» »

Google Nexus 5

Google Nexus 5

««
16 / 54
»»

klinker ::

PrimozR je izjavil:

Pomojem je Stojansto najbolje dati na ignore, če ga 5 ljudi ne prepriča, ga pač ni mogoče prepričati. Ni vredno truda.

JayKay rub it in, yeah -_-

Pa halo. Ce pa je to SUPER AMOLED, no. LCD je pac samo LCD. Ne mores primerjat SUPER in ne SUPER :))
Ne grem na AMOLED vec pa da ga dobim dzabe. Prodat, pa nekaj z LCD. Ni ga lepse surfat in lazjega branja kot na LCD. AMOLED je pac za galaxyS visokestevilkevspecsih frike.
Btw. Na N4 niti ni noben problem nabrit te barve. Lahko ti pokazem ultra super duper nazgane barve na N4, s katerimi se vsak AMOLED skrije.

Zheegec ::

Sploh ne štekam, zakaj takšna debata o ekranih. Ali se slučajno kdo ne strinja z izjavo, da je najboljši tisti ekran, ki ima barve čim bolj podobne realnosti? Prav tako isto velja za fotoaparate in tiskalnike itd...

M-XXXX ::

Zheegec je izjavil:

Sploh ne štekam, zakaj takšna debata o ekranih. Ali se slučajno kdo ne strinja z izjavo, da je najboljši tisti ekran, ki ima barve čim bolj podobne realnosti? Prav tako isto velja za fotoaparate in tiskalnike itd...

Jaz se ne strinjam. Meni je na telefonu čisto vseeno za realnost prikaza barv. Pa imam telefon z enim najboljših LCD zaslonov, pa vzamem kadarkoli Amoleda nazaj.

OK, torej si želimo čim manj realnih barv. Saj to smo imeli pa že 10 let nazaj!?

Dosan ::

speedtouch je izjavil:

sem primerjal enkran nexusa proti sgs in je malo očitno da ima ekran nexus bolj rumenkasti.. če hočem zamenjati, samo grem v mobitelovo poslovalnico, povem problem in mi ga oni zamenjajo? tovarniška zaščitna folija še je vedno gor.. Ali bom mogel čakati da pride iz servisa?

Ja, Telekom mora poslati na servis (Nova Gorica), oni morajo odobriti zamenjavo, potem moraš na Telekom odnesti celo škatlo (če je že prej nisi oddal), spet pošljejo na servis, ko servis dobi škatlo pa odpošljejo nov telefon na Telekom kjer ga pobereš. Vse skupaj je pri meni trajalo ~1 teden.

M-XXXX ::

Zheegec je izjavil:

OK, torej si želimo čim manj realnih barv. Saj to smo imeli pa že 10 let nazaj!?

Nisem tega rekel. Realne barve si želiš tam kjer jih rabiš in na telefonu to ni. Na telefonu si želiš kontrasten (len) in svetel zaslon (uporaba zunaj). Poleg same dimenzije in porabe je to praktično edino kar je pomembno. Pa da en bo dileme: nebi nič rekel, če bi bile res ogromne razlike. Zdaj pa ne govorimo o slabem/dobrem zaslonu ampak enemu bolj primerno za eno, drugi pa bolj primeren za drugo, oba (oziroma vsi) so pa naravnost odlični.

FlyingBee ::

tole o zaslonih sem dodal k ugotovitvi, da n5 nima spet tako dobrega zaslona oziroma da ni samo to slabše od velikega brata g2, glede tehnologije predvsem mislim na amoled kot pravo smer, saj vsak piksel oddaja sam svetlobo ... vsi pa zdaj omenjate prežive barve kot da nimajo novi zasloni amoled vsaj 3 funkcije prikaza in ne mi prosim o pomembnosti realnosti barv na telefonu, sploh pa nismo več v času 217ppi amoled pentile zaslonov

pipi, zakaj imaš samo ti prav

PrimozR ::

