» »

Google Nexus 5

Google Nexus 5

««
23 / 54
»»

noob96 ::

nexus 5 je developer telefon in ga je potrebno znati uporabljati. Če si boš nabil lokacijo, gps, bluetooth, wifi, 4g, 100% svetlost, polno sync app-ov, in še in še. ti baterija ne bo zdržala čez dan, that's the hard truth. Pa tudi ne pričakovati kakšnih stock aplikacji v stilu samsung galaxy S5.. Za moje pojme je petica najboljš telefon na tržišču če ga znaš uporabljati. Prekosi vse jabolčnike in pa različne variacije vanila android-a. je pa odvisno na kaj padaš

tenchu ::

Nagibam se bolj k G2, ker kar sem se zadnje dni pozanimal, je stock android z najhitrejšimi updejti edina resna prednost N5 pred G2. Glede na to, da sem daleč od "telefon geeka" (trenutno imam Nokio C3, ki mi je super!), mi updejti čisto nič ne pomenijo, če dela trenutna verzija ok. Kolikor sem slišal, se da tudi G2 UI precej spreminjati (še ena kritika G2) in tudi rootat ali flashat ali oboje, sicer ne vem kaj tile izrazi pomenijo.

Še zadnji pomislek je velikost telefona. Probal sem oba telefona v Simobilu in sta skoraj enaka, G2 je res minimalno večji. Upam, da mi bo G2 udobno stalv roki, ker na simobilu imajo zadaj tisto plastiko in ne moreš normalno prijeti telefona, da vidiš kako ga je dejansko držati. Sicer pa imam relativno velike roke.

PrimozR ::

noob96 je izjavil:

nexus 5 je developer telefon in ga je potrebno znati uporabljati. Če si boš nabil lokacijo, gps, bluetooth, wifi, 4g, 100% svetlost, polno sync app-ov, in še in še. ti baterija ne bo zdržala čez dan, that's the hard truth. Pa tudi ne pričakovati kakšnih stock aplikacji v stilu samsung galaxy S5.. Za moje pojme je petica najboljš telefon na tržišču če ga znaš uporabljati. Prekosi vse jabolčnike in pa različne variacije vanila android-a. je pa odvisno na kaj padaš

A dej dej, Nexusa se uporablja popolnoma enako, kot kateri koli drug Android telefon. Za razvijalce je prijazno to, da so praktično takoj na voljo slike novih verzij Androida (da lahko popraviš svoje Appe oz. dodaš funkcionalnost, ki jo podpirajo novi API-ji) ter da je enostavno odkleniti bootloader, tudi tako, da ne izgubiš garancije.

Za povprečnega uporabnika ni razlike med Nexus 5, HTC One in Galaxy S5. Razen tega, da je Nexus bistveno cenejši in dela bolj gladko.

Yoda Master ::

Enron x86 je izjavil:

Jutri ob 11:00 je na nemškem Amazonu Blitzangebot za beli Nexus 5. Za črnega sem danes skupaj s poštnino in našim davkom odštel 308 eur.

Lp

Hvala ti za tole, dobil za 298€ belega danes :)
There is no emotion, there is peace. There is no ignorance, there is knowledge. There is no passion, there is serenity. There is no death, there is the Force.

Dosan je izjavil:

Nexus 3 ne obstaja.

Z Nexus 3 sem mislil Samsung Galaxy Nexus.

Jst ::

>in pa različne variacije vanila android-a.

To ne gre skupaj. Vanilla android pomeni AOSP source, ki je eden in ni različnih.

Imaš pa seveda na voljo polno ROMov (ne ciganov), ki za podlago lahko uporabljajo AOSP ali pa od kakšnega drugega proizvajalca ROM in potem prilagojen Nexusu.

--

>Če si boš nabil lokacijo, gps, bluetooth, wifi, 4g, 100% svetlost, polno sync app-ov, in še in še.

Imam približno 8 ur vklopljen bluetooth za slušalko, wifi je vedno vklopljen, svetlost je na auto, uporabljam tudi Google Now in "OK, Google" ukaz. Sync pa za aplikacije, kot so googlove (gmail, drive in vse ostalo), dropbox, twitter, pa še kakšna bi se našla, kot je recimo vreme.

