» »

Google Nexus 5

Google Nexus 5

««
25 / 54
»»

iloveboobz ::

Mavrik je izjavil:

iloveboobz je izjavil:

PDF rabi par ljudi ? :))

U gotta be kidding.

Ne, poglej si enkrat dejansko statistiko uporabnikov - branje dokumentov dela sorazmerno malo ljudi (cca 5-15% glede na napravo). Nekega smisla da se dela "vse in še mikrovalovka zraven" ni (kar pomeni da samo mečeš stran flash za operacijski sistem, katerega večino komponent ne rabiš - potrebe so pač različne). Na Play storeu pa imaš par kar vredu Readerjev (Adobe je ok, Mantano je daleč najbolj gladek samo je plačljiv, etc.)

Pa malo bolj se potrudi pri pisanju sporočil. Prosim.

Sj se strinjam s tem, da mogoče res ni tako velik procent ljudi, ki to dejansko rabi. Ampak pri takem razmišljanju lahko potegneš zakjuček, da bi potem še marsikaj druga mogl ven vržit. Recimo kolk folka koristi VPN. Al pa SIP... Pa je oboje ravnotako vgrajeno.

PS:
Dovolj razumljivo napisano ? :\

Zgodovina sprememb…

Steampunk ::

Dosan je izjavil:

Meni bi šel pa poseben app za fakin lučko na k****, še ena stvar da smeti po app drawerju, medtem ko imaš lahko bolj elegantno rešitev kot je recimo tole : Power Toggles

Narobe sem napisal. Mislil sem kot ima npr. Purity ROM v Control Centru - Flashlight ON/OFF, brez bloata.

Dosan je izjavil:

LED notification kontrola? Imaš tole : Light Flow

Slabe izkušnje. Telefon zvoni, nastavljena barva lučke opozarja, telefon pa ne prikazuje klicatelja. WTF?
RGB LED pa nekako izgubi pomen, če potrebuješ 3rd party app, da izkoristi potencial. Naj dajo belo LED not.

Dosan je izjavil:

Quickoffice pa naj bi se počasi umaknil, ker je večina njegovih sposobnosti že integriranih v ostale Google appe kot so Docs, Sheets in Slides, zato se predvideva da bo tudi podpora za pdf prenesla v Drive (ali kaj podobnega).

Se je že umaknil. V L ga več ni. Ravno to želim, PDF reader/viewer v že obstoječem programu. Ali pa nov Goolov reader, tisto ikono bom že preživel.

Dosan je izjavil:

Ne vem zakaj hočete nasmeten telefon z miljavžnt appi, če si lahko potem sami zastonj prenesete vse stvari, pa vam ni treba trpeti jajc ki jih uporablja mogoče 1% ljudi. Naj dajo potem še v vsak telefon menstrualni koledarček, to bi uporabljalo mogoče celo do 40% ljudi, ampak tega pa vi ne bi imeli, a ne?

To ravno nočemo. Če bi to želel, bi kupil Samsunga.

PrimozR ::

Dosan je izjavil:

Steampunk je izjavil:

L (ob vseh novostih) potrebuje še PDF reader (ne quickoffice), vgrajeno lučko app in kontrolo nad LED notification. Material Design je bomba.

Meni bi šel pa poseben app za fakin lučko na k****, še ena stvar da smeti po app drawerju, medtem ko imaš lahko bolj elegantno rešitev kot je recimo tole : Power Toggles

LED notification kontrola? Imaš tole : Light Flow

Quickoffice pa naj bi se počasi umaknil, ker je večina njegovih sposobnosti že integriranih v ostale Google appe kot so Docs, Sheets in Slides, zato se predvideva da bo tudi podpora za pdf prenesla v Drive (ali kaj podobnega).

Ne vem zakaj hočete nasmeten telefon z miljavžnt appi, če si lahko potem sami zastonj prenesete vse stvari, pa vam ni treba trpeti jajc ki jih uporablja mogoče 1% ljudi. Naj dajo potem še v vsak telefon menstrualni koledarček, to bi uporabljalo mogoče celo do 40% ljudi, ampak tega pa vi ne bi imeli, a ne?