Kdo je pa rekel, da imam prav samo jaz? V tejle temi nas je ene par z enakim mnenjem (če še nisi opazil, kar seveda pomeni, da si se zaradi nečesa zapičil vame). Po internetu še bistveno več. Cel kup testov SGS4 pred enim letom se je zaključil s 'crappy glossy plastika, crappy AMOLED, HTC One je boljši'. Torej nimam prav samo jaz, če te pa tako moti, da nisem vernik, da bi verjel nekaj po svoje, ti pa ne morem pomagati.

blackbfm ::

kar se displeja tiče si izmišljuješ, ker na splošno ma pozitivne reviewe.. kar se plastike tiče, je pa stvar okusa, meni se zdi da če je telefon zarad tega 20g lažji, tolk bolje

iloveboobz ::

Face it fellas, amoled tehnologija je še v povojih, medtem ko lcd je dost zrela.
In ja, amoleda se niti ne dotaknem več...

pri amoledu je bil velik preskok praktično vsako leto zdaj torej majo še kar nekaj maneverskega prostora, medtem ko lcd nekako stagnira

Pozitivne reviewe najdes lahko za vsak drek, ce to hoces.
Kot je reku hojnik, zadeva je se v povojih...sicer obeta, ampak trenutno nima za burek.
Jst na fonu dosti surfam in na AMOLEDu so me ze po pol urce oci zacele bolet. Ostrina texta, bodisi bil se tako majhen, je ze na N4 petarda. Jst imam se znizan dpi iz 320 na 268 (Slim rom), tako da ko ni zoomiran text v broeserju imam tudi okoli 1mm ali manj, velike crke, pa se vidijo perfektno.
Edini plusi AMOLEDa, so za sedaj izkljucno manjsa poraba in boljsa crna (sicer ne vem kdo gleda v crn ekran, pa naj bo). V vsem ostalem pa pusne na celi crti. Barve ne upostevam, ker nabrit barve je na mojem N4 macji kaselj.
Sej mi je jasno da vsak hvali svoje tu, sploh ce kaj drugega se sprobal ni in samo prebral na netu.

ok po tvoje se potem 3/4 reviewerjev (ali pa še več) moti..pa a ni čudno da ostalih nekaj 10 miljonov kupcev uči ne začnejo bolet ko surfajo:))

kpkp ::

AMOLED bo super zadeva, ko bodo še svetlejši in bodo imeli bistveno daljšo življensko dobo. Zaenkrat to še ni to. Bi pa bilo lepo enkrat videti, eno konkretno primerjavo porabe med LCD in AMOLED, ker zaenkrat nisem zasledil nič konkretnega. Brian od Anandtech-a mi je enkrat rekel, da imajo v načrtih narediti en S4 vs. S4 Active test baterije, kar bi bil dober indokator, vendar za enkrat ni nič od tega....

Ni pa "wide gamut" ekskluziva za AMOLED, kar je Sony dokazal z Z2.

čemu je pomembna življenjska doba? niti mobireglje, niti iphona ne boš imel 20 let.. tako da je prav vseeno če s4ka crkne po petih letih

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: blackbfm ()

Na Note 1 sem že po pol leta rabe (pa niti ni bil moj primarni telefon) videl znake tipkovnice na ekranu.
Če misliš, da sem paranoik pa si poglej tole.

damjanll ::

Wow ta playwares test pa res nazorno prikaze burn-in amoleda, nisem si mislil da je tako hudo. A to se je zgodilo po samo 16 urah testa?

Tolk o tem, da je screenburnin odpravljen :))

blackbfm je izjavil:

ok po tvoje se potem 3/4 reviewerjev (ali pa še več) moti..pa a ni čudno da ostalih nekaj 10 miljonov kupcev uči ne začnejo bolet ko surfajo:))

Kupci so načeloma ovce, ki itak 'ničesar ne potrebujejo' oz. jim je 'tole dovolj dobro'. Potem pa kupijo nekaj boljšega in šele vidijo, kako so se motili. Odličen primer tega je boljši, hitrejši telefon in resolucija na laptopu. Začuda so vsi zadovoljni s 1366 x 768 na 15" laptopu, a samo dokler ne dobijo česa boljšega.

kpkp je izjavil:

AMOLED bo super zadeva, ko bodo še svetlejši in bodo imeli bistveno daljšo življensko dobo. Zaenkrat to še ni to. Bi pa bilo lepo enkrat videti, eno konkretno primerjavo porabe med LCD in AMOLED, ker zaenkrat nisem zasledil nič konkretnega. Brian od Anandtech-a mi je enkrat rekel, da imajo v načrtih narediti en S4 vs. S4 Active test baterije, kar bi bil dober indokator, vendar za enkrat ni nič od tega....