Na dan grem dvakrat na enourni sprehod s psom in takrat je vklopljen Ingress, tako da je GPS vklopljen okoli 2 uri na dan (Ingress ne zaprem, ampak samo izklopim zaslon). Vmes poslušam podcaste (mp3), spet okoli 2 uri na dan. Tudi pogledam kaj na spletu in včasih odigram Texas Holdem Live.

In na koncu dneva, če se na telefonu ne igra nobene 3D igre ali gledanje videa, ostane dovolj baterije, da ga ne rabim priklopiti na polnilec, pa me bo naslednji dan alarm b.p. zbudil.

Filam ga pa skoraj vedno na prenosniku med delom - zelo počasno polnjenje. Tako sem delal z DHDjem - počasno polnenje - in čimveč priklopljen na USB, tako da baterija ni nikoli se praznila od 100 do 0, pa je "Health" te baterije še danes dober. Zdrži - bi si upal trditi - kakšnih 10% manj.

Če na N5 nimaš nameščenih kakšnih požrešnih aplikacij in/ali widgetov IN ga uporabljaš samo za klicanje, mora zdržati dva dni.

Ne trdim, da ima super baterijo; ima pa za svoj cenovni rang čisto dostojno baterijo, ki zdrži vsaj en cel dan. Drugo pa je, če ga kakorkoli uporabljaš, ker je zaslon največji porabnik.

Jaz imam pa še od DHD kupljen Battery Monitor Widget in ko inštaliram kakšno aplikacijo, takoj vidim, če se je poraba povečala - takšne aplikacije gredo takoj dol.

Lahko si pa še bolj optimiziraš porabo z temu namenjenimi aplikacijami, sploh če imaš root - ugasnitev servisov glede na stanje, voltaža, hitrost in governer CPUja, in še in še...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jst ()

Po razmisleku sem se odločil za LG G2. Mogoče to ni najbolj primerna tema za promoviranje G2, ampak se pa vseeno navezuje na N5, ker sem se ves čas odločal med G2 in N5. Dokončno me je prepričal G2, ker mi njeove kvalitete več pomenije in slabosti manj motijo, vsekakor se mi pa N5 tudi zdi odlična izbira, za tistega ki ve kaj želi. Čeprav nerad delam reklamo firmam po forumih (še nikoli nisem), moram vseeno povedati, da me je prepričala ta ponudba za LG G2 32gb za 299EUR, ker naročam preko podjetja pa pride 245EUR. To razmerje value for money pa dvomim, da lahko še kdo premaga. Če koga zanima, je tu link: http://www.ropos.si/mobilni-telefon-gsm...

EDIT: Poslal sem jim povpraševanje, pravijo da bodo telefon dobili čez kakšnih 10-14 dni.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tenchu ()

fast1slow ::

Jaz bi preveril se od kod so ti telefoni. Ker ce niso uvozeni preko slovenskega uvoznika ti garancija na uradnem lg servisu ne bo veljala in bos moral garancijo uveljavljati preko te firme oz. od kod pac telefon je...

Kar se tice baterije: imam nexus 4 in iztisnem najvec dobrih 5h screen on-a. Tako da na nexus 5 je kvecjemu boljsa kot slabsa, vsekakor pa vec kot 4,5h iiztisnes, kar je dovolj za neko obicajno cezdnevno uporabo. To ce zdrzi en dan ali dva mi je brezpredmetno. Ko grem spat dam telefon na polnilec...

Kar je pomojem misljeno z "nexusa je treba znati uporabljati" je to, da nimas software resitev, ki so za uporabnike, ki prihajajo iz bloatanih android skinov samoumevne... Naprimer navajam par banalnih: out of the box ni procenta baterije, ni file managerja, ni customizacije ikon, pisave, drawerja, docka... Vse nasteto in se vec dobis na google playu z malo iskanja...
Drugo kar je je izjemno lahki nacin odklepa bootloaderja, ki ti omogoci namestitev custom recovery, root pravic, custom kernela, roma, modov... in seveda lahka povrnitev nazaj na tovarnisko stanje in zaklep bootloaderja za uveljavljanje garancije. Vse to lahko seveda dosezes na vseh oz. vecino android naprav na nekaterih lazje na drugih tezje. Pri nexusu je poudarek na najenostavnejse :D
Tako kot sama uradna googlova kot tudi custom podpora je pravtako najboljsa na nexus napravah, kar pomeni (po googlu) vsaj 18 mesecev uradne podpore in pa kvalitetno custom podporo dokler pac hardware zdrzi...
Nexus je naprava, ki je po ceni, moci in delovanju absolutno najboljse kar se da dobiti.