Point buitlin LED podpore za vse barve je prej integriranost v nastavitve (kot ima to CyanogenMod), ne pa standalone app (čeprav standalone app omogoča lažje updejte, a tukaj nekaj veliko updejtati ni treba, le API narediš, da se zunanji programi lahko priklopijo na LED). Integriranost torej prej ODSTRANI en app v drawerju, v nasprotju z LightFlowom. Pa ne vem zakaj bi plačeval za to, če je lahko že vgrajeno?

Auba ::

Mavrik je izjavil:

Play Services se ne posodabljajo skupaj z OSom, tako da verzija Androida nima s tvojimi problemi nobene veze.

O vem. Imam 5.0.89 kar je najnovejša verzija Google services. Pa nimam pojma več kaj storiti.
Živjo :)

Kaj pa je sploh narobe? Pije baterijo? Napake pri prenosih?

Mavrik ::

Auba je izjavil:

O vem. Imam 5.0.89 kar je najnovejša verzija Google services. Pa nimam pojma več kaj storiti.

Porabo baterije povzročajo aplikacije, ki se prijavljajo na lokacijska obvestila ponavadi. Izklopi location historz, google now pa poglej če še kak drug app proba v ozadju dobivati lokacijo oz. je postavil geofence.
The truth is rarely pure and never simple.

Infinity ::

PrimozR je izjavil:

Point buitlin LED podpore za vse barve je prej integriranost v nastavitve (kot ima to CyanogenMod), ne pa standalone app (čeprav standalone app omogoča lažje updejte, a tukaj nekaj veliko updejtati ni treba, le API narediš, da se zunanji programi lahko priklopijo na LED). Integriranost torej prej ODSTRANI en app v drawerju, v nasprotju z LightFlowom. Pa ne vem zakaj bi plačeval za to, če je lahko že vgrajeno?

API je odprt in vsak app lahko nastavi kakšne barve bo LED svetila, je pa na strani razvijalcev da to integrira.

Auba je izjavil:

Probaj zbrisati app data Play Service-om, fix je integriran, a včasih pomaga šele ko sclearaš app data.

Mavrik je izjavil:

Auba je izjavil:

Porabo baterije povzročajo aplikacije, ki se prijavljajo na lokacijska obvestila ponavadi. Izklopi location historz, google now pa poglej če še kak drug app proba v ozadju dobivati lokacijo oz. je postavil geofence.

Tudi to vem. Sam to izklopiti mi ne diši (izgubim android experience). Ker je po določenem času lepo pogledati zgodovino lokacij kje si bil na ta in ta dan ter ob kateri uri :)

Tko da ko ****. To ne sme piti baterije. Pa dostikrat ko naložim nov app mi napiše zgodila se je napaka pri prenosu. Ampak ob ponovnem poiskusu zadeva deluje bp.

Auba je izjavil:

Tko da ko ****. To ne sme piti baterije.

Em ja, na žalost trenutna tehnologija še ne omogoča določanja lokacije brez da vklopi ARM procesor in po potrebi GPS čip. Poraba je sicer odvisna od pogojev (e.g. nobenega Wifija / slab GPS - več porabe) samo to, da mora hoditi procesor iz deep sleep da preveri lokacijo je tisto kar zakolje veliko baterije (razlika v porabi procesorja med deep sleep in delovanjem je ranga 10-30x).

iloveboobz ::

Heh, pa bi ja naštemal noter neki podobnega M7ki (ki sicer tudi ne počne tega), ki bi poleg ostalih senzorjev vlekla še podatke iz gpsa

rio972 ::

Kdor še razmišlja o morebitnem nakupu naj pohiti :)

http://www.reddit.com/r/Nexus5/comments...

Gregor5816 ::

Kako se izpisat iz gmaila v Chromu? Odkar se mi je Chrome posodobil, nikjer ne najdem opcije za izpis iz gmaila.

