» »

Google Nexus 5

Google Nexus 5

««
49 / 54
»»

Sami ::

Tudi jaz si bom naročil novo power tipko.

@bobby: So vse, ki si jih naročil delovale, ali naj za preventivo naročim dve?
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

bobby ::

Vse so delovale, bu ti pa predlagal, ce ze, narocis 2,za vsak slucaj. Al 2x narocujes pa 2x placujes postnino, al pa 1x narocis 2kosa pa samo ena postnina.
Bos tadrug knof kermu tle na st za kavo senkal.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

bobby je izjavil:

Vse so delovale, bu ti pa predlagal, ce ze, narocis 2,za vsak slucaj. Al 2x narocujes pa 2x placujes postnino, al pa 1x narocis 2kosa pa samo ena postnina.
Bos tadrug knof kermu tle na st za kavo senkal.

Maš prav, bom kar dve :D Malo bo kriza pri menjavi...ampak pomoje bo :D Drugače se pa lahko zmeniva :D

PrimozR ::

Jaz sem dobil enega že odlotanega (v končni fazi magari poščipaš dol tipko, da ostanejo posamezni spajkani spoji, ki jih lahko spucaš), prilotati pa ni bil problem (sicer je lotal sodelavec, ki ima bistveno več kilometrine).

MxxW5 ::

Občutek imam, da je baterija fuč (komajda zdrži do večera), telefon pa je ravno iz garancije.

Je kdo že menjal baterijo? Izkušnje? Najraje bi imel eBay link do poceni&dobre baterije s free shippingom :)

kriko1 ::

Na N4 sem menjal in mu podaljsal zivljensko dobo.
Ne kupiti ravno najcenejso baterijo iz kitajske. Vzami raje iz kake trgovine, ki vsaj garantira kompatibilnost z tvojim modelom pa z dobrimi ocenami.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kriko1 ()

MxxW5 je izjavil:

Občutek imam, da je baterija fuč (komajda zdrži do večera), telefon pa je ravno iz garancije.

Je kdo že menjal baterijo? Izkušnje? Najraje bi imel eBay link do poceni&dobre baterije s free shippingom :)

2x ze kupil tole
http://m.ebay.com/itm/New-Genuine-OEM-G...

Sekundarno,ce imas tel rootan, zazeni najprej battery calibration, mogoce ti samo statistika heca

Hvala lepa za odgovore!

bobby: Kako se kalibrira baterijo? S katero aplikacijo? Telefon je rootan.

Battery Calibration na google play. Tista ki ima oceno 4.1.
Ampak se bo vidwl rezyltat po ene dveh polnjenjuh in praznenjih. Ce ne, pol nova baterija

martincek1 ::

Zakaj bi blo kej narobe, sej praviš da ti zdrži do večera? Če pride dan, ko ga moram uporabljat od jutra na polno, je lahko ob enajstih že prazen... pač slaba baterija in star telefon.

bobby: hvala lepa.

martincek1: Vem. Ampak telefon se čudno obnaša. Ne glede na to, koliko ga uporabljam, je do večera prazen, oziroma še prej. Če ga uporabljam veliko, je prazen do dveh, ampak je lahko SOT (screen on time) tudi do 3 ure in pol. Pri "povprečni" vsakodnevni uporabi pa komajda doseže 1 do 1.5 ure SOT. Včasih tudi manj. Poraba ogromno variira med različnimi posodobitvami (ki so sedaj vsak mesec). Poleg tega na redditu (r/nexus5) ljudje priporočajo menjavo baterije, ki naj bi bila "po dveh letih definitivno zanič". Ker baterija je pri N5 res res obupna, zaradi česar je telefon (ki je sam po sebi odličen) na robu uporabnosti. Pri kolikor-toliko intenzivni uporabi si do popoldneva fertik. Zato sem hotel probati novo baterijo, da vidim, če bo kaj bolje. Za telih 11 EUR je vredno poskusiti.

scipascapa ::

kaj nima vama trade uradni servis baterije po 27€ cca?

bobby je izjavil:

Battery Calibration na google play. Tista ki ima oceno 4.1.
Ampak se bo vidwl rezyltat po ene dveh polnjenjuh in praznenjih. Ce ne, pol nova baterija

tale?

https://play.google.com/store/apps/deta...