Je pa tudi res, da se uporabniki ki so vajeni skinov na nexusu ne znajdejo oz. jim je goli android prelahki, ne izkoristijo pa moznosti, ki jim jih nexus nudi. Torej ce je to tvoj prvi smartphone oz. prvi android in ce ti vse napisano ne pomeni dosti, kupi androida, ki ima proizvajalcev skin (samsung, htc, sony, lg), ker je uporaba enostavnejsa in uporabniku nudi lazje uvajanje in uporabo s tono uporabnih kot tudi neuporabnih moznosti, ki posledicno seveda tudi upocasnijo delovanje, ki ga pa nepoznavalec ne opazi. Od nastetih proizvajalcev, bi se strinjal s tvojo odlocitvijo in menim, da je lg g2 odlicen telefon, ki te vsekakor ne bo razocaral in je kot tak super nakup. Za vse ostale, ki so navelicani android skinov oz. si zelijo kar se da najboljso android izkusnjo pa priporocam nexus naprave... ;)

Hvala za ta komentar! Ja, to je moj prvi smartphone in besede drawer, dock in root meni pomenijo predal, luka in korenina, rom je pač rom :D

Kebo ::

Se je komu zgodilo, da so mu začele odzadaj črke odpadati ven. Mene sicer ne moti toliko mi pa to znižuje ceno telefona, če ga bom kdaj prodajal. To krije garancija ?

Auba ::

Naložu sm si Android L pa je zadeva zakon :)
Živjo :)

Jerry000 ::

Auba je izjavil:

Kdaj pa sploh pride uradno ven?

Sba ::

Ja, meni se je pri N začela premikat, kmalu za tem pa sem jo izgubil. Ostale sem kar sam ven vzel. LG logo sem še pustil, vendar se mi je ravno včeraj L odlepil, a sem ga zaenkrat dal nazaj.

Pod lepilom je vseeno svetleča plastika, tako da ni neke bistvene razlike v izgledu, le globji profil je.
Those that claim that they're not showing off are drowning in denial!

Jerry000 je izjavil:

Auba je izjavil:

Kdaj pa sploh pride uradno ven?

Nevem :) Moram reči, da dela kar kul, lep izgled in funkcionalnost. Edino Dropbox app mi ne dela pa pri porabi baterije mi ne kaže koliko % kak program skuri. Pa občasno kak app crashne. Ni še vse optimizirano pač za ART.

Ampak mi ni žal, da sem ga naložil. Zadeva je kul.

weasel ::

Meni tudi črke odpadajo.

Pa Facebook app ne vidim komentarjev pa take cvetke. Me mika, da bi šel nazaj na 4.4.4, ker tole še ni ravno ready za vsakdanjo rabo. :)

fast1slow ::

Za procente baterije si tole nalozi: https://play.google.com/store/apps/deta...
Preverjeno deluje na "L". Sicer sem rom sprobal na nexus 4, kjer imamo samo port vasega uradnega previewa, vendar nisem bil najbolj zadovoljen z baterijo in sem sel nazaj na kitkat... :)

Zgodovina sprememb…

FYI nexus 5 mi je mrknil in sem ga moral nesti na servis..ni se prižgal, računlanik ga ni zaznal, tudi v ROM nisem prišel.. tema

t3hn0 ::

noob96 je izjavil:

FYI nexus 5 mi je mrknil in sem ga moral nesti na servis..ni se prižgal, računlanik ga ni zaznal, tudi v ROM nisem prišel.. tema

Dozivel podobno. Po tem ko sem drzal power gumb cca. 30sek, se je prizgal in dela ever since....
^.^

Ja sem poskušal vse to.. Držati PWR, potem različne kombinacije PWR in VOL. gumbov, pa nič :(

damjanll ::

Kaj pa ce ga na strom pripopas pa drzis pwr 30 sec.?

nene sm vse možne kombinacije probavu hahaha
sm pol interneta obrnu predn sm ga nasu na servis

Ma jaz sem šel nazaj na 4.4.4 ker polno appov ne dela pravilno na L. To ni še za daily use

FBR ::

Moram povedati da se je meni po zadnjem 2,5mb updatu popolnoma sesul 3g. Čim je bilo nastavljeno preferenčno 3g omrežje mi je telefon konstatno padal dol iz omrežja vsako sekundo (out of service area - če se dobro spomnim). Vmes mi ga je ene 4x sam resetiral ipd.

