakupa pa še dodam eno, verjetno si spregledal da ni tista k običajna ponvinilna?
Če je že ena res iz kaljenega stekla je kul cena in ne na ebayu ne dobiš cel šop steklenih zaščit za 2-3 funte.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: JerryP ()

adam1900 ::
LG Nexus 5 16GB Bela
288 €
http://si.mobileshop.eu/mobiteli/lg/nex...
Ima že kdo izkušnje z mobileshop.eu?
288 €
http://si.mobileshop.eu/mobiteli/lg/nex...
Ima že kdo izkušnje z mobileshop.eu?

Kakšen nov info @knesz?
Sem govoril s servisom in ob malo daljši debati z vodjem servisa sva prišla do tega, da je krivda za prekinitve verjetno Mobitelov 4G. Zanimivo bi bilo vedeti, ali tisti, katerim vam prekinja, uporabljate usim (4G) sim kartice, ali so tudi starejše vmes? Sam bom naredil test in preklopil na 3G, pa da vidimo (v mojem kraju tako ali tako ni 4G omrežja in ga po besedah Telekoma še nekaj časa ne bo).

Zanimivo. Če je USIM pogoj za 4G, potem sem eden tistih. Na moj telekom piše navaden SIM, pogodbo pa imam v avtu ...
Kaj je sploh v takšnem primeru za storit?
Kaj je sploh v takšnem primeru za storit?

LTEja ne moreš meti brez USIM. S tem da recimo pri meni na LTE ni nobenih težav.

dunda ::
Sam nimam s signalom prav nobenih težav. Celo nasprotno, od zadnje posodobitve naprej je sprejem odličen (že prej ni bil slab), nobenih prekinitev ni ...
Aja ideja - nisem bral nazaj kaj kdo uporablja - pri nekaterih ROMih je možno nastaviti, da varčuje z energijo tudi tako, da telefon preklopi na 2G. Spomnim se, da je takrat, ko sem to uporabljal bilo kar nekaj zamika - pač traja, da se zamenja vse skupaj. Je lahko kaj povezano s tem?
Aja ideja - nisem bral nazaj kaj kdo uporablja - pri nekaterih ROMih je možno nastaviti, da varčuje z energijo tudi tako, da telefon preklopi na 2G. Spomnim se, da je takrat, ko sem to uporabljal bilo kar nekaj zamika - pač traja, da se zamenja vse skupaj. Je lahko kaj povezano s tem?
https://www.kacnje.eu

Kakšen nov info @knesz?
Sem govoril s servisom in ob malo daljši debati z vodjem servisa sva prišla do tega, da je krivda za prekinitve verjetno Mobitelov 4G. Zanimivo bi bilo vedeti, ali tisti, katerim vam prekinja, uporabljate usim (4G) sim kartice, ali so tudi starejše vmes? Sam bom naredil test in preklopil na 3G, pa da vidimo (v mojem kraju tako ali tako ni 4G omrežja in ga po besedah Telekoma še nekaj časa ne bo).
Po parih dneh samo na 3G nisem več opazil prekinjanja signala (sicer je možno, da še prekinja, pa ravno takrat nisem bil pozoren), je pa stranski efekt, precej manjša poraba baterije. Po občutku bi rekel, 20-30% (nisem meril in tudi ne bom). Ostajam na teh nastavitvah.

lucky13 ::
Pozdravljeni!
Sem kupil Nexus5. Pri mobitelu. V dialer sem vpisal kodo *#*#4636#*#* in dobim informacije o telefonu. Ko grem pod opcijo "Izberite radijsko pasovno širino" dobim pod "Nastavi frekvenčni pas GSM/UMTS" le opcijo "USA Band". WTF? A Telekom prodaja US market telefone?
Mnenja prosim.
Sem kupil Nexus5. Pri mobitelu. V dialer sem vpisal kodo *#*#4636#*#* in dobim informacije o telefonu. Ko grem pod opcijo "Izberite radijsko pasovno širino" dobim pod "Nastavi frekvenčni pas GSM/UMTS" le opcijo "USA Band". WTF? A Telekom prodaja US market telefone?
Mnenja prosim.