Zgodovina sprememb…

Da, tale.

dunda ::

Meni je v zadnjih tednih veliko kuril baterijo (ta je bila sicer lani poleti zamenjana in še ni zjahana). Predvčerajšnjim pa sem namestil tisti drugi aprilski firmware (MOB30D) in sedaj (trkam po mizi) se mi zdi, da je precej bolje. Mogoče so vendarle rešili tisti Wifi drain.
Sicer je telefon še vedno zelo uporaben in mu nič posebnega ne manjka.
https://www.kacnje.eu

matija14 ::

Ja, tisti wifi drain tudi meni "požira" baterijo kot nor in ne vem kaj naj naredim. Imam pa zadnji Cataclysm ROM gor, nočem pa spet vse wipe-at in spet vse na novo nameščat..

Jaz sem ostal na Stocku (root+TWRP+custom Kernel). Nadgradnja je kar hitra, pa tudi vse ostane na telefonu.
Tudi danes dobro kaže. Imam občutek, da so res popravili. In to, ko sem že skoraj obupal.

scipascapa ::

dunda: kaj je smisel to kar si naredil? root, twrp in custom kernel? je težko narediti?

Če ti telefon nudi, kar od njega pričakuješ, potem se ni treba lotevati teh zadev.
Sicer pa - na kratko:
root - na telefonu postaneš uporabnik, ki ima vse pravice - v dobrem in slabem (torej lahko vse datoteke odstraniš/dodaš, lahko pa tudi stakneš kakšno reč hitreje)

TWRP - je recovery, ki ga dosežeš pri zagonu telefona. Namenjen je namestitvam različnih stvari (ki se jih ne da namestiti iz sistema samega) - kernel, root ... pač pa se morajo izvesti preden sistem deluje.

Custom kernel - jedro sistema, ki so ga pripravili/prilagodili/napisali izven Googla. Spet v dobrem in slabem. Običajno omogočajo več stvari (recimo nastavljanje višje hitrosti procesorja ali pa bolj varčnega delovanja sistema). V praksi sicer ne pričakuj drastičnih sprememb.

Oktan ::

Po zadnjem updateu spet ni več funkcije ko gumb pritisneš za volume control (zvonenje, media, pa budilka)... zakaj tega spet ni mi pa res ni jasno 8-O

njyngs ::

Jaz imam :)

martincek1 ::

Tudi jaz imam. Že pred včerajšnjim updatom se je včasih pojavil bug in je puščica izginila/se premaknila v levo. To je bil praktično edini bug, ki sem ga včasih opazil.

Oktan ::

Res je bil bug, po restartu spet dela normalno. Se mi je pa prvič to zgodilo. Hvala, lp

JamesTheKing ::

Pozdravljeni,

Po 2 letih uporabe Nexus 5 se mi je pojavila tezava in sicer, da pri klicanju zelooo slabo slisim onega na drugi strani.

Ker mi je garancija potekla ravno ta teden, me zanima ce kdo ve koliko bi prislo popravilo le tega oz. kdo to popravlja?

Lp

Kebo ::

Naročiš s kitajske pa sam zamenjaš zvočnik

Kebo je izjavil:

Naročiš s kitajske pa sam zamenjaš zvočnik

Pa imaš mogoče kakšen link kako se to naredi in katero orodje za to potrebujem?

Na Youtubu je veliko tutorialov, samo napiši Nexus 5 dissassembly. Potrebuješ pa eno trzalco in en mali križni izvijač.

knesz ::

JamesTheKing je izjavil:

Pozdravljeni,

Po 2 letih uporabe Nexus 5 se mi je pojavila tezava in sicer, da pri klicanju zelooo slabo slisim onega na drugi strani.

Ker mi je garancija potekla ravno ta teden, me zanima ce kdo ve koliko bi prislo popravilo le tega oz. kdo to popravlja?

Lp

Pokliči na servis, mogoče se bo pa dalo kaj z garancijo rešit, če boš prijazno pojamral. LG servis pri nas je na nivoju. Pa predlagam, da to narediš še danes :)

knesz je izjavil:

JamesTheKing je izjavil:

Pozdravljeni,

Lp

Pokliči na servis, mogoče se bo pa dalo kaj z garancijo rešit, če boš prijazno pojamral. LG servis pri nas je na nivoju. Pa predlagam, da to narediš še danes :)

Garancija mi je že potekla, tak da žal s tem ne bo nič.

Dej razstavi.
Je preprosto - v primerjavi z velikimi drugimi modeli telefonov.
Pa pod glavno elektroniko imas zvocnik. Velika verjetnost je, da imas samo zamaseno vse skupaj, usesno maslo pa to in bi ciscenje uredilo zadevo. Najbrz je usesno maslo prislo med ohisje in zvocnik in se membrana ne more vec tolk trest in zato tisina. Ce pa ne, pa zvocnik, dejansko je klik klik pa mal lepila je spodaj in to je to.

broken/link ::

Prejšnji teden sem ga uspešno razstavil. Zamenjat sem moral srednji del in ekran, tako da sem moral komplet celega razdret, vse komponente prestavit na drugo osnovo in vse nazaj sestavit. šel sem po tem vodiču:

in ja, res je simpl. vse kar rabiš, kot je @kebo povedal, je samo en mali križni izvijač in nekaj podobnega trzalici. tud če si lesen, nimaš 15min kaj delat :) go for it.

S sinom sva pred kratkim menjala baterijo na Nexusu 5. Vse lepo in prav, ampak nikjer nisem dobil tistega malega izvijača. Imam kup enih malih izvijačev (cel kitajski komplet), pa ni nobeden sedel. Potem sem zaprosil sodelavce, pa nikakor nismo uspeli 8-)
Na koncu je bilo treba poklicat kolega, ki dela na servisu telefonov, da je prišel s svojim izvijačem. Saj sicer ni nič posebnega, ampak nobeden od tistih, ki so mi bili na voljo, ni bil pravi. Oznaka je "Phillips 4 mm #00"

Jaz sem s tem kompletom dobil dva, s katerimi sem lahko male križne odšraufal.

rezator ::

Ima se kdo posodobljeno tipkovnico? Meni nikakor ni vsec. Kje si lahko nastavim na tisto, ki je bila prej?
Some people feel the rain. Others just get wet.

dr.Akula ::

To misliš Google keyboard? Tule je prejšnja verzija (pomojem je 'arm' varianta za N5).
ni podatka

Najverjetneje google keyboard. Nisem nikoli nic spreminjal glede tipkovnice. Zdaj mi je pa kar samo. In je postavitev simobolov cisto zamesalo. In zlowdam in to je to?

dr.Akula ::

Če imaš v Play store appu nastavljeno, da ti avtomatsko posodablja aplikacije, potem je bil to vzrok.
Sicer pa če je problem samo postavitev simbolov lahko najprej poskusiš s tem, da greš v Nastavitve -> Jezik & vnos (langauage & input) in tam pogledaš na kateri jezik ti je nastavilo tipkovnico.
ni podatka

Je biu vzrok v posodobitvi da. Se potem samo unistal dal in je delalo. Hvala vseeno

Kaj se vam zdi, je to nateg ali je dejansko baterija take kapacitete.

PINki ::

Nateg.

Zvezdica27 ::

lp,

kje kupiti baterijo - original ali zelo kvalitetna kopija?

zz

Zvezdica27 je izjavil:

lp,

kje kupiti baterijo - original ali zelo kvalitetna kopija?

zz

Tudi mene bi zanimalo, kakšna z večjo kapaciteto?

PINki ::

Pooblaščeni servis za LG v Sloveniji. Mislim da je 27e cena vključno z zamenjavo.
Drugače pa eBay, vendar nikoli ne veš kaj dobiš.

Tudi sam predlagam kar servis pri nas. Za zmerno ceno (menjava je bila pri meni v ceni baterije že vključena).

Jaz sem baterijo zamenjal sam (kupil na eBayu - glej zgoraj). Ni ravno preprosto, komplicirano pa tudi ne. Če nimaš ravno dveh levih rok, bo verjetno ratalo.

