Forum » Mobilne tehnologije » Google Nexus 5
Google Nexus 5

Sami ::
Jaz sem si tale "hotword" izklopil, 1X sem ga že pomotoma vklopil pa tudi nekaj malega baterije žre.
How?
Settings->Accounts->Google->Search->Voice-> "OK Google" hotword detection->Off
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Auba ::
Hah meni pa crkne Nexus5 pa ga oddam v mobitel poslovalnici kjer sem ga kupil, nakar po tednu kličem v Novo Gorico na servis pa mi rečejo, da mobitela še niso dobili. Ok si rečem to je pa čudno, ke mi piše na pildku da če oddaš dopoldan gre mobitel naprej na GLS še isti dan. Po kolobocijah pa izvem, da je odpremljevalec na GLSu zamešal nalepki in moj aparat poslal nekam v Bosno. Ugl svašta :/
Živjo :)

mihec87 ::
meni so pa ravno te kombinacje ql ko je sprednja ploskev črna..da ni pol cel barvn pa črn kvadrat na sredini ko je ugasnjen ekran..

PINki ::
Pri njih pa res nisem zainteresiran za nakup glede na to kakšne berem o njihovih garancijskih zahtevkih. Sicer iz N4 ne bi šaltal na N5. Mogoče pa bom na N6. Zanima me sicer koliko pride v avstrijskem GP.

kpkp ::
Evo fantje in dekleta, v Italiji jih skoraj zastonj talajo, pohitite :P
Spoiler:
Nexus 5 16GB 289 euro
Spoiler:
Nexus 5 16GB 289 euro

Moram pa prav pohvaliti tale naš LG servis! Mi je crknil 14 dni nazaj N5, so mi zamenjali osnovno ploščo, zamenjali tisti razmajani power button gumb, da se ne maje več. Skratka zakon!

Ma kdo kako idejo zakaj mi lovi samo EDGE omrežje (in ja sprobal sem zadevo na večih lokacijah kot sta Kranj in Lj). Dal bom še zamenjati SIM kartico, če bo kaj bolje a dvomim...imam pa itak pod nastavitvami označeno 4G omrežje.
Kaj bi to lahko bilo?
Kaj bi to lahko bilo?

Aar2rk ::
Pošlješ SMS LTE20 na 1918 in resetiraš telefon.
Za Telekom, za druge ne vem.
Za Telekom, za druge ne vem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Aar2rk ()

Ja to imam jaz vse že zdavnaj aktivirano. Fora je, da mi je crknil telefon, so mi dali novega in pač lovi samo Edge (ne lovi ne 3g, ne HDSPA ne LTE). Preden mi je crknil in so mi dali novega mi je to delalo vse brez problema. Tako, da je to problem v telefonu.
In spet sem ga moral dati na servis. Jajca!
In spet sem ga moral dati na servis. Jajca!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Auba ()

Egidij88 ::
Vedno, ko se omenja N5, se graja cam. V primerjavi z S4, HTC One, Lumia 920/925 itd. je dosti fail? Podobna kot pri N4?

damjanll ::
Meni se zdijo slike na N5 cisto ok, kar mi ni vsec pri tej kameri je da ima ful ozji kot, tako da moras dlje stran stopit ce hoces kaj zajet v kader v primerjavi npr z n4.

JanezH ::
Na nexus 5 imam gmail, hotmail in exchange mail account. Če si pošljem mail na gmail, dobim na telefonu instantno notification o prejetem mailu. Če si pošljem mail na hotmail ali sluzbeni exchange, dobim notification o mailu po kakih 5 minutah. Sync frequency je povsod nastavljen na "Push". Preverjeno še pri 2 kolegih z nexus 5 in enako stanje. Pri Nexus S je to vse delovalo normalno, se je pa začel dogajat po določenem battery drain zaradi hotmail ali exchange mail accounta in baterija ni zdržala niti 1 dan. To je bil znan problem, rešitev pa je bila izbris mail accounta, brisanje cache-a in ponovno kreiranje accounta. Po kakih 2 mesecih pa jovo na novo.
Kako čudno kajne? :)
Kako čudno kajne? :)

FlyingBee ::

Chev ::

Dosan ::
Vedno, ko se omenja N5, se graja cam. V primerjavi z S4, HTC One, Lumia 920/925 itd. je dosti fail? Podobna kot pri N4?
V primerjavi z N4 je kvaliteta slik opazno boljša, veliko boljše barve itd, če te res zanima piši na PM, morda imam še par fotk za primerjavo. Kamera se mi ne zdi zares grozna, res pa je ne pričakujem ne vem kaj dosti od telefona, za kvalitetne fotke bi v vsakem primeru bil bolši nek napol spodoben fotoaparat (ki skupaj s ceno N5 še vedno po možnosti pride ceneje kot S4/One ko sta bila še flagshipa).
Lumie so praktično v svojem rangu, težko se jim drugi telefoni približajo, konkretne primerjave N5 z S4/HTC One ne poznam, najbrž pa najdeš kar nekaj primerjav/člankov če zgooglaš.

Gregor5816 ::
Uporablja kdo slimport adapter za sliko na monitorju/TVju? Jaz imam probleme, ko sem en video predvajal je noramlano delalo vse, ko sem video zaprl in šel na home screen, sem po nekaj sekundah zgubil povezavo. Nekajkrat odključim in priključim HDMI kabel na adapter, dela 30 sekund normalno, potem pa spet zgubim sliko. Je verjetno problem v slimport adapterju (naročil sem enega iz Hong Konga preko eBaya)?

primejali so pri različnih osvetlitvah, kr neki
Imaš vso svobodo najti boljšo sliko.
torej je itak brez veze spraševat ali je na N5 dobra slika, en bo rekel da je drugi pa ne in še po možnosti svojo trditev podkrepil s slikami narejenimi z različnimi aparati in jih primerjal, vendar pod nenavadnimi pogoji, tako da tako površno Chev je brez veze sploh v debato vpadat

damjanll ::
Gregor5816: tudi jaz sem opazil da se obcasno zgubi signal, ampak ne uporabljam tega dosti in ja tudi moj je iz HK/ebay.

blblb ::
Moj Nexus ima pa nov bumber oz. 3 (zgornje dva sta za kolega) :>
Je pa to tale listing na ebay-u ce koga zanima klik
Sede pa idealno. Enak razmak pri gumbih, stoji stabilno brez lufta:> + z njim dela tudi brezzicno polnjenje.
Je pa malo hrapav in ne cisto gladek.
lp, blblb
Je pa to tale listing na ebay-u ce koga zanima klik
Sede pa idealno. Enak razmak pri gumbih, stoji stabilno brez lufta:> + z njim dela tudi brezzicno polnjenje.
Je pa malo hrapav in ne cisto gladek.
lp, blblb
Zgodovina sprememb…
- spremenil: blblb ()

Sami ::
Gregor5816 je izjavil:
Uporablja kdo slimport adapter za sliko na monitorju/TVju? Jaz imam probleme, ko sem en video predvajal je noramlano delalo vse, ko sem video zaprl in šel na home screen, sem po nekaj sekundah zgubil povezavo. Nekajkrat odključim in priključim HDMI kabel na adapter, dela 30 sekund normalno, potem pa spet zgubim sliko. Je verjetno problem v slimport adapterju (naročil sem enega iz Hong Konga preko eBaya)?
Meni dela bp na Nexusu 4 in 5...imam nekega mislim, da kanexovega za 12eur:-)
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Uf jaz pa imel same usta polne hvale glede LG servisa, pa je le ta katastrofa. Ga moram poslati že v ta četrto. Prvič mi je crknila matična plošča, drugič mi niso delala omrežja, ker niso dobro pritrdili kontaktov, zdaj se mi pa tudi prižgati noče več. Če ga pa dam filat se pa samo od sebe telefon za hip prižge in se pojavi beseda Google ter se spet ugasne ter to ponavlja v nedogled.
Skratka KATASTROFA od servisa!
Skratka KATASTROFA od servisa!

servis je precej uradno samo, vedno lahko računamo pri hi-tech napravcah, da šarjenje po drobovju ne da 100% zadovoljivih rezultatov, meni so na aparatu SonyEric. k750i na uradnem servisu zamenjali modul na kameri, nazaj sem dobil slabo zaprto ohišje in uzgubil je možnost digitalnega zoomiranja pa nisem nazaj nesel, kaj bi šele bilo, ko bi ga drugič odprl ... ali zamenjava ali x% uspešnosti

PrimozR ::
...vedno lahko računamo pri hi-tech napravcah, da šarjenje po drobovju ne da 100% zadovoljivih rezultatov...
Ne bit preveč pameten... Nexusi od LGja so super enostavni za odpret in poštimat (zamnejat problematičen del).
SUper enostavni? Ti pa res še nisi videl kaj veliko telefonov... Zamenjava baterije v N4 je skoraj nemogoča. Primi kdaj v roke kakega iPhona. Tisto je poezija.

SUper enostavni? Ti pa res še nisi videl kaj veliko telefonov... Zamenjava baterije v N4 je skoraj nemogoča. Primi kdaj v roke kakega iPhona. Tisto je poezija.
Baterija je brez razloga dobro zaleplejena, s tem se strinjam, vendar če menjaš baterijo, ker je slaba, potem to ni problem. Pri menjavi ekrana pa na servisu menjajo tudi baterijo, tako da to spet ni nek problem. Ima pa Nexus 5 veliko "slabše" zalimano baterijo.
Če smo pa že pri iPhonih, se ti odpirajo s sprednje strani, tako da je treba biti pozoren na kable pri odpiranju, ker se s preveč uneme lahko hitro naredi škodo. Sem pa že velikokrat razstavil in sestavim moj stari 3GS in je za odstranitev baterije potrebno pobrati ven vse glavne komponente, ker je baterija zalimana na zadji pokrov, vendar na srečo, ne premočno. So pa to olajšali s kasnejšimi dizajni.
Poglej si kak HTC One tisto je šele jok.

Ma ugl a je komplicirano ali ne BMK. Zakaj pa potem plačujejo serviserja? Ma da tudi v tretje ne more opraviti svojega dela je pa no comment :/

ne gre se toliko o EZ ali ne pri fix it, gre se za servis, ki dokler ne zamena z novim aparatom, dela samo toliko, da mu še pogojno lahko rečeš servis, tako da pač to uradno je

Mah saj zdaj mi bodo dali popolnoma nov aparat. Pa še to imam nek filing, da še ta ne bo delal :)

PrimozR ::
Baterija je brez razloga dobro zaleplejena, s tem se strinjam, vendar če menjaš baterijo, ker je slaba, potem to ni problem. Pri menjavi ekrana pa na servisu menjajo tudi baterijo, tako da to spet ni nek problem. Ima pa Nexus 5 veliko "slabše" zalimano baterijo.
Če smo pa že pri iPhonih, se ti odpirajo s sprednje strani, tako da je treba biti pozoren na kable pri odpiranju, ker se s preveč uneme lahko hitro naredi škodo. Sem pa že velikokrat razstavil in sestavim moj stari 3GS in je za odstranitev baterije potrebno pobrati ven vse glavne komponente, ker je baterija zalimana na zadji pokrov, vendar na srečo, ne premočno. So pa to olajšali s kasnejšimi dizajni.
Poglej si kak HTC One tisto je šele jok.
Govoriš o 5S. 5 in 5C tega kabla nimata, 4 in 4S se pa odpreta od zadaj, kar ni nujno dobro, če želiš zamenajti displej oz. home button (slednjih sem zamenjal štiri, v kratkem se mi pa obeta še 2. menjava displeja na štirki, na 4S sem pa menjal kabel s power knofkom, kar zahteva nekaj manj podiranja).
HTC One je itak ekstrem v drugo smer.

Nikoli nisem trdil, da so iPhoni težki za popravit, tako da ne vidim smisla v nadalajevanju tega off topica.
Moja trditev je bila, da sta N4 in N5 enostavna za odpret in manjat problematične komponente. Mislim, da dobro zalepljena baterija ne izpodbije te trditve (za N4), še posebej s stališča servisa (izhodišče te debate). Pa tudi za končnega uporabnika je to problem, le če hoče menjati cel display assembly (na servisu ti v tem primeru baterijo menjajo brezplačno), v tem primeru je dobro reskirati še tistih 15euro za baterijo.
Moja trditev je bila, da sta N4 in N5 enostavna za odpret in manjat problematične komponente. Mislim, da dobro zalepljena baterija ne izpodbije te trditve (za N4), še posebej s stališča servisa (izhodišče te debate). Pa tudi za končnega uporabnika je to problem, le če hoče menjati cel display assembly (na servisu ti v tem primeru baterijo menjajo brezplačno), v tem primeru je dobro reskirati še tistih 15euro za baterijo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Google/LG Nexus 4 (strani: 1 2 3 4 … 38 39 40 41 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 362068 (144918) | Mavrik |
» | Prispeli so Nexus 6, 9 in Player, Android 5.0 je Lollipop (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Android | 53627 (45151) | amacar |
» | Je proizvodnja Nexus 5 res končana? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 25715 (22172) | fast1slow |
» | Nexus 5 je prispel (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 33158 (26126) | Assass1n |