Kako usposobiti prenos podatkov na nexus 5? V telefonu imam MOBI simko, ker naročniška še ni aktivna. Apn-je imam nastavljene. Najprej sem poizkusil z enotnim za internet in mms, nato pa še z ločenima apn-jema. Ne dela 2g, 3g niti 4g. Sem kaj pozabil? V nastavitvah telefona je prenos podatkov vključen.

Ok. Prenos podatkov sedaj dela. Sem se pa zataknil na EDGE.
Edit:
3g dela samo zunaj. :)
Edit:
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: lucky13 ()

rezator ::
Ne vem če je že kdo pisal o tem... Se da kako zamenjati tipkovnico, saj imam z in y zamenjani? Ko pišem na tipkovnici na računalniku, me velikokrat zmoti.
Some people feel the rain. Others just get wet.

s6c-gEL ::
Ok. Prenos podatkov sedaj dela. Sem se pa zataknil na EDGE.
Edit:
Welcome to 2100 Mhz band.
TK uporablja za 3g samo to frekvenčno območje:
http://www.mobilna-telefonija.com/mobil...

Sem se kar malce razvadil na 900MHz. Ko sem na prostem pa full rabim hitri internet. ;-)
Sem danes ugotovil, da tudi 4g šiba - zunaj seveda. Sem pa imel težavice z aktivacijo LTE, ker mi je zavračalo SMS za vklop - naročniški SIM.
Sem danes ugotovil, da tudi 4g šiba - zunaj seveda. Sem pa imel težavice z aktivacijo LTE, ker mi je zavračalo SMS za vklop - naročniški SIM.

Telefon s servisa (Vama Trade :bow), težave pri kontaktih. Telefon deluje tako kot treba.

Meni pa Googlove storitve ubijajo baterijo pa je verzija najnovejša in sicer 5.0.89
Pobrisal sem tudi cache v recovery mode pa nič ne pomaga. Kaj storiti? Od 4.4.3 naprej imam te probleme ali bo treba počakati na official L update?! :)
Pobrisal sem tudi cache v recovery mode pa nič ne pomaga. Kaj storiti? Od 4.4.3 naprej imam te probleme ali bo treba počakati na official L update?! :)

Ma reboot ne pomaga, sem pobrisal še cache v recovery mode kot pravi Google :) Pa nič. Pa vse je stock. Stock 4.4.4

GUFY ::
Pozdravljeni
Tudi sam imam NEXUS 5 telefon in do sedaj sem bil z njim zelo zadovoljen. Sem pa v nedeljo opazil, da se mi je nenanvadno hitro spraznila baterija in pa, da mi med dejavnimi proscesi dela tudi mm-qcamera-daemon. Na tujih forumih so se tudi razpisali o tem pa me zanima če ima kdo kakšno rešitev za ta problem.
Pa še link do foruma, kjer tudi iščejo rešitev za to nadležno težavo ki življensko dobo baterije vsaj v mojem primeru razpolovi :(
https://code.google.com/p/android/issue...
Tudi sam imam NEXUS 5 telefon in do sedaj sem bil z njim zelo zadovoljen. Sem pa v nedeljo opazil, da se mi je nenanvadno hitro spraznila baterija in pa, da mi med dejavnimi proscesi dela tudi mm-qcamera-daemon. Na tujih forumih so se tudi razpisali o tem pa me zanima če ima kdo kakšno rešitev za ta problem.
Pa še link do foruma, kjer tudi iščejo rešitev za to nadležno težavo ki življensko dobo baterije vsaj v mojem primeru razpolovi :(
https://code.google.com/p/android/issue...