Itak pa ni bila kriva baterija. N5 ima pač zanič battery management, saj jo do večera pokuri, pa če kaj delaš ali ne ("Google Services" oziroma "Google Play Services", ki stalno budita telefon). Če imam srečo, dobim 1,5 ure SOT z enim polnjenjem. Če nimam, pa pol ure. Če ima kdo kakšen pameten nasvet, naj ga obdrži zase, pa brez zamere. Probal sem namreč že čisto vse; od nove baterije, do na novo naloženega (uradnega) roma, telefon pa sem en teden uporabljal le z naloženimi Googlovimi aplikacijami (niti ene 3rd party). Razlike ni bilo. Človek bi se razjokal, ko mu kolega pokaže (sicer obupen) Lenovo A6000, ki ima pri 2.5 ure SOT še vedno 50 % baterije, medtem ko od vseh hvaljen N5 tako hitro pokuri baterijo, da kot smartphone v bistvu niti ni uporaben. Nikoli več ne kupim Nexusa.

Pa sorry za rant.

Človek bi se razjokal, ko mu kolega pokaže (sicer obupen) Lenovo A6000, ki ima pri 2.5 ure SOT še vedno 50 % baterije, medtem ko od vseh hvaljen N5 tako hitro pokuri baterijo, da kot smartphone v bistvu niti ni uporaben. Nikoli več ne kupim Nexusa.

Moj oče ima bogega Lenovo A6000, slabši zaslon, grozen performance (chipset), telefon lagga praktično out of the box, baterija ima isto kapaciteto kot N5, seveda da dlje zdrži. Meni SOT na N5 vedno drži 2h+ (okoli 3h), WIFI 24 ur/dan, sinhronizacija dveh mailov.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Sami ()

hojnikb ::

ta lenovo rab kak cyanogemod, pa je kul :)
#brezpodpisa

Goody ::

@MxxW5, imaš očitno eno škart robo...CCa 1,7 leta star N5 kamot dosega 3,5h ali več SOT pri vključeni sinhronizaciji (3 maili), data oz. Wifi. Stock. Tako da ne bi glih na osnovi enega primerka (ne mojega, ne tvojega sodil o superiornosti glede baterije A6000...)

Mavrik ::

MxxW5 je izjavil:

Jaz sem baterijo zamenjal sam (kupil na eBayu - glej zgoraj). Ni ravno preprosto, komplicirano pa tudi ne. Če nimaš ravno dveh levih rok, bo verjetno ratalo.

Itak pa ni bila kriva baterija. N5 ima pač zanič battery management, saj jo do večera pokuri, pa če kaj delaš ali ne ("Google Services" oziroma "Google Play Services", ki stalno budita telefon). Če imam srečo, dobim 1,5 ure SOT z enim polnjenjem. Če nimam, pa pol ure. Če ima kdo kakšen pameten nasvet, naj ga obdrži zase, pa brez zamere. Probal sem namreč že čisto vse; od nove baterije, do na novo naloženega (uradnega) roma, telefon pa sem en teden uporabljal le z naloženimi Googlovimi aplikacijami (niti ene 3rd party). Razlike ni bilo. Človek bi se razjokal, ko mu kolega pokaže (sicer obupen) Lenovo A6000, ki ima pri 2.5 ure SOT še vedno 50 % baterije, medtem ko od vseh hvaljen N5 tako hitro pokuri baterijo, da kot smartphone v bistvu niti ni uporaben. Nikoli več ne kupim Nexusa.

Pa sorry za rant.

Namesto da se pritožuješ raje ugasni apliakcije ki ti konstantno zahtevajo lokacijo ;)
The truth is rarely pure and never simple.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mavrik ()

Zvezdica27 ::

lp,

jaz imam super izkupšnje glede trajanja baterije, samo po cca 5 letih pač ne zdrži več toliko dolgo, zdaj sem na 1 dan, na začetku sem bil na 3 dneh poslovne uporabe

zz

JerryP ::

Zvezdica27 je izjavil:

lp,

jaz imam super izkupšnje glede trajanja baterije, samo po cca 5 letih pač ne zdrži več toliko dolgo, zdaj sem na 1 dan, na začetku sem bil na 3 dneh poslovne uporabe

zz

Kr 5 let ga že imaš. Si morda časovni popotnik 8-)
««
49 / 54
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google/LG Nexus 4 (strani: 1 2 3 438 39 40 41 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
2013348601 (131451) Mavrik
»

Prispeli so Nexus 6, 9 in Player, Android 5.0 je Lollipop (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Android
13748787 (40311) amacar
»

Je proizvodnja Nexus 5 res končana? (strani: 1 2 )

5023887 (20344) fast1slow
»

Nexus 5 je prispel (strani: 1 2 )

6530924 (23892) Assass1n

Več podobnih tem