Dosan ::

Misliš izpis iz Chrome-a? Lahko samo odstraniš account v Android settings, ali onemogočiš uporabo accounta v Chrome (Chrome->Settings->(tvoj)Account->Off)

MonkeyHead ::

Kolko so še trenutno vredni kaj ti nexusi? Jaz imam 16Gb staro cca 1 leto pa sem menjal za 1+1 in bi se ga rad rešo...

MonkeyHead je izjavil:

Kolko so še trenutno vredni kaj ti nexusi? Jaz imam 16Gb staro cca 1 leto pa sem menjal za 1+1 in bi se ga rad rešo...

Imaš celo vse prave opcije poklikane tako da klikneš samo tale link in imaš vse na srebrnem pladnju.

MonkeyHead je izjavil:

Jaz sem ga pred nedavnim prodal za 300 € :)

Bolano, zabetonirana cena. Če bo tak trend Nexov, se N5 sploh ne piše slabo.

Jebemu, danes sem izgubil še LG črki na zadnji strani :| Samo logotip še imam :D

gorazdz ::

Je že imel kdo probleme z kamero. Povezava s fotoaparatom ni mogoča mi napiše, ko ga poskušam zagnati. To je že ok, samo mi pa posledično mm-qcamer-daemon program skuri 42% baterije. Enkra sem ga že imel na servisu pa je sedaj spet ista napaka, lahko kako to sam uredim?

GupeM ::

Imaš mogoče kakšno aplikacijo ki uporablja kamero in ostane odprta?
Mogoče tudi aplikacija za flashlight?

gorazdz ::

GupeM samo svetilko, to je vse.

BadB0y ::

gorazdz je izjavil:

Meni je prav svetilka delala težave.

GupeM ::

BadB0y je izjavil:

gorazdz je izjavil:

Meni je prav svetilka delala težave.

Točno tako. Sam uporabljam Nexus Flashlight in dela brez težav. Lahko jo dodaš kot widget na namizje in kot widget na lock screen, tako da ne rabiš odklepati zaslona telefona če rabiš samo flaslight. Do sedaj še nisem imel problemov z njo. Razen tega, da se ponavadi v prvo ne prižge, tako da jo je treba dvakrat tapnit da začne svetit, kar pa se mi ne zdi neka huda težava.

radmannsdorf ::

Zgodovina sprememb…

Egidij88 ::

Drugače pa osterajh, okrog 320. Steal.

GReGaSe ::

a je naročal kdo preko googleplaya ?? 16gb različica piše da je 350dolarjev in če imam recimo kolega v nemčiji, da zadevo naroči, a je teh 350dolarjev konča cena?

kpkp ::

Tisto je cena v USA, v nemškem playstoru je drugačna. Za UK vem da ti zaračunajo še nekaj za poštnino.

Kekec ::

Jaz sem kupil preko google playa v Nemčiji.

BorutK-73 ::

GReGaSe je izjavil:

a je naročal kdo preko googleplaya ?? 16gb različica piše da je 350dolarjev in če imam recimo kolega v nemčiji, da zadevo naroči, a je teh 350dolarjev konča cena?

ZDA ima ponavadi cene brez davka ker imajo zvezne države različne % davka.

tako je k ceni je potrebno prišteti še davek, ki je različen v posamezni državi.

mi je pravkar sporočil ja, 349€ za 16gb različico. bom zgleda moral kr rabljeno 4ko vzet :/

gddr85 ::

kaj pa rabljeno 5ko? :\

pa ne dam 300€ za rabljen telefon, ni šans :D

jaz ti dam mojo za 240 :) sem pa nabavil one plus one in bi se rad tega rešil :)

resno :O ? slovenska garancija? ohranjenost?

aja pa katera serija?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: GReGaSe ()

Kupil sem ga lani na mobitelu (novembra) - naročnina.