Ni pa "wide gamut" ekskluziva za AMOLED, kar je Sony dokazal z Z2.

Tebi je rekel? Kje pa komuniciraš z njim? :)

Aja, battery test se je delal na HTC Desire, ki je mid-cycle AMOLED zamenjal za LCD. Neke blazne razlike ni bilo IIRC, majhna prednost za AMOLED.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

PrimozR je izjavil:

Ja preko twiterja smo nekej razglabljali....

keitai ::

kpkp je izjavil:

AMOLED bo super zadeva, ko bodo še svetlejši in bodo imeli bistveno daljšo življensko dobo. Zaenkrat to še ni to. Bi pa bilo lepo enkrat videti, eno konkretno primerjavo porabe med LCD in AMOLED.

Amoled je že sedaj lahko isto svetel kot lcd-ji (600-700nit, jih pa omejujejo na 300-400nit, tako, da so tam tam glede porabe baterije z ldc-ji). Amoled, če je bolj kot ne črno ozadje (recimo wp8) ima manjšo porabo, drugače trenutno lcd-ji manj porabijo. Moram poiskati, kje sem videl ta test, verjetno na gsmarena ali anandtech.

kpkp je izjavil:

PrimozR je izjavil:

Ja preko twiterja smo nekej razglabljali....

A. Škoda, da niso naredili tega SGS4 testa, Anandtech ima sicer IMO zadnje čase res dobre teste z vseh področij.

speedtouch ::

nekje sem bral da ta rumenkast odtenek čez čas zbledi oz. zgine, je to res? :|

speedtouch je izjavil:

nekje sem bral da ta rumenkast odtenek čez čas zbledi oz. zgine, je to res? :|

Če je posledica lepika, potem bi znalo držati (UV svetloba), če je posledica slabe kalibracije pa čas ne pomaga.

to z lepilom jz ne verjamem, ker sem mel v rokah leto in več stare naprave pa so bile opazno rumene

sem kupu iphone 4 na otvoritev, torej je bil telefon 100% svež, pa je imel tip top displej od prvega dne

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: blackbfm ()

iloveboobz je izjavil:

Face it fellas, amoled tehnologija je še v povojih, medtem ko lcd je dost zrela.

še ena cvetka, no povej kateri amoled je to bil?
v povojih je tudi SSD pa ima očitne prednosti
IPS je super, vendar osvetlitev iz ozadja je slaba rešitev, tako kot vrteče se plošče HDD-ja, pa je sta obe že na robu stagniranja, vendar na njih prisega večina folka

prebral sem veliko review strani in vem o čem govorim, vedno pa se naštejejo prednosti in slabosti, kar zahteva objektivnost

N5 je prikrajšan in v USA res vreden svoje cene, pri nas žal ne, isto je bilo s N4

Prebral si. Heh. To je sele cvetka :D
Zakaj je osvetlitev iz ozadja tako slaba? Si se to preprical pri dejanski uporabi? Namrec jst ob uporabi fona ne vidim nobene hibe in crna, je crna. Pa uporabljam TRDS na Slim romu, ki nardi vsa ozadja crna. Eno so neke meritve, ipd...drugo je pa kaj ti ob prakticni uporabi dejansko vidis. V popolnoma crn zaslon dvomim da kdo gleda, ker samo takrat opazis to slabost LCDja. Je pa v vsem ostalem trenutno v prednosti in to steje.
Pa by the mimo. Imam kolega in sodelavca z SGS4ko wnb fullHD, pa se oba strinjata, poleg mene, da je just HD zaslon na Nexusu pac boljsi. Ampak je treba to primerjat side by side, da ti je jasno. Edino stock res nima tako zivih barv, ampak z Display Control tudi to ustimas kot si sam zelis.
Zakaj pa pri nas ne? V slo mogoce res, ampak je pickin dim ga narocit iz de.