Na koncu je sicer čudežno! začel delovati po hard resetu. Skratka wtf.

Samo za info: Moj nexus 5 je že 30 dni na servisu. Sporočili so mi da je šla matična, ampak je ni na zalogi in je tudi ne bodo dobili tako da po 45 dni prejmem nov aparat. Obstaja kakšna možnost da se to malo pospeši ker ne bi čakal še 15 dni, če bom na koncu itak dobil v vsakem primeru nov telefon

dunda ::

Za informacijo - zadnjič je bil sinov Nexus 5 na servisu in ko sem poklical, je "teta" povedala, da "če je šla matična plošča, bomo kar nekaj čakali, ker delov ni" ...
https://www.kacnje.eu

ja sej mi morejo telefon itak zamenjat po 45 dneh ampak jaz ne bi čakal še 15 dni če bom v vsakem primeru dobil nov telefon. A mi preostane še kej druga?

Zakon je tukaj jasen; imajo 45 dni v vsakem primeru. Če pa vedo, da ne bo kosa za zamenjat niti po 45 dneh, je to brezvezno nategovanje in bi se lahko potrudili zamenjat takoj; verjtno nadrejeni vseeno ne pustijo predhodnje menjave... kapitalizem rulz.

knesz ::

Glede na splošna (dobra) mnenja o LG servisu bi dejal, da to "zavlačevanje" ni namerno oz. da nimamo vseh informacij o razlogih za tako zamudo. Načeloma je vsem servisom v interesu, da se zadeve čimprej rešijo.

Reaper ::

Kaj pa če jim LG ne odobri popravila oz. izdaje novega aparata prej kot v 45 dneh? Ni vedno vse na servisih, saj imajo servisi tudi "nadrejene".

Reaper je izjavil:

Kaj pa če jim LG ne odobri popravila oz. izdaje novega aparata prej kot v 45 dneh? Ni vedno vse na servisih, saj imajo servisi tudi "nadrejene".

Kaj pa če čakajo, da jim LG pošlje telefon za zamenjavo? Kot pravim, premalo informacij.

Steampunk ::

Je že kaj več znanega o uradnem izidu L?

medenko ::

sej daj rezervnega za ta čas?

Steampunk je izjavil:

Je že kaj več znanega o uradnem izidu L?

novembra pride ven

Bolf3nk ::

Kje se da najugodneje kupit novega n5?

Novega ugodno verjetno se nikjer. Rabljen na bolhi...po moznosti manj od meseca dni star in si zmagal

Mavrik ::

Hmm, a poznamo kako trgovino ki ima 16G verzijo za cca. 320EUR s slovensko garancijo?
The truth is rarely pure and never simple.

Dosan ::

Pomoje ga ceneje kot za 340€ (mobisvet) že težko dobiš s slovensko garancijo.

amacar ::

Mavrik je izjavil:

Hmm, a poznamo kako trgovino ki ima 16G verzijo za cca. 320EUR s slovensko garancijo?

Sicer ne poznam ampak med oglasi se mi valja: http://si.mobileshop.eu/mobiteli/lg/nex...

amacar je izjavil:

Sicer ne poznam ampak med oglasi se mi valja: http://si.mobileshop.eu/mobiteli/lg/nex...

Mnjah, tole se dejansko tujci in tega telefona ne moreš servisirati pri uradnem serviserju ampak se moraš z njimi ukvarjat.

Ima še kdo probleme z album arti na zadnji verziji Google Play Music?

erkgheoruugh ::

Imam en issue, za katerega ne vem točno ali je bug ali sem nekaj narobe nastavil in ne znam spremeniti.

V glavnem zgodi se mi, da mi telefon random skače v nek silent/vibra mode, čeprav dejansko ta ni vključen. Med notificationi se pojavi ikona za vibRo in telefon ne zvoni več. Nisem prepričan ali gre za neko kombinacijo tipk, ki jo pomotoma v žepu pritisnem, ali pa kaka aplikacija to dela.