Ohranjen je OK tipka za volume +- mi je počla(kar ne vpliva na delovanje - videna je samo manša razpoka na sledini tipke) nošen pa je zmeraj bil v etoi-u.

Serija nevem kje se pogleda... mogoče build number?

KTU84P

Sem pa trenutno še nekje 14 dni službeno odsoten v tujini (Kitajska). Tako, da po 2.11. sem v SLO.

če do takrat nič ne kupim se slišiva, ko prideš nazaj. glede serije pa mislim na prve 4 številke serijske številke aparata. 311k/312k...

serijska torej 038d

Dogovorjeno te kontaktiram ko pridem v SLO.

GReGaSe je izjavil:

pa ne dam 300€ za rabljen telefon, ni šans :D

Jest sm ga lagano prodal za 300 € pa skoraj leto starega :))

čestitke tebi in tistemu, ki je toliko plačal :D

trenutno dobiš v Sloveniji za 340€ novega
http://www.mobisvet.si/index.php?route=...

če si kje na Primorskem pa v Italiji celo za 265€ z EU garancijo
http://www.techmania.it/google-nexus-5-...

Že kdo vrgel novi developer preview gor? Laufam od včeraj, zaenkrat se nobenih večjih problemov (kakšen mini ui glitch tu in tam), drugače pa popolno navdušenje, telefon je kar problem iz rok spustiti, res so se potrdili za lollipop, super je videti koliko pozornosti so namenili podrobnostim (prvi sim unlock te že pozdravi v slovenščini, preden sploh nastaviš sistemski jezik recimo).

Zgodovina sprememb…

• polepsal: Mavrik ()

Vili_vanili ::

ali kdo ve kdaj pride uradni update na 5.0?

Menda ne pred 3. novembrom, računaj kakšen teden ali 2 kasneje.

Invictus ::

GReGaSe je izjavil:

čestitke tebi in tistemu, ki je toliko plačal :D

trenutno dobiš v Sloveniji za 340€ novega
http://www.mobisvet.si/index.php?route=...

če si kje na Primorskem pa v Italiji celo za 265€ z EU garancijo
http://www.techmania.it/google-nexus-5-...

Je kdo tukaj naročal?

Pošiljajo v Slovenijo?
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

a nexus 5 ostaja v proizvodnji ali se zdaj samo prodajajo stare zaloge?

stare zaloge

PrimozR ::

Kak url na to temo? Google stare verzije ponavadi ne več prodajal, refurbished modele so recimo imeli za garancije. Nexus 5 se še vedno prodaja ob boku Nexus 6.

GReGaSe je izjavil:

a nexus 5 ostaja v proizvodnji ali se zdaj samo prodajajo stare zaloge?

Nexus 5 je "In Stock" v vseh mojih trgovinah in ga tudi Google uradno še vedno reklamira poleg Nexusa 6 in 9. Tako da produkcija ni (še) bila ustavljena.

Mravlek ::

Sem ženi za rojstni dan kupil in ga dobil za 250€. Je bil pač demo model, vendar bile z njim težave pa so mi ga zamenjali z novim....

Torej z malo srečo dobil dober telefon....ampak ni moj :|
V čem je bistvo življenja? Ups...bistvo računalnika! To je zdaj vprašanje?

300 evrov za neodprto škatlo, a me prosim kdo prepriča da ga ne vzamem :D

GReGaSe je izjavil:

300 evrov za neodprto škatlo, a me prosim kdo prepriča da ga ne vzamem :D

Nope, navali :D Pa še Lollipop je za ovinkom ;)
««
25 / 54
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google/LG Nexus 4 (strani: 1 2 3 438 39 40 41 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
2013360410 (143260) Mavrik
»

Prispeli so Nexus 6, 9 in Player, Android 5.0 je Lollipop (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Android
13752992 (44516) amacar
»

Je proizvodnja Nexus 5 res končana? (strani: 1 2 )

5025435 (21892) fast1slow
»

Nexus 5 je prispel (strani: 1 2 )

6532879 (25847) Assass1n

Več podobnih tem