blackbfm je izjavil:

to z lepilom jz ne verjamem, ker sem mel v rokah leto in več stare naprave pa so bile opazno rumene

sem kupu iphone 4 na otvoritev, torej je bil telefon 100% svež, pa je imel tip top displej od prvega dne

Tudi tam so ble tezavice s tem lepilom in rumenkastim zaslonom. Se mi pa zdi da samo ena serija in to dejansko 4ka, ko je komaj izsla.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: klinker ()

Se mi pa zdi da samo ena serija in to dejansko 4ka, ko je komaj izsla.

Narobe se ti zdi.. problemi so še vedno na novejših napravah. Al mam pa jz tok hudo hladen displej da takoj opazim8-) Nevem pa res v čem je catch. Mogoče v samem lepilu prihaja do nekih odstopanj v kemiji da potegne na rumeno in očitno ne znajo tega rešit...saj pravim tudi na 1+ leto starih napravah se takoj opazi tist nagravžen rumen odtenek.

Hmm, to pa ne vem.
Necakinja ima ene 3 tedne staro 5s, frend tudi ko je kupu 4s ob izidu in se ene par znancev nimajo tega problema. Zaslon kot se sika. Za 4ko sem pa tudi samo bral, videl nikoli tega v zivo, pa poznam sigurno 10 folka z iPhone-i.
Prav rumenkast zaslon sem vidu samo na SGS2 in to na prav vseh do sedaj.

speedtouch ::

bom počakal kakšna 2 tedna da vidim če se bo kaj stanje izboljšalo.. če ne, pa na servis. :|

klinker je izjavil:

Prebral si. Heh. To je sele cvetka :D
Zakaj je osvetlitev iz ozadja tako slaba? Si se to preprical pri dejanski uporabi? Namrec jst ob uporabi fona ne vidim nobene hibe in crna, je crna. Pa uporabljam TRDS na Slim romu, ki nardi vsa ozadja crna. Eno so neke meritve, ipd...drugo je pa kaj ti ob prakticni uporabi dejansko vidis. V popolnoma crn zaslon dvomim da kdo gleda, ker samo takrat opazis to slabost LCDja. Je pa v vsem ostalem trenutno v prednosti in to steje.
Pa by the mimo. Imam kolega in sodelavca z SGS4ko wnb fullHD, pa se oba strinjata, poleg mene, da je just HD zaslon na Nexusu pac boljsi. Ampak je treba to primerjat side by side, da ti je jasno. Edino stock res nima tako zivih barv, ampak z Display Control tudi to ustimas kot si sam zelis.
Zakaj pa pri nas ne? V slo mogoce res, ampak je pickin dim ga narocit iz de.

blackbfm je izjavil:

Tudi tam so ble tezavice s tem lepilom in rumenkastim zaslonom. Se mi pa zdi da samo ena serija in to dejansko 4ka, ko je komaj izsla.

in bistvo spet očem skrito, ni važno kaj je tebi (subjektivnost) bolj všeč, važjo je kaj je ali pa še bo najboljša tehnologija

pa še prav ironično je, da ne verjameš, da sem že marsikaj prebral o tej tehnologiji kot tudi da sem prebral tvoj slavospev (ne vidiš slabosti IPS, pri amoled pa jih znaš naštet) osvetlitvi iz ozadja

S4 in N4 pa se ne more direktno primerjat, to je izgovor

Zgodovina sprememb…

Zakaj se ne moreta direktno primerjati? Ker je N4 toliko boljši in cenejši obenem? :P

mjolnir ::

Hmm...Zakaj se ne naredi amoled vs. lcd tema pa se tam tole nadaljuje? :|

Sami ::

mjolnir je izjavil:

Se strinjam, smetite temo o N5, ki ni namenjena temu.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

