» »

Slušalke

Slušalke

PrimozR ::

Že nekaj časa iščem slušalke, ki bi bile primerne za uporabo s telefonom. Poiskusil sem dvoje in-ear slušalk za par USD z ebaya, pa so oboje enako grozne, ko pride do kvalitete zvoka. Cel kup basov, ostalo pa vse zamorjeno, hrešči, itd. Efekt je, kot da bi imel 128-kbit MP3, uporabi EQ-ja navkljub (znižani basi, srednji toni nekje na sredi, visoki toni pojačani). Jasno mi je postalo, da gre za primer malo denarja, malo muzike. Ne pričakujem zvoka za 200 € pri 10 € računu, ampak vseeno, želja je le, da bi bile boljše od trenutnih OEM slušalk, priloženih HTC Desire (ki so vse prej kot biser zvoka, ampak vseeno boljše, od poceni ebay verzij).

Na ebayu se npr. dobijo Seinheiser CX300 II za 25 USD, ampak je prodajalec s Hong Konga, torej obstaja dvom (no ja, ne samo dvom, sploh glede na cene drugje), da gre za fejk. Pod črto me ne moti, če je fejk, neka random firma, itd., hočem samo nek spodoben zvok za neko spodobno ceno.

Predlogi? :)

GeForce ::

Jaz imam Xears Xe200 PRO, če te zanimajo. Res malo nošene, ker mi nekako zvok ni ustrezal, se mi pa zdi drugače zvok precej vredu, ampak nekaj mi enostavno ne potegne. :|
Še review.

PrimozR ::

Se mi zdi da so precej out of my league, mislim nisem pripravljen dati 100 € za potencialno zelo lahko uničljivo stvar ;)

axee ::

Predlagam, da preposlušaš Seinheiser-ce, kar se zvoka tiče ti znajo ustrezati. Vsekakor pa karkoli preposlušaj in ne kupuj nekaj zato, ker je dobil dober review ali priporočilo prijatelja/forumaša. Zvok je izjemno subjektivna zadeva, ki jo vsak posvoje dojema.

dottor ::

Še en glas za Sennheiser. Imam jih že ene 4-5 let in nimam nobenih problemov z njimi. Uporabljam jih za poslušanje glasbe na računalniku ob poznih večernih/jutranjih urah, preko telefona med tekom ali pa na splošno ko si želim glasbe. Zgodba kako sem jih dobil je precej smešna, saj so v BigBangu prilepli napačno kodo (v računalniku shranjeno imensko pravilno, edino cena ni ustrezala), in sem 35€ slušalke kupu za 4,99€ :D

PS: Model je MX160
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

PrimozR ::

axee je izjavil:

Predlagam, da preposlušaš Seinheiser-ce, kar se zvoka tiče ti znajo ustrezati. Vsekakor pa karkoli preposlušaj in ne kupuj nekaj zato, ker je dobil dober review ali priporočilo prijatelja/forumaša. Zvok je izjemno subjektivna zadeva, ki jo vsak posvoje dojema.

Nimam Seinheiserc. Saj pravim, na Ebayu se dobijo za 25 USD iz >Hong Konga in dilema tukaj je, ali so original, dober fejk ali samo fejk.

Te, ki sem jih imel iz Hong Konga za par USD na kos so bile obupne, tudi pri igranju z EQ-jem je 320 kbit MP3 zvenel kot 128 kbit MP3.

SuperVeloce ::

ja je potrebno paziti, px100 in px200 modele so precej kopirali in prodajali

737 ::

V nekaj letih poslušanja sem našel tri bisere za svojo ceno. AKG K314, Sony ED21LP in Yuin Pk2. Zadnje so malo dražje, vendar po zvočni kakovosti v rangu slušalk za 200eur.

Štrubsi ::

Zdravo!

Eno vprašanje glede slušalk. Kupil sem si rabljene brezžične slušalke Sony mdr-rf810r za 25€. Slušalk nimam namena prav pogosto uporabljati, zato tudi tako malo denarja. Sem pa pri poslušanju glasbe takoj opazil nihanje glasnosti ob raznih špicah močnejšega signala. Kot da bi rezalo vrhove in je relativno moteče. Me pa zanima ali je problem v slušalkah ali nastavitvah zvočne?

Lp,
Žiga

737 ::

Preklicujem dobro oceno slušalk Yuin pk2. Po pol leta uporabe so izgubile sposobnost predvajanja nizkih frekvenc.

737 ::

Odkril sem vzrok pomanjkanja nizkih frekvenc pri Yuin pk2: železni opilki. Zadevo sem rešil z magnetom iz trdega diska in stisnjenim zrakom. Zaenkrat delajo bp.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

MP3 128 kbps in 320 kbps

Oddelek: Zvok in slika
485757 (3493) marS

ebay (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19744533 (33924) Tilen
»

In ear slušalke

Oddelek: Kaj kupiti
326194 (5559) IvoJan
»

Ušesne slušalke

Oddelek: Zvok in slika
101682 (1410) neres
»

Mp3 predvajalnik

Oddelek: Kaj kupiti
71113 (924) No. 1

Več podobnih tem