Ponavadi pomaga en pritisk na volume+. Drsnik na volumu sploh ni utišan do konca, ampak samo eno stopnjo navzdol. Telefon pa je neodziven, kar se zvonenja tiče, dela samo vibra.

Se še komu dogaja kaj podobnega?

MonkeyHead ::

Mene pa zanima ali še ima kdo drug probleme z signalom. Vsake tolko (5-10 krat na dan) izgubi signal in potem traja vsaj 2-3 minute, da se spet pobere in pride k sebi. Glede nato, da sem v tujini se nemorem oglasit pri telekomu in ga dat na servis. Pravtako imam preveč podatkov na telefonu, da bi mi ga samo flešali na servisu in je toto.

Znana napaka? kako se odpravi?

lp
Alex

MonkeyHead je izjavil:

Mene pa zanima ali še ima kdo drug probleme z signalom. Vsake tolko (5-10 krat na dan) izgubi signal in potem traja vsaj 2-3 minute, da se spet pobere in pride k sebi. Glede nato, da sem v tujini se nemorem oglasit pri telekomu in ga dat na servis. Pravtako imam preveč podatkov na telefonu, da bi mi ga samo flešali na servisu in je toto.

Znana napaka? kako se odpravi?

lp
Alex

Nekaj podobnega;
včeraj popoldne mi je telefon vrglo v EDGE (2G), kar med brskanjem po spletu. Pred težavo je bil v HSDPA.
Pregledal sem nastavitve, vse OK. APN nastavitve, vse štima. *#*#4636#*#*, vklopim prednostno LTE - tema. Vklopim prednostno 3G - tema.

No, telefonu sem naredil hard reset, kurc, zgubil sem vse podatke, a problem ostaja. Sicer za minuto sem dobil 3G/H omrežje, nato pa spet EDGE. Dva druga androida doma sta komot na 3G/H, N5 pa faking EDGE.
Danes letim v mesto, testiram če bo našel 4G, če ne pa direkt na telekom po nov telefon. Nimam več živcev zanj.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Steampunk ()

Tudi jaz sem opazil, da se mi podobno dogaja. Rahlo je moteče, ampak ne toliko, da bi šel naprej raziskovati. Prvotno sem sumil sim kartico (lte, Debitel), ampak očitno to ni to.
V ponedeljek kontaktiram servis, s katerim imam dobre izkušnje in jih povprašam, če so imeli kakšne podobne primere. Javim.

speedtouch ::

to s signalom da mi ga kar zmanjka se tudi meni pogosto dogaja :|

dunda ::

Je kaj povezano z verzijo radia, ki ga uporabljate?
Sam nimam s tem prav nobenih težav, celo nasprotno, vse skupaj deluje odlično v Vukojebinah.
https://www.kacnje.eu

Meni ni nikoli zmanjkoval signal, odkar ga imam je vozil 3G in 4G, včeraj pa to. Stock 4.4.4.
No, v mestu je našel 3 in 4G, ampak se je po par sekundah odklopil iz omrežja in se povezal nazaj samo ročno, z zahtevo.

Skratka, je na servisu, bom videl kaj bodo rekli.

Glede na simptome bi na tvojem mestu vprašal Simobil/Mobitel zakaj te njihovo omrežje brca dol z 3G/4G.

Glede na to, da tistih 5 sekund povezave na 3G/LTE je bil signal 1 ali pa nobene črtice, bi rekel, da je nekaj narobe z anteno. Drugi androidi z mojim SIM-om delajo OK. Drugi SIM v telefonu, tema.

Podobne zadeve:
http://forum.xda-developers.com/google-...
http://forum.xda-developers.com/google-...

Bojim se samo, da bo telefon spet prišel s servisa s statusom OK, jaz idiot pa se v telefon derem, da me na drugi strani sploh sliši (neodpravljen problem z mikrofonom, kateri je začuda po servisu deloval en mesec).
««
23 / 54
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google/LG Nexus 4 (strani: 1 2 3 438 39 40 41 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
2013360646 (143496) Mavrik
»

Prispeli so Nexus 6, 9 in Player, Android 5.0 je Lollipop (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Android
13753119 (44643) amacar
»

Je proizvodnja Nexus 5 res končana? (strani: 1 2 )

5025488 (21945) fast1slow
»

Nexus 5 je prispel (strani: 1 2 )

6532951 (25919) Assass1n

Več podobnih tem