Forum » Zvok in slika » MX300 in Linux
MX300 in Linux
JanezH ::
A je komu uspelo instalirat zvocno kartico Monster Sound MX300 pod Linux-i Red hat 7(ali prejsnjimi)??
borutzi ::
Meni
Evo ti link: http://download.sourceforge.net/aureal/...
V readme fajlu poglej za navodila :simpl ko pasulj pa še 4speaker output dela po defaultu
Preizkušeno v RH7.0
Evo ti link: http://download.sourceforge.net/aureal/...
V readme fajlu poglej za navodila :simpl ko pasulj pa še 4speaker output dela po defaultu
Preizkušeno v RH7.0
JanezH ::
Hvala francelj.
Sem si to presnel in skusal instalirati ampak mi je ene napake javilo in zvok ne dela.
A si ti kaj spreminjal Makefile? Ali si samo "make install" zagnal?
tam pise, da ce pride do teh napak, da moras kernel rebuild-at s podporo za zvok. Kako se to stori?
thx
Sem si to presnel in skusal instalirati ampak mi je ene napake javilo in zvok ne dela.
A si ti kaj spreminjal Makefile? Ali si samo "make install" zagnal?
tam pise, da ce pride do teh napak, da moras kernel rebuild-at s podporo za zvok. Kako se to stori?
thx
Nemenej ::
cd /usr/src/linux
make menuconfig
make dep
make bzImage
make bzlilo
make modules
make modules_install
lahko napises tudi vse v eni vrstici (make dep bzImage bzlilo modules modules_install)
verjetno bos moral spreminjat/kopirat se /etc/lilo.conf ter koncani konfiguraciji zagnati lilo)
make menuconfig
make dep
make bzImage
make bzlilo
make modules
make modules_install
lahko napises tudi vse v eni vrstici (make dep bzImage bzlilo modules modules_install)
verjetno bos moral spreminjat/kopirat se /etc/lilo.conf ter koncani konfiguraciji zagnati lilo)
Nemenej ::
Kernel se vedno nahaja v /usr/src/ le da ima vcasih zraven zapisano se verzijo kernela. Ce v tem direktoriju nimas nicesar, potem pri instalaciji nisi nalozil source kode kernela. Lahko ga instaliras iz redhat cdja ali posnames iz www.si.kernel.org. Priporocam verzijo 2.2.17
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prvo prevajanje jedra - LinuxOddelek: Operacijski sistemi | 1336 (1162) | Gandalfar |
» | debian - boot iz disketnikaOddelek: Operacijski sistemi | 1026 (953) | Gandalfar |
» | Kernel težave - xtimeOddelek: Operacijski sistemi | 1127 (1026) | operater |
» | ntfs format pri linuxuOddelek: Operacijski sistemi | 1169 (977) | Gh0st |
» | Kernel tezaveOddelek: Pomoč in nasveti | 1290 (1079) | DarkHand |