Sami ::
Android 4.4.4 naj bi to odpravil, v kolikor vidiš da je proces aktiven naredi restart telefona, meni se je pred updateom dogajalo isto, proces pa je povzročala aplikacija "Flashlite", proces ti lahko povzroča katerakoli aplikacija, ki ima dostop do kamere, malo preveri....
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Sami ()

GUFY ::
Android 4.4.4 naj bi to odpravil, v kolikor vidiš da je proces aktiven naredi restart telefona, meni se je pred updateom dogajalo isto, proces pa je povzročala aplikacija "Flashlite", proces ti lahko povzroča katerakoli aplikacija, ki ima dostop do kamere, malo preveri....
Hvala bom probal. Imam pa Android 4.4.4.

Sami ::
Ma android od 4.4.3 naprej je meni en crap. Upam, da bo L trgal gate :)
Meni je 4.4.4 odpravil vse težave (N4 in 5)...res sem zadovoljen.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

L (ob vseh novostih) potrebuje še PDF reader (ne quickoffice), vgrajeno lučko app in kontrolo nad LED notification. Material Design je bomba.

nwave ::
L zgleda vrhunsko, ga že komaj čakam in njegove funkcije. Samo upam da dokončno fixa ta problem z mikrofonom, zaenkrat je bila zame edina (delna) rešitev da sem z selotejpom prekril mikrofon na vrhu telefona. Fingers crossed

L (ob vseh novostih) potrebuje še PDF reader (ne quickoffice), vgrajeno lučko app in kontrolo nad LED notification. Material Design je bomba.
Ne razumem, PDF readerjev je na Play storeu maljon. Zakaj bloatati OS vsem ljudem samo za nekaj kar vas par rabi?

iloveboobz je izjavil:
PDF rabi par ljudi ?
U gotta be kidding.
Ne, poglej si enkrat dejansko statistiko uporabnikov - branje dokumentov dela sorazmerno malo ljudi (cca 5-15% glede na napravo). Nekega smisla da se dela "vse in še mikrovalovka zraven" ni (kar pomeni da samo mečeš stran flash za operacijski sistem, katerega večino komponent ne rabiš - potrebe so pač različne). Na Play storeu pa imaš par kar vredu Readerjev (Adobe je ok, Mantano je daleč najbolj gladek samo je plačljiv, etc.)
Pa malo bolj se potrudi pri pisanju sporočil. Prosim.

Ma android od 4.4.3 naprej je meni en crap. Upam, da bo L trgal gate :)
Meni je 4.4.4 odpravil vse težave (N4 in 5)...res sem zadovoljen.
Ma Google services mi ga serjejo. To je edini problem. Pred 4.4.3 mi pa ni nič sralo. Narobe svet!

Play Services se ne posodabljajo skupaj z OSom, tako da verzija Androida nima s tvojimi problemi nobene veze.

Dosan ::
Meni bi šel pa poseben app za fakin lučko na k****, še ena stvar da smeti po app drawerju, medtem ko imaš lahko bolj elegantno rešitev kot je recimo tole : Power Toggles
LED notification kontrola? Imaš tole : Light Flow
Quickoffice pa naj bi se počasi umaknil, ker je večina njegovih sposobnosti že integriranih v ostale Google appe kot so Docs, Sheets in Slides, zato se predvideva da bo tudi podpora za pdf prenesla v Drive (ali kaj podobnega).
Ne vem zakaj hočete nasmeten telefon z miljavžnt appi, če si lahko potem sami zastonj prenesete vse stvari, pa vam ni treba trpeti jajc ki jih uporablja mogoče 1% ljudi. Naj dajo potem še v vsak telefon menstrualni koledarček, to bi uporabljalo mogoče celo do 40% ljudi, ampak tega pa vi ne bi imeli, a ne?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Dosan ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Google/LG Nexus 4 (strani: 1 2 3 4 … 38 39 40 41 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 360466 (143316) | Mavrik |
» | Prispeli so Nexus 6, 9 in Player, Android 5.0 je Lollipop (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Android | 53027 (44551) | amacar |
» | Je proizvodnja Nexus 5 res končana? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 25443 (21900) | fast1slow |
» | Nexus 5 je prispel (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 32892 (25860) | Assass1n |