» »

Društvo in računovodstvo

Društvo in računovodstvo

SaXsIm ::

Pozdravljeni,

s kolegi ustanavljamo društvo, zaradi možnosti prijav na razpise in izdaje računov za naše delovanje. Do sedaj sem ugotovil že, da je Abanka najcenejša za društva (skupaj s spletnim bančništvom), zanima pa me računovodstvo. Rabimo vnos faktur, izdajo faktur, vodenje OS (imamo kar nekaj opreme, nekaj pa jo bomo nabavili) in obračun potnih nalogov. Normalno, ker smo low budget, me zanima, če ima kdo izkušnje s kakšnim računovodstvom, ki bi bilo v kompletu s softwareom (zanima me tudi, kater software omogoča našteto in je najcenejši) in bi delovalo tako, da sami vnašamo vse podatke in skrbimo za plačila, računovodstvo pa nam samo na koncu leta stvari potegne skupaj. Izdanih faktur bo cca 5 - 10 na leto, dospelih kakšnih 15 (nimamo nobenih stalnih stroškov), in kakšen dohodek iz proračunskih postavk. Potnih nalogov bo cca 100 na leto.

A obstaja kakšna takšna zadeva? Ker denarja ni veliko (za računovodstvo bi ga lahko porabil max. 250 EUR letno), pa bom v skrajnem primeru knjige vodil na roke in za na konec leta poiskal kakšen manjši s.p., da mi samo potegne skupaj zaključni račun.

Hvala za pomoč!
SaXsIm

alexa-lol ::

Tudi jaz sem gledal kako bi najceneje prišel skozi glede na to da nimam pojma o tem (ideja trenutno še v glavi). Našel sem http://www.minimax.si/ , nek software, kjer samo not vnašaš podatke, nimam pa z njim izkušenj. Za SW je 40€/mesec . Jaz sem tudi razmišljal v smeri, da bi recimo vsake 3 mesece dal računovodji, vse račune in to pa da potem on to skupaj zbere in naredi tako kot mora biti samo ne vem če bi kdo bil zato. Ena varjanta je tudi da se gre na tečaj za to eno-stavno računovodstvo...

Nekaj resourcev je tukaj http://mladipodjetnik.si/podjetniski-ko... .

K začenjaš ni keša :) A mi lahko sporočite čez recimo mesec kaj ste našli za računovodstvo.

opeter ::

SaXsIm je izjavil:

Rabimo vnos faktur, izdajo faktur, vodenje OS (imamo kar nekaj opreme, nekaj pa jo bomo nabavili) in obračun potnih nalogov.


Ali je to zirher društvo in ne d.o.o.?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

SaXsIm ::

Ja, je. Večina dejavnosti je nepridobitne narave. Sicer pa ne vem, zakaj bi po napisanem sodil, da bi potrebovali d.o.o. Večina društev izdaja fakture (če že drugega ne, za kakšna sponzorstva), ima osnovna sredstva (predvsem KUD - kakšni orkestri, folklorne skupine, glasbene skupine). Potne naloge pišejo vsi, ker je najcenejša oblika izplačila zneskov večjih od 50 EUR.

@alexa-lol: Če društvo opravlja pridobitno dejavnost, potem rabiš vodit dvostavno računovodstvo (če sem prav razumel). Drugače, kot že napisano, po moji primerjavi sodeč, je najcenejša banka Abanka (skupaj z e bančništvom).
SaXsIm


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Letni obračun pri normirancu

Oddelek: Loža
435278 (4235) jizzer
»

Potni nalogi

Oddelek: Loža
254984 (2564) Map
»

s.p. (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7013336 (8824) Vikking
»

Odprtje s.p. -ja

Oddelek: Pomoč in nasveti
4112159 (11082) BlaY0
»

Poslovni račun za SP -- info

Oddelek: Loža
4818728 (16393) Pacient

Več podobnih tem