FlyingBee je izjavil:

iloveboobz je izjavil:

še ena cvetka, no povej kateri amoled je to bil?
v povojih je tudi SSD pa ima očitne prednosti
IPS je super, vendar osvetlitev iz ozadja je slaba rešitev, tako kot vrteče se plošče HDD-ja, pa je sta obe že na robu stagniranja, vendar na njih prisega večina folka

prebral sem veliko review strani in vem o čem govorim, vedno pa se naštejejo prednosti in slabosti, kar zahteva objektivnost

N5 je prikrajšan in v USA res vreden svoje cene, pri nas žal ne, isto je bilo s N4

vsi amloedi imajo težave z screenburninom in velika većina ima to glupo pentile matriko. Dealbreaker, če mene vprašaš..

Jst popolnoma verjamem da si ti ogromno prebral in tudi verjamem da ima AMOLED nekatere prednosti napram IPS, ampak v prakticni uporabi so te prednosti ocesu nezaznavne med navadno uporabo aparata, medtem ko so prednosti IPSa napram AMOLEDU ocem konkretno vidne ob navadni uporabi aparata.
Cvetka pa zato ker si samo bral, ne pa primerjal side by side.
In res ne vem zakaj zaslon SGS4 in N4 ne gre primerjat, ce pa je od N4ke na papirju in po reviewih slabsi.

Sami je izjavil:

mjolnir je izjavil:

Se strinjam, smetite temo o N5, ki ni namenjena temu.

Res je.
Back on topic. Se opravicujem.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: klinker ()

ok, pustmo amoled in ips v primerjavi, ne pridwmo do konca, lahko le lcd s lcd in amoled s amoled zares dobro primerjamo

nexusi imajo slabše zaslone od izvirnikov, šparat je treba na nečem, če ne na SOC-u

n4 predvsem je pestila osvetlitev iz ozadja, n5 ima že boljše to poštimano

JayKay ::

update:zdaj so v officu ze 3 dodatni rdeci n5!
folku je vsec. go figure :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: JayKay ()

Chev ::

Saj je simpatičen rdeč, sploh na tvoji zadnji sliki v tej temi izgleda fantastično. Ampak črn je še vedno črn. Blaaaaack :D

JayKay tole pa za vozni park:
:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

;) moja je moondust silver

Zgodovina sprememb…

• spremenil: JayKay ()

Zej pa še reč da je vseeno ST...

my cars, like my phones, are pure and fast.

knesz ::

Se še komu danes dogajajo čudne stvari na N5? Istočasno se namreč na mojem N5 in ženinem N4 samodejno vklaplja Google Voice Search (al kaj je že tist mikrofonček) in občasno se zaslon ne ugasne. Na obeh. Na enem še ne bi rekel da kaj serje, ampak na dveh Nexusih?

Če na homescreenu rečeš "ok google" se vklopi voice search :) Torej, vedno ko je telefon odklenjen in na home screenu posluša za te besede. Za zaslon pa težko rečem, treba pogledati, lahko kakšna aplikacija!?

a, da skoz glih danes govorita "okej gugl"

Če se na obeh hkrati... :):)

Sami ::

Jaz sem si tale "hotword" izklopil, 1X sem ga že pomotoma vklopil pa tudi nekaj malega baterije žre.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

knesz ::

Sami je izjavil:

Jaz sem si tale "hotword" izklopil, 1X sem ga že pomotoma vklopil pa tudi nekaj malega baterije žre.

How?

Chev ::

Tapneš in pridržiš zaslon, nstavitve/settngs, govor, zaznavanje sprožilne besede "OK Google", OFF.
««
16 / 54
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google/LG Nexus 4 (strani: 1 2 3 438 39 40 41 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
2013360470 (143320) Mavrik
»

Prispeli so Nexus 6, 9 in Player, Android 5.0 je Lollipop (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Android
13753027 (44551) amacar
»

Je proizvodnja Nexus 5 res končana? (strani: 1 2 )

5025443 (21900) fast1slow
»

Nexus 5 je prispel (strani: 1 2 )

6532901 (25869) Assass1n

Več